minitehnicusro Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Re: schimb rulmenti spate Samurai se poate schimba simeringul ala fara sa schimb rulmentul si bucsa ? ( asta in caz ca la desfacele nu se distruge rulmentul ) sau trebe sa schimb tot . Merci se poate, simeringul este in punte, rulmentul si bucsa sunt pe planetara. dar simeringul curge pentru ca jocurile din rulment sunt mai mari decit poate sa duca simeringul. adica trebuie sa schimbi si rulmentul. cind desfaci o sa vezi atunci cum stau lucrurile. sau ai aerisitorul blocat/infundat. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilvviu Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Re: schimb rulmenti spate Samurai Tocmai ce am demontat si eu planetarele spate. Rulmentii aveau un joc imens si pe la un semering incepuse sa curga uleiul. Dimensiunile pieselor sunt urmatoarele: Rulment - 72/35/22 (daca se foloseste rulment lat de 17 e nevoie de distantier) Bucsa - 48/35/20 Semering - 62/48/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 (edited) Re: schimb rulmenti spate Samurai Am facut bucati puntea spate ,rulmenti sparti staga dreapta :grin: , Ne-am chinuit putin la garaj cu incalzitu si montatul bucsilor dar a iesit o lucrare buna. Singura problema ca pe stanga nu a intrat 100% rulmentul in locas ...... au ramas vreo 1-1,5 mm inafara. Din cate vad la teste merge perfect nu misca nu joaca nimic dupa o serie de iesiri la off-road, deci e ok , ( voi mai face verificarei ) ps: dupa o luna am schimbat toata omocinetica fata care si aia era VARZA ! :ha: Rezultat ! Masina merge lin , nu mai trepideaza volanul si acum pot merge cu treapta 5 mult mai usor la 80-90 klm/h Edited February 14, 2016 by Onyx Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted September 17, 2017 Share Posted September 17, 2017 (edited) Re: schimb rulmenti spate Samurai Am facut bucati puntea spate ,rulmenti sparti staga dreapta :grin: , Ne-am chinuit putin la garaj cu incalzitu si montatul bucsilor dar a iesit o lucrare buna. Singura problema ca pe stanga nu a intrat 100% rulmentul in locas ...... au ramas vreo 1-1,5 mm inafara Bun ! Zis si facut :) dupa cum se vede a trecut 1 an si cv decand am facut puntea spate aproximativ 2000 km parcursi si sa desprins bucsa cu probleme ...... Noroc ca nu am avut viteza si nu sa distrus nimic. Concluzie !! Daca nu a intrat perfect bucsa pe rulment trebe data jos si pus alta!!!! Nu batut pe ea in nici un fel . Edited September 17, 2017 by Onyx Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts