ak47apache Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Din poze nu prea iti poti da seama de ET-ul unei jante, dar poti sa il masori singur foarte simplu: Diferenta dintre BFG-urile tale si 31/10.5: 31'urile sunt de fapt 267/76/15 iar comparate cu 215/75/15 iti da: iar aici poti compara si vizual cele doua dimensiuni: comparator dimensiuni Ca sa fii sigur daca pe jantele tale merg 31' trebuie sa aflii J-ul (latimea jantei). Eu am probat 31' si pe jante stock J5.5 si au mers perfect... iar acum le-am schimbat cu J8 si se potrivesc bine. Cred ca un J8.5 este maximul de latime pentru 31/10.5. Pe asfalt merg chiar si mai late dar in teren la presiune minca poti dejanta foarte mai usor. PS: in functie de latimea jantei (J) iti dai seama cat de mult iti permite un 31' sa scazi presiunea fara a dejanta. ET-ul jantei, distantierele sau latime puntii au rol doar in ceea ce priveste daca atinge sau nu cauciucul in caroserie/arcuri la flexari sau viraj maxim. ...cred ca nu prea sunt coerent in exprimare la ora asta si sper sa nu fi gresit cu ceva, am scris pe fuga Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onyx Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 PPPFFFFF 265 :al Atunci nici sa nu aud de simex pe 31 :) Sunt mult prea late pentru saraca vevenitza .... Mai bine pun INSA TURBO Special Track/profil Simex 205/70 R15 dar cred ca voi dejanta foarte usor si nu va sta bine pe jantele astea ce le am acuma doar 235/75/15 desi mi se par prea late si astea .... . Voi masura azi ET-ul jantelor Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 afla mai intai latimea jantelor, asta conteaza cel mai mult daca vrei sa aflii ce latimi de cauciuc ti se potrivest :wink: Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onyx Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Am mesterit azi la masina si daca tot a fost data jos o roata am zis ca hai sa vad ce jante am :) si am aflat ... Poze: Jantele cu distantiere de 60mm eu zic ca ar incapea la fix Simexuri de 31 . Dar totusi cred ca sunt prea late si prea mult va ingreuna pentru un 1.3 i Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 Am mesterit azi la masina si daca tot a fost data jos o roata am zis ca hai sa vad ce jante am :) si am aflat ... Poze: [ATTACH=CONFIG]163367[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]163368[/ATTACH] Jantele cu distantiere de 60mm eu zic ca ar incapea la fix Simexuri de 31 . Dar totusi cred ca sunt prea late si prea mult va ingreuna pentru un 1.3 i Esti cam la limita cu 215 puse pe 8J.... prea late jantele pentru anvelopele tale. Cat despre 31 atata timp cat este cu 10.5 poti pune linistit pe 8J (pe latimea asta de jante poti merge pana pe la 33'uri :grin:) Vad ca ai si ET-20 ceea ce este super, dar, grija mare ca in combinatie cu flanse de 60mm (total 16cm/punte), daca nu ai masina inaltata, iti vor iesi prea mult rotile inafara si la flexari o sa atinga zdravan in caroserie :wink: Despre 31' puse pe motorizare stock 1.3 s-a mai discutat pe forum... cauta si o sa vezi ca se recomanda combinatia aceasta daca se umbla putin si in punti sau/si la reductor. PS: uite un SITE pe care poti afla multe chestii misto despre roti si jante, printre care si ceea ce te intereseaza pe tine "An ideal rim-width calculator"... :h5 Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onyx Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: ET-ul minim pentru cauciucuri 31 E vechi topicul dar: Eu vreau sa pun punti late de samurai + distantiere de 3 ( maxim 3,5 cm ) Si cu Jantele astea cu ET -20 de 8J pe Simex de 31/10,5 sunt sigur ca va fi ok ..... dar poate va trebui taiat din aripi putin . Momentan la configuratia mea nu freaca nicaieri in aripi/arcuri . Poza ( inca mai flexa 3-4 cm ) : [ATTACH=CONFIG]234909[/ATTACH] Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate