Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alegere sub/off roader

Vizitator BobbyFurtuna

Postări Recomandate

Vizitator BobbyFurtuna

Re: Alegere sub/off roader

Multumesc foarte mult chiar ma uitam de un configurator pe Google dimineata si nu am gasit nimic care sa mearga cel de pe site-ul original nu vrea sa intre pe Defender nu stiu de ce!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 111
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut. @ Stanley : M-am uitat de curiozitate peste specificatiile Defender-ului si vroiam sa te care este viteza de croaziera pe autostrada daca cea maxima este 132 km/h ?

Adaug 2 clipuri cu un test comparativ Defender - Toyota LC 70

Prima parte :

A doua parte :

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

2. Drag previously uploaded files into this area to attach them.

attachment.php?attachmentid=111857&d=1311336910&thumb=1&stc=1

Tarcu 14.12.09-007.jpg 125.4 KB

attachment.php?attachmentid=111846&d=1311333854&thumb=1&stc=1

camping S - 1.jpg 42.4 KB

attachment.php?attachmentid=111847&d=1311333865&thumb=1&stc=1

Vf.Tarcul 17 mai 2009 019.jpg 166.9 KB

attachment.php?attachmentid=111853&d=1311336726&thumb=1&stc=1

cort deschis.jpg 288.5 KB

attachment.php?attachmentid=111854&d=1311336734&thumb=1&stc=1

Ca sa vezi cate se pot face cu un Defender, postez niste poze pe care le-am mai pus in alte topicuri mai vechi.

Iar legat de viteza maxima a unui Defender, vreeau sa spun ca masina asta nu a fost gandita sa zboare pe autostrada (secretul ca sa obtii o medie orara buna este sa mergi constant - eu drumul la mare de 850 km il faceam dintr-o bucata in 12 ore).

Principala ei calitate este ca poti sa-ti iei nevasta si cainele, toate lucrurile necesare, mai pui ceva si sus in portbagaj , eventual si o remorca si mergi in conditii sigure la munte si vara la mare la camping.

In legatura cu videclipurile de pe youtube, eu de exemplu am vazut unul in care un Defender 90 urca o panta mare la care un Mercedes G si un Toyota LC 120 au ramas jos. Totul este ce se vrea sa se evidentieze.

Oricum, oricat de performanta ar fi mecanica masinii, daca nu este echipata cu cauciucurile potrivite situatiei, ai pus-o...! (asta fiind valabila pentru orice masina de teren, indiferent de marca!)

retezat180508019.jpg

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Am testat mai multe modele, acum am ajuns acasa si cel mai mult m-a impresionat un Nissan Patrol, inaltat, scut cutie, baie ulei, motor, diferential, bara spate, bullbar fata, troliu fata, cauciucuri sincer nu stiu ce erau dar erau mixte offroad/strada (Stiu ca nu fac fata in nici una din situatii cum trebuie dar sunt o solutie de mijloc care mi se potriveste), proiectoare pe bullbar-ul fata, proiectoare ceata, sistem incalzire auxiliara, este model 2003, full options mai putin piele, are 78.000 de km, pret 17.000 euro. Ce parere aveti eu zic ca merita investitia dar astept si o parere de la altii!

Link spre comentariu

Salut. Din cate imi spui tu masina e un pic scumpa, chiar daca ulterior s-au investit bani in diverse accesorii. Nissan Patrol e o super masina, eu am Nissan NP 300 de la servici si sunt multumit de cum se comporta in teren, pe asfalt mai putin. Kilometrii pe care ii are sincer mi se par cam putini, eu am Discovery din 2005 si am 70.000 de km in conditiile in care cei mai multi sunt facuti in excursii si nu te gandii la unele extrem de lungi. Studiaza istoricul masinii.

@ Stanley : Multumesc pentru raspuns. Cunosc si eu destinatia masinii, evident ca nu ma astept sa aiba comportamentul unui X5 spre expl. pe sosea, sistemul de suspensie, rapoartele cutiei si modul in care a fost "tunat" motorul din fabrica fiind gandite pentru conditiile intalnite in afara drumului. Te-am intrebat pe tine, utilizator de Defender, pentru ca eu mergand si in afara tarii cu masina vroiam sa cunosc cat mai multe despre rularea pe sosea mult timp. Pana la urma cei mai multi dintre noi, in afara celor care au o masina destinata strict uzului off-road, folosim masinile in cea mai mare partea a timpului pe sosea.

Cand plec in vacanta pentru a vizita un numar de tari si evident folosesc autostrazile , acolo unde drumul si limita de viteza imi permit mentin o viteza de 130-150 km/h (cruise control activat) si recunosc ca mi-ar fi incomod sa strabat distante lungi mergand cu o medie de 100/110. Este adevarat ce spui tu, la noi in tara acest lucru nu este posibil, media de viteza fiind mai mica si implicit un mers constant de 90/110 km/h este mai eficient, dar eu iau in calcul si posibilitatea de rulare cu o viteza mai mare a masinii in momentul achizitiei pentru ca repet, o folosesc destul de mult in afara tarii.

Colegul nostru BobbyFurtuna poate vede altfel decat vad eu lucrurile, dar cum ai spus si tu una din calitatile unei masini este sa fie practica ca sa-ti poti lua nevasta, cainele, sa bagi tot ce ai nevoie in si pe masina si sa pleci la drum in siguranta. Dar ceea ce mie imi place la Discovery e ca pot sa fac toate astea si in momentul in care am iesit din zonele izolate pe care le-am strabatut sa o pot duce in 150 km/h fara sa o chinui si sa simt confortul unei berline datorat pernelor de aer, izolatiei fonice, climei si sistemului de cruise control.

Daca bugetul ar fi fost putin mai mic si utilizarea in off-road 80 % as fi spus clar "DEFENDER !" dar pentru ceea ce am inteles eu ca vrea variantele sunt si repet - LC 120, Disco 3 si Pajero ( poate chiar Jeep GC sau Commander, dar nu le-am condus si nu cunosc prea multe despre calitate si fiabilitate)

Link spre comentariu

Salut. Din cate imi spui tu masina e un pic scumpa, chiar daca ulterior s-au investit bani in diverse accesorii. Nissan Patrol e o super masina, eu am Nissan NP 300 de la servici si sunt multumit de cum se comporta in teren, pe asfalt mai putin. Kilometrii pe care ii are sincer mi se par cam putini, eu am Discovery din 2005 si am 70.000 de km in conditiile in care cei mai multi sunt facuti in excursii si nu te gandii la unele extrem de lungi. Studiaza istoricul masinii.

@ Stanley : Multumesc pentru raspuns. Cunosc si eu destinatia masinii, evident ca nu ma astept sa aiba comportamentul unui X5 spre expl. pe sosea, sistemul de suspensie, rapoartele cutiei si modul in care a fost "tunat" motorul din fabrica fiind gandite pentru conditiile intalnite in afara drumului. Te-am intrebat pe tine, utilizator de Defender, pentru ca eu mergand si in afara tarii cu masina vroiam sa cunosc cat mai multe despre rularea pe sosea mult timp. Pana la urma cei mai multi dintre noi, in afara celor care au o masina destinata strict uzului off-road, folosim masinile in cea mai mare partea a timpului pe sosea.

Cand plec in vacanta pentru a vizita un numar de tari si evident folosesc autostrazile , acolo unde drumul si limita de viteza imi permit mentin o viteza de 130-150 km/h (cruise control activat) si recunosc ca mi-ar fi incomod sa strabat distante lungi mergand cu o medie de 100/110. Este adevarat ce spui tu, la noi in tara acest lucru nu este posibil, media de viteza fiind mai mica si implicit un mers constant de 90/110 km/h este mai eficient, dar eu iau in calcul si posibilitatea de rulare cu o viteza mai mare a masinii in momentul achizitiei pentru ca repet, o folosesc destul de mult in afara tarii.

Colegul nostru BobbyFurtuna poate vede altfel decat vad eu lucrurile, dar cum ai spus si tu una din calitatile unei masini este sa fie practica ca sa-ti poti lua nevasta, cainele, sa bagi tot ce ai nevoie in si pe masina si sa pleci la drum in siguranta. Dar ceea ce mie imi place la Discovery e ca pot sa fac toate astea si in momentul in care am iesit din zonele izolate pe care le-am strabatut sa o pot duce in 150 km/h fara sa o chinui si sa simt confortul unei berline datorat pernelor de aer, izolatiei fonice, climei si sistemului de cruise control.

Daca bugetul ar fi fost putin mai mic si utilizarea in off-road 80 % as fi spus clar "DEFENDER !" dar pentru ceea ce am inteles eu ca vrea variantele sunt si repet - LC 120, Disco 3 si Pajero ( poate chiar Jeep GC sau Commander, dar nu le-am condus si nu cunosc prea multe despre calitate si fiabilitate)

Cristi: Vezi ce relativa este toata treaba asta cu "consilierea" privind cumpararea unei masini. La final, omul va lua masina la care "i se pune pata" si a carui vanzator are farmec personal si putere de convingere. Indiferent de ce va lua (ma refer clar la masinile SH), sfatul meu este sa nu se "arunce orbeste" si sa verifice temeinic masina cu un mecanic priceput (chiar specializat pe Patrol, in cazul asta)si in plus, cum spuneai si tu, sa-i verifice istoricul. Mie sincer mi se par cam putini kilometrii. Dar poate sa fie totul in regula si asta sa fie o ocazie speciala, totul este cum s-a tras de masina! Ii doresc succes!

La alegerea unei masini de teren (noua sau SH), criteriile ar fi:

1. Ce vrei sa faci cu ea

2. Va fi masina unica sau vei mai avea pe langa ea inca una sau doua

3. Te vei implica la intretinere, iti place, ai garaj cu groapa, scule, etc?

4. Iar mai ales daca va fi o "masina unica" (si nu numai!), decisiva pa fi parerea nevestei! O paranteza off topic: In anii astia a aparut un fenomen pe care nici psihologii nu-l pot explica: interesul femeilor pentru masinile de teren si SUV-uri. La salonul auto de la Baneasa (ultimul la Otopeni) priveam cu surprindere interesul doamnelor la standurile cu masini de teren si SUV-uri, le sclipeau ochii si deabia asteptau sa se urce in ele, dar de fapt uitati-va pe strada ce multe reprezentante ale sexului "slab si frumos" conduc cu extaz astfel de masini.

Revenind la Defender, repet ce spuneam: din cei 6 ani cat am avut masina, primii doi am folosit-o ca masina unica si nu mi s-a parut o tragedie. Doar ca ma injurau cei din spate la plecarea de la semafor! Daca intri pe forum, sunt pasionati de Defender care au strabatut Europa cu o astfel de masina.

Din lista expusa de tine, pentru o masina unica , nu as avea in vedere o Toyota LC 120 (repet, ca masina unica), am testat una, sunt masini deosebite dar sincer am fost surprins de comportamentul de "barca" pe sosea la viteza in curbe, s-ar putea sa fie o impresie subiectiva, dar de exemplu un Pajero de ultima generatie sta mult mai bine pe sosea, nu se balangane in curbe (acuma s-ar putea sa ma injure fanii Toyota!). Oricum, LC 12o era o masina deosebita, mai ales varianta inferioara ca si confort care avea diferential blocabil pe spate din fabrica, fara praguri si bandouri din plastic pe laterale, cea cu 3 usi daca o echipai cu roti de 265/70R17 (adica dimensiunea ulterioara, stock fiind 265/65R17) cu cauciucuri MT nu aveai probleme in teren, LC 120 inca avea maneta scurta a reductorului si butonul de blocare dif. spate, varianta noua 150 deja este super electronizata!

Un Mitsubishi Pajero actual 3,2 DI-D 200 CP ar fi o varianta interesanta, tipurile Invite sau Intense nu sunt scumpe, au o mecanica solida, in teren cu rotile potrivite sunt excelente iar cand intri pe autostrada poti merge cu 170km/h in conditii de confort. Dar avand in vedere cilindreea de 3,2 te ucide taxa de inmatriculare si impozitul

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Masina are km reali, are carte de service, persoana respectiva am vazut ca avea mai mult limuzine in curte un Paheton, un S Class si un BMW Seria 5 deci nu cred ca a folosit prea mult acea masina, timp sa cred ca are km reali, oricum o voi pune pe tester inainte sa o achizitionez asta este evident. Chiar mi-a placut, cei de la casco au evaluat-o la 22.000 de euro deci nu mi se pare pretul de vanzare exagerat de mare... acum urmeaza sa ma duc cu un mecanic si sa vad in ce stare este si daca voi fi multumit o iau. Chiar imi place foarte mult si daca mai scade la pret bine, daca nu or caut un Patrol mai ieftin si mai ok, si daca vad ca asta e pretul o iau direct pe aia!

Link spre comentariu

Masina are km reali, are carte de service, persoana respectiva am vazut ca avea mai mult limuzine in curte un Paheton, un S Class si un BMW Seria 5 deci nu cred ca a folosit prea mult acea masina, timp sa cred ca are km reali, oricum o voi pune pe tester inainte sa o achizitionez asta este evident. Chiar mi-a placut, cei de la casco au evaluat-o la 22.000 de euro deci nu mi se pare pretul de vanzare exagerat de mare... acum urmeaza sa ma duc cu un mecanic si sa vad in ce stare este si daca voi fi multumit o iau. Chiar imi place foarte mult si daca mai scade la pret bine, daca nu or caut un Patrol mai ieftin si mai ok, si daca vad ca asta e pretul o iau direct pe aia!

Hm, se pare ca ai noroc. Totul depinde de ce ce va zice mecanicul (sa nu se pronunte acolo, fata de proprietar!) si de istoricul masinii. Bafta!

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Este cam departe sa ma duc pana la Timisoara sa o vad dar daca nu o sa fiu multumit de ce voi vedea diseara o sa iau in considerare si varianta ta! Ms mult!

Link spre comentariu

Iti dau dreptate Stanley vis a vis de comportamentul Toyotei LC 120. Am avut ocazia sa folosesc una dar cu motorul de 4.0 L benzina . BobbyFurtuna ar trebui sa ia in calcul comportamentul rutier diferit al masinilor cu punte rigida fie ele cu ea doar pe spate (LC120, 100) sau in cazul Defender/Patrol care au fata/spate( aduc avantaje in off-road dar dezavantaje pe sosea) si celor cu suspensie full independenta ( Discovery 3, Pajero) care au un comportament bun pe sosea dar se bazeaza pe electronica ( Disco 3) pentru a avea o cursa a suspensiei asemanatoare cu cele care vin echipate cu punti rigide.

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Un drum de asfalt in Romania este foarte greu de gasit :)) mai mult off road si oricum nu imi trebuie confort exagerat de mare, decat foarte mult spatiu!

Link spre comentariu

Iti dau dreptate Stanley vis a vis de comportamentul Toyotei LC 120. Am avut ocazia sa folosesc una dar cu motorul de 4.0 L benzina . BobbyFurtuna ar trebui sa ia in calcul comportamentul rutier diferit al masinilor cu punte rigida fie ele cu ea doar pe spate (LC120, 100) sau in cazul Defender/Patrol care au fata/spate( aduc avantaje in off-road dar dezavantaje pe sosea) si celor cu suspensie full independenta ( Discovery 3, Pajero) care au un comportament bun pe sosea dar se bazeaza pe electronica ( Disco 3) pentru a avea o cursa a suspensiei asemanatoare cu cele care vin echipate cu punti rigide.

Asa cum mai spunea cineva pe forum, daca iti poti permite financiar, ideal este sa ai in garaj un Defender echipat full pentru mers la munte si expeditii, un autoturism sport pentru sosea ca sa-ti consumi adrenalina si in fata casei un Mini Cooper sau un Smart pentru uzual in oras. Dar cati isi pot permite? Si atunci totul devine un compromis.

Daca iti poti permite doar o masina de teren atunci varianta ideala este sa ai doua randuri de roti ca atunci cand vrei sa iesi la munte sa ii pui MT-urile (sau chiar simex-urile!) pentru ca degeaba masina are mecanica buna daca nu o si incalti cu ce trebuie (asa cum am eu acuma un Pajero 3,2 DI-D SWB, masina unica, pe care nu vreau sa o mai laud pentru ca se va spune ca sunt subiectiv!)

Pacat ca firmele consacrate se adapteaza pietei: Patrolul nu se mai face, Toyota cu LC 150 s-a indepartat de ce era LC 120, Mercedesul G este prea scump, Defender-ul nu se stie cat se va mai fabrica, Discovery 3 si 4 au inlocuit Discovery 2, Pajero II care avea punte rigida pe spate a fost inlocuit de Pajero III si IV, etc. Noroc ca se mai face si se vinde Suzuky Jimny, chiar daca s-a indepartat de Samurai. E vremea SUV-urilor! Din fericire Pik-up - urile se cer si vor mai merge inca bine, se poate face si cu ele offroad daca le aranjezi, de si datorita suspensiei pe spate cu foi cei care stau pe randul 2 in cabina sufera daca bena nu e plina. Am discutat cu diversi proprietari de pik-up, culmea este ca cele mai fiabile sunt variantele Mazda de si nu au cea mai sofisticata tehnologie de transmisie! Ca o paranteza, cand imi cumparasem Defender-ul 90 nou in 2004, aveam ca varianta si 110 Crew-cab, nu prea se vorbeste de el, dar de si are bena mai scurta decat celelalte, avand suspensie cu arcuri integral este mai "blanda" la folosire iar daca este echipata cum trebuie arata deosebit de interesant (a nu se confunda cu 130 care este doar pentru santier!)

Sa fim sanatosi si sa ne bucuram de ce avem!

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Grea alegere... sunt multe masini bune dar care nu se tin bine in off road unele, si cele care sunt ok in off road sunt foarte proaste pe sosea!

Link spre comentariu

Foarte proaste nu pot fi, mai putin comode cred ca e definitia corecta. Ia fiecare marca in parte si vezi ce producatori fabrica un 4x4 care sa fie incapator, suficient de bun pe sosea incat sa nu-ti dea "durere de cap" atunci cand vrei sa parcurgi distante foarte mari, cu reductor in 2 trepte, cu dotari care sa-ti aduc confor si siguranta si de preferat cu posibilitatea unei intretineri decente. Legat de capacitatea de tractare eu nu mi-as face griji, nu cred ca exista suv indiferent de clasa care sa traga mai putin de 2.000 de kg.

Link spre comentariu

Ca sa poti face un offroad cel putin moderat, masina trebuie sa aiba reductor in doua trepte si cel putin diferential central blocabil (este mai important decat blocarea dif. spate). Bineanteles ca pentru teren ideala este configuratia cu punti rigide si sasiu separat de caroserie (Defender, Patrol, Mercedes G). Toyota LC 150 avand punte rigida pe spate si suspensie independenta pe fata este un compromis, cele mai confortabile sunt Pajero V80 (actual) cu suspensie independenta pe toate rotile si bineanteles Discovery 4 care are si suspensie pneumatica (si varianta superioara de la Toyota are suspensie pneumatica)

Daca iti permiti si inca nu te-ai hotarat pe ceva SH, i-ati o masina noua. Cele mai rezonabile preturi le are Pajero (sunt 3 variante, partea mecanica fiind identica) si Defender 110. La Toyota vad ca se aduc doar variantele scumpe. La Discovery 4 cea mai rezonabila este varianta S.

Dupa ce ai luat ceva (noua sau SH) sper ca o vei prezenta pe forum

Link spre comentariu

Chestia cu capacitatea de tractare din talon devine esentiala atunci cand ai de tractat , de exemplu, o rulota de greutate mare si trebuie sa ai trecut in talon obligatoriu o sarcina minima. O data la mare la camping un ziarist de la Eurosport incerca sa ma convinga sa-i vand Defender-ul pe chestia sarcinii de tractare de 3500 kg din talon (asta dupa ce-mi verificase masina) deoarece avea o anumita rulota pe care ar fi putut s-o traga cu masina (a si tras-o) pe care o avea dar asta in talon nu avea cat ii trebuia lui si astia de la RAR fac verificari (mai ales prin Europa)

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Nu am mai vazut aproape pe nicaieri Nissan Patrol desii am vazut pe mobile.de modele facute in 2011 chiar in mai deci recent. Se mai fabrica Patrol si daca unde pot gasii un dealer? Daca nu vei gasii patrol o sa dau comanda de la Discovery 4 nou si revin cu poze si alte detalii dar m-a impresionat mai mult Patrol-ul!

Link spre comentariu

Nu am mai vazut aproape pe nicaieri Nissan Patrol desii am vazut pe mobile.de modele facute in 2011 chiar in mai deci recent. Se mai fabrica Patrol si daca unde pot gasii un dealer? Daca nu vei gasii patrol o sa dau comanda de la Discovery 4 nou si revin cu poze si alte detalii dar m-a impresionat mai mult Patrol-ul!

Nu se mai fabrica Patrolul. Ce ai vazut pe mobile.de putea fi patrol fabricat in 2010 dar "model 2011". I-ati mai bine masina noua.

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Masina noua as si vrea, un Discovery 4 cred ca ar fi cea mai buna alegere dar nu gasesc un configurator complet cu toate dotarile disponibile. Exista pentru Romania?

Link spre comentariu

Masina noua as si vrea, un Discovery 4 cred ca ar fi cea mai buna alegere dar nu gasesc un configurator complet cu toate dotarile disponibile. Exista pentru Romania?

http://www.landrover.ro/land-rover/discovery4/configurator/b=1&m=393&ec=403&ew=415&s=4&ic=424&if=433

Ai aici configuratorul pentru discovery 4

Link spre comentariu

Am intrat si eu de curiozitate in configurator. Fata de 2009 cand eram eu interesat, acuma la Discovery 4 nu se mai prevede motorul de 2,7 TDS si cutie manuala, toate variantele S. SE si HSE sunt doar cu motorul de 3,0l si cutie automata iar la varianta S nu mai poti (daca vrei!) comanda suspensia clasica, doar pneumatica. Oricum, cea mai rezonabila varianta ca pret ramane S combinata cu niste optiuni minime (pachet cold climate obligatoriu, roata de rezerva normala, geamuri fumurii spate, carlig tractare, alarma, bancheta rabatabile inegal, dif. blocabil spate, etc) Tapiterie din piele naturala se poate pune ulterior fara probleme, sunt ateliere care fac asta.

Link spre comentariu

Vizitator BobbyFurtuna

Multumesc foarte mult pentru link, pretul imi cam depaseste bugetul dar cred ca voi astepta ceva timp si o sa imi iau unul nou undeva prin iarna si pana atunci sa raman cu roaba mea, eventual o rata pe un an la iarna si o iau full dar sa vedem ce fonduri vor fi pana atunci... oricum o alternativa mai ieftina nu cred ca gasesc cu aceleasi performante!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare