Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Nu este vorba ca as cauta un consum exagerat de mic dar nici sa dau 1000 de euro pe combustibil pe luna nu prea imi convine. Merg in fiecare zi aproximativ 400 km si nu imi permit sa iau ceva care sa consume 30%. Un 10-15 este ok dar sa nu sara de 15 in oras. Ma gandeam si la un Nissan Patrol mi l-a recomandat cineva si cu ceva modificari dar nu masive. Ce parere aveti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader eu iti recomand sa ti iei doua masini:una usoara, spatioasa, si consum redus pentru day to day, o berlina sau un suv de strada si o fiara cu care sa tragi barca si sa cateri pe dealuri si munti sigur o sa te scoti mai bine asa http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Fara intentia de a te mai convinge de ceva, reamintesc : 1-acea Toyo LC 100 vad care are consum 20% in oras, nu 30%......tu chiar faci IN ORAS 400km/zi ?!? 2- la ce fel de Patrol te gandesti ? ca e de mai multe feluri...... 3-ajungem la situatia de a-ti forma singur o parere folosind functia "Cautare avansata", cuvant-cheie "sfat achizitie" si vei avea ocazia sa citesti sute de pareri despre diverse masini pe zeci de topicuri care in titlu aceste cuvinte....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Tot ce e 4.2TD si e in mintile lui nu sare 15% , cu clima in blana... Si chiar daca ar sari ...Scoti banu patrujda' mii sa dai pe un cazan si te uiti la maruntisul care il dai pe carburant? Hmmmm ....Ori aia de unde bagi carburant te ard (ti-l vand mai scump) ori ...:wink: Banuiesc ca masina de strada ai. Sfatul meu: ia un oldtimer (masina veche) eventual una restaurata frumos (pont: e una pe forum de vanzare)... o sa ai satifactii maxime ... mecanica pura, fara cacaturi de senzori ... samd ... o sa ai parte la volanul ei de o senzatie aparte ...in virtutea fiecarui surub platit! Daca iei Patrol ia Y61 ... dupa Y61 au facut japonezii un fel de autoturisme mai mari cu tractiune integrala... in loc de masini de teren ... Ce-mi place mie forumul asta: daca era un nene care zicea ca are 1500 de euro si vrea si el un fier amarat, ruginit, rapciugos pe care EVIDENT consumul nu il interesa ...faceati misto de el ...asa ... :grin: (scuze de ultima parte a mesajului meu care e offtopic si nu, nu fac nici o aluzie) Oricum bafta mare in alegerea unui fier ... ca la banetul ala de zici ca vrei sa-l bagi intr-o masina de teren... e clar ...durere mare de cap! :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Vand Toyota Landcruiser HDJ100 VX Pana la urma raman la acea Toyota care mi-a aratat-o Astral in primul link si voi mai cauta ceva de oras. Acei 400 de km ca sa raspund si la celalata intrebare nu sunt in oras in mare parte sunt in afara! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Merita studiata si varianta stock indicata de Baghy.......probabil ca acel consum de 20% in oras al masinii lui Miron, aia preparata cu de toate, vine si din incarcarea ei cu acele accesorii : bari fata-spate ARB, portbagaj, doua roti de rezerva, etc........ Fara a dezavua in vreun fel recomandarea pentru LR Defender 110, parerea mea este ca acea masina este o expeditionara pura si din cauza asta s-a facut mult rabat de la confort, lucru pe care sunt convins ca nu-l vei agrea in condusul zilnic.......habitaclu de la sofer este pur si simplu stramt ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Nu se compara Defenderu-ul cu Landcruiser-ul. La nimic. E total alta clasa. Confort, motor, dotari, prezenta scenica. Cu 40.000 poti sa faci multe. O Landcruiser pentru ce vrei tu la 20.000, una mica pentru zi de zi si una de off-road. Daca studiezi bine piata poti sa-ti cumperi si o decapotabila si o motocilceta in banii aia. Pe langa cele de mai sus. Loc de parcare sa ai. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader In final si 18-20 este ok nu o sa bag miliarde in combustibil doar nu e Hummer dar...Am gasit unde altundeva decat in Primaverii :)) un Discovery 4 din 2010, la 17.000 de km cu 23.500 de euro. Ce parere aveti sa o achizitonez + cu banii ramasi sa recurg la ceva modificari sau sa raman la acea Toyota? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Bobby cand cumperi o masina conteaza si starea aia de spirit care ti-o da. Vezi si tu cateva modele, fa un test cu ele. Vezi care iti place mai mult. Exista oricand riscul sa te gandesti ca ai facut alegerea gresita. Pentru ce vrei tu sa faci e bun si Discovery si Landcruiser-ul. S-ar putea sa-ti consume mai mult Land Rover-ul daca tragi de el decat Toyota. Eu am Feroza cu motor de 1.6 si consuma de rupe. Cand te gandesti la ceva 4*4 consumul e ultima problema. Toate o sa-ti ia intre 10 si 20 in functie de stilul de condus. Pentru plimbari la munte nu ai nevoie de multe modificari. Niste gume si eventual un troliu daca chiar simti nevoia. Daca vrei si bari trebuie sa umbli si la suspensie. Vrei blocante? Alti bani. Pentru amandoua modelele gasesti piese sa le modifici cum vrei. Cea a lui Miron are cam tot ce se pune de la Arb pe masina. De acolo si pretul mai mare. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Da sunt constient ca sunt alti bani dar fiind si o masina relativ noua, si putin km, consum ok, impozit mic, confort destul de ridicat, deci chiar ma gandesc serios la acel Discovery 4 si cu banii ramasi adica 17.000 de euro cred ca ii pot aduce destule modificari incat sa o folosesc si in off road. Referior la piese unde as putea gasii pentru L.R. Discovery 4? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Uita-te la filmulet. Ambele masini sunt stock. Nici macar At-uri nu au. Electronica ajuta destul de mult. Vrei sa faci ceva mai extrem de atat ca sa o modifici? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader da ...aia nu e buna ailalta nu are nu stiu ce pana la urma cred ca ramai la hyundai si gata are de toate ...si mai presus de toate e frumoasa:ha: Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Stiu clipul comparativ! Am sa ma duc sa vad cum merg ambele atat Toyota din link lui Astral cat si Discovery 4 si apoi o sa ma hotarasc la care raman! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SeptimiuAl Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader "Discovery 4 din 2010, la 17.000 de km cu 23.500 de euro" N-ai luat-o inca ? sau pretul a fost de pacaleala sau are ceva bube rele ... Nu mai am Aro , l-am vandut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Salut.Cunosc clipul, l-am vazut. Parerea mea este ca masinile care iti sunt practice in ceea ce vrei sa faci sunt Land Cruiser 120 sau 150 si Discovery 3 sau 4. Sincer iti spun ca merg in diverse vacante si imi place sa explorez. Nu o fac singur ci cu un prieten cu un Jeep Wrangler Rubicon si unul cu un Land Cruiser 120 toate 3 fiind stock. Nu a existat sa nu poata una ceea ce poate cealalta. Acum eu am imbunatatit multicel performanta in terenuri alunecoase incaltand Discovery cu anvelope Cooper STT. Iti spun sincer ca masini precum Patrol Y61, Jeep Wrangler (varianta Rubicon cel putin) Mitsu Pajero Sport au niste rapoarte foarte scurte si sunt "incomode" pentru mers la drumuri lungi in regim de autostrada la viteze de peste 120 km/h. Nissanul pick up pe care il am de la servici sta in 3200 de turatii pe minut la 130 km/h si are un consum de aproximativ 13 l/100. Esti sigur ca vrei asa ceva? Poate Patrolul face-lift are vreo schimbare din punctul asta de vedere, nu ma pot pronunta. Sunt unele masini foarte performate in teren, foarte simple si robuste. Eu am ales un compromis. Toyota Land Cruiser este un alt compromis ca si probabil ultimul model de Pajero. Bafta si spor la vizionari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Nu am luat inca masina mi-a spus cineva astazi de ea, am sunat, am primit ceva poze pe mail si marti urmeaza sa o vad pana atunci nu este proprietarul am vorbit cu el acum 2 ore la telefon! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Nu uitati ca omul vrea si un impozit decent asa ca motor de 4.2 nu prea merge . Eu unu as lua G-eu lung sau Defender si nu mai modifici nimic la ce vrei sa faci cu ea, poate niste cauciucuri si lanturi. Succes la cautare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Re: Alegere sub/off roader Poti merge pana la Premium auto pt un drive test si mai multe detalii sau intreaba pe colegii de pe forum-categoria Landrover. Eu am un Defender 90 si 1 1/2 ani am mers cu ea prin munti fara modificari majore.E drept ca nu am pus remorca. Forta are, oricum depinde de ce vrei sa faci.Ma gandesc ca nu o sa intri cu barca prin noroaie prin munti. Defender are avantajul ca e una dintre singurele care merge Stock pe unde vrei, fara modificari majore Vreau sa confirm ce spune nick67 si in plus sa completez cu urmatoarele. Am avut 6 ani un Defender 90 SW Td5 din care primii 2 ani am folosit-o ca si masina unica, dar am facut urmatoarea modificare (am mai vorbit despre asta pe forum): fiind inalt. ma jena volanul original (servodirectia fiind performanta, nu se impune un volan mare) si l-am inlocuit cu unul sport Momo din piele cu raza mica si in plus am ridicat scaunul cu niste distantiere speciale in cele 4 puncte ( lucru pe care mi l-a permis volanul mai mic). In urma acestor modificari s-a imbunatatit mult pozitia, ne mai stand cu genunchii prea flexati. Iar pozitia ideala a mainilor pe volan (pentru a atenua acel relativ discomfort dat de inghesuirea in usa) este cu mana stanga cu priza inversa la ora 7 iar cu dreapta cu priza normala la ora 1, asta la rulaj pe sosea in linie dreapta, in curbe revenind la pozitia clasica, iar in offroad pozitia deja celebra la Defender - geamul deschis si cotul stang afara iar in situatile delicate scos si capul afara si uitat la roata stanga cum urca pe pietre! Privind sarcina de tractare, in talon scrie clar: 3500 kg! Dupa cum se stie, Defender-ul este masina care se preteaza cel mai mult la a fi imbunatatita, desi chiar si stock se poate face offroad (sa ai doar niste roti potrivite, chiar si dimensiunea normala 235/85R16 si fara inaltare). Diferentialul central blocabil este suficient sa te scoata din situatile delicate. Iar pe acoperis, datorita streasinei cu picurator, se poate monta foarte sigur fie un portbagaj mare fie un cort rigid Maggiolina de 1,30x2,10 m (la Defenderul scurt, lungimea acoperisului fiind chiar de 2,10 m, un cort rigid montat sus pe acoperis arata foarte bine) Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Alegere sub/off roader Astazi am facut un prim pas. Am dat Hyundai-ul! Urmeaza sa vad ce fac cu achizitia uneia noi, ma orientez spre Defender si Discovery intr-un final dar sa vad mai multe modele si sa le testez, apoi o sa ma pronunt si am sa revin cu poze! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Alegere sub/off roader Daca esti hotarat pe LR iti sugerezi sa iei la citit sectiunea specifica de pe forum si sa ii intrebi pe baietii de acolo unde ai nelamuriri. :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Alegere sub/off roader Astazi am facut un prim pas. Am dat Hyundai-ul! Urmeaza sa vad ce fac cu achizitia uneia noi, ma orientez spre Defender si Discovery intr-un final dar sa vad mai multe modele si sa le testez, apoi o sa ma pronunt si am sa revin cu poze! Privind Discovery 3 sau 4, este intr-adevar o masina deosebita, in toate testele facute impreuna cu Toyota LC, Mitsubishi Pajero si Nissan Patrol, varianta cu motorul de 3,0 l a iesit pe locul I, dar mare atentie daca vei face offroad: masina este super electronizata, te poate trada oricand un modul electronic iar sistemele air suspension (suspensie si garda variabila) si terrain response (care iti ofera un confort deosebit) sunt foarte vulnerabile in teren accidentat (se poate lovi rezervorul de aer comprimat care este expus sau daca ramane noroi pe compresor se poate incinge si arde). Dar se poate opta pentru varianta "S" din cele 3 , asa zis inferioara, echipata "doar" cu motorul de 2,7 l si care nu are sistemele sofisticate de mai sus avand o suspensie clasica cu arcuri si telescoape si in plus este mai ieftina. Daca intri pe site-ul reprezentantei Land Rover din Bucuresti (Premium auto) poti afla toate detaliile. Iti doresc succes! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Alegere sub/off roader Stiu ca are destula electrica pe ea ceea ce nu este un avataj in off road dar oricum nu o bag prin cele mai nenorocite namoale, nu o vreau decat sa imi faca fata in orice situatie nu neaparat sa practic off road-ul ca sport, doar ca am nimerit si cand aveam wranglerul destule noroaie mai ales primavara cand incepea zapada sa se topeasca si am iesit destul de greu! Am sa ma gandesc la o solutie de mijloc nici masina cu pedale dar nici ceva foarte electronizat cu multe gadgeturi inutile. Poate voi lua in calcul si un Wrangler Rubicon modelul nou desii nu ma incanta spatiul din interior la el! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Alegere sub/off roader Suna-l.....s-ar putea sa vrea sa o vanda iarasi daca-i faci o oferta de nerefuzat......iar masina aia isi merita toti banii ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56826-Se-vinde-Defender-110 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Alegere sub/off roader Defender: Sky de la Oradea are peste 100 de kile si peste 1,85m-incape f bine in Defender 90. Am pus portbagaj de 200x140 pe Defenderu' meu 90, cort Hannibal de 160x244 deschis, IBS cu 2 baterii,acareturi de inaltare 2", troliu, bara directie heavy, bumper tubular-toate nou-noutze cu 2300 UK pounds.Consum pe autostrada la 110km/h=10%. Super customizabila-gasesti tot ce vrei si nu vrei in UK, spre deosebire de alte marci. Pozitie de condus super-comoda-spatiul interior suficient, vizibilitate sofer peste majoritatea masinilor din trafic. Primii 20 de km sunt mai grei pana te obisnuiesti, pe urma o sa preferi sa mergi cu Defenderu decat cu Discovery sau Toyota. SVX are si AC, scaune Recaro/oglinzi incalzite, Sistem audio Clarion. Discovery 3, 2005: consum TM-Buc de 2 ori pe luna =9.2,highway 9.5. Revizii relativ ieftine daca nu ai de schimbat piese mari (distributie,etc). Sarcina de tractare mare, insa in offroad nu se apropie de Defender-plasticuri multe care se vor zgaria si desprinde, piese upgrade mai greu de gasit . VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Re: Alegere sub/off roader Un defender m-as gandii sa il iau nou. Ar exista vre-o problema cu modelul nou? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate