Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pentru rulota de 1060 kg imi trebuie B, C sau E ?

ocsi22

Postări Recomandate

Re: Pentru rulota de 1600 kg imi trebuie B, C sau E ?

am o intrebare la care unii zic da altii ba. vreu sa remorchez o rulota de 1060 kg se poate cu cat. b sau trebuie b,c,e. sper sa ma lamuriti.multumesc.

Se poate si cu B daca masa maxima autorizata a vehiculului tragator nu depaseste 2440 kg. Atentie, sa nu confunzi masa proprie (mai mica), cu masa maxima autorizata.

Dintre masinile de teren, cred te incadrezi numai cu SUV-uri in categoria B, sau cu masinile de teren mai usoare (LJ70, Pajero scurt).

Categoria B: autovehicule a caror masa totala maxim autorizata nu depaseste 3500 Kg si al caror numar de locuri pe scaune, în afara locului conducatorului, nu este mai mare de 8. Ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul din categoria B si o remorca în cazul în care masa totala maxima autorizata a ansamblului nu depaseste 3500 Kg iar masa totala autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator. Triciclurile sau cvadriciclurile având masa proprie peste 550Kg.

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

revin cu date exacte 750 kg masa proprie si 1060 masa max autorizata proprietaru ma indus in eroare :uameni

TRANSSYLVANIA OFF ROAD CLUJ

Link spre comentariu

Raspunsul meu e acelasi. Cu B poti trage cu autovehicul cu MMA <2440 kg si cu masa proprie > 1060 kg (adica nu poti trage cu samuraiul :wink: sau cu Tico)

Vezi ca in titlu ai scris 1600 de kg in loc de 1060 de kg si s-ar putea ca multe raspunsuri sa ia in calcul aceasta cifra :wink:

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

dupa noile reglementari din 2009 cred,iata care sunt conditiile pt a tracta o remorca cu cat B

2. Categoria B :

2.1. autovehiculul a cărui masă maximă totală autorizată nu

depăseşte 3500 kg şi al cărui număr de locuri pe

scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;

2.2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din

categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă

autorizată nu depăseşte 750 kg (remorcă uşoară).

2.3. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din

categoria B şi o remorcă a cărei masă totală autorizată

nu depăseşte 3500 kg, iar masa totală maximă

autorizată a remorcii nu depăseşte masa proprie a

autovehiculului trăgător.

- subcategoria B1: autovehicul cu trei sau patru roţi având masă proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 şi echipat cu un motor cu ardere internă cu capacitatea cilindrică mai mare de 45 cm3 sau cu orice alt motor cu o putere echivalentă ori cu viteză prin construcţie mai mare de 50 km/h.

3. Categoria BE: ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masa maximă autorizată a întregului ansamblu depăseşte 3500 kg.

aceasta discutie a mai fost de cel putin 3 ori

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

Re: Pentru rulota de 1060 kg imi trebuie B, C sau E ?

multumesc de ajutor si promtidunine pentru toti care au raspuns . m-am lamurit . numai bine.:tk

Raspunsul meu e acelasi. Cu B poti trage cu autovehicul cu MMA <2440 kg si cu masa proprie > 1060 kg (adica nu poti trage cu samuraiul :wink: sau cu Tico)

Vezi ca in titlu ai scris 1600 de kg in loc de 1060 de kg si s-ar putea ca multe raspunsuri sa ia in calcul aceasta cifra :wink:

am vazut ,am corectat merci razvanutza pt. vigilenta :h5

Editat de Astral

TRANSSYLVANIA OFF ROAD CLUJ

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare