Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Turism in Romania? Nu ma mir ca pleaca lumea prin alte tari

Max

Postări Recomandate

Din pacate turismul in Romania este facut in bataie de joc.

In loc ca sa traim bine din turism, noi ne batem joc de turisti.

Am vazut atatea situatii nasoale si credeam ca sunt cazuri izolate dar , mai nou, mi-am dat seama ca neprofesionalismul, minciuna si inselatoria sunt practici curente atat ale agentiilor de turism cate si a proprietarilor de locatii pentru cazare, masa si agrement.

Am vazut acum 3 situatii concrete care m-au pus pe ganduri.

Cum e sfarsit de an scolar, multe scoli organizeaza ture de 1-3 zile pentru vizitarea anumitor obiective turistice, istorice sau de agrement.

Profesorii conteacteaza agentiile de turism, acesta pun la dispozitie un anumit pachet, incaseaza banii si......atat.

Copii se urca in autocar, (mai nimeresc peste cate un sofer grabit care nu are chef ca sa opreasca daca unui copil i se face rau sau daca mai multi copii vor sa se usureze), ajung la Geoagiu la Hotel Alexandra (hotel de-a Bechtel-ului dat in gestiune unui tip penibil si jenant).

In fata hotelului, cu 50 de copii de clasa a 2-a si a 4-a, profesorii afla ca de fapt, camerele nu sunt cu 3 paturi asa cum spuneau cei de la agentia de turism si doar camere cu 2 paturi. Practic erau doar vreo 32 de paturi la 50 de copii. Jenantul de responsabil de acolo, statea la o masa, beat, intr-un maieu slinos patat de bare si facea pe smecherul ca daca nu le convine sa mearga in alta parte.

Doamnele profesoare suna disperate la toate numerele de la agentia de turism ca sa rezolve problema. Bineinteles ca nimeni nu a raspuns la telefon.

Copii erau pe alee, infometati si obositi dupa drum.

Pana la urma am gasit eu un numar de mobil de la agentia respectiva (K-tour se numeste) unde o tanara (dupa voce), dupa ce ii explic situatia, imi spune ca ea nu stie nimic, ca cel care s-a ocupat de acel grup este plecat din tara deci nu e disponibil. ca ea nu are ce face.

Totusi, dupa ce le-am spus ca stiu unde au sediul si ca, daca nu rezolva problema, daca copilul meu pentru care am platit excursia, va dormi pe vreun hol sau va fi nevoit ca sa ajunga prin alte parti, trec peste antireclama pe care le-o pot face si ma duc personal acolo unde ii voi rupe o mana celui care a vandut respectivul tur, in cateva minute, domnisoara a dat de respectivul tip si au inceput sa dea telefoane.

Au spus ca mai platesc ei inca trei camere si daca tot nu ajung, o sa mai rezolve inca doua.

Bineinteles ca au rezolvat doar doua camere care oricum nu au ajuns. In fine, prfesoarele au aranjat copii cate doi intr-un pat in anumite cazuri si asa au incaput toti.

Hotelul era de 3 stele cica.

Camere jegoase, bai pline de igrasie, usi stricate (o usa de la o baie lipsea cu desavarsire).

In oferta scria ca este piscina. Aveau piscina dar nu au bagat apa in ea pt ca nu ii interesa.

Copii au ajuns la un strand in Geoagiu unde au fost nevoiti sa plateasca 12 lei pentru 1 ora si jumatate cat mai era deschis. Si acolo erau doar 3 cabine de schimb.

Masa de la restaurantul hotelului a fost de toata jena. Mancare putina si veche.

Ideea de baza este faptul ca am mai vazut de atunci doua cazuri in care, in cazut tot a unor excursii cu copii, cei de la agentiile de turism spuneau ca locatiile de cazare au camere cu cate 3 paturi. Cand colo, peste tot erau cu doua paturi. Si eu asa stiu ca , oriunde mergi, cele mai multe camere sunt cu doua paturi (separate sau cu pat matrimonial). Camerele cu 3 sau mai multe paturi sunt foarte putine in hoteluri.

De aici am ajuns la concluzia ca agentiile de turism stiu foarte bine ca sunt camere cu doua paturi dar mint cu nerusinare inseland profesorii sau insotitorii copiilor. Se bazeaza pe faptul ca, acestii fiind la fata locului cu atatia copii in grija, nu vor avea de ales decat sa inghesuiasca copii cate doi intr-un pat. In felul acesta agentiile incaseaza bilete pt 50 de copii dar platesc cazarea si masa doar pentru 30. Buna afacere.

Mai sunt si proprietarii de resaturante (de exemplu unul din Ocna Sugatag-Maramures) care cer 19 lei pe un pic de varza calita si o jumatate de pulpa de pui, Proprietari de hotel sau motel care mai cer bani in plus daca copii cazati acolo, vor sa faca baie in piscina (asta dupa ce s-a intamplat clasica situatia in care agentia a spus ca sunt 3 paturi in camera, iar la respectivul hotel erau doar camere cu 2 paturi)

Bai fratilor, daca asta e turismul in Romania, nu pot sa inteleg de ce mai vin strainii la noi.

Vai de noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Turism in Romania? Nu ma mir ca pleaca lumea rin alte tari

Max,

Nu stiu de ce te miri ...asa a fost de cand lumea si pamantul. Urat este cand acei copii se intorc acasa cu mai stiu eu ce toxinfectie alimentara sau cu alta problema. Parintii platesc fara rezerve "distractia" nestiind unde isi trimit odraslele si trag dupa aia ponoasele.

Prefer sa-l duc pe cel mic eu personal in excursii decat sa-l las pe mana idiotilor astia ... Dai un ban, dar stai in fata ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ioane, excursiile de grup au rolul lor pentru copii. Socializare, integrare in grup, etc.

Nu vei putea inlocui niciodata excursiile solitare cu taberele.

Pentru copii nu e atat de traumatizanta situatia asta cu 2 in pat si conditiile proaste de cazare. Ei au alte scopuri si interese.

Problema insa o reprezinta bataia de joc a prestatorilor.

Dezarmant e ca nu ai ce le face fara sa platesti foarte scump. Si vandalismul si vatamarea corporala nu sunt ieftine. Dar parca-ti vine sa platesti pretul.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

din pacate nu este un caz izolat,pacat ca unii isi bat joc de turism si mai vedem reportaje la tv unde "marii investitorii " in turism se plang cat de mult ia afectat criza si ca nu au turistii oare de ce domnilor din cauza crizei sau a serviciilor pe care le oferiti?

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

DSCF1813.thumb.jpg.98db2f05b55d399611341bace57922a5.jpgDSCF1819.thumb.jpg.3fec598516984d5a64872c3cd209c265.jpgDSCF1831.thumb.jpg.a49ee4e5c52e2d873ee2375e63487c01.jpgDSCF1820.thumb.jpg.51cb94053b75a2d439bda1fa92fdca8a.jpg

Am vazut multi turisti care vin cu camperele la noi in tara si probabil si situatiile expuse de tine sunt un motiv intemeiat pentru care fac lucrul asta , pentru ca am intrat pe saituri de turism externe si la review-uri despre tara noastra sunt enumerate aceste probleme dar sunt si laudate frumusetile naturale ale tarii , alegand sa o viziteze pe barba proprie si sa nu depinda prea mult de acei romani "binevoitori" care isi freaca mainile cand vad straini.

Cat despre mine , pot sa spun ca am nimerit foarte bine concediul acesta in Maramures si pe aceasta cale tin sa le multumesc lui Max si Corneliei pentru recomandarea facuta de a ma caza la pensiunea "Sub cetate la Matei"(cei care au facut revelionul 2010-2011 acolo stiu despre ce vorbesc).

Si mai adaug ceva, am fost foarte dezamagit de jaful forestier facut chiar si la cota 1400, in creierul muntilor.

Editat de gestme
"Viata e un meci la categoria grea..." Parazitii
Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]108926[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108927[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108928[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]108929[/ATTACH]

Am vazut multi turisti care vin cu camperele la noi in tara si probabil si situatiile expuse de tine sunt un motiv intemeiat pentru care fac lucrul asta , pentru ca am intrat pe saituri de turism externe si la review-uri despre tara noastra sunt enumerate aceste probleme dar sunt si laudate frumusetile naturale ale tarii , alegand sa o viziteze pe barba proprie si sa nu depinda prea mult de acei romani "binevoitori" care isi freaca mainile cand vad straini.

Cat despre mine , pot sa spun ca am nimerit foarte bine concediul acesta in Maramures si pe aceasta cale tin sa le multumesc lui Max si Corneliei pentru recomandarea facuta de a ma caza la pensiunea "Sub cetate la Matei"(cei care au facut revelionul 2010-2011 acolo stiu despre ce vorbesc).

Si mai adaug ceva, am fost foarte dezamagit de jaful forestier facut chiar si la cota 1400, in creierul muntilor.

pozele astea sunt cumva de la Cascada Cailor din Borsa???????????

eu am fost prin octombrie pe acolo si nu era defrisat

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

poate ca sunt off-topic dar daca tot vorbim de turism am urcat astazi pana la balea lac siva atasez si voua dragi prieteni 2-3 poze care exprima clar miserupismul romanului clasic care este bun doar de:tk1

http://img807.imageshack.us/img807/6304/transfagarasan2011052.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img13.imageshack.us/img13/998/transfagarasan2011053.jpg

http://img854.imageshack.us/img854/9797/transfagarasan2011056.jpg

Uploaded with ImageShack.usimages/34/transfagarasan2011055.jpg/][/url]

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

Foarte posibil. Nu esti singurul care constata ca s-a schimbat complet peisajul in doar cateva luni ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Exact de acolo sunt , facute ieri. Si mai erau portiuni defrisate si pana acolo, pe traseu. Bataie de joc si sfidare maxima , nimeni nu spune nimic si traseul am vazut ca este destul de vizitat.

"Viata e un meci la categoria grea..." Parazitii
Link spre comentariu

Re: Turism in Romania? Nu ma mir ca pleaca lumea prin alte tari

Max, regret sa aud ce ai patit. In Romanica trebuie facut altfel si anume, deplasarea la locatie imprelabil este obligatorie. Apoi servirea mesei si cazarea o noapte este deasemenea obligatorie. Daca se poate ca personalul locatiei sa nu stie ca esti un viitor client cu un grup mare, si mai bine!

Link spre comentariu

ceea ce ai patit max, este exact cum o sa pateasca si altii daca

1. nu se solicita banii inapoi integral pentru biletele platite

2. daca nu se sesizeaza protectia consumatorilor

desigur, banii nu o sa ii dea inapoi de buna voie, este cazul sa se ajunga in instanta...DAR NU PENTRU BANI, CI PENTRU CA ALTII SA NU MAI PATEASCA ASTA.

vreau sa va spun ca daca ar fi o practica ca orice turist care a cumparat un bilet cu o oferta (cazare-masa-drum) si care nu BENEFICIAZA EXACT de ceea ce e trecaut in oferta (cu poze), A DEA IN JUDECATA AGENTIA SI SA CEARA TOTI BANII INAPOI, pentru ca nu a primit ceea ce a platit, toti ar sfla si in iaurt

dar la noi merge si asa...tocmai pentru ca "treburile s-au rezolvat", cu 2 copii in un pat, mancarea a fost buna...ca nimeni nu a ajuns la spital

daca noi nu luptam...nu o sa se schimbe nimic

nu mai luptam cu statul, luptam cu parvenitul si excrocul privat, si asta se face in instanta, cu martori si poze, eventual copie dupa sesizarea de la protectia consumatorului si sanctiunea lor

si avocatii au job, si noi luam banii inapoi, si mai si dormim mai bine, avand constiinta impacata ca ai facut ceva, nu ai inghitit in sec si ai mers mai departe

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Din pacate nu ma mira ceea ce a descris Max, din pacate cele intamplate sunt destul de dese, asta e romania.

Majoritatea hotelierilor nu vad mai mult, toti cauta sa se imbogateasca pe seama tzepelor date si convinsi ca nimeni nu ia atitudine, nimeni nu ia masuri.

Toti se bazeaza pe asa zisa mentalitate romaneasca, multi spun, lasa ma, data viitoare nu mai merg acolo si gata. Este foarte gresit!!! Astfel le permitem sa existe in continuare.

La fel si agentiile de turism, majoritatea lucratorilor din agentii (agenti de turism), habar nu au ce vand, habar nu au ce este dincolo de incasarea banilor.

Sunt foarte putine agentii de turism care intradevar reusesc sa-si pregateasca oamenii in asa fel sa stie ce vand si care sunt conditiile date de un hotel din brosura lor.

Toti se bazeaza pe imposibilitatea/indiferenta/scarba/oboseala clientului de a lua masuri impotriva lor. Pentru ei este o fereastra catre a face bani.

Din pacate, cu o astfel de mentalitate/educatie ne va fi extrem de greu sa aducem turisti straini.

Desi avem mai toate formele de relief posibile, nu suntem in stare sa le valorificam, sa le ingrijim, sa le apreciem si sa le expunem catre alte tari.

De partea clientului nu prea este nimeni, desi, exista OPC.

In alte tari exista Politie dedicata. Nu fac nimic altceva decat sa se asigure ca agentiile, hotelierii, restaurantele isi fac treaba. Au legi, au oameni!

Noi... pauza.

Noi tratam totul romaneste si mai nasol este ca, suferim tot noi romaneste fara sa invatam ceva.

Pacat!

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

din pacate nu este un caz izolat,pacat ca unii isi bat joc de turism si mai vedem reportaje la tv unde "marii investitorii " in turism se plang cat de mult ia afectat criza si ca nu au turistii oare de ce domnilor din cauza crizei sau a serviciilor pe care le oferiti?

se plang degeaba. au turisti de nevoie (nu gasesti mai bun si vrei sa stai neaparat in zona, stai la el...ce naiba sa faci...)

criza nu i-a afectat la litoralul romanesc (foarte scump).

criza...ma indoiesc ca ar exista.(psihologic poate)

servicii, lacomie, lipsa de interes, marlanie, tepuire=tipic romanesc, sa ne pacalim intre noi.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare