Farfarello Postat Iunie 19, 2011 Partajează Postat Iunie 19, 2011 (editat) Pentru ca fratele lui mai mare "Kaprun" (vezi aici) sta mai mult in upgrade-uri decat de drum, si pentru ca aceasta masina - Suzuki Samurai imi este tare draga, am luat decizia de a completa parcul auto cu un "nou" Suzuki Samurai. L-am denumit impreuna cu fiumeu: "VOCO". Datele masinii: Suzuki Samurai SJ413, an fabricatie: 1993, carburator, "utilitara". Tara provenienta : Olanda :al De la bun inceput an vrut ca masina sa fie "softtop", chiar daca in Romania acest lucru nu-i un avantaj. Ce vrem sa facem? Vreau sa mergem pe ideea de "clasic car" si sa nu modificam absolut nimic la exterior. Vreau ca masina sa arate ca in 1993 cand a iesit pe poarta fabricii, urmand sa o folosim preponderent onroad. Modificarile vor fi facute (dupa ce trecem de rar) doar sub capota, unde ramanem pe ideea de carburator cu cateva surprize :grin:. La prima privire, masina se prezinta foarte bine, cu f. putina rugina, si cu mici scurgeri pe la rezervor. Asta-i VOCO: http://img856.imageshack.us/img856/5589/img0537c.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img713.imageshack.us/img713/2761/img0546c.jpg Uploaded with ImageShack.us Editat Iulie 14, 2013 de Astral Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iunie 19, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Revizie generala. http://img864.imageshack.us/img864/9941/img0542v.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img705.imageshack.us/img705/517/img0549k.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img198.imageshack.us/img198/1196/img0550yr.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img600.imageshack.us/img600/1904/img0553l.jpg Uploaded with ImageShack.us Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Ca si Kaprun, sa-ti aduca numai satisfactii si spor:h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Pentru un Samurai din 93, caroseria arata foarte bine. Eu nu l-as tine chiar stok chia daca masina va fi doar pt onroad. L-as inalta putin si as pune niste roti mai mari. Asa de aspect. :grin: Succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Sami arata foarte bine insa mi se pare o masina prea contemporana pentru restaurat. In schimb, un LJ ar fi perfect. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iunie 20, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Mai mai mai, daca ar fi dupa mine ... parcul meu auto ar fi mult mai mare, dar ... E frumos LJ-ul, e si mai frumos FJ de la Toyota. :Hr Revenind la discutie, VOCO va ramane o masina clasica, dar destul de zvelta. Nu doresc sa o modificam deloc la exterior...Kaprun va fi destul de modificat. Lista lucrarilor pe care le avem in desfasurare ca si prima etapa: - schimbat parbriz – avea o mica ciupitura; - schimbat tampoane cauciuc capota; - schimbat parasolare, am gasit ceva aproape nou de pe la Kaprun; - revizie frana : schimbat placute, tamburi, lichid, furtunase frana fata-spate HD; - revizie cinetica : schimbat garnituri cinetica , rulmenti pivoti, rulmenti fuzeta; - schimbat ulei diff fata + ulei diff spate; - schimbat ulei cutie v + ulei cutie redactor; - revizie motor : ulei motor + filtru benzina, distributie , oring-uri distribuitor, garnitura pompa benzina; - schimbat curea alternator, fluiera destul de tare; - schimbat tampoane motor , erau destul de uzate; - schimbat bucsi arcuri ; - schimbat tampoane HD; - schimbat macara geam stanga , avea uzura si geamul se inchidea greu; - schimbat tapiterie usa stanga, spre fericirea mea am gasit una originala, de aceeasi textura/culoare; - schimbat anvelope + valve; (avem un set nou de la Kaprun care statea la odihna in pivnita) - sablat + vopsit suport roata rezerva negru lucios; - sablat + vopsit jante alb lucios; - sablat + vopsit bara ,spate , negru lucios; - sablat + vopsit bulbar, negru lucios; - sablat + vopsit carlig remorcare, negru lucios; - sablat + vopsit capac culbutori , negru lucios; - schimbat rezervor benzina, grunduire,terosonare; (spre fericirea mea am gasit unul in stare f buna, al meu era cam varza, fiind foarte ruginit sis part); - schimbat antigel ; - schimbat rulmenti planetare spate; - schimbat prelata; Poze, pe parcurs. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai frumos acaretul ,sa pui motorul cu injectie de pe kaprun . suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iunie 20, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Nu nu, motorul vechi al lui Kaprun se va scoate la vanzare cred, sau il vom pastra. Motorul va ramane pe carburatie asa cum ii sade bine, dar va fi upgradat. Surpriza :ap!!! Va fi ceva interesant. Oricum am ramas foarte placut surprins de cat de bine merge VOCO cu carburatorul original , are un sprint foarte bun. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai E mai old-school cu carburator...doar ca e mai "impiedicat" decat injectia. Arata bine masinuta, dar de unde numele VOCO ? Ce inseamna ? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iunie 20, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Fiumeu e destul de mic a trecut zilele astea de un an si jumatate... si nu poate zice rosu, zice voco. Masina fiind rosie ... am denumit-o VOCO. Deocamdata e mai "impiedicat" cu acest carburator, dar promitem ca recuperam. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 (editat) Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Pare destul de ingrijit. Succes cu proiectu-l :h5. Editat Septembrie 23, 2011 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipak Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai cind aflam si noi care-i surpriza cu carburatorul? :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iunie 23, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai He he he...cand vine kit-ul. Va fi un kit carburator adaptat la acest motor, cu modificari la alimentare (pompa exterioara+regulator), admisie si evacuare. Va fi mult mai agresiv(cat poate fi un 1,3)(nu radeti GTI-ul de 1,3 modificat major scoate spre 400 cp, dar nu-i cazul aici). Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Salut si felicitari pentru noua achizitie! :br Ca posesor de Samurai "de familie" cu care bag mult asfalt imi permit sa-ti sugerez urmatoarele: - Cum a spus si Max, un pic de lifting... Dar cum? Eu am cumparat de curand niste arcuri aftermarket care au o spira in plus si confera masinii un "lifting" de 3-4 cm fata de pozitia initiala (cu arcuri de fabrica). Nu trebuie sa modifici nimic la directie, totul e ok, ia eu le folosesc deja de cateva luni on si off road fara probleme. Daca vrei sa stii de unde le-am luat (1350 RON cu tot cu posta) da-mi un PM. - Referitor la anvelope: eu am Yokohama Geolandar AT/S 225/70/15. Ca sa intre, a trebuit sa "ciupesc" un pic din bara fata dar in rest nu freaca nicaieri. Estetic nu se vede, doar un cunoscator isi da seama ca s-a taiat din bara. Sunt anvelope foarte bune, nu se tocesc usor si m-au scos de multe ori din noroi in care am intrat pana-n praguri. Nu sunt de offroad dar pe asfalt franeaza bine, nu sunt prea grele si transmisia (nemodificata) de Sam le suporta usor. Am 25000 de kilometri cu ele si nu pot sa spun decat "jos palaria". Si-n plus arata foarte fain, mai ales daca scrie cu alb pe ele. :grin: Daca vrei o sugestie pentru iarna, iti recomand aceleasi Yokohama Geolandar dar AT/I*, am mers cu ele si pe zapada afanata si pe ghetusul din oras si am fost uimit. Dar nu le mai am.... Daca citesc ce am scris mai sus pare ca sunt dealer Yokohama. Nici vorba, lucrez la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, doar am avut / am ocazia sa umblu cu gumele astea. S-ar putea sa fie variante mai bune la alte firme (BF Goodrich, Michelin etc). La dimensiunea asta nu am gasit insa nimic. - ca sa fii mai stabil (on sau offroad) nu cred ca ar strica sa pui niste flanse. Dar aici e discutabil, masina arata intr-adevar mai agresiv dar si noroiul o sa zboare mai voios spre ea. Si nu cred ca o sa te abtii sa iesi cu ea pe niste forestiere mai noroioase, macar in week-end. :wink: - MRL-uri pe fata, obligatoriu, ca sa nu creasca consumul urban si sa-ti protejezi puntea fata. Pot sa pun si niste poze cu masina mea "aproape stock", daca te poti inspira din ele. Doar da un semn. In rest, sa auzim numai de bine, si sunt tare curios ce-o sa iasa. Bafta! :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iunie 24, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Salutam, multumesc pentru sfaturi. MRL-uri va avea masina, vedem exact ce. In noroi f mare nu ma voi baga ... pentru ca pentru asa ceva e fratele lui mai mare care poate "putin" mai mult: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41249-Kaprun-–-un-proiect-Suzuki-Samurai. E posibil sa punem acea foaie suplimentara, dar vedem. Da-mi un PM cu producatorul. Ideea e sa-l inmatriculam, dupa care vedem in ce directie mergem. I-am mai pregatit o gramada de alte jucarii gen Sirocol original (a fost pe alt Samurai), astfel incat confortul sa fie maxim. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 (editat) Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Ai PM ! Pe Kaprun il stiu de cand era bebelus, am urmarit timp de aproape 3 ani (gresesc?) evolutia lui. E o masina de vis, te felicit pentru efortul depus. Eu ma refer la baltoacele alea parsive in care uneori intri pana-n bara, sau la noroiul ala smecher care pare de 2 degete si afli prea tarziu cat e de adanc :wink: Mi-am amintit acum si de servodirectie.... daca o sa mergi mult cu el prin oras cred ca ai de ales intre servo sau muschi :grin: Eu am votat cu muschii...... Editat Iunie 24, 2011 de Gil Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flo123123 Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Ai PM ! Mi-am amintit acum si de servodirectie.... daca o sa mergi mult cu el prin oras cred ca ai de ales intre servo sau muschi :grin: Eu am votat cu muschii...... Cool asta cu muschii.:wink:, mi-a placut, felicitari. Imi aduc aminte de .... IMS + muschi = LOVE Florin LJ70, ex Jimny, ex IMS M461 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Da Flo, si nu pot sa ma dau jmecher, sa vorbesc la telefon cand conduc :ha: Sau sa stau in masina cum stau cocalarii in mertzan, tolanit pe o parte, cu ciocofonul la ureche. :ha: E de munca nu gluma, eu deschid geamul ca-s transpirat, nevasta zice sa-l inchid ca-i curent :hw La naiba, stric topicul omului si-mi iau leapsa de la moderator .... Scuze. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Legat de foaia suplimentara sunt si eu interesat. Suspensia mea OME HD a inceput sa se inmoaie dupa ce am adaugat un rollcage si niste roti mai mari, si m-ar interesa sa mai adaug cite o foaie la fiecare arc. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Legat de foaia suplimentara sunt si eu interesat. Suspensia mea OME HD a inceput sa se inmoaie dupa ce am adaugat un rollcage si niste roti mai mari, si m-ar interesa sa mai adaug cite o foaie la fiecare arc. Faptul ca ai pus roti mai mari nu ar trebui sa aibe nici o legatura cu faptul ca s-au lasat arcurile.Rotile tin puntile iar de punti se leaga arcurile care sustin caroseria. Eu am pus o foaie suplimentara la tipul de pe Fizicienilor( care si springuieste) si am fost multumit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Eu am pus o foaie suplimentara la tipul de pe Fizicienilor( care si springuieste) si am fost multumit. eu tot acolo am springluit arcurile si adaugat foaie pe fata si au iesit asa cum vroiam. 700 ron toata lucrarea cu tot cu dat jos si montat la loc. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iulie 20, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2011 (editat) Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai URA, zilele acestea am trecut de RAR si de prima inmatriculare. Masina a fost inmatriculata ca si autoutilitara. Ca si observatie, aveti grija in ideea in care doriti sa faceti aduceti Samurai utilitara, e musai sa ai panou despartitor ce trebuie sa indeplineasca anumite conditii, si nu prea poti trece peste aceste conditii. Daca aveti nevoie de informatii da-mi PM. Legat de arcuri, deocamdata arcurile arata bine, eventual voi trece pe OME daca ma tot mananca schimbarea. E alegerea optima pt ce vreau eu. La mine un lucru e clar: ramanem pe design-ul original la acest proiect. Editat Iulie 20, 2011 de Farfarello Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iulie 20, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Singura "problema" la Samurai din punctul meu de vedere este inexistenta aerului conditionat....problema pe care am rezolvat-o ! Ieri am avut placerea de a gasi si cumpara o instalatie completa de aer conditionat pentru Suzuki Samurai, instalatie provenita de la un Suzuki Samurai cumparat din SUA, instalatie care a venit montata din fabrica. Cred ca 1% din aceste masini au asa ceva montat din fabrica. Are tot ce trebuie, inclusiv butonul on/off din bord , deci va fi usor de pus sus. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Singura "problema" la Samurai din punctul meu de vedere este inexistenta aerului conditionat....problema pe care am rezolvat-o ! Ieri am avut placerea de a gasi si cumpara o instalatie completa de aer conditionat pentru Suzuki Samurai, instalatie provenita de la un Suzuki Samurai cumparat din SUA, instalatie care a venit montata din fabrica. Cred ca 1% din aceste masini au asa ceva montat din fabrica. Are tot ce trebuie, inclusiv butonul on/off din bord , deci va fi usor de pus sus. In sfarsit s-a deslusit misterul : doar Samuraiele facute pt US au A/C ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Re: VOCO - un nou proiect Suzuki Samurai Eu sunt curios de consum dupa montarea A/C.. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate