Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Non Grata

oresti

Postări Recomandate

Azi a fost prima zi in care am luat la modul cel mai serios construirea masinii de off road clasa extrem pt 2012. O voi numi Non-Grata.

Avem deja motorul v8, cutie th350, punte fata ford dana 60 high pinion king pin ,35 pline inners, 35 spline outers ,cruci ctm,detroit locker, raport inca necunoscut-ramane a stabili cand ajunge cutia de transfer Atlas, punte spate chevy dana 60 king pin , 35 pline inners, 35 spline outers ,cruci ctm, detroit locked. Scaunele sunt aici si centurile in 5 puncte. 3 seturi de beadlockuri, printre care unul de aluminium 16.5x12. 4 boggere pe 39.5x16.5 tot aici. warnul de 15.000 va fi troliul spate. Fuel cell aici.

Astept cutia Atlas, fox air shockurile ,8274, 2 kituri complete agr directie hidraulica, coloana volan hydra, 2 boggere rezerva , 4 radiatoare,multe uniballuri si o tona de alte piese.

In clipa de fata caut 100ml teava cromolit dupa care ne punem pe treaba. Nu mai e mult pana la primavara.:grin: Am sistat toate proiectele inclusiv Dodge'ul pt a finaliza aceasta masina.

Intre timp printam colantele ,bannerele si jachetele sponsorilor. :grin:

Cred ca pot anunta in mod oficial ca voi puncta pt clubul BGS.

LET THE SHOW BEGIN

Editat de oresti
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Non Grata

sa inteleg ca cromolit este vreo teava speciala....ce dimensiune?

Da este denumire comerciala a otelurilor Cr-Ni care au o rezistenta mult mai mare decat clasica teava trasa de gaz din care se fabrica majoritatea rollcageurilor facute in tara . Dar si ca pret este undeva la 4 eur/kg fata de 1 eur/kg cele de gaz . In realitate fiindca poti folosi tevi mai subtire de ex 38x2 mm in loc de 42x2.3 pretul real este undeva de 2-2.5 ori mai mult pentru toata structura . Insa iti trebuie si om care sa iti prelucreze: se indoaie mai greu se sudeaza cu alta technologie Insa marea smecherie ca poti face o structura cu sasiu tubular undeva intre 80-100 kg ( min 150-180 la teava de gaz)

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Da este denumire comerciala a otelurilor Cr-Ni care au o rezistenta mult mai mare decat clasica teava trasa de gaz din care se fabrica majoritatea rollcageurilor facute in tara . Dar si ca pret este undeva la 4 eur/kg fata de 1 eur/kg cele de gaz . In realitate fiindca poti folosi tevi mai subtire de ex 38x2 mm in loc de 42x2.3 pretul real este undeva de 2-2.5 ori mai mult pentru toata structura . Insa iti trebuie si om care sa iti prelucreze: se indoaie mai greu se sudeaza cu alta technologie Insa marea smecherie ca poti face o structura cu sasiu tubular undeva intre 80-100 kg ( min 150-180 la teava de gaz)

Wow ... 100 kg structura :ypu ... foarte misto teava ... se gaseste in comertul romanesc? Cat de greu se prelucreaza? Un bender folosit in mod normal pentru teava trasa poate fi folosit si pentru teava cromolit? Cum/cu ce se sudeaza?

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Azi a fost prima zi in care am luat la modul cel mai serios construirea masinii de off road clasa extrem pt 2012. O voi numi Non-Grata.

LET THE SHOW BEGIN

Super ! Spor la treaba !

Cateva intrebari am si eu ... de ce air shockuri? Crezi ca-ti ofera suficient control pentru portiunile rally raid ? De ce detroit lockers ... din cate stiu sunt autodeblocante care nu prea

deblocheaza si pot crea probleme gen ... motor puternic, viraj strans, aderenta mare , punte blocata ... trosc

In state e omniprezent Atlasul ... are mai multe trepte, cupleaza/decupleaza puntile separat? ... poti spune cate ceva despre el?

" 2 kituri complete agr directie hidraulica" ... poti detalia ?

Editat de Catalin.V

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

@ Catalin - tot respectul pt tine si sper sa nu te superi dar nu mai intru in detalii sau discutii care sa duca la 25+ pagini de divergente .De ieri am inceput proiectul si o sa postez,mai mult poze, pe parcursul acestuia pana in clipa in care va fi testat.

Problema mare si intrebarea cheie nu este de ce piesele respective ci de unde Copilot 'dibac' ??? :ha:

Editat de oresti
Link spre comentariu

Da ? NU stiam ca in romaneste asa ee denumirea eu stiam cromaloy in engleza... e adevarta ee mai dur se poate folosi din aceasta cauza diametre mai mici si de aici rezulta o usurare per ansamblu structuri ,procedeul de sudura este numai TIG..dar atentie mare ca la astfel de rollcage-uri structura capata fisuri din aceasta . Asa cum zici teava de gaz este o teava mai elastica .... si sa fiu al naibi ca la pret mai dobarat..1 leu /kg. Mie teama ca nici la fier vechi nu se mai practica astfel de preturi.....

mai stiu pe uni care aduc inclusiv tevi de titan....http://www.avant.ro da un telefon acolo si iti aduc orice....

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

@ Catalin - tot respectul pt tine si sper sa nu te superi dar nu mai intru in detalii sau discutii care sa duca la 25+ pagini de divergente .De ieri am inceput proiectul si o sa postez,mai mult poze, pe parcursul acestuia pana in clipa in care va fi testat.

Pacat ... eu speram la 25+ pagini de informatii din care sa mai invatam si noi cate ceva .

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Pacat ... eu speram la 25+ pagini de informatii din care sa mai invatam si noi cate ceva .

invatam daca masina va avea rezultate. Daca se va ajunge acolo, o sa explic detaliat cum de sa ajuns acolo. Daca nu ,....tehnica defectoasa.:ha: care nu a meritat discutata.

Foxurile iti ofera posibilitatea de a le ajusta individual in mers din cabina :wink: iar la un 16-18 " duci caroseria la etajul 10 la nevoie. La fel si in clipa in care mai ai nevoie de un extra 5cm pe numai o roata pt a face priza.

Editat de oresti
Link spre comentariu

Boierule, nu mai fraca netul si trage tare la fiare. Altfel Non Grata se transforma in Non Gata! (evident glumesc)

Iti doresc spor la treaba si sper sa ne tii conectati online la proiectul dumitale !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Boierule, nu mai fraca netul si trage tare la fiare. Altfel Non Grata se transforma in Non Gata! (evident glumesc)

Iti doresc spor la treaba si sper sa ne tii conectati online la proiectul dumitale !

ohhhhhhhh traiasca imparatia ta, astept piesele cu berea in mana, ca pe traseu nu o sa mai am timp sa beau. Sau mai sti :ha:

Link spre comentariu

Stiu motorul.... chiar tare jocaria.... ti am gasit si un hablu pt el sa nu ai probleme cu electrónica, calculatoare si procesatoare :grin:

http://pictures.todocoleccion.net/tc/2009/09/05/14809658.jpg

Bafta la proiect!! o sa trec pe acolo sa vad cu ochi mele ce gatesti :wink:

Open mind for a diferent view.... and nothing else matters
Link spre comentariu

Stiu motorul.... chiar tare jocaria.... ti am gasit si un hablu pt el sa nu ai probleme cu electrónica, calculatoare si procesatoare :grin:

:ha:perfect doar ca trebuie reconditionat. Electronica zero pe Non Grata. Carborator - si 3 sigurante pe halogene :wink: Singurul CHIP va fi insertat in craniul co-pilotului pt a deveni una cu mine si masina.

Link spre comentariu

se pare ca pana la urma cea mai buna combinatie pe 40'uri in solul nostru va fi tsl taiate pe fata, boggere semi decupate pe spate. homework, homework - homework.

Editat de oresti
Link spre comentariu

sunt sigur ca majoritatea se asteapta sa vada in primavara un buggy de genul Tim Cameron dar marea surpriza este ca ma indrept cu totul in alta directie, acea fiind o masina multi functionala rally raid- rock crawling precum cea din a doua poza.

1209129980_timnewbuggy.jpg.d71ae9feab0c26440cc95a62d5cf6c73.jpg

Editat de oresti
Link spre comentariu

sunt sigur ca majoritatea se asteapta sa vada in primavara un buggy de genul Tim Cameron dar vor avea o mare surpriza caci ma indrept cu totul in alta directie, acea fiind o masina multi functionala rally raid- rock crawling precum cea din a doua poza.

Da propietar Tim Cameron dar proiectat si construita de Briam Cole......

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Alf, heblu asta e bun pentru alimentarea scaunului ... copilotului :hl cand greseste :ha:

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Inspiratie:

Nu e Tim, dar tot Mad RAM

[video=youtube;hUIL-kN1rYc]

da, sunt misto genul acesta de buggy dar ofera f putina vizibilitate peste capota.

Editat de oresti
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare