Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alegere sub/off roader

Vizitator BobbyFurtuna

Postări Recomandate

Re: Alegere sub/off roader

Un defender m-as gandii sa il iau nou. Ar exista vre-o problema cu modelul nou?

Dupa ce am umblat 3 ani cu Disco 3, am luat si Defender nou si dupa 1 an l-am bagat si prin paduri si urmeaza expeditiile.

AC obligatoriu, scaune incalzite ar fi perfecte, parbrizul oricum este incalzit la modelele mai noi,carlig,scuturi.

Orice piese gasesti in UK-pt mine cei mai seriosi au fost: http://www.firstfour.co.uk

Insa sunt zeci de firme care iti trimit tot ce iti doresti in cateva zile.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca vrei si putin confort Land Cruiser 100/120/150 sau Discovery.

Deffender daca vrei mai mult teren.

Nu exista comparatie intre 120 respectiv 170/200 cai putere.

Pe asfalt se simt toti.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Un defender m-as gandii sa il iau nou. Ar exista vre-o problema cu modelul nou?

Modelul nou nu mai are motorul Td5 de origine Land Rover ci motorul Td4 de origine Ford, fara probleme de fiabilitate, puterea fiind aceiasi. Daca iei o masina noua de la Premium Auto, indiferent daca este 90 sau 110, recomandarea mea este sa iei ca dotare optionala sistemul ABS + ETC impreuna cu rotile de 235/85R16 cu jante de aliaj (dotarea standard fiind cu roti de 7,5R16 jante tabla) si actionarea electrica la geamurile din fata. In rest se pot pune dotari ulterioare tot ce vrei, in functie de ce doresti sa faci cu masina.

Iar ca si confort de rulare, mai dau un singur detaliu: dupa ce am facut modificarea descrisa mai sus, in fiecare vara mergeam la mare la Camping, adica peste 850 km, si nu aveam nici o problema de spate, etc, desi am 1,87m si 100kg

Poti lua legatura pe mail cu Premium Auto sa le ceri o oferta de pret si lista de dotari optionale ca sa te lamuresti.

Si inca ceva: in Romania si nu numai, singurele masini care isi fac semnal cu luminile pe sosea la intalnire sunt Land Rover Defender. Asta spune ceva...

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

Modelul nou nu mai are motorul Td5 de origine Land Rover ci motorul Td4 de origine Ford...

O usoara corectie: Td4 si Td5 sunt motoare dezvoltate de BMW si utilizate de LR cata vreme marca a apartinut fabricantului german. Motorul actual de pe Defender este 2,4 4 cilindri in linie, provenit intr-adevar de la Ford. Acesta este ceva mai fiabil, cu un cuplu mai mare, dar permite o viteza de deplasare maxima mai mica decat Td5. Este posibil sa fie si el inlocuit in curand cu un motor similar dezvoltat de Jaguar.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

O usoara corectie: Td4 si Td5 sunt motoare dezvoltate de BMW si utilizate de LR cata vreme marca a apartinut fabricantului german. Motorul actual de pe Defender este 2,4 4 cilindri in linie, provenit intr-adevar de la Ford. Acesta este ceva mai fiabil, cu un cuplu mai mare, dar permite o viteza de deplasare maxima mai mica decat Td5. Este posibil sa fie si el inlocuit in curand cu un motor similar dezvoltat de Jaguar.

Corectie la...corectie:

Cand BMW-ul a preluat Rover, cea mai celebra realizare a fost Rover 75 considerata de unii cea mai buna masina cu tractiune pe fata la acel moment . Pentru Land Rover, cea mai cunoscuta interventie a lui BMW a fost dotarea lui Range cu motorul turbodiesel in 6 cilindri Td6 de 2,5 l si ulterior motorul diesel de la...Freelander Td4 in 4 cilindri de 1951cmc si 112 CP (care mai tarziu a fost inlocuit de Td4 de origine Ford , varianta de 2179 cmc 160CP fiind pe actualul Freelander 2)

Iar la Defender, penultimul motor Td5 in 5 cilindri de 122 CP nu are legatura cu BMW, fiind de origine Land Rover (poate isi mai da cu parerea si altcineva, eu asa stiu).

Iar actualul motor de la Defender in 4 cilindri, de 2402 cmc si tot de 122 CP, in multe prezentari este numit Td4 (am in fata Auto CATALOG special modelele 2008, revista preluata de la nemti si printre cele mai competente, unde la paginile verzi masini 4x4 motorul de la Defender actual este numit Td4, chestie care nu are nici o legatura cu Td4 de la Freelander).

Speculatii se pot face multe privind motoarele care au echipat in timp Defenderul (se spune ca cel mai fiabil a fost 300 tdi), dar este de mentionat faptul ca practic mecanica a ramas neschimbata de-a lungul acestor ani (exceptand in principal trecerea de la arcuri foi la arcuri spirala) si cu toate slabiciunile inerente, aproape jumatate din toate masinile fabricate sunt inca in exploatare si unele in conditii extreme de clima si teren.

Cu toate "atacurile sub centura" din partea "toyotistilor" si a "patrolistilor", Defenderul inca se fabrica si se va mai fabrica cat timp se va mai cere de piata. Si inca este cerut!

Link spre comentariu

Motorul de pe Range Rover p38 2.5 Turbo diesel cu 6 cilindii in linei este intr-adevar motor fabricat de BMW si nu a fost (sau nu stiu eu) niciodata numit TD6 ci TDS : http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M51

Motorul TD5 de pe Discovery/Defender este fabricat de Land Rover http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_engines#Td5_.28Engine_Codes_15P_and_16P.29

Motorul TD4 de pe freelander iarasi a fost fabricat de BMW: http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M47

Incepand cu 2007 Land Rover a renuntat la motorul TD5 pt defender si a fost montat motorul de 2.4 de la Ford - Duratorq ZSD (cunoscut si sub numele de PUMA) - http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Duratorq_engine#ZSD_.28.22Puma.22.29 http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_Defender#2007_model

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

O mare parte din masinile diesel fabricate de Land Rover dupa 2005-2006 sunt dotate cu motorizare Ford iar cele pe benzina cu motorizare Jaguar

Duratorq ZSD - 424 :

2007 - onward Land Rover Defender

PSA DW12 (2.2 TDCI):

2011 – present Range Rover Evoque

2006 – present Land Rover Freelander 2.2 Td4, 160 PS (157 hp/117 kW) and 295 ft·lbf (400 N·m)

AJD-V6/DT17 (construit de Ford impreuna cu Jaguar):

2005 – present Land Rover Discovery Tdv6, 190 PS (187 hp/140 kW) and 325 ft·lbf (440 N·m)

2006 – present Land Rover Range Rover Sport Tdv6, 190 PS (201 hp/150 kW) and 325 ft·lbf (440 N·m)

AJD-V8:

2007 Land Rover Range Rover

2007 Land Rover Range Rover Sport

Surse:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Duratorq_engine

http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_AJ-V8_engine#Land_Rover_4.4

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

Acum, dupa atatia LR-isti, e greu si pt tine sa decizi.

Daca vrei expeditii cu max 2-3 persoane, Defender 90 e ideal.Pui un cort sus si gata.

Motorul Puma este extraordinar, cutia este super proportionata si te scoate de oriunde.Diferentialul blocabil fata/spate nu este strict necesar, centraluyl te scoate de unde vrei

Pentru >3 pasageri, Defender 110 ca are mai mult spatiu.

Ideea este, asa cum am mai zis, ca trebuie sa mergi un pic cu Defenderul sa te obisnuiesti cu el si sa il indragesti.

Am Discovery 3 luat nou si am fost/sunt incantat de el, insa prin paduri si offroad nu se compara cu Defenderul la costuri si posibilitati de access.

Defenderul are marele avantaj ca piesele sunt extrem de ieftine in UK fata de orice alta marca, sub 30 % din pretul din RO, service-ul autorizat de la Premium Auto exceleaza in serviciile oferite( prefer sa vin de la Timisoara sa imi fac service la ei) comparativ cu alte marci. Bineinteles ca ma pot contrazice multi confrati, insa prefer un service in RO unde sa fiu client decat Szeged sau Wien unde baga aia facturi imense si nu sunt in stare sa stranga un buson de ulei la o revizie.

Mai deunazi erau pe forum tot felul de posturi cu nemultumirile clientilor care au mers la reprezentanta Toyota sau Nissan din Bucuresti si au luat-o in mana.Vorbim aici de masini noi, nu 2nd hand.

Unde mai pui ca exista LandAtelier, GTC Auto care sunt foarte seriosi si ajuta clientul mai putin experimentat.

Masina lui Radu de pe forum este extraordinara,mai ales ca nu are electronica gramada in ea.

Sper sa ne vedem vreodata joia la intalnirile LR din Bucuresti sau daca nu anul viitor la intalnirea anuala a LR-vistilor.

Recomandarea mea este sa iei extraoptiuni-ABS,AC/scaune incalzite, parbriz incalzit(chiar daca deranjeaza la filmarile cu camera din interiorul masinii) si, daca se poate, scaune Recaro sau Exmoortrim.

La raport pret/calitate sunt printre cei mai buni, mai ales ca Defender nu se va mai produce decat 2-3 ani.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Da, are dreptate nick67, optiunea cu incalzire scaune este importanta, nu stiu cum de am uitat-o, la fel si incalzire parbriz, mai ales ca este tot parbrizul incalzit, nu doar la baza ca la alte masini de teren. Clima parca nuu este asa de importanta, eu aveam pe acoperis fie cortul Maggiolina fie portbagajul plin cu ceva care protejau contra incalzirii interiorului, iar oricum volumul de aer la interior fiind mare si asta ajuta. Se recomanda o culoare metalizata la exterior - sunt rezistente la zgarieturi(eu aveam verde inchis) iar acoperisul alb. Si intr-adevar, blocajul diferentialului central este suficient sa te scoata, iar daca ai ETC+ABS (care se poate comanda doar cu rotile de aliaj 235/85R16) aujta si asta (franeaza roata cu tendinta la patinare).

Hai ca sunt curios daca l-am convins!

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Aproape m-ati convins! sa vedem... Vad maine un Patrol si apoi un test drive cu Land Roverul, dupa care ma hotarasc la ce sa raman desii si eu as merge mai repede pe L.R.!

Link spre comentariu

Aproape m-ati convins! sa vedem... Vad maine un Patrol si apoi un test drive cu Land Roverul, dupa care ma hotarasc la ce sa raman desii si eu as merge mai repede pe L.R.!

Daca ajungi sa faci un testdrive cu Defender-ul, sa ai in vedere urmatoarele:

1.S-ar putea ca masina de test sa fie echipata cu rotile standard de 7,5R16 pe jante de tabla. Design-ul va fi cu totul altul cand o vei cumpara cu rotile de aliaj cu cauciucuri 235/85R16 (se pot pune si 265/75R16, au acelasi diametru)

2. Pedala de ambreiaj trebuie apasata mai hotarat, dar cu asta te vei obisnui repede

3. Poate ti se va parea ca volanul original este mare, se poate schimba fara probleme ulterior cu unul sport mai mic. Daca se va face ulterior schimbarea, asta iti va permite si ridicarea scaunului (prin niste bucse de cauciuc) si nu se va mai sta cu genunchii prea flexati, asta doar daca esti un tip inalt.

4. Spatiul din fata a fost gandit de engleji sa incapa inca un scaun optional intre cele doua, de aceea poate ti se va parea ca esti prea aproape de usa, dar te obisnuiesti repede cu asta.

M-as bucura ca munca noastra de convingere sa nu fi fost degeaba!

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Multumesc mult pentru detalii citisem pe forum despre aceste mici inconveniente la Defender dar nu sunt atat de pretentios incat sa ma supere orice prostie de genul asta!

Link spre comentariu

Vad ca toata lumea vorbeste de defender,discovery,toyota lc 100,105,150 .De ce nu vorbeste nimeni despre toyta lc80?Toyotisti , cei care au sau au avut lc 80 nu au nimic de spus?

Link spre comentariu

Vad ca toata lumea vorbeste de defender,discovery,toyota lc 100,105,150 .De ce nu vorbeste nimeni despre toyta lc80?Toyotisti , cei care au sau au avut lc 80 nu au nimic de spus?

Pentru ca bugetul ar fi de vreo 40k euro.......

Link spre comentariu

Eu nu inteleg de ce toata lumea ii recomanda masinile de genul asta. Va vedea in timp cat de incomode pot fi din multe puncte de vedere. Eu inteleg si sunt de acord cu voi ca sunt masini f bune pentru teren accidentat dar sunt ferm convins ca nu o va folosii 80 % in off-road. Stiu ce inseamna un 4x4 veritabil, dar sunt multe minusuri atunci cand vine vorba de mers in unul zi de zi.

Link spre comentariu

Eu nu inteleg de ce toata lumea ii recomanda masinile de genul asta. Va vedea in timp cat de incomode pot fi din multe puncte de vedere. Eu inteleg si sunt de acord cu voi ca sunt masini f bune pentru teren accidentat dar sunt ferm convins ca nu o va folosii 80 % in off-road. Stiu ce inseamna un 4x4 veritabil, dar sunt multe minusuri atunci cand vine vorba de mers in unul zi de zi.

Omul a expus foarte clar ce vrea de la viitoarea masina, citeste mesajul de inceput. Adica vrea o masina cu sarcina mare de tractiune (Defenderul are 3500kg) sa traga o barca pana la mare in fiecare vara, sa mearga iarna la munte (si toate astea cu familia!) , masina sa nu fie plina de electronica, sa nu fie motor de cilindree mare, sa fie usor de intretinut. Daca are fondurile necesare ar fi pacat sa nu ia o masina noua sau SH aproape noua (dar aici exista un risc, totusi) , macar sti o chestie, ai grije de ea de la inceput. Se stie treaba: cand cineva intentioneaza sa scape de o masina, in perioada care o mai tine nu mai are aceiasi grije de ea ca la inceput iar ala care o cumpara va avea probleme! Ma gandesc ca pentru tacanit prin oras isi va permite si o masinuta mica. Adica cam la ce vrea el, ar merge fie un Defender 90 sau 110 cu motor de 2,4 nou, fie un Pajero 3,2 DI-D (asta nou revizuit cu motor de 200 CP) - dar la asta il va manca inmatricularea! - fie un Toyota LC 120 cat mai nou (ca asta nou 150 e plin de electronica)

Link spre comentariu

Corect. Discovery 3 are sarcina de tractare tot 3500 de kg(chiar si asa pentru a folosii capacitatea maxim de tractare trebuie sa ai in posesie si alte categorii pe permisul auto). Cum ai spus si tu o alta solutie e LC 120 dar intre ea si Defender e diferenta mare de confort. Parerea mea este ca pentru mers zi de zi si fara bataia de cap in a avea 2,3,5 masini poti alege un 4x4 cu inclinatii spre confort stradal din toate punctele de vedere(confort interior, posibilitate de viteza de croaziera mai mare si altele) dar care sa se descurce suficient de mult in off road ( LC 120, Pajero, Disco 3). Vorbind din experienta personala consider ca un 4x4 cu o garda la sol suficient de mare, reductor in 2 trepte, cu cel putin dif central blocabil ajutat fie de inca unul spate sau controlul tractiunii, anvelope adecvate si care peste toate astea are 6 raporte si nu te face sa te dai joi din el dupa un drum lung direct intr-un scaun cu rotile e suficient pentru a face expeditii ocazionale si tractarea unei barcii care hai sa fim sinceri are doar 600 de kg( o poate trage si cu o berlina).

Link spre comentariu

Ca o completare; e adevarat ca electronica te poate incurca dar la o folosire normala chiar si cu o chinuiala ocazionala nu iti face probleme. Daca o luam pe parte financiara a problemei sincer sa intretii 2 auto( 2 impozite, 2 posibilitati sa ai probleme tehnice, 2 masinii pentru revizii, 2 itp-uri , 2 casco , 2 RCA si asa mai departe) e mai costisitor. Sincer prefer sa schimb ocazional o piesa la o masina dar macar stiu ca nu sunt doua sau mai multe care sa-mi aduca astfel de cheltuieli.

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Confortul nu ar fi principalul dezavantaj fiindca scaunele se pot schimba, dar pana nu le testez pe fiecare oricum nu fac nici o achizitie atat de aiurea fiindca este totusi o suna destul de mare nu e vorba de 7-8 mii de euro...

Link spre comentariu

Corect. Discovery 3 are sarcina de tractare tot 3500 de kg(chiar si asa pentru a folosii capacitatea maxim de tractare trebuie sa ai in posesie si alte categorii pe permisul auto). Cum ai spus si tu o alta solutie e LC 120 dar intre ea si Defender e diferenta mare de confort. Parerea mea este ca pentru mers zi de zi si fara bataia de cap in a avea 2,3,5 masini poti alege un 4x4 cu inclinatii spre confort stradal din toate punctele de vedere(confort interior, posibilitate de viteza de croaziera mai mare si altele) dar care sa se descurce suficient de mult in off road ( LC 120, Pajero, Disco 3). Vorbind din experienta personala consider ca un 4x4 cu o garda la sol suficient de mare, reductor in 2 trepte, cu cel putin dif central blocabil ajutat fie de inca unul spate sau controlul tractiunii, anvelope adecvate si care peste toate astea are 6 raporte si nu te face sa te dai joi din el dupa un drum lung direct intr-un scaun cu rotile e suficient pentru a face expeditii ocazionale si tractarea unei barcii care hai sa fim sinceri are doar 600 de kg( o poate trage si cu o berlina).

Ca parere personala: am 1,87m, 100kg, mergeam in fiecare vara la mare cu Defender-ul aproape 900km si nu ma durea nimica dupa ce coboram. Intr-adevar nu am burta si facusem la scaun si volan modificarile descrise mai sus. Iar dupa ce ii montasem flanse de 35mm masina statea mai bine pe sosea in curbe.

Lasa ca o incerce una, doua masini si se va hotara.

In alta ordine de idei, am vazut pozele tale cu Discovery 3 2,7 TDS, imi place masina, la un moment dat si eu eram interesat dar noua este cam scumpa (chiar si varianta S) si nu am avut banii necesari. Este varianta S, cea cu suspensie normala (adica nu cu suspensie si garda variabile + terrain response)? Ai facut cu ea offroad? Cum se comporta in noroi? Bun, acuma oricat de performanta este partea mecanica, daca nu ai rotile portivite n-ai facut nimica. Sau o ti doar pentru sosea?

Link spre comentariu

Salut. Are sistemul terrain response si suspensie reglabila + dif spate activ blocabil. Ceva extrem nu am facut, dar am intrat cu ea in noroi mai adanc cand am fost nevoit, am parcurs drumuri forestiere. Un lucru pe care l-am facut atunci cand am citit faptul ca la trecerea prin apa adanca poti avea probleme cu partea electrica ( erori generate de mici scurturi la mufele ce controleaza cutia de transfer si pernele de aer) a fost sa izolez cu silicon sanitar "punctele slabe".

Nu a fost chiar cea mai ieftina varianta, intr-adevar optiunile care lipsesc sunt farurile cu xenon, oglina electro-cromatica interioara, senzorii de lumina si ploaie lucruri care pana la urma nu sunt vitale. Acum masina are anvelope Cooper STT care au imbunatatit comportamentul in off-road. Nu voi participa la vreun concurs dar imi place masina asta pentru ca e foarte incapatoare, merge lin la drum lung, nu ma omoara la consum (9-11 L mers 130-150 km/h) si cand ajung undeva la munte si suntem cu prietenii putem spune : Uite traseul ala, hai sa-l facem !

Am mai spus intr-un post faptul ca am facut trasee montane insotit de 2 prieteni cu Wrangler Rubicon si LC 120 si pana acum nu s-a intamplat sa nu poata una ce poate alta.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Cu ala nu prea se mai aude nimic fiindca nu vazusem masina, la telefon mi-a spus ca este impecabila, merge tot in regula si defapt fusese un incendiu in interior si a schimbat destul de multe, adica nu a lasat-o chiar asa dar oricum arata jalnic nu isi merita banii de nici o culoare. Si mie mi s-a parut ceva foarte dubios cu pretul asta dar am zis sa ma duc sa o vad. Urmeaza sa testez Defenderul!

Link spre comentariu

http://www.autonovo.ro/masini_noi_configurator/land_rover_defender_90_s_w_2.4_d_4x4_122_cp_3_usi_2279.html

Lista cu optionale pentru Defender 90 SW. Tot din site-ul se poate gasi si lista pentru Defender 110

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare