adi200100 Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Salutare Am de gand sa-mi pun pe masina (samurai 1.3i) cauciucuri 31/10.5/15, si m-ar interesa ce ET negativ trebuie sa am la jante fara a freca pe arc si fara sa pun flanse merci Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ancuta_laurentiu Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 eu am vitara si nu te pot ajuta prea mult insa trebuie gasita o cale de mijloc la et, pt ca daca et/ul e pozitiv iti fraca cu interiorul rotii in arc. daca e prea negativ iti va freca cu exteriorul in aripa si prag. daca nu vei gasi un raspuns, cumpara jenti cu et negativ si cosmetizeaza cu flexul unde freaca. dar masina ta e inaltata in vreun fel? ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex22_xxx Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Salutare Am de gand sa-mi pun pe masina (samurai 1.3i) cauciucuri 31/10.5/15, si m-ar interesa ce ET negativ trebuie sa am la jante fara a freca pe arc si fara sa pun flanse merci dupa cum ti-am mai spus d-nu,daca pui profil simex ai nevoie de et -30,daca pui altceva(chiar si bfg km2) atunci e suficient -25. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyH_vl Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 mare Atentie la J ..... tu vrei ET negativ foarte mare la janta dar nu o sa gasesti fara un J la fel de mare .... J-ul mai mare de 8 (8J-8,5J) pe 10,5 o sa risti dejantarea ... pentru anvelope profil simex 31' 10,5 R15 , o sa gaseti jante de aliaj cu 7j ( ceea ce este recomandat ) si ET - 15 ,.... sau cu 8j si et -20 .... te salut ... Club Sportiv x3m Valcea Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 ancuta_laurentiu - masina este in lucru acum ( tablarie si mecanica) o sa am eu grija sa nu frece in pragar si in aripa ca doa exista flex :) ... ideea era sa nu frece in arc TyH_vl - asta e ce recomanzi tu sau e doar o observatie. eu pe masina acum am jantele din imagine care nu stiu exact ce ET au Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyH_vl Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 si una si alta ..... depinde ....sunt multe de povestit .... pe 31'10.5 r15 profil Simex .... cu reductiile stoc o sa ai probleme ....nu o sa le duca ... te salut ... Club Sportiv x3m Valcea Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted June 25, 2011 Author Share Posted June 25, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 scuze ca nu am precizat ... o sa pun grupuri de vitara 5.12 si nu o sa am probleme, poate la planetare. pe mine ma interesa daca cu jantele care le am (vezi foto)pot sa pun 31 si daca nu cu ce ET sa caut jante sa nu atinga in arcuri. merci Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roskat Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 De ce nu pui flanse? Go big or go home. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyH_vl Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 scuze ca nu am precizat ... o sa pun grupuri de vitara 5.12 si nu o sa am probleme, poate la planetare. pe mine ma interesa daca cu jantele care le am (vezi foto)pot sa pun 31 si daca nu cu ce ET sa caut jante sa nu atinga in arcuri. merci Buna treaba cu raportul .... o sa ai alta masina .... planetare cu 31' nu o sa rupi .... eu tot am incercat si nu am rupt decat una pe spate dar cu blocantul pus si soc din lateral , avand aceeasi dim la anvelope ..... eu iti recomand jante de aliaj cu 7j si ET cat mai negativ + flanse (dar modelul cel gol pe interior) ... de ce ? ...pt ca Sami are un ecartament destul de mic ..,prin jante cu ET cat mai negativ + flanse o sa ii cresti stabilitatea .... te salut ... Club Sportiv x3m Valcea Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted June 27, 2011 Author Share Posted June 27, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 .... daca pun flanse de 20mm la jantele mele crezi ca ajunge ??? mai ales ca nu am chef sa investesc in alt set de jante. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TyH_vl Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 .... daca pun flanse de 20mm la jantele mele crezi ca ajunge ??? mai ales ca nu am chef sa investesc in alt set de jante. :))) ...... raspuns NU .... cat e mai lata cu atata e mai stabila .... poti scoate la vanzare jantele tale sau vb cu adamu sa ti le ia si va desc la diferenta , stiu ca el avea niste jante de suzi : astea sunt OK + flanse http://picasaweb.google.com/adam.adrian.medias/AccesoriiSuzuki?feat=directlink#5581418984472503442 PS: cheful iti vine dupa ce te pui pe o parte sau doamne fereste pe plafon .... daca ai tevi te doare la basca .... daca nu , e grav .... Club Sportiv x3m Valcea Link to comment Share on other sites More sharing options...
yknot Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Gume de 31" merg cu succes si pe jante originale de Samurai intoarse, de j5.5, cu avantajul ca dejantezi foarte greu la presiuni mici. Pare-se ca pentru 31" J-ul optim este 6-6.5. Eu folosesc 31" pe jante originale dar intoarse si nu am avut nici o surpriza, fata de vremea cand mergeam cu 205/75/15 cu aceleasi jante si am dejantat.:wink: Iar ca sa nu atinga guma in arc trebuie flanse de 1" minimum. Dezavantajul unei jenti inguste si guma de 31"este ca afecteaza stabilitatea in special pe asfalt. Spor la treaba. 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo samurai Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 pt adi200100, vreau daca se poate dupa ce faci operatiunea de schimbare a raportului cu cele 5,12 cateva date si imagini cu privire la montare, daca se aduc modificari sau flanse adaptoare pt acel tip de coroana sau pinion. vreau sa-i fac aceeasi modificare si nu stiu exact in ce consta. multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted July 12, 2011 Author Share Posted July 12, 2011 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 salve geo masina mea e in lucru acum, iar grupurile sunt prin anglia si vin cred ca in august... dar nici o problema o sa pun poze Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47apache Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 (edited) Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Este vechi topicul dar poate ajut cu ceva la discutia asta... vad ca inca sunt multi care intreaba de ET-uri si flanse prin diverse alte topicuri. Deci, vorbind din proprie experienta cu cauciucuri 31/10,5 r15 atasez o schema pe care am facut-o in care exemplific cele 3 faze prin care a trecut conserva mea. In cazul 2 (5.5j ET-45) 31-urile atingeau putin in arcuri si cred ca flanse de 1" ar fi fost suficient. In cazul 3 (stadiu la care momentan sunt) rotile ating destul de zdravan in arcuri In cazul 4 din calculele mele nu o sa mai fie nicio problema avand mai mult spatiu la interior decat in cazul 2 (ramane sa achizitionez flansele nesimtit si nejustificat de scumpe) Sper sa fie de ajutor cuiva :h5 Edited October 4, 2012 by ak47apache Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted December 26, 2012 Author Share Posted December 26, 2012 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Nu stiu cum calculezi sau cum le montezi ca ceva nu este in regula.... de exemplu la mine am cauciucuri 31` pe jante cu et-3 (de aluminiu asa scrie pe ele) si flanse de 25mm facute la strung, asta insemnand un et-28 mm. In schimb la mine nu ating rotile in arc. Cum de la tine cu zeci de mii de mm de ET negativ atinge. Chiar sunt curios unde e greseala? Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Nu stiu cum calculezi sau cum le montezi ca ceva nu este in regula.... de exemplu la mine am cauciucuri 31` pe jante cu et-3 (de aluminiu asa scrie pe ele) si flanse de 25mm facute la strung, asta insemnand un et-28 mm. In schimb la mine nu ating rotile in arc. Cum de la tine cu zeci de mii de mm de ET negativ atinge. Chiar sunt curios unde e greseala? Ma bag si eu cu scuze daca deranjez: intre cazurile 2 si 3 prezentate de @ak47 se vede cu ochiul liber (in schita), ca gumele sunt considerabil mai late (diferenta de 2,5" la janta si de 70mm la gume). El mai specifica ca gumele actuale sunt cu latimea de 10,5", cred ca si de aici provine "atingerea" in arcuri (probabil la flexari). Parerea mea. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted December 26, 2012 Author Share Posted December 26, 2012 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 si eu am 10.5 si jante 7j cu et-3 si nu atinge. El zice ca in ambele cazuri atinge. Apropo atingerea in arc se face la virare nu la flexare...cel putin eu aici bateam "nicovala" Nu cumva lla puntile scurte distanta dintre arc si roata e mai mica decat la mine (eu am Samurai si sunt mai late cu 60mm decat cele de 410,413). Daca e asa cam asta ar rezolva dilema mea de ce la tine e asa "complicat". P.S Asta cu puntile mi-a venit in timp ce scriam. :ha: Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47apache Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 1. am punti late 2. atingerea se produce numai in viraj maxim. ating arcurile foarte putin 3. diferenta de 1inch intre jantele mele si ale tale face diferenta.... chiar daca avem tot 10.5 ambii, la mine latimea in plus a jantei lateste destul de mult cauciucul. exemplele de mai sus le-am experimentat pe propria piele, schita reiesind din practica... acum daca o fi ceva gresit... :x, dar in practica este exact cum am descris mai sus PS: salutari Adi:h5 Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted December 27, 2012 Author Share Posted December 27, 2012 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Pai daca zici ca e sigura treaba atunci e nasol pentru mine... am cumparat jante wolfrace cu 8j si et-23...si pot sa am surpriza sa atinga fara flanse Maine ma duc sa le pun ca sunt curios. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted December 29, 2012 Author Share Posted December 29, 2012 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Am pus jantele si e OK nu atinge nimic...deci sustin ca ceva nu e bine calculat la tine in desenul ala.....ori ET-ul nu e cel real ori, ce e cel mai plauzibil ai cauciucuri resapate si sunt mai mari in diametru decat ale mele. Lucru care l-am observat cand am schimbat jantele, cauciucurile "s-au facut mai mici", adica acum am un diametru masurat pe masina de 75-76 cm si inainte aveam cam 78cm.....lucru destul de normal avand in vedere diferenta de J intre jante de la 7 la 8.5. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47apache Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Am pus jantele si e OK nu atinge nimic...deci sustin ca ceva nu e bine calculat la tine in desenul ala.....ori ET-ul nu e cel real ori, ce e cel mai plauzibil ai cauciucuri resapate si sunt mai mari in diametru decat ale mele. Lucru care l-am observat cand am schimbat jantele, cauciucurile "s-au facut mai mici", adica acum am un diametru masurat pe masina de 75-76 cm si inainte aveam cam 78cm.....lucru destul de normal avand in vedere diferenta de J intre jante de la 7 la 8.5. ma bucur ca la tine s-a rezolvat :h5 si eu am "descrescut" si m-am latit dupa schimbarea J-ului. in ceea ce priveste ET-ul nu este gresit masurat, jantele sunt originale nu intoarse si au ET-35 poansonat pe ele:wink:... si da, 31'rile mele sunt profil simex resapate, cam cu 3cm mai mari in diametru fata de MT-uri normale neresapate.... de aici poate si "atingerea" Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Daca ziceai ca ai jante pansonate din fabrica si nu intoarse de tine nu mai insistam asa mult :banana asa ca, "cauciucu face diferenta" . Eu personal sunt cam dezamagit de micsorarea diametrului cauciucului, pentru ca deja am reductiile cam mari ....adica 5.12 cu 30-uri (76cm din masurare, )....sper sa ma obisnuiesc. Concluzie : sa inteleg ca si tu faci revelionu acasa :ha: Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak47apache Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 (edited) Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Daca ziceai ca ai jante pansonate din fabrica si nu intoarse de tine nu mai insistam asa mult :banana asa ca, "cauciucu face diferenta" . Eu personal sunt cam dezamagit de micsorarea diametrului cauciucului, pentru ca deja am reductiile cam mari ....adica 5.12 cu 30-uri (76cm din masurare, )....sper sa ma obisnuiesc. Concluzie : sa inteleg ca si tu faci revelionu acasa :ha: mda... si la mine tot 5.12 si intr-adevar se simte putina diferenta in mers din cauza diametrului si a latimii fata de cand aveam 5.5J PS: vezi ca aseara cred ca ti s-a format nr. meu de tel din grsala:grin:... ti-am inchis dupa cateva alo, alo in zadar... cred ca te uitai la un film ca se auzea TV in engleza :2dr PS2: din fericire nu fac revelionul acasa, plec maine la munte cu conserva... sper sa ma intorc cu ea intreaga :banana Edited December 30, 2012 by ak47apache Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted January 4, 2013 Share Posted January 4, 2013 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Aveti idee ce ET au jantele mele ? si ce diferenta este intre cauciucurile BFGoodrich mud-terrain t/a 215/75/15 si Silverstone MT sau Extrem pe 31/10,5/R15 ? Am distantiere de 60mm punti cred ca originale de Sj413 dar nu stiu ce ET au jantele stiu doar ca scrie Borbet pe ele si se poate demonta interioru si ca 215/75/15 de la BF sunt cam inguste pt jantele astea desi la off-road las 1.1 atmosfere in ele si nu dejanteaza. ps: imi zicea cineva din Arad ca pot lasa si 0.7 atmosfere sa nu ma scuture si tot nu dejanteaza...... dar nu sunt sigur de asa ceva :grin: Mi-ar placea mult niste Simexuri si deaia intreb sa vad daca pot pune de 31 pe jantele astea Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts