ampopa Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Cu riscul de a da peste subiecte deja discutate si sa plictisesc pe unii si pe alti pun si eu niste intrebari. Vreau sa-mi iau si eu un GPS, nu foarte scump, da' bun si pe sosea si pe noroi si-n padure si pe balta etc. Intelegeti voi. Ideea este ca vreau sa-l iau pentru urmatoarele: - trafic in Bucuresti (pt gasit rute ocolitoare - stradute, alei, etc, ca sa scap de cozi); - trafic in Bucuresti pentru nevasta (care se orienteaza in Bucuresti cum ma orientez eu in pestera fara nici o lumina); - sa pot instala un soft cu care sa pot sa ma orientez si in off. Intrebarile sunt urmatoarele: am un SE P1i care a venit la pachet cu un receptor GPS si cu un soft, dar care functioneaza pe baza de internet si nu are harta Romaniei (deci cade). Exista vreun soft bun pentru el care sa aiba o harta decenta a Romaniei? Am inteles ca ar merge instalat pe el TomTom (piratat, binenteles) dar care e slabut la cap. Romania. Alta varianta este ceva de genul Mio 350 sau Garmin 250 etc. Am fost in conciu in Austria cu Mio cu I-Go pe el si jumatate de drum ne-a inebunit cu "reconfigurarea traseuui" - aproape la fiecare isire de pe autostrada, imediat dupa ce treceam de ea, el zicea ca trebuia sa fi iesit de pe autostrada (dupa ce treceam de iesire!). Sa fi fost din cauza vreunei versiuni mai vechi a softului (si care nu vedea respctivle portiuni de autostrada sau care le credea in lucru)? Pe Garmin se poate instala o harta a Romaniei (si in mod special a Bucurestiului) buna de tot? In aara de Atlasul digital care mi se pare scumput? Multumesc “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 12, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2008 Din cate stiu eu, nu. In off ma intereseaza sa-i bag eu punctele ca sa stiu pe unde sa ma intorc in cazul in care ma ratacesc (ca la E-trex etc). Stiu ca pt mio exista un soft de genl asta. Cu Mio, insa am experienta I-Go din Austria si din Bucuresti - l-am testat si, de exemplu, la P-ta Dorobanti, daca vii de la TReleviziune si vrei sa faci stanga pe Pictro Stefan (parca asa se cheama - unde este Mon Cheri), iti zice sa mergi pe Calea doroanti si la Petrom sa faci stanga (unde, evident, este interzis), in loc sa te trimita sa faci rondul, pe langa parc. Problema este ca pt Nevasta e fatal, ea nu se mai uita si pe semne, daca-i zice GPSu' ceva, pai e litera de lege, ea asa face. :hm Si nu e singurul loc unde are greseli de genul asta (GPSu' nu Nevasta). “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Garmin 276C cu Atlasul digiatal al romaniei. E o gramada de bani dar e o scula beton pt off. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 12, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2008 Scula e misto si face cam tot ce vreau eu. Dar si o gramada desul de mare de bani. E pentru astia cu Toyota, care-si permit. Noi, cu Jeep-uri, mai subtire. :grin: Max, matale ce stii de softuri GPS pt SE P1i? Care sa fie bune pe strada (in Rom). Multzam “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 ... Max, matale ce stii de softuri GPS pt SE P1i? Care sa fie bune pe strada (in Rom). Multzam Sincer nu le cunosc pe astea si nu ma pot da cu parerea care sunt bune. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Pe ce platforma merge SE P1i?.. Adica sistem de operare? ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 12, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2008 Symbian 9.1 cu UIQ 3.1 “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 eu am pus tom tom pt simbian pe un p990 dar e varza la capitolul bucuresti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Pt. symbian-e exista Garmin Mobile XT. Harta Romaniei pt. compatibile Garmin: - cu bani: http://www.romaniadigitala.ro/ro/index.php care are drumuri si topo si e rutabila (vezi si Live Demo) - fara bani: http://mapcenter.cgpsmapper.com/maplist ... 84&rgn=All , ar merge pt. offroad dar nu e rutabila - mai este ceva pt. Transilvania la http://openmaps.eu/node/446?q=downloads/Transylvania dar eu nu reausesc sa descarc fisiere mai lungi (nici nu m-am straduit prea tare). Eu prefer flexibilitatea pda-urilor (respectiv pocket pc-uri). In felul asta poti alege sa folosesti orice fel de harta/soft (inclusiv Garmin), depinde care-i mai pe val. Poti sa rulezi chiar 2-3 aplicatii in paralel daca n-ai incredere intr-unul. Sau poti sa faci singur harti (de fapt se pot face si harti pt. Garmin). Orice ai alege, in functie si de pret, cauta cu display cat mai mare si sa accepte carduri de memorie cat mai mari. Edit: Pt. drumurile din Romania sau Europa de Vest, cel mai bun, mai actual si mai lesne de folosit este i-Go. Bate la fund pe toate celalalte de departe. Eu le-am testat pe toate. Daca exista vreun soft/harta netastat de mine insemana ca e inca in faza de proiect si nu e lansat pe piata :) Poti sa-l folosesti si pt. offroad, nu ai cine stie ce indicatii asupra topografiei dar iti poti face treaba cu el. Sunt destule drumuri de tara si forestiere pe harta, de ratacit, nu te ratacesti cu el. Singura lui problema e ca nu poti incarca track-uri, trebuie sa te descurci cu WP-uri (ma refer la off the road). Nu stiu sa-ti spun de ce ai intampinat probleme in Austria, e posibil sa fi avut o varianta de soft mai veche, o harta mai veche (mai putin probabil - nu se fac autostrazi peste noapte), setari anapoda in program, echipament prea lenes (ca viteza de calcul) sau poate vina e a receptorului gps. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catagsm Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 @fender ai testat igo 8 tridimensional? Terrano II 2,4 benzina 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Februarie 12, 2008 Partajează Postat Februarie 12, 2008 Da. Deocamdata nu ma incanta asa tare. E cam obositor cand sunt cladiri, consuma multe resurse (asta se va drege cu timpul si cu aparitia altor jucarele) si pt. Romania mai avem de asteptat. Ca jucarie e distractiv, ca utilitate mai putin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Februarie 13, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2008 Pt. symbian-e exista Garmin Mobile XT. Harta Romaniei pt. compatibile Garmin: - cu bani: http://www.romaniadigitala.ro/ro/index.php care are drumuri si topo si e rutabila (vezi si Live Demo) - fara bani: http://mapcenter.cgpsmapper.com/maplist ... 84&rgn=All , ar merge pt. offroad dar nu e rutabila - mai este ceva pt. Transilvania la http://openmaps.eu/node/446?q=downloads/Transylvania dar eu nu reausesc sa descarc fisiere mai lungi (nici nu m-am straduit prea tare). Orice ai alege, in functie si de pret, cauta cu display cat mai mare si sa accepte carduri de memorie cat mai mari. Nu stiu sa-ti spun de ce ai intampinat probleme in Austria, e posibil sa fi avut o varianta de soft mai veche, o harta mai veche (mai putin probabil - nu se fac autostrazi peste noapte), setari anapoda in program, echipament prea lenes (ca viteza de calcul) sau poate vina e a receptorului gps. Multzam fain pt sfaturi. Cred ca primul pas va fi sa incerc sa instalez ceva pe telefon (are ecranul relativ mare si, in plus, e pact sa nu incerc sa profit de recptorul GSM pe care il am. daca nu merge (cu speranta ca nu f**t softul telefonului :al ) o sa-mi iau, cel mai probabil, un Mio cu I-go. Inca odata, multzam fain, si treceti-ma pe caiet cu o bere. “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate