Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot sacaitor cutie 711.110

maxian paul
 Share

Recommended Posts

Re: Zgomot sacaitor cutie 711.110

Salut Peter, codul il ai cu o pagina in urma A0092507703 iar codul Sachs este 1861970133. Cutia ta este cu 4 trepte,din fonta si carcasa ambreiajului din aluminiu? Daca motorul nu merge perfect si transmite vibratii chiar si cu discul acesta putin tot va mai face zgomot. Pune un pahar cu apa pe motor si daca produce unde puternice la suprafata apei motorul nu merge cum ar trebui.

Paul,multumesc raspunsul rapid!Am cutie in cinci trepte,cu marsalier in spate spre pasager,priza directa cu zece caneluri.

La motor am schimbat injectoarele ,a fost debitat pompa,supape si scaune rectificate,galeriile curatate pana la metal.Motorul merge impecabil,fara fum fara vibratii.Cu ulei de floarea soarelui nici nu se aude zgomotul tipic pompelor.Am gasit codul trimis de tine la aprox 650 ron(cu reducerea mea) pe sachs,astept comfirmarea ca este livrabil.

Intr-o vreme ai vrut sa schimbi motorul,ai progesat ceva?

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Inca nu am reusit sa cumpar un motor, vreau un OM606 turbo sau in cel mai rau caz Om602 turbo. Om606 am gasit la 600Eur dar momentan am alte cheltuieli si aceasta investitie este plan secundar. Ai mare grija ce ulei pui in cutie unele sunt facute sa se unga cu atf (norma MB236.2)

Edited by maxian paul

Inca nu am reusit sa cumpar un motor, vreau un OM606 turbo sau in cel mai rau caz Om602 turbo. Om606 am gasit la 600Eur dar momentan am alte cheltuieli si aceasta investitie este plan secundar. Ai mare grija ce ulei pui in cutie unele sunt facute sa se unga cu atf (norma MB236.2)

Am verificat nivelele de ulei,si intr-adevar are atf in cutie,subtire ca apa.La cutii cu zgomot mai pun uleu special de la Fuchs aditivat cu mos,de obicei dispare schimbatul greu si jumate din zgomot.Poate fac o incercare,daca nu dispare zgomotul nici cu placa noua.

peter.erno@yahoo.com

Daca lucrezi cu Fuchs pune fuchs titan ATF10 asta respecta norma MB. Nu se recomanda alt tip de ATF (am inpresia ca sincroanele sunt mofturoase), daca nu gresesc in cazul care se schimba toate sincroanele se pune 80W90 (noile sincroanele vin cu cod schimbat). Vezi totusi seria cutiei poate identificam corect ce ulei trebuie.

Edited by maxian paul

• 2 weeks later...

Paul ,codul cutiei este 717.420.Oare un ulei cu MOS imi dizolva sincroanele?

Am inteles ca DOT urile 4 si 5 nu se inteleg intre ele.

Incepe sa ma innebuneasca zgomotul acela de cutie,mai ales ca am vibratii in toata caroseria la turatii mici.Acum ca am rezolvat cu bataile din stanga dreapta ,aud doar motorul mai bine zis vibratiile ce se transmit.

Am gasit si pe LUK un corespondent,dar cred ca nu ma joc cu experimente,si iau sachs.

Edited by peter erno

peter.erno@yahoo.com

Eu in locul tau nu as cumpara deocamdata discul de ambreiaj. Verifica cardanele, in special cel dintre cutie si cutia de transfer apoi in functie de rotile puse pe masina si de unde vrei sa o folosesti poti schimba cutia cu alta mai de forta(nu de viteza cum este cea actuala 1-3.822;2-2.199;3-1.398;4-1;r-3.7) cu una de w124 -717.412(1-3.9;2-2.32;3-1.42;4-1;5-0.78;r-4.63) sau de duba 407 -711.113. Verifica si tipul de ulei recomandat pentru cutia ta poate nu este atf si este 80w90.

Edited by maxian paul

Eu in locul tau nu as cumpara deocamdata discul de ambreiaj. Verifica cardanele, in special cel dintre cutie si cutia de transfer apoi in functie de rotile puse pe masina si de unde vrei sa o folosesti poti schimba cutia cu alta mai de forta(nu de viteza cum este cea actuala 1-3.822;2-2.199;3-1.398;4-1;r-3.7) cu una de w124 -717.412(1-3.9;2-2.32;3-1.42;4-1;5-0.78;r-4.63) sau de duba 407 -711.113. Verifica si tipul de ulei recomandat pentru cutia ta poate nu este atf si este 80w90.

Paul,multumesc de raspuns!Cardanele sunt in stare perfecta,cel din spate aproape nou,l-am inlocuit eu,e modelul cu 8 suruburi.Sunt gresate,nu au joc nu sunt lovite.

Am montate 32 uri 78cm inalte AT uri,echilibrate pe jante aliaj

Masina vreau sa folosesc la soft offroad,pescuit,drumuri asfaltate pana in zona de pescuit,vanatoare.Masina nu trepideaza doar cand e subturat si accelerez.Daca tin viteza constanta nu e nici o vibratie,iar daca dau talpa iar nu apar.La viteza ,am mers si cu 140,nu se simte nici un zgomot vibratie,in vitezele de la 3 in sus vibratiile se diminueaza

Cutia actuala merge perfect,treptele sunt bine proportionate cu motorul.

Unde am cautat am gasit ca merge cu ATF.Mi e frica sa bag altceva,am citit ca pasla de pe bronzul sincroanelor se dizolva de la uleiurile cu DOT mai mare,de la GL4-5

Edited by peter erno

peter.erno@yahoo.com

Am gasit un manual pentru cutia ta si precizeaza ca se foloseste atf cu norma de care spuneam mai sus. Incerc sa i-ti trimit si manualul.

Edited by maxian paul

Am gasit un manual pentru cutia ta si precizeaza ca sefoloseste atf cu norma de care spuneam mai sus. Incerc sa iti trimit si manualul.

EPC ce cod de disc da pentru seria ta de caroserie?

Edited by Astral
ISI...IMI...ITI .....NU SE SCRIU NICIODATA CU CRATIMA !

• 5 years later...
A trecut mult timp și km de când merg cu G dar zgomotul de la cutie nu a dispărut până acum. Odată cu refacerea motorului s-a îmbunătățit și mersul lui, înainte avea o trepidație iar acum merge perfect . Datorită trepidației care se transmitea spre cutia de viteze se auzea zgomotul deranjant. Edited by maxian paul

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use