Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mitsubishi Pajero 2.5/`93 si 2.8 - informatii si nelamuriri

White_vyper

Postări Recomandate

Buna ziua, in sfarsit dupa o perioada de aprox un an de cautari si sfaturi primite de la utilizatori acestui forum am reusit sa ne hotaram (eu si fratele meu) ce masini 4x4 sa achizitionam.(Mitsubishi Pajero 2.5 si 2.8 din 93scurte)

2.8 vine zilele astea din Anglia

Am avut doar utilaje 4x4 gen:vola,excavator,buldoexcavator

Dar ele sunt 4x4 permanent

Am lucrat pe ele in balastiera timp de 4 ani si am avut si peripeti cu ele si asa mam atasat de tractiunea 4x4.

Am avut doar masini mici gen citroen c4 2008,seat altea 2009, vw polo 2004 si alte farase gen golf 2,skoda felicia.

Am reusit sa urc cu c4 si altea pe Rarau pe drumul de off road mai cu scanduri mai cu chingi dar am urcat.

Sambata cand a cumparat fratele meu Pajero si am iesit in ture, am ramas uimit de ce poate sa faca o masina 4x4.

Va intrebati de ce englezoaice amandoua:

1-Dotari(clima fata spate,oglinzi electrice si rabatabile,sertare sub scaun stanga si multe altele)

2-Sunt mai intretinute (aspect interior si exterior) nu ca nu sar gasi si in germania asa ceva dar la un alt pret mult mai mare.

3-Voiam cu faruri rotunde,pare mai "nervos"

O sa pun 2 poze facute in graba cu telefonu pt ca aparatu era la Bucuresti si sa nu va plangeti de calitatea proasta...

Vreau sa multumesc utilizatorului Tatarosu pt timpul si sfaturile care mi lea dat...

26062011.thumb.jpg.d6bb8edf74c30e0007861a0c7bcdbf42.jpg26062011(001).thumb.jpg.fe0bf809e76a58768386825f4fe28756.jpg

Masina merge impecabil pana in prezent,trebuie sa faca toate schimburile de ulei filtre gresare etc.

Insa a aparut si cateva probleme minore daca pot sa zic asa:

1.Picura ulei pe la capacul culbutorilor si am inteles ca trebuie schimbata garnitura si semiluna nu stiu ce e aia.

2.la un injector se aduna motorina in spatiun ala rotund din chiuluasa unde ar trebui sa intre cheia,cred ca trebuie strans.

3.Joc la usa spate dar sa rezolvat prin mutarea bucsei cu 2mm mai in fata.

4.Sta aprins in bord becul (!)

5.Nu tin franele pe spate cand calc frana dar cand trag frana de mana tine ff bine.

6.Cand o bag in D pleaca de pe loc fara sa acelerez dar foarte incetu este normal?

O seara buna si imi cer scuze daca am uitat ceva sau am gresit cu ceva pana in prezent.

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mitsubishi Pajero 2.5/`93 si 2.8 - informatii si nelamuriri

1.Unde sunt cerculetele rosii vine un "capac" in forma de semiluna cu partea plata in sus.

1876558643_Pic565(972x1296).thumb.jpg.9fa2b02e4a51b1d19f50d26f5731881f.jpg

2.La injectorul care se strange motorina banuiesc saiba de cupru. Se repara prin inlocuirea seibii.

4. Becul (!) cred ca e nivelul de lichid de frana scazut.

5.Etrierii spate nu sunt aerisiti corespunzator. Verifica mai intai nivelul lichidului de frana.

6.Schimba uleiul de la cutie urgent.

Iti recomand sa verifici si sa schimbi (dupa caz) toate fluidele masinii inainte sa mai circuli cu ea.

Link spre comentariu

Salut,in primul rand va doresc sa le folositi sanatosi si cu placere,arata foarte bine.Am sa raspund din propria mea experienta la cateva din punctele tale...

4.(!) becul acesta statea aprins si la mine cand am luat masina,a trebuit doar sa complectez cu lichid de frana,iar o alta cauza ar putea fi intrerupatorul de la frana de mana sa fie blocat pe pozitia in care frana de mana e trasa...

5.Verifica placutele de frana daca ai discuri pe spate,frana de mana are tamburi separati si nu au legatura unii cu altii..

6.E normal cand o bagi in D masina sa inainteze f incet chiar daca nu o turezi...cel putin si la a mea e la fel..

Cam asta ar fi ceea ce-ti pot spune legat de ceea ce te intereseaza din experienta mea de pana acum cu Pajero...

Link spre comentariu

Multumesc pt sfaturi.(Sefulik,radubal77)

Cred ca o sa schimb tot lichidul de frana ca am inteles ca nu e recomandat sa se amestece si bine inteles uleiul din cutie,motor,convertizor,grupuri,filtre si nu mai stiu pe unde mai trebuie si gresare.

O sa am nevoie de ajutor sa nu pun unde nu trebuie ulei cutie in alte alea.

La motor stiu sa fac schimbu dar la restu nu stiu nici pe unde se completeaza sau pe unde se da drumu.In motor planuiam sa bag un 15w40 Delvaco stiu ca puneam la utilaje e pt regim special sper sa nu fac vrio prostie.Si ulei Aral roz in convertizor foloseam la vola sper sa fie bun si aici.In rest nu stiu de care trebuie si cat trebuie.

Link spre comentariu

White_Vyper Pajero nu e vola. Au cerinte diferite.

Trebuie sa-i bagi uleiurile specificate de producator in cartea tehnica. Cauta la sectiunea manuale sau pe net manualul pentru masina ta.

In rest felicitari de achizitie si drumuri pline de noroi.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

6.Cand o bag in D pleaca de pe loc fara sa acelerez dar foarte incetu este normal?
6.Schimba uleiul de la cutie urgent.

Este perfect normal sa se comporte asa, nu trebuie sa schimbi absolut nimic decat pentru ca asa se face la achizitionarea unei masini sh, nicidecum pt ca ar avea vreo problema.

Daca nu pleca de pe loc trebuia sa ti faci griji.

Link spre comentariu

Este perfect normal sa se comporte asa, nu trebuie sa schimbi absolut nimic decat pentru ca asa se face la achizitionarea unei masini sh, nicidecum pt ca ar avea vreo problema.

Daca nu pleca de pe loc trebuia sa ti faci griji.

A scris in topicul anterior ca uleiul la cutie e de culoare inchisa. Nu mi se pare un lucru bun. Am mers cu un 3.0 V6 automat din 89 si nu pleca de pe loc cand bagam in D.

Link spre comentariu

Tot am incercat sa vad care e cel mai recomandat ulei pt motor si restu dar nu am gasit pe nimeni sa zica ceva concret,fiecare foloseste ce vrea (mobil1,castrol etc)

Voi ce ma sfatuiti sa folosesc la motor cutie grupuri etc.

Eu am gasit pe un site care imi recomanda urmatoarele:

Engine (DT) MAGNATEC 10W-40 A3/B4 © 5.7

Manual Transmission Universal 75W-90 (b) 2.5

Automatic Transmission

Differential Premium Universal 75W-90 1.8 / 2.6

Mid-range Axle EPX 80W-90

Coolant (30%) Antifreeze 9.5

Brake & Clutch Fluid Brake Fluid DOT 4

Front Differential Premium Universal 75W-90 1.2

Mid-range Axle EPX 80W-90

Power Steering Premium Transmax Dex III Multivehicle

Mid-range ATF Dex II Multivehicle

Transfer Box Universal 75W-90 2.3 / 2.9

Wheel Bearings LM Grease

E bun?

Si ma gandeam daca folosesc ce se pune la vola e mai bine ca sunt facute pt regim greu(special) si e mai bun.

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie!

Un sfat...spala bine circuitul de racire! Daca ai posibilitatea ar fi bine sa dai jos radiatorul si sa il speli temeinic!

Din pacate la majoritatea sistemul de racire este plin de "mal".

Link spre comentariu

eu personal merg pe masina mea cu ulei pe care se specifica clar Made in Germany...si nu am nici o problema cu el...Liqui Molly

daca uleiul din cutie e inchis la culoare si are miros de ulei ars....schimba-l cat mai repede...impreuna cu filtrul aferent

Link spre comentariu

A scris in topicul anterior ca uleiul la cutie e de culoare inchisa. Nu mi se pare un lucru bun. Am mers cu un 3.0 V6 automat din 89 si nu pleca de pe loc cand bagam in D.

Salut.

De aproximativ 3 ani prin prisma serviciului am condus cam majoritatea masinilor americane incepand cu cele mici ca Trail Blaizer, Grand Cheroke, Tahoe, Suburban pana la F 350-F 550 detin un Pajero cu cutie automta si la absolut toate din ele e normal ca in D sau 1,2,3 la unele sau L,2 la altele sa plece de pe loc fara sa accelerezi.Senzatia se amplifica cu cat cuplu motor e mai mare.

"Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now."

-- Alan Lakein

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie!

Un sfat...spala bine circuitul de racire! Daca ai posibilitatea ar fi bine sa dai jos radiatorul si sa il speli temeinic!

Din pacate la majoritatea sistemul de racire este plin de "mal".

Acul la apa sta undeva aproape de jumate am sa curat radiatorul si trebuie sa pun antigel pt ca are doar apa.De la cine am luat masina a zis ca a spalat el motoru radiatorul etc.

Daca schimb cureaua de distributie sunt obligat sa schimb si pompa de apa?

Link spre comentariu

Sunt de acord cu Stefan79 si al meu era plin de namol sau mal,am spalat circuitul complet inclusiv radiatorul dat jos si curatat era efectiv blocat de acest mal...acul de la temperatura apei asa trebuie sa stea undeva la jumate...

Link spre comentariu

Nu am acces la (Mica publicitate) si vreau sa fac rost de o scara spate pajero un eleron si proiectoare ceata galbene originale, ma poate ajuta cineva?

In dreapta la radiatorul de apa este un vas cred ca cel de expansiune,trebuie sa fie plin cu apa?Pt ca eu am ff putina apa.Vreau sa bag antigel si vreau sa stiu dupa ce scot apa daca sa pun si acolo antigel si de care antigel.

O seara buna tuturor utilizatorilor si multumesc pt urarile si complimentele primite.

Link spre comentariu

Nu trebuie sa fie plin rezervorul acela,are un nivel de minim si maxim,poti pune antigel de culoare albastra in circuitul de racire...

Link spre comentariu

Acul la apa sta undeva aproape de jumate am sa curat radiatorul si trebuie sa pun antigel pt ca are doar apa.De la cine am luat masina a zis ca a spalat el motoru radiatorul etc.

Daca schimb cureaua de distributie sunt obligat sa schimb si pompa de apa?

Baga apa distilata si antigel. Poti sa nu schimbi pompa de apa mai ales daca nu pierde si functioneaza normal dar risti sa ti se strice mai tarziu si sa dai iar jos distributia doar pentru pompa de apa.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Nu trebuie sa fie plin rezervorul acela,are un nivel de minim si maxim,poti pune antigel de culoare albastra in circuitul de racire...

Eu cand am zis putin pot sa zic ca nu am decat pe fund dar in radiator are apa.O sa completez cu apa pana o sa ma apuc de toate schimburile.Acum eu si fratele meu suntem in sesiune el la Iasi si eu la Bucuresti si nu prea dam pe acasa...

Link spre comentariu

Nu am acces la (Mica publicitate) si vreau sa fac rost de o scara spate pajero un eleron si proiectoare ceata galbene originale, ma poate ajuta cineva?

In dreapta la radiatorul de apa este un vas cred ca cel de expansiune,trebuie sa fie plin cu apa?Pt ca eu am ff putina apa.Vreau sa bag antigel si vreau sa stiu dupa ce scot apa daca sa pun si acolo antigel si de care antigel.

O seara buna tuturor utilizatorilor si multumesc pt urarile si complimentele primite.

bine ar fi sa schimbi tot lichidul de racire... dupa care pui pina ajunge lichidul la gradatia "maxim"... dupa ceva timp doar completezi

Link spre comentariu

Treaba cu apa in instalatia de racire nu e prea buna.Pt. ca cine pune doar apa, in general pune apa de la chiuveta iar aceasta face depuneri de minerale. Pe urma, antigelul are in compozitia sa glicerina, iar aceasta asigua ungerea sistemului de racire.Doar cu apa o sa omori presetupa de la pompa de apa si aceasta (pompa) o sa inceapa sa aiba pierderi de apa.

Link spre comentariu

In primul rand vreau sa multumesc pt sfaturile primite pana in prezent.

Am inchis oglizile electrice si nu se mai deschid,stie cineva care este siguranta sau daca pot sa le trag manual pana gasesc care e problema?

Link spre comentariu

Apasa mai hotarat pe buton (mai au probleme cu contactul), daca nu merge poti sa le misti si manual, nu se intampla nimic.

Ms pt sfat,am scos butonul de tot lam demufat am curatat pinii si acum merge,sigurantele erau bune.Dar am gasit o mufa galbena dreptunghiulara cam de 4cm libera pe langa tabloul de sigurante de sub volan si nu stiu de la ce este sau de la ce a fost.

Link spre comentariu

Buna.Am o nelamurire legata de super select,cand dau in ultima selectie 4llc am inteles ca trebuie sa se aprinda rosu la puntea de pe spate din bord, la mine nu se aprinde e normal sau mam inselat?

Mentionez ca se aprinde numai convertizoru central sau ce e ala(portocaliu) si toate rotile verzi.

Si as vrea sa stiu unde am gresoare cam cata vasalina sa bag cu decalmitru si de care vasalina?

O zi buna.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare