hop_si_eu06 Postat August 16, 2011 Autor Partajează Postat August 16, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele chestiuni : 1. Ce uleiuri se folosesc in punti, cutie transfer, cutie viteze si cantitatile pentru masina mea. 2. Cred ca am ceva bai la cutia de transfer. De exemplu de cand am cumparat masina daca incercam sa urc o panta cu spatele si incepea sa patineze scoteam la punctul mort ii dadeam 4x4 fie mare fie mic cuplam a-I-a sau a-II-a si plecam cu tractiune 4x4. Mai nou nu mai vrea. Adica daca incepe sa patineze fie panta fie noroi si ii dau 4x4 H sau L trebuie sa merg pe o suprafata relativ dreapta ( adica sa nu patineze rotile din spate ca sa cupleze ). Plus ca indicatorul de 4x4 se aprinde si se stinge chiar daca masina odata cuplat 4x4 nu se mai decupleza fara sa-l scot eu. De fortat nu pot sa zic ca am fortat-o si nici zgomote ciudate nu sunt. Sper sa se rezolve cu un schimb de lichide. Multumesc, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna ziua ! Cuplarea regimului de 4x4L se face exclusiv cu masina stand pe loc ! Ca sa nu fiu inteles gresit, asta inseamna ca masina nu trebuie sa se miste cand se face trecerea din 4x2 in 4x4L. In 4x4H merge si din mers, dar fara sarcini prea mari pe reductor, adica cu picior usor. In teren, cuplarea 4x4 se face inainte de a da de greu, nu in timp ce esti in rahat deja. In grupuri si cutia manuala merge 75W80 sau 75W90, alternativ 75W140, in cutia de transfer ATF de la II in sus. Cantitatile sunt de tip "pana da afara". Cam 1.5 litri in fiecare grup, vreo 4-5 in cutie si vreo doi in cutia de transfer. Presupunand ca ai LSD in grupul spate, e nevoie si de aditiv de frictiune, turnat inainte de uleiul proaspat. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Ca sa adaug, in cutia manuala neaparat ulei care sa fie API GL-4 sau GL-3. GL-5 contine prea mult sulf si iti va distruge sincroanele din bronz. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat August 18, 2011 Autor Partajează Postat August 18, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Heavy D. sunt de acord cu ce zici ( cuplarea se face cand masina e oprita si inainte de a da de greu ) dar problema e ca pana acuma cupla 4x4 la actionarea manetei ( instantaneu ) si acuma este cand merg vreo 5 metrii si inca nu cupleaza. Oricum am comandat ulei-urile si vad ce se intampla dupa schimb. Mersii, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat August 20, 2011 Autor Partajează Postat August 20, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Salutari, Am rezolvat. Problema era vacumul din puntea fata care cupleaza planetara. Aveam o gaura intr-o conducta. A inlocuit-o si functioneaza perfect. Multumesc, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat Decembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna ziua, Am gasit pe net bride mai lungi de prindere a arcurilor. In descriere zice asa : Lift inaltare Spate 2.5 cm gresabil cu bucse rosii (kit fata 2bucati) pentru Jeep Wrangler 1987-1995. Recomandat pentru a putea monta anvelope de dimensiuni mai mari offroad. Vreau sa va intreb daca a folosit cineva asa ceva fara sa schimbe telescoapele sau fara sa modifici si prinderea telescoapelor actuale. Adica inaltarea asta nu o sa afecteze suspensia ? Doresc sa precizez ca urmaresc sa obtin un plus la aspect dar fara sa fac minusuri la departamentul confort/functionalitate/suspensie etc. Adica daca masina numai se inalta putin si comportamentul suspensiei nu este foarte mult influentat eu sunt multumit. Pun si o poza cu produsul. Poate ajuta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna ziua ! Folosirea de bride mai lungi este o solutie tipica pentru inaltarea masinii atunci cand suspensia este pe arcuri lamelare. Si eu folosesc pe spate asa ceva, dar am si telescoapele pe masura, ca am lift mai mare de 2.5". In principiu, ar fi frumos sa "lungesti" si telescoapele, adica sa modici prinderile aferente, mai ales daca umbli cu masina in botanica mai salbatica. Si este prea simplu de facut ca sa n-o faci. Sau poti sa iei telescoape mai lungi daca cele vechi sunt deja obosite. Oricum, trebuie sa ai in vedere si faptul ca, poate, in viitor, vei dori un lift din suspensie mai inalt decat cel actual, si atunci iar o iei de la inceput. Si cred ca vei dori sa liftezi si fata... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat Decembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Salutari, Eu cand am vb de setul de 4 bride ma gndeam sa le pun atat pe fata cat si pe spate. Adica 2 buc in partea din fata a arcurilor din fata si celelalte 2 in partea de spate a arcurilor din spate. Mai ales ca in fata este foarte usor sa modific prinderea. Avand in vedere ca bridele o sa fie home made credeti ca e mai bine sa pun si in fata arcurilor si in spatele acestora ( adica 8 bride ) ? Acuma mai sunt cateva aspecte, la care rog pe cine stie sa ma ajute, si anume: 1. Oare nu o sa fie probleme dupa inaltare pentru cardan. Cardanul la masina mea este fix nu din acela pe caneluri care se prelungeste. Adica o sa creasca putin unghiul la care lucreaza. Cat de grav este acest lucru. 2.In fata este simplu de modificat prinderea la telescop ca tija de sus cu filet pe ea este destul de lunga ca sa bag un distantier si e rezolvata treaba. Intrebare este in spate cum sa fac sa nu modific masina tocmai din cansiderentele amintite mai sus ( eventuale lifturi viitoare ). Cu alte cuvinte avand in vedere ca masina cantareste 1340 kg iar partea din spate este mai usoara cred ca putem zice ca din punct de vedere al greutatii pe suspensie spate ca se incadreaza cu majoritatea autoturismelor ( berline, combi, ev dubite). Adica daca eu gasesc la dezmembrari telescoape cu 5 cm ( cu atata vreau sa lungesc bridele ) mai lungi decat ale mele o sa tina jmecheria. Va rog sa tineti cont ca cu un astfel de lift si munca mea o sa ma duca la maxima 200 ron pe cand acelasi lift cu piese noi ( bride + telescoape ( originale ) mai lungi ) ma duce undeva la 400 de euro. Multumesc pentru sfaturi. Dan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna ziua ! Treaba cu opt bride este posibila, dar nu si neaparat dezirabila. In mod normal, pentru 2" lift ar trebui sa lucrezi cu doar cu arcuri mai inalte. Referitor la problemele tale, cand faci referire la ceva, atunci precizeaza tot. In cazul de fata, care cardan, adica. Noroc ca stiu ca este vorba de cel spate, ca ala pare ca nu are culisanta, dar are, doar ca n-o vezi tu, este in interiorul cutiei de transfer (reductorului). Si oricum o sa creasca unghiul sau de lucru, chiar daca are culisanta, plus ca risti sa-l scoti de pe caneluri daca nu-l prelungesti corespunzator, conform liftului pe care-l ai in plan. Si da, vei avea si probleme legate de cruci. Nu vrea sa aud vorbindu-se de dezmembrari cand e vorba de telescoape, pivoti, capete de bara, etc., aici e treaba ta ce faci. Atentie si cu liftul, centrul de greutate va fi pozitionat mai sus si va trebui sa maresti si ecartamentul, ca sa nu risti s-o pui pe dunga prea usor. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onutu Alexandru Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna ziua, Am gasit pe net bride mai lungi de prindere a arcurilor. In descriere zice asa : Lift inaltare Spate 2.5 cm gresabil cu bucse rosii (kit fata 2bucati) pentru Jeep Wrangler 1987-1995. Recomandat pentru a putea monta anvelope de dimensiuni mai mari offroad. Vreau sa va intreb daca a folosit cineva asa ceva fara sa schimbe telescoapele sau fara sa modifici si prinderea telescoapelor actuale. Adica inaltarea asta nu o sa afecteze suspensia ? Doresc sa precizez ca urmaresc sa obtin un plus la aspect dar fara sa fac minusuri la departamentul confort/functionalitate/suspensie etc. Adica daca masina numai se inalta putin si comportamentul suspensiei nu este foarte mult influentat eu sunt multumit. Pun si o poza cu produsul. Poate ajuta. Salut , da este buna ideea cu bridele sii eu am aceste bride lungite ca ale tale +am inaltat un pic arcurile(2 cm) . [ATTACH=CONFIG]123598[/ATTACH] Salutam , da este buna ideea cu bridele lungite sii eu am pus asa ceva pe masina dar iti trebui neaparat amortizoare mai lungi , sii eventual ceva jante cu Et negativ{cu cat o inalti masina va deveni mai instabila pe sosea la viteze de la 70-80 km}. In rest la la vreo 6 cm in plus cat am inaltat-o eu nu am rupt nici cruci nici altceva , deci nici tu la 2-3 cm inaltare nu e posibil sa rupi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna seara, Am hotarat sa aman momentan inaltarea si sa profit de concediu sa confectionez 2 bari mai de 4x4. Am inceput cu cea din fata ca sa vad ce iese si momentan sunt pe la jumatatea lucrarii. Maine o sa prind partea de sus de bara patrata si o s-o montez pe masina. Cine are ceva pareri de zis le astept cu placere. Si pro si contra :wink:. Pun mai jos cateva poze cu stadiul lucrarii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat Decembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Salutari, Azi am scos bara de la vopsit si am reusit sa o montez. Saptamana asta trebuie sa ajunga si proiectoarele. Si o sa incep sa fac si bara din spate avand in vedere ca nu a iesit chiar asa rau. Momentan 3 poze. Restul cand montez proiectoarele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna seara ! Ori am imbatranit eu exagerat, ori ochii mei tre' sa mearga la ITP, dar bull-bar-ul de pe bara (partea centrala) e inclinat catre stanga masinii, in directia de mers... Sau nu ? Imi place culoarea masinii, albastrul ala e frumos. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat Decembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Salutari, Acuma ca ai mentionat intradevar asa se vede cel putin in prima si in ultima poza. Dar in realitate nu se observa aproape deloc si ca masuratori e aproape ok ( distanta dintre bara si bull-bar in in dreapta e mai mare cu 2 mm fata de stanga. ) Problema e ca nu prea puteam sa fac mai mult deoarece partea mai groasa din bull-bar e facuta din trei bucati ( cea orizontala si cele doua inclinate/verticale sa zic asa ) care nu am reusit sa le sudez la un unghi indentic. Din acest motiv a trebuit sa pun bull-bar-ul putin intr-o parte altfel imi iesea o parte verticala/inclinata din bull-bar mai cracanata decat cealalta. Daca te uiti pe poza din mijloc nu se observa si repet in realitate se observa doar daca stai sa o studiezi atent si nu sare asa in ochi ca si in ultima poza. O sa vad ce se intampla dupa montarea proiectoarelor. Se poate sa diminueze sau sa accentueze diferenta. Era super sa iasa perfect dar avand in vedere ca e home made mie chiar imi place. Avand in vedere ca costul a fost de 200 lei cu vopsit electrostatic cu tot. Si e la fel si cu culoarea. Daca in poza arata bine in realitate e bestiala. Mai ales dupa spalare :)) Dan, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Decembrie 21, 2011 Partajează Postat Decembrie 21, 2011 Re: Wrangler YJ 2.5 1992 Buna dimineata ! Ma bucur ca ochii mei sunt inca OK. Si in toate trei pozele se vede diferenta de care vorbeam, nu numai in prima si ultima. Exceptand asta, masina e un ansamblu reusit, s-a pus mult suflet in toata treaba. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate