Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alegere sub/off roader

Vizitator BobbyFurtuna

Postări Recomandate

• Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Alegere sub/off roader

O mica corectie - Nissan Patrol se fabrica. Este un model nou lansat care nu se gaseste in Romania, asa numitul P61. A fost lansat in 2010.

Mai exista de asemenea modelul Y61 care se fabrica inca, insa NU pentru Romania. Daca chiar iti doresti, il poti lua absolut nou de la mai multi dealeri din afara - de exemplu, din Belgia de aici: http://www.transauto.be/car/car.php?vehicle=457&lg=en

Discovery 4 este o masina foarte misto. Daca insa nu vrei diferential blocabil (care e oricum optional) sau reductor, insa vrei o masina cu acelasi sistem Terrain Response, poti lua Freelander 2. E mai usoara si mai rapida pe sosea. Nu e la fel de performanta in teren, insa depinde ce vrei sa faci cu ea. In Romania si Freelander 2 si Discovery 4 sunt la promotie, in echiparile SE cred, cu un discount de vreo 12-15% fata de pretul standard.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator BobbyFurtuna

Referitor la Grand Cheroke si Freelander 2 este adevarat ca sunt masini ok si de luat in calcul dar mie unul nu imi plac, asa ca oricat de ieftine ar fi si ok ca performante nu le-as alege! Discovery 4 si Patrol sunt masinile perfecte in opinia mea dar sa vedem daca gasesc in afara Patrol cum spuneai, eventual chiar Olanda si cu o rata l-as lua pe loc pe acela si revin cu poze!

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult pentru link, pretul imi cam depaseste bugetul dar cred ca voi astepta ceva timp si o sa imi iau unul nou undeva prin iarna si pana atunci sa raman cu roaba mea, eventual o rata pe un an la iarna si o iau full dar sa vedem ce fonduri vor fi pana atunci... oricum o alternativa mai ieftina nu cred ca gasesc cu aceleasi performante!

Nu ziceai ca ai vandut Santa Fe-ul?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

BobbyFurtuna, s-ar putea ca in particular sa fi un baiat simpatic, dar ne-ai cam aburit pe toti, ai zis initial ca ai disponibil cca 40.000 euro pentru o masina noua, daca te ardea treaba, pentru ce iti trebuie tie masina cu banii astia luai lejer fie un Defender 110 fie un Pajero 3,2 DI-D masina noua. Intr-adevar, pentru un Discovery 4 S trebuia sa mai pui ceva (dar cum zicea cineva mai sus, poti prinde cu discount). Am sarit toata lumea pe 10 pagini de forum sa iti dam solutii si acuma ai intors-o. Daca cu banii astia nu poti lua ceva nou sau SH ca lumea , inseamna ca de fapt nu te arde treaba (sau poate nici n-ai banii) si doar "ai aruncat cu o piatra in apa iar 10 oameni se chinuie s-o scoata" asa cum zicea moderatorul in alt topic lansat de tine.

Baiatu' , nu se face...!

Da lasa, cel putin am mai facut schimb de impresii cu baieti ca lumea pe forum care mai cunosc cate ceva in domeniu, e un castig si asta!

Daca nu se supara moderatorul, ar fi interesant de cunoscut si parerea domniei sale privind un astfel de final la un topic de peste 10 pagini

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Am zis ca raman cu roaba Santa Fe-ul nu era chiar jaf, ma refer la Golf 3 si referitor la masina da am disponibil 40.000 si ce ai vrea? Sa ma arunc la prima masina fara sa fac un test drive, fara sa cer pareri, fara sa vad impresii despre fiecare, fara sa vad starea tehnica? Nu ti se pare ca orice om normal la cap nu ar arunca cu banii aiurea pe care care sa nu se ridice la standardele pe care i le-ar impune masinii? O sa plec in noaptea asta in Budapeste si o sa ma uit si acolo, apoi daca nu iau un Patrol si revin cu poze stai linistit!

Link spre comentariu

Oricum sa stii ca o sa iti para rau ca nu iei Defender 110.

Cu toate ca aproape toti (exceptie Stanley!! -trebuie sa mergem la Expressline sa ne dea ceva ca tot ii facem reclama ca ei oricum nu fac deloc) au spus/spun ca Defender este incomoda, eu nu as da Defenderul meu 90 pe nici una din multele masini enumerate.E drept ca este SVX, insa face toti banii, cu varf si indesat.

Sa nu ziceti ca am ceva cu Discovery 3, cu care am facut 280.000 km in 6 ani si merge perfect si acum, insa Defender te duce unde vrei.

Cand o sa ai chef sa mergi cu barca drept prin paduri sau pustiu o sa iti doresti Defender.

Sau poate o sa vrei o rulota sau un cort de portbagaj si iar o sa iti doresti Defender.

Chestia ca Defender este prost pentru ca exista o piata aftermarket imensa este un non-sens- ia intrebati pe cei cu Nissan/Mitsubishi/ Mercedes/Toyota cum isi fac rost de piese NOI si cu ce pret (daca isi fac rost)

Prefer sa imi schimb setul de 4 arcuri si 4 telescoape heavy-duty anual cu 250 Eur decat sa iau de prin shroturi.

Succes la cumparaturi si sper ca ne-om vedea vreodata pe la vreun lac.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Oricum topicul a fost interesant. Mi-a placut mult cum cei cu adevarat pasionati: stanley, baghy, nick67 (pe care-l salut cu aceasta ocazie si abia astept urmatoarea intalnire LR), teddybear, Cristi S si altii si-au sustinut punctele de vedere si masinile favorite.:bravo.

Cat despre "BobbyFurtuna" este clar ca e doar unul care face valuri si e si mitoman. In martie cand s-a inscris pe site cica avea un X5, care a disparut si a aparut un Santa Fe, cica are un atelier auto unde lucreaza singur dar dupa aceea vrea sa faca un curs de calificare ca nu stie mecanica, a terminat facultatea la 20 ani de fapt nu era facultate ci un curs despre care cei ce sunt in domeniu stiu ca nu putea sa-l faca etc.

Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva cu topicul meu dar nu suport astfel de oameni.:fr2

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

Link spre comentariu

Moderatorul nu trebuie neaparat sa zica ceva, trebuie sa vegheze doar sa nu fie devieri de la normalitate. Aici nu exista o deviere, dar urmaresc de ceva vreme "zbaterile" initiatorului. Personal nu i-am dat prea multa incredere, dar asta ca simplu membru.

Topicul insa nu e rau si efortul celor care au dat sfaturi nu e in zadar. Chiar daca furtunosul nostru coleg le cam abureste, cu siguranta ca topicul in sine ramane de folos altora care cauta SUV.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

NU stiu care va fi finalul topicului , nici ce a vrut initiatorul, dar eu sunt in cautare de un SUV / offroad si pe chestia asta de 10 pagini am tras unele concluzii. E bine ca nu l-ati sters.

Link spre comentariu

Hahaha ! Nu stiu daca asta ai vrut sa scrii sau asa a iesit, dar sa fi sigur ca un SUV e sub un off roader !:banana

Am testat SUV-ul meu pe zapezile de toate culorile (vezi codurile) zilele astea ...

Rezultatul a fost unul singur : GARDA LA SOL ! dupa care profilul anvelopelor ...daca te pui "pe burta" poti doar sa mananci seminte pana te scoate altcineva . Zilele trecute ditamai Toyota Hilux a ramas intepenita pentru ca a intrat in teren cu cauciucuri tocite de asfalt... si a luat-o de la toti "ceilalti" ... "iti iei masina de teren si nu mai ai " maruntis" de cauciucuri adecvate ?!!!" ( SUV -ul al lasi la canton si te urci in alta masina ...)

Nu mai am Aro , l-am vandut !
Link spre comentariu

Asa a iesit , nu era cu intentie ci doar o exprimare.:h5

Pai,pana la urma cred ca cea mai buna varinta ptr mine ar fi Audi Allroad , prima generatie cu 2.5tdi imi satisface cam toate nevoile :

- nu-i common rail si nu e super electronica

- garda reglabila si quattro imi pot tracta o remorcuta cu quad/barca/mobra etc

- cosum decent si taxe , doar weekend-urile ies din oras-munte-ski-expeditii-biciclete-mobre-quad

- ii cunosc mecanica (motor-injectie-cutie) , stiu cam ce bube are

- imi permit sa-l intretin .:dr1si cu timpu sa-i fac si ceva upgrade-uri

Editat de init
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare