Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Se poate face sablare totala pe dedesupt la un microbuz fara a se demonta nimic?

Sorin Priboi

Postări Recomandate

:h5

Am o intrebare pt cei ce sunt in domeniu si mai priceputi decat mine se poate face o sablare pe dedesupt la toata partea de jos a unui microbuz( un T4) fara a fi nevoie sa se demonteze masina?

Ce implica si cam care ar fi costurile?

Am vazut ca sunt diverse variante home made pt sablare de jenti, de sasiuri, am citit topicuri de sablare prin santire navala, dar nu am gasit nimic referitor la a sabla partea de dedesupt a unei masini fara a se demonta nimic.

Este posibil acest lucru si oare gasesc in zona craiovei asa ceva?

Multumesc.

:tk

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Se poate face sablare totala pe dedesupt la un microbuz fara a se demonta nimic?

Practic se poate ...dar sincer nu iti recomand ... o sa-ti intre bile/span/nisip peste tot ... + ca o sa tai tot ce e plastic ...Cunosc pe cineva care a sablat o parte dintr-o masina (a dat din lateral) si a ajuns acasa fara frane ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Re: Se poate face sablare totala pe dedesupt la un microbuz fara a se demonta nimic?

Practic se poate ...dar sincer nu iti recomand ... o sa-ti intre bile/span/nisip peste tot ... + ca o sa tai tot ce e plastic ...Cunosc pe cineva care a sablat o parte dintr-o masina (a dat din lateral) si a ajuns acasa fara frane ... :grin:

cu scuzele de rigoare ca intervin :) exista si varianta cu protejarea zonelor sensibile cu furtune de plastic de genul celor folosite la instalatiile electrice in care se pun cabluri si poti face sablare cu un fel de nisip CORINDON parca se numeste si cu un ajutaj mic care iti permite un control directional mult mai bun :) dar documenteaza bine problema ca tu decizi si dai banii la final :wink:

Link spre comentariu

Da se poate.....trebuie sa mergi printr-un lan de grau, iarba inalta, buruieni.......

O sa luceasca.....iti garantez

Link spre comentariu

NU CU grau ca ee moale ...maracine mai lemnos straluceste......gasesti destule pamanturi nearate. Glumesc..nu are calitatea sablarii.

Ca fara doar si poate doresti sa cureti de rugina........normal ca poti daca ai meserias....dar nu o sa iasa la nivel de dezmembrare caroserie sasiu ca sunt locuri unde pistolul si nisipul nu ajunge. si ai parti si unghiuri moarte.

Vrajeli cu nisip pe frane sua pe placute...si daca mergea pe la vadu si intra pe nisip nu era la fel...

poate doar daca a sectionat vreo conducta sau mai stiu ce.

in fine ...asta ee parerea mea.Si cred ca tot la un home made ajungi pentru ca industrial nu sta nimenio sa bage tunul sa faca lucrare de arta......sa portejeze ce mai ai pe acolo ..industrial sunt foarte putenice ....ca viteze de azvarlire alica ...poate nu au un nisip de sablare mai moale ...etc ...ca si aici este tehnica..alegi nisipul in functie de ce vrei sa faci de sablare coaja de ou pana la sticla....sau oteluri speciale...bafta !

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

pai in mod normal pentru materiale de genul tablelor subtiri cum sunt cele de masina se folosesc alicele de "nisip" ca element de curatare la cele mai groase se folosesc acele alice de otel sau mai rar plumb si uneori si un fel de span fin.

pentru anumite piese la curatare se foloseste si vibrarea in baie cu ultrasunete dar asta e folosita la piese delicate in general.

ca ideea cel mai bine daca gasesti instalatia de sablare fa niste teste la diferite presiuni de aer si vei vedea unde ai cele mai bune rezultate.si neaparat protejeaza tot ce e mai fragil, ca plastice conducte de cauciuc furtune...etc

Link spre comentariu

Dupa cum zicea un coleg mai devreme, ai unghiuri moarte, locuri unde nu poti ajunge.

Nu inteleg la ce ti-ar folosi, oricum ca sa vopsesti/ antifonezi ulterior va trebui sa demontezi, nu cred ca vei reusi sa ai o buna acoperire/ protectie altfel.

Link spre comentariu

Da, se pare ca cea mai buna sablare ar fi cu maracini...:ha::ha::ha:

Sincer nu ma asteptam sa fie asa complicat si sa implice si atatea operatiuni.

Deci variante mai bune ar fi :

1.Sora ei peria de sarma !

2.Neaparat home made!

3.Multa rabdare, timp si si mai multa pasiune, mie unul imi lispesc cam toate.:ha:

4.Solutii speciale de dat cu pensula!

Care sunt aceste solutii de spala rugina si lasa curat?

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Cu criticile de rigoare dar din moment ce imi face parte din meserie si sablarea si o si practic de 15 ani cred ca sunt in masura sa nu fiu banat pentru contrazicerile care le voi face. Ordinea este aleatorie

1. Corindon -intradevar se foloseste la sablari insa este intre cele mai dure materiale ( exceptand nisipuri de zirconiu etc) nu se foloseste decat in sablari speciale de materiale foarte dure gen oteluri refractare , etc . Pretul este relativ ridicat alt motiv

2.Cel mai des utilizat sunt nisipurile cu Si pentru care exista cateva cariere in tara si se extrage ca pamintul vine doar cernut pentru a obtine granulatia dorita

3. Comparatia sablarii cu deplasarea in nisip la mare ( care de fapt 80% este din resturi de cochilii mai putin nisip) este absurda . Presiunea cu care se loveste nisipul de suprafata metalica echivaleaza cu 600-800 atmosfere

4. Protectia cablurilor si a altor elemente nu este eficient la sablari cu nisip aceasta tehnologie se aplica doar la sablarea cu gheata carbonica ( care nu inlatura rugina doar grasime , vaselina etc petroliere)

5. Pentru Sorin , nu iti recomand sub nici o forma sablarea cu caroseria pe sasiu daca nu vreo ca masina ta sa devina donor de organe. Izolatia de peorice conductor care este atins de jet va disparea ( plasticul este mult mai moale decat nisipul si il erodeaza pe loc) Rezulta scurt in instalatie si foc.

Parerea mea o protectie anticoroziva buna se poate face fara a face o sablare ( poate exceptand la o reconditionare de masina istorica) urmand pasii

1. Indepartare rugina mecanic si chimic ( cu sol de deruginoli profesionali sau fosfatori de rugina)( acestea se pot pulveriza cat de cat si in interiorul sasiului prin gaurile din ea)

2. Grund de pistol elastic 2 straturi

3. Vopsea bicomponent ( acrilic sau epoxidic) ( este foarte dur si rezistent la intemperii)

4. Vopsea pe baza de cauciuc sintetic ( rezista la abraziunea nisipului si loviturile de pietricele

Daca se face cum trebuie aceasta protectie tine cel putin 6-8 ani

Ca sa va formati si o idee de preturi , pentru un Patrol in 5 usi ( nu trec denumiri de produse ca doar nu este reclama)

1. 30-50 ron

2. 80-100 ron

3. 230-250 ron

4. 60-80 ron

+ munca voastra ,

Deci cine are rabdare , timp si un canal la dispozitie poate face cu 500 ron sa aiba sasiul ca nou

Ca s-a plecat de la sablare :sablare sasiu 4.5-5 m 400-600 ron sunt 2 firme in brasov de care stiu eu sigur mai sunt si altii

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Hai ca mai facut curios ce compresor ee ala de 700-800 bari? ca la debitul necesar sablarii trebuie antrenat de un motor de 200-300 hp. Mai ales ca zici ca il folosesti la sablare cu cap pistol de manuit de personal? Il mai tii in mana la presiunea de 700 bari?

Gheata carbonica la sablare se numeste sablare uscata fara reziduri si nu sableaza doar'''' grasimea... de sablat poti sa sablezi si cu bicarbonat de sodiu.......depinde ce vrei sa faci am zis..si nu vreau sa dezbat aici....in fine dupa rabdarea mecanicului se va ajunge la feruginol cu pistol sau pensula apoi la o simpla antifonare si gata.......

Bafta la lucrare.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Multumesc Unimog pt precizari, imi sunt foarte utile.

Am sa te rog sa imi trimiti pe privat denumirile solutiilor ca sa ii le dau fratelui meu si cand va avea timp sa se apuce de treaba.

In concluzie tot lucrul manual este cel mai bun :ha::ha::ha:.

Link spre comentariu

Hai ca mai facut curios ce compresor ee ala de 700-800 bari? ca la debitul necesar sablarii trebuie antrenat de un motor de 200-300 hp. Mai ales ca zici ca il folosesti la sablare cu cap pistol de manuit de personal? Il mai tii in mana la presiunea de 700 bari?

Gheata carbonica la sablare se numeste sablare uscata fara reziduri si nu sableaza doar'''' grasimea... de sablat poti sa sablezi si cu bicarbonat de sodiu.......depinde ce vrei sa faci am zis..si nu vreau sa dezbat aici....in fine dupa rabdarea mecanicului se va ajunge la feruginol cu pistol sau pensula apoi la o simpla antifonare si gata.......

Bafta la lucrare.

Citeste te rog mai atent raspunsul nu am spus ca se lucreaza cu 700 atm ( se lucreaza cu max 10 atm in butelie) insa lovitura de nisip echivaleaza cu un jet de apa la 700-800 atm ( apropo vapurile spala la 110-125 atm atunci de ce nu se sableaza cu apa chioara:banana:banana)

Gheata carbonica daca este asa desteapta de ce se folosesc la curata blocuri motor , chiuloase , statui , zidarii toate sunt curatari neabrazive fata de sablarea clasica si mai ales randament scazut la materiale dure ( da si tu o cautare pe google sau youtube si gaseste-mi cine sableaza cu gheata piese ruginite si masive

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Salut, cele 4 etape expuse de Unimog alcatuiesc in opinia mea metoda ideala de reconditionare a unui ansamblu sasiu-caroserie afectate de rugina fara sa se implice separarea acestora.

Intentionez sa aplic si eu acest tratament Pajero-ului meu in 3 usi din 98.

Caroseria este putin afetata de rugina - contraaripile, unde in doua locuri rugina a pruvocat deja gauri de cativa centimetri patrati.

Sasiul insa est doar acoperit cu un strat superficial de rugina care se curata chiar si cu o carpa, insa e clar ca acesta nu mai are nici un fel de protectie anticoroziva.

Sper sa nu deranjez dar il voi contacta pe Unimog pe privat pentru a afla marcile produselor folosite de el.

Am si o intrebare, ce metoda recomandati pentru peticirea gaurilor din contraaripi :

1- tabla sudata cu flacara oxiacetilenica;

2- tabla fixata mecanic cu popnituri sau suruburi autoperforante si izolata cu mastic siliconic special;

3- tabla zincata lipita cu adeziv elastic.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare