Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme inmatriculare RULOTA

Tavi D.

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea!

Anul trecut mi-am cumparat o rulota din Italia, un Caravelair Bahia 560, de la un prieten unic proprietar, fabricata in Franta in 1991 si cu prima inmatriculare in Italia in 1993.

Anul asta am decis s-o inmatriculez in Ro, am facut radierea si actul de v-c in Italia, si am apelat in Timisoara la o firma de inmatriculari.

Toate bune si frumoase, mi-au scos numar rosu, pana am ajuns la RAR, unde nu au gasit pe sasiu placuta de aluminiu cu datele tehnice, dimensiuni + greutati, deoarece fusese demontata, iar la masuratoarea facuta cu ruleta dimensiunile din talon erau mai mici decat in realitate. In plus, pe sasiu se vede polizata seria originala si langa e batuta o alta serie, care apare in talonul italian. Mi-au cerut o carte tehnica de unde sa reiese datele tehnice originale, dar nu am nimic din pacate, si nici proprietarul nu mai are nimic acasa.

Momentan rulota este neinmatriculabila din p.d.v. al comisiei RAR, dar mi s-a transmis ca sunt deschisi la colaborare.

Intre timp fostul proprietar a luat legatura cu Caravelair Franta, de unde am primit cateva documente: doua tabele cu toate modelele fabricate in 1991, de unde reies masele si dimensiunile rulotei mele, precum si un manual de utilizare, pe care firma de inmatriculari le-a dus deja la RAR si asteptam sa vedem daca se schimba "rezultatul" comisiei. Dar de nicaieri nu rezulta ca rulota mea are ACEA serie de sasiu din fabrica, in plus, francezii spun ca seria de pe sasiu trebuie sa aiba 17 caractere, nu 10 ca la mine.

Intre timp astept sa primesc din Italia si istoricul RAR din 91 si pana in 2010 cand am cumparat-o eu.

Ce cred eu ca s-a intamplat: nereusind s-o vanda din 1991 pana in 1993, dealer-ul italian a "modificat" un pic datele rulotei ca sa poata fi tractata de o masina mai mica, pentru ca MMA in talonul italian e 1150kg, original 1350kg, lungime in talon 6,150m, original 7,16m, latime in talon 2,3m, original 2,48m, valorile originale rezultand din tabelele sosite de la Caravelair Franta.

Intrebarea mea este: ce-i de facut? Nu ar trebui sa gaseasca RAR-ul o solutie s-o inmatriculeze, eventual batand alta serie, trecand in talon datele tehnice reale? De ce imi spun ca e neinmatriculabila? Rulota e cu acte in regula, nu a fost furata, etc.

Cum adica neinmatriculabila? Pai eu ce mai fac dupa ce am radiat-o? O puteam lasa foarte bine cu numere de Italia, dar am zis sa i-o iau omului de pe cap... iar acum e prea tarziu sa o reinmatriculez in Italia, ca n-o mai pot duce pe strada inapoi...

Precizez ca nu se pune la indoiala absolut deloc serozitatea vanzatorului, care alearga si se streseaza sa rezolve mai mult ca mine, vroia chiar sa vina personal in Ro la RAR sa dea declaratie ca mi-a vandut-o el si nu am furat-o... mi-a propus chiar sa-mi dea banii inapoi si sa fac ce vreau cu ea daca nu o pot inmatricula (inca nu am platit-o integral, oricum), dar nu se pune problema, ca eu vreau rulota inmatriculata, si vreau si s-o termin de platit :ha:.

Va rog cei care aveti idee despre cum trebuie sa evolueze lucrurile sa ma "linistiti" ca incepe sa devina stressanta situatia asta...

Multumesc.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare