BC-72-HRP Postat Decembrie 5, 2016 Partajează Postat Decembrie 5, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Bună seara , ultimele noutăți sunt : azi am măsurat senzoru ABSl indicat de tester ca defect , 0, am măsurat si senzorul de pe cealaltă parte, 1200 ohm. Am fost la dezmembrări să cumpăr un senzor, l am găsit dar nu au reușit sub nici o forma sa l scoată din fuzetă, mi a zis că trebuue sa cumpăr fuzeta cu totul. Am ales să comand senzor nou , aftermarket la 140 de lei. M am chinuit vreo oră să l scot pe cel defect care nu a ieșit decât prin distrugere, e senzor care intră prin presare nu cu șurub. Am curatat bine, spălat cu siringa cu benzina. Maine vine senzorul dar e sărbătoare, îl voi înlocui poimâine. Sper sa fie bun chiar dacă e aftermarket. Dacă are cineva vreo indicație pentru montare va rog să mi ziceți, stiu ca daca nu e suficient introdus nu funcționează iar dacă e prea mult băgat atinge canelurile si se distruge. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Salut Fery, am înlocuit senzorul ABS , s a stins martorul BRAKE dar ce trei amigos sunt tot aprinși. Am băgat senzorul max in fuzetă după care l am scos f puțin în afară fiindu mi frica sa nu l atingă si sa l distrugă . Asta sa fie motivul sau tre sa mai caut altceva ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 pozitia senzorului in fuzeta nu ar afecta self testul stationar, daca senzorul e bun si asta a fost in realitate defectiunea martorii ar trebui sa se stinga dupa self test si sa se aprinda dupa aia in mers daca semnalul nu e corespunzator, ar trebui sa cauti pe cineva macar cu tester multimarca in care sa existe optiunea completa de selectie a vehiculului si sa stearga codul de eroare stocat...mie mi-a mai fost putin suspect ca nu se sting deloc cei 3 amigos dupa self test de aceea am intrebat despre asta la un moment dat, DKW a spus ca nu se sting daca este un senzor defect dar din cate stiu eu ar fi trebuit sa se stinga pt o secunda apoi sa se aprinda iar(la faza asta nu sunt 100% sigur deci nu ma contrazic cu un proprietar experimentat)... incearca sa faci un test drive pe un drum mai alunecos sa vezi daca functioneaza ABS si TC, eventual HDC acum cu senzorul schimbat. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Da Fery , am verificat acum și HDC ul se activează. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Cauta pe cineva cu tester cat mai performant... daca o sa simti ca si ABS si TC functioneaza s-ar putea sa fie o problema pe can-bus intre modullul(ECU) ABS si bord in sensul ca totul functioneaza dar semnalul de stingere al martorilor de la ECU nu ajunge la bord si asta a fost motivul acelei tiganii infernale din bordul vechi NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Am inteles Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Am verificat pe un petec de gheață, doar HDC ul merge , ABS ul si TC ul nu. Din câte am citit HDC ul ar trebui să se dezactiveze la o anumită viteză , la mine se dezactivează doar la ieșirea din treapta 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 La HDC asa si trebuie.... scrie in manual cum functioneaza, daca ABS si TC tot nu merg mai e o defectiune in sistem sau modulul e bulit, la astea SH niciodata nu se stie, eventual doar cu tester dedicat, asta e, de aia am spus ca daca nu esti din zona Bucuresti fara tester esti fiul ploii, mai ales cu Fl1 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Cred că am ajuns la capătul puterilor, abandonez lupta. Pe tester dedicat se vede dacă e modulul ABS ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Da, dar nu cred sa fie de la modulul ABS, ca ala gestioneaza si HDC-ul. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Nu neaparat, depinde de defectiune, nu dispera, se va rezolva dar trebuie rabdare daca nu ai acces la tester macar multimarca compatibil, la inceput cand mi-am luat D2ul am ajuns cu el pe trailer in ungaria pt o defectiune la BCU si m-a costat cat un tester asa ca dupa aia mi-am cumparat si am inceput sa invat singur ce si cum. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 E complicat să ajung la București. În rest nu are nimeni tester dedicat. Nici măcar Tiriac Auto Bacău care e reprezentată land rover Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 ar fi trebuit sa se stinga pt o secunda apoi sa se aprinda iar La modelele pana in 2001 martorii raman aprinsi pana cand masine ajunge la o viteza minima de 5-10 km/h. La modelele din 2002 > martorii se aprind doar pentru self test, si se reaprind daca apare vreo problema. Din experienta proprie, motive pentru care ramam martorii aprinsi in bord: -placute de frana tocite la limita -etrieri blocati -saboti (tamburi) spate blocati -sistem de franare aerisit incorect -apa in contactele de la blocurile optice spate (frana + semnalizare) -celebrul switch de la pedala de frana, sau releul comandat de acesta. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Insista prin zona poate gasesti un service cu un tester bosch sau un multimarca mai destept care sa poata selecta vehiculul in totalitate. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Din experienta proprie, motive pentru care ramam martorii aprinsi in bord: -placute de frana tocite la limita -etrieri blocati -saboti (tamburi) spate blocati Nu pot contesta experienta live dar cele de mai sus nu au nici o logica sau explicatie tehnica sper ca iti dai seama... poate fi inclusa doar in categoria "LR oddity":wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Ai perfecta dreptate, eu am spus din experienta proprie, de-a lungul timpului am gasit niste nepotriviri intre manual si realitate, gen corp clapeta acceleratie la KV6. :grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Bună dimineața Fery , am fost din nou la testet, acum indică senzorul ABS stânga față, în mers senzorul respectiv nu măsoară viteza. Arată aceeași valoare încontinuu. Senzorul dpdv electric e ok are 1200 ohm dar nu măsoară . Cu testerul a stins TC si HDC ul, a rămas doar ABS ul aprins, acesta ar trebui să se stingă când mașina atinge o anumită viteză, dar nu se stinge si se aprind si ceilalți doi martori TC ul respectiv HDC ul. Ai ideie, e senzorul defect ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Trebuie masurata rezistenta catre senzor din mufa modulului(pini 45-46 firele rosu-rosu/negru) sa fie clar ca e aceasi adica circuitul nu e intrerupt ... 1200 e cu 100 mai mare decat limita maxima admisa deci nu e bine cu toate ca ar trebui sa citeasca ceva totusi, la cel dreapta care acum nu mai da eroare cat e rezistenta? NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 La cel din dr nu am mai măsurat. O să măsor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Hai ca esti aproape de succes, deja s-a si comportat exact cum trebuie, a stat ABS aprins ca nu a trecut martorul de self test apoi cand a sesizat ca nu primeste input ion mers s-au aprins cei 3 amigos, inainte se aprindea si brake ca erau 2 senzori defecti in circuit dar modulul vechi era bulit si nu il arata si pe asta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 (editat) Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Senzorul nou are 1100 ohm. Pinul 45 46 sunt al doilea si al cincilea de sus în jos pe mufa ? L am măsurat si pe cel care îl dă defect si nu măsoară viteza, tot 1100 ohm Editat Decembrie 7, 2016 de BC-72-HRP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 (editat) Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Ar trebui sa descarci o carte si sa te uiti dar pt C0501 in a mea nu arata cum sunt dispusi pinii, am spus firele sunt rosu - rosu cu negru, daca iti da si acolo 1100 problema e la rulment sau in modul, vezi sa nu fie indoit vreun pin la cuplajul in mufa Editat Decembrie 7, 2016 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 (editat) Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Am găsit firele dar nu reușesc să măsor. Nu mi încap cablurile ap de măsură . Firul roșu și roșu /negru duc până în mufa care intră în senzor sau mai sunt cuplate pe undeva ? As verifica continuitatea firului din mufa modulului si cea în care intră senzorul. Amdezizolat puțin cablul de la mufa în care intră senzorul si cablul e verde acolo unde ajung. Masina e cu volan pe dr si e vorba de senzorul de pe stg Editat Decembrie 7, 2016 de BC-72-HRP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Pot să vă deranjez cu un telefon , va rog mult Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BC-72-HRP Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 Re: martor abs hdc si frana de mana aprinsi la freelander 1 td4 Firele la senzorul stânga fata le am găsit dar sunt 2 verzi, am masurat si îmi dă tot 1100 ohm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate