Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

41=8....de ce?

Land Niva Luci

Postări Recomandate

dupa cum stiti guvernantii nostrii vor sa "comprime" Romania,adica din 41 de judete sa faca 7 plus o metropola Bucuresti-Ilfov si asta pana la finele acestui an...dansii zic ca alegerile din 2012 trebuie sa gaseasca romania in noua formula de "8"..sunt o gramada de discutii pe net despre acest subiect...adevarul pe unde este?:uameni

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: 41=8....de ce?

Motivele/etapele de fapt sunt 3:

-restructurare puterii

-monopolizarea puterii

-controlul puterii

:wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Yonut are dreptate cu monopolizarea si controlul puterii ... asta de fapt se vrea folosind ca si motovatie restructurarea geografico-economica care este intradevar necesara.... aceuma care dintre ele este mai urgenta: Logic Monopolizarea si controlul puterii ca doar vin alegerile in 2012... dar pot sa apara si surprize :wink:

- in anii 80 Bucuresti-ul aducea cca 10% din PIB.... restul il aducea tot ce insemna industrie, agricultura... din tara..... astazi Bucurestiul aduce peste 75% din PIB.....

- toata administratiile judetene in acest moment sunt prea multe si nu isi mai au rostul banii cheltiti cu ele.... cam aceeasi poveste cu inchiderea a peste 153 de administratii financiare din 460.... ( costurile cu ele sunt de 35%...iar ele incaseaza sub 2% din veniturile incasate pe sistem: ... deci nu e rentabil sa ii mai platesti pe oamenii aia si sa le ti )

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

nu ma pricep deloc la economie insa 75% pib -bucurestiul mi se pare o cifra aiurea

la primul search pe net imi da 25,8%pib estimat pe 2011 bucuresti .

http://bloguri.piatza.net/harti-hotnews-ro-reorganizarea-administrativ-teritoriala-vezi-cum-vor-arata-cele-opt-noi-judete-cu-capitalele-lor-principalele-orase-datele-demografice-si-economice/

Link spre comentariu

nu ma pricep deloc la economie insa 75% pib -bucurestiul mi se pare o cifra aiurea

la primul search pe net imi da 25,8%pib estimat pe 2011 bucuresti .

http://bloguri.piatza.net/harti-hotnews-ro-reorganizarea-administrativ-teritoriala-vezi-cum-vor-arata-cele-opt-noi-judete-cu-capitalele-lor-principalele-orase-datele-demografice-si-economice/

75% este un procent auzit pe la TV zilele trecute .... deci este posibil sa ai dreptate.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Cu siguranta ca 75% din PIB e aiurea. Ce produce Bucurestiul in afara de coji de seminte??? Hai sa fim seriosi!

Daca cele 8 regiuni vor fi gestionate si lasate sa se descurce, adica AUTONOMIE ADMINISTRATIVA, (cam ca si SUA) atunci e ok. Daca nu, e aceasi Marie cu alta palarie.

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

mie personal mi se pare o prostie...primarii si prefectii de acum nu stiu cum arata "domeniul" lor in conditiile in care reprezinta a 41-a parte din tara (administrativ vorbind)...ce o sa ne facem cand aceste "zone" se vor mari? cat despre PIB, conteaza mult exporturile si importurile, unde noi stam foarte prost din prostie, dar si consumul, unde cel guvernamental nu stiu cat de mult se poate justifica. ce faci cu tulcea, spre exemplu, unde nu se pot face multe lucruri pe o suprafata foarte mare pentru simplul (si firescul) motiv ca e rezervatie? vulgarizand putin, ai voie sa faci o fabrica de kkt in bucuresti, dar nu ai voie acelasi lucru in biosfera...normal ca in aceste conditii unii vor produce mai mult (kkt) decat altii. suceava are o pondere la pib foarte mica, dar un potential turistic enorm....oare copacii taiati cu sutele de mii intra la PIB sau in buzunarul smecherilor?:uameni

Link spre comentariu

e mai usor sa trisezi in 8 centre de centralizare a voturilor dect in 41

e singura sansa sa mai prinda pdl ul ceva ...cat sa nu fie legati toti de noua putere

se lupta pentru libertatea lor si sa poate mentine ce au apucat pana acum

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

e mai usor sa trisezi in 8 centre de centralizare a voturilor dect in 41

e singura sansa sa mai prinda pdl ul ceva ...cat sa nu fie legati toti de noua putere

se lupta pentru libertatea lor si sa poate mentine ce au apucat pana acum

N-au ei teama de puscarie de nici un fel......pai ce ? Astia au bagat pe careva de la ailalti la puscarie ? Nici aia care vor veni, nu se vor atinge de astia......"corb la corb nu scoate ochii"........

Pe ei ii doare sa tina de ciolan, de contractele pe bani publici..........

Link spre comentariu

Cu siguranta ca 75% din PIB e aiurea. Ce produce Bucurestiul in afara de coji de seminte??? Hai sa fim seriosi!

Daca cele 8 regiuni vor fi gestionate si lasate sa se descurce, adica AUTONOMIE ADMINISTRATIVA, (cam ca si SUA) atunci e ok. Daca nu, e aceasi Marie cu alta palarie.

Nasoala treba asta cu autonime administrativa, asta mai ales pentru zona din centrul tarii, ca de poate chestia asta o fi si impinsa de anumite partide mai mici.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Nasoala treba asta cu autonime administrativa, asta mai ales pentru zona din centrul tarii, ca de poate chestia asta o fi si impinsa de anumite partide mai mici.

S-auzim de bine

Nasoala pentru cine si dece? E bine pentru toata lumea, atata timp cat zonele sunt lasate sa-si taxeze cetatenii si sa-si gestioneze veniturile conform unor seturi de legi proprii, nu "de la centru"....

Respectiv, zicea cinevca mai sus de Suceava: dece sa am TVA de 24 % care merge "la centru " pentru ca niscaiva tovarasi sa-si schimbe masinile ca a aparut un model mai nou?? Ia sa produca (normal ca din turism) doar 10% si banii sa fie gestionati "Loco" fara directive.....

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Aici ma refeream la autonomia locala ceruta de unguri... care in situatia asta se ajunge usor usor.

S-auzim de bine

Ce vor ungurii e cea TERITORIALA, urmata de administrativa....

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

acum va intreb pe d-voastra,.....-in momentul in care se ajunge la impartirea asta mult discutata,automat se vor schimba cartile de identitate,permisele , certificatele de inmatriculare , si o gramada de alte hartii care acum au la baza actualul statut , cine plateste aceasta schimbare ? tot noi ,normal ........ dar de unde alti bani ptr. schimbarea asta ,, bun venita,,?

cat mai putem suporta directivele celor de sus ?

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

acum va intreb pe d-voastra,.....-in momentul in care se ajunge la impartirea asta mult discutata,automat se vor schimba cartile de identitate,permisele , certificatele de inmatriculare , si o gramada de alte hartii care acum au la baza actualul statut , cine plateste aceasta schimbare ? tot noi ,normal ........ dar de unde alti bani ptr. schimbarea asta ,, bun venita,,?

cat mai putem suporta directivele celor de sus ?

Astea vechi raman asa, cele noi se fac direct cu noua unitate administrativ teritoriala.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Nasoala pentru cine si dece? E bine pentru toata lumea, atata timp cat zonele sunt lasate sa-si taxeze cetatenii si sa-si gestioneze veniturile conform unor seturi de legi proprii, nu "de la centru"....

Respectiv, zicea cinevca mai sus de Suceava: dece sa am TVA de 24 % care merge "la centru " pentru ca niscaiva tovarasi sa-si schimbe masinile ca a aparut un model mai nou?? Ia sa produca (normal ca din turism) doar 10% si banii sa fie gestionati "Loco" fara directive.....

Ar insemna sa impartim Romania in 8 state si fiecare cu a ma-sii. Sunt foarte multe zone din Romania unde nu se produce nimic. Zeci, sute de primarii care din fondurile proprii, adica impozite si taxe locale, nu reusesc sa-si plateasca nici macar angajatii. Ca sunt pusi acolo pe alte criterii decat meritul e alta discutie.

Editat de baghy
Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Ar insemna sa impartim Romania in 8 state si fiecare cu a ma-sii. Sunt foarte multe zone din Romania unde nu se produce nimic. Zeci, sute de primarii care din fondurile proprii, adica impozite si taxe locale, nu reusesc sa-si plateasca nici macar angajatii. Ca sunt pusi acolo pe alte criterii decat meritul e alta discutie.

Atunci e bineasssshaaaaaa. Sa strangem banii la bucuresti si sa-i impartim ca acuma.

Niste prosti americanii aia....

PS Cred ca New Yorkul are o industrie nemaipomenita... CUG-uri si ale cele

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Romania, o duce foarte bine, uzinele duduie, iar puterea doreste sa ne unim "toti cu toti" si sa ne iubim ca fratii!

Este praf in ochi, Romania este blestemata 25 de ani din ziua in care a fost omorat Ceausescu. Asa ca mai avem putin de asteptat. Probabil este necesara o noua revolutie!

Link spre comentariu

Romania, o duce foarte bine, uzinele duduie, iar puterea doreste sa ne unim "toti cu toti" si sa ne iubim ca fratii!

Este praf in ochi, Romania este blestemata 25 de ani din ziua in care a fost omorat Ceausescu. Asa ca mai avem putin de asteptat. Probabil este necesara o noua revolutie!

25 ani ?!? Aiurea..............1000 ani !!!

Numiti un singur domeniu de activitate care functioneaza ceas in tara asta sau care s-a schimbat in bine in astia 22 ani !

(Coruptia, furtul, etc se exclud.......)

Link spre comentariu

inca o revolutie..dar la asta ne trebuie mai multe cartuse ca sunt mai multi..si blestemati inca 25 ani...:ps

http://www.e-politic.ro/Scena-politica/BNR-datoria-externa-totala-a-Romaniei-este-de-93-40-miliarde-de-euro_116255_4.html

articolul urmator merita citit...sa vedeti cine are grija de noi...:sl

http://foaienationala.ro/seful-misiunii-fondului-monetar-international-pentru-romania-jeffrey-franks-asasin-economic.html

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Sa nu o luati lipsa de respect,dar deseori cei care stiu asa bine "ce vor ungurii", au vazut unguri doar in poze. Ce zice Base sau Vadim ca vor ungurii e propaganda, nu are nimic real. Ungurii vor ce vor si romanii, sa traiasca decent si sa nu-i fure statul. Vi se pare ca avem parte de asa ceva?

Apropo, sunt ungur si nu imi convin superjudetele. Nu vreau schimbarea asta de cacao, nu vreau sa merg la 250 km pentru o inmatriculare, un pasaport, un cazier, un permis de conducere. Nu am chef sa imi transcriu masinile, sa imi refac actele personale, sa refac acte de firma, de proprietate, pentru ca ma costa bani visele ude prezidentiale. Nu vreau ca Timisoara sa decida cum se foloseste impozitul platit de mine, asa cum nu-mi convine nici ca acum decide Bucurestiul chestia asta. De ce? Pentru ca Bucurestiul ia toti banii, apoi trimite inapoi cand si cat vor muschii lui drept dovada ca in clipa de fata toata Valea Jiului e blocata pentru ca guvernul nu si-a achitat datoriile fata de administratiile locale.

Conteaza ce vrem noi toti, nu "ce vor ungurii".

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Era acu mai bine de un an o discutie pe forum, legat de 4x4, unde se spunea ca "De la Bucuresti nu vin vesti bune". Sa extins domeniul rapid de tot...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

25 ani ?!? Aiurea..............1000 ani !!!

Numiti un singur domeniu de activitate care functioneaza ceas in tara asta sau care s-a schimbat in bine in astia 22 ani !

(Coruptia, furtul, etc se exclud.......)

singurul care-mi vine in cap este internetul...cica stam super bine, mondial, nu numai european...viteza, acoperire etc.

sunt usor mahnit ca unii colegi cred ca daca s-ar decide local unde sa mearga banii, banii chiar ar "merge". desi scrie la mine in descriere bucuresti, nu am nici macar buletin de bucuresti, dar cred ca deciziile nu sunt "de la bucuresti", ci politice. cati dintre noi nu avem rude/prieteni/amici in sate unde s-au facut chestii cand erau primari din partidul de guvernamant si apoi nada? lumea voteaza schimbare si ca sa le treaca, partidul de guvernamant, oricare ar fi el, voteaza foame in zona respectiva.

nu vin oare prea multe idei crete de la un presedinte pe final de mandat? adica i-a fost bine 10 ani de mandat, dar brusc trebuie schimbat la 8 ani. au fost bune 41 de judete, dar acum e de kkt? ce vrea el sa faca dupa ce-si pierde functia? sa conduca ceva, corect? ce dracu sa conduca, cu un partid bagat in "datorii" morale? si atunci trebuie sa scoata partidul din ghena. cum? cum stie el mai bine. polarizand romanii, fie ei romani, romi, unguri, turci etc. cea mai buna impartire este impartirea la 2. nu te mai gandesti care dintre cele 4-5 oferte este cea mai buna, ci care idee dintre cele 2 este cea mai buna: 41 sau 8? si una dintre idei este a lor. deci a intrat direct in finala printr-o prosteala. nici nu mai conteaza daca e bine sau nu, conteaza ca suntem, inca odata, manipulati. scuze de mesajul lung, dar ma ia cu 4x4=16:-)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare