Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Non Grata

oresti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Non Grata

Inspiratie:

Nu e Tim, dar tot Mad RAM

[video=youtube;hUIL-kN1rYc]

E bestiala masina asta. E primul buggy care chiar imi place si cum arata.

Vad ca nu are directie si pe spate.

Intrebarea mea este:

E esentiala directia pe spate? Chiar ajuta atat de mult incat sa merite investitia in punte directoare si directie hidraulica?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua !

@ Max:

In aplicatii de genul celei de mai sus, sigur nu te ajuta cu nimic. Dar daca faci trial sau ai aplicatii la inghesuiala, fiind limitat in latimea traseului sau avand viraje abrupte, in special daca masina este lata si/sau are ampatament mare, sigur e mai bine sa poti vira si cu spatele.

Ca o a doua punte directoare si o a doua directie hidraulica costa mai mult decat cate una din fiecare, asta trebuie luat in calcul de la bun inceput, iar bugetul extins sau planificarea investitiilor respective trebuie facuta cu grija, in functie de ce este mai prioritar la masina in cauza.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Intradevar , pt o masina ceva mai mare decat standart directia spate este f bine venita. Cei se stiu sa o foloseasca corect se pot ajuta f mult pe inclinatii laterale , urcari pe ravene chiar si la coborari f abrupte.

Link spre comentariu

E bestiala masina asta. E primul buggy care chiar imi place si cum arata.

Vad ca nu are directie si pe spate.

Intrebarea mea este:

E esentiala directia pe spate? Chiar ajuta atat de mult incat sa merite investitia in punte directoare si directie hidraulica?

eu nu inteleg de ce masina asta topaie ca un iepure ?????

e prea usoara si cu un motor prea puternic?

are talpa prea grea soferul cand nu trebuie?

mi se pare neechilibrata - in ritmul la cum merge cu ea si da din mal in mal si din ravena in ravena cam cat timp o sa reziste????

RUBICON - always ready to race ...

Kamikaze Off-Road Club

Link spre comentariu

eu nu inteleg de ce masina asta topaie ca un iepure ?????

e prea usoara si cu un motor prea puternic?

are talpa prea grea soferul cand nu trebuie?

mi se pare neechilibrata - in ritmul la cum merge cu ea si da din mal in mal si din ravena in ravena cam cat timp o sa reziste????

nu face priza tot timpul, piatra uda (dale) si noroi Si cand se incalzesc caucicucurile/solul si face priza ii da avant si tot asa. E normal sa reactioneze asa pe acel teren ... nothing wrong there.:wink: O demonstratie de acest gen pot sa va ofer si eu pe Cheia pe cascade cu kaiserul. Nu am 800cp ca cel de mai sus dar ne facem treaba :grin:

Link spre comentariu

- in ritmul la cum merge cu ea si da din mal in mal si din ravena in ravena cam cat timp o sa reziste????

sunt masini de spectacol nu de competitii. Rezista atat cat e nevoie , de multe ori nici atat :wink:

Cpt. CHAOS.

Link spre comentariu

Inspiratie:

Nu e Tim, dar tot Mad RAM

Mad Ram e cel ce posteaza pe you tube.:wink:

Cpt. CHAOS

si ceva f cool: 100 de lucruri misto in poza asta

1145807511_timshellraiser3.jpg.37e2bdc97253810ec68b2c1bd440789c.jpg

Editat de oresti
Link spre comentariu

Dupa sensul de scris de pe roata este o roata fata ceea ce e interesat si super tare are directia in spatele puntii,beadlock pe interior. Foarte ciudat sistemul de actionare virare cu acel uniball. este hidraulica directia ? asa pare.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Dupa sensul de scris de pe roata este o roata fata ceea ce e interesat si super tare are directia in spatele puntii,beadlock pe interior. Foarte ciudat sistemul de actionare virare cu acel uniball. este hidraulica directia ? asa pare.

da, e mult mai mult . E o mpunte rockwell cu c'uri aftermarket de dana 60 dar planetare de rockwell modificate ,directie hydra pe interior si brat superior si inferior pe fuzeta pt a prelua stresurille. Piciorul planetarei are aprox 8cm in diametru :grin: uitati-va cat a mai crucea si capete pe planetare ,aproape ca umple c'urile in totalitate :wink:

o chestie f misto : cei ce fabrica c'uri pt danas si alte punti de calibru , cat si fuzetele aferente ,le fac din ce in ce mai mici dar ma groase in carne pt a rezista si a evita tot felul de impacturi - bolovani, buturugi etc. Comparati c'urile de pe puntea astea cu c'urile de pe masinile noastre ca inaltime (comparativ cu diametrul piciorului puntii.)

Editat de oresti
Link spre comentariu

Minimul de zece litere .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am comparat .

Sint linistit , ca si pina acum .

( Patrol 261 . )

P.S. 261 nu e o eroare de tipar ...

P.S. Nu sint fanatic , nic macar fan ale vreunei marci , oricare ar fi ea . Toate troace , cu minusuri ...

:ha: ok. acum ca stiu pot fi si eu linistit.

ia te uita bine, asta de mai jos nu e identic cu 2.8'ul de pe Patrol?

350.jpg.06057fc8ee78b449426893a1253daeea.jpg

Editat de oresti
Link spre comentariu

Minimul de zece litere .

Editarea mesajelor (aproape) inutila .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Fiecare cu simpatia lui absoluta , stiu ca ai propria viziune .

Mult succes , sigur iese ceva ...

Voi sterge mesajele in citeva ore , pentru a mentine topicul curat .

nu e cazul. nu deranjeaza dar afirmatii de genul ;astea sunt identice cand ai numai una in mana , par putin deplasate. Nimic mai mult.

Intradevar ii admir mult pe americani. Am mai multe motive , primul fiind ca sunt unul dintre ei de mai bine de 30 de ani.:ha: Un alt motiv ar fi ca acestia construiau masini de 500cp acum 60 de ani cand noi europenii faceam ...ce facem. Un alt motiv este ca exista competitia acea extraordinara care face lucururile sa fie de ce in ce mai calitative si mai ieftine. Ca au bani de R&R si cand pun cate ceva pe o masina mai e si testata piesa respectiva de multa ori. Ca au norme de calitate. Ca au oameni care stiu ce e ala hobby si il duc la extrem. Ca fac acum ce noi nu vom face peste 100 de ani. Ca stiu mult mai multe decat stim noi deoarece au trecut prin trial and error si au de unde..... sa mai insir alte motive? Ii admir si nu imi doresc altceva decat sa pot face 10% din cea ce fac ei , aici la noi.

Nu ma intereseaza Patroalele sau ce au pe ele si sincer chiar daca puntea sau motorizarea respectiva ar fi comparabila cu cele americane , TOT nu le-as folosi deoarece I BUY AMERICAM MADE :ha: joke.

Nu era cazul sa stergi cea ce ai scris mai sus. Respect parerile altora si chiar si cand nu le respesc ...tac. Dar cum spuneam mai sus, e greu de comparat 2 lucruri cand nu ai decat unul in mana.

Editat de oresti
Link spre comentariu

De ce detroit lockers ... din cate stiu sunt autodeblocante care nu prea deblocheaza si pot crea probleme gen ... motor puternic, viraj strans, aderenta mare , punte blocata ... trosc

?

Detroiturile sunt din puntul meu de vedere cele mai bune blocante ce poti folosi . Nu ai o gramada de 'accesorii' necesare pt a le pune in functiune precum ARB'ul -furtune,compresor,selenoizi. Sunt acolo de fiecare data ce ai nevoie de ele si nu ai intarzierea pe care o are ARB'ul cand il cuplezi. Aceasta intarziere e o mare inconvenienta deoarece de multe ori il cuplezi prea tarziu. In anumite situatii ,in clipa in care te afli in probleme si deja impotmolit e mult prea tarziu pt a mai face ceva.

Odata cuplat ARB'ul e precum un diferential sudat inchis = viraj 0,detroitul inca lucreaza ,blocand-deblocand la nevoie. Nu am vazut inca o planetare de 35 spline cromo sa se sparga pe detroituri si 40'uri chiar si boggere. Cat despre on road, pe spate nu cupleaza decat cand bagi piciorul tare in gas sau simte ca una din roti patineaza rau. Nu am vazut detroit sa-mi cupleze la 100km/ora pe viraj cu acceleratia constanta. Pe fata, cat timp ai optiunea 4x4/4x2 pe masina nu ai treba cu el. Mai greu daca masina e full time/4x4 dar chiar si atunci isi face treaba. Intradevar daca faci rally raid poate fi un inconvenient .Aici arb'ul decuplat pe spate e mai avantajos dar per total nu exista comparatie.

La pret nici nu mai vorbim, detroitul fiind cu cel putin 300euro mai ieftin.

Concluzie: NET SUPERIOR arb'ului.

Acum 5 ani foloseam detroituri , Eram 2 sau 3 in romania care le aveam pe masini. Nici vorba de ele in competitii. Cate sunt acum? zeci? sute? oare de ce? Invatam, avansam.

-Cpt. CHAOS-

Link spre comentariu

eu folosesc de 2 ani Detroit locker pe spate si Detroit Truetrac pe fata la Land Rover Discovery Kitt Car si sunt super incantat de ele,nici nu vreau sa aud de ARB,iar cu impinsul fetei eu zic ca trebuie sa te obisnuiesti,ca si cu

fu...ul:ha:

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

eu folosesc de 2 ani Detroit locker pe spate si Detroit Truetrac pe fata la Land Rover Discovery Kitt Car si sunt super incantat de ele,nici nu vreau sa aud de ARB,iar cu impinsul fetei eu zic ca trebuie sa te obisnuiesti,ca si cu

fu...ul:ha:

corect:ha: bine, acum true-tracul e cu totul altceva fiind lsd, dar oricum optiunea este f buna.

Pe Tj'ul negru din poza de avatar mergeam invers: true Trac spate ,detroit fata asta deoarece era masina de zi cu zi si nu avea rost sa stresez puntea spate prea mult.

Editat de oresti
Link spre comentariu

@ Oresti - am vazut masina din film....asa este, este mult mai echilibrata( cel putin asa pare) decat cele facute de Tim Cameron.

Botul nu este asa de lung, deci ai vizibilitate mare. Partea proasta cu masinile astea este ca nu au loc de hi-lift, de scule....etc.

In rest.....mi-ar placea asa ceva pe la mine prin curte:wink:

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

@ Oresti - am vazut masina din film....asa este, este mult mai echilibrata( cel putin asa pare) decat cele facute de Tim Cameron.

Botul nu este asa de lung, deci ai vizibilitate mare. Partea proasta cu masinile astea este ca nu au loc de hi-lift, de scule....etc.

In rest.....mi-ar placea asa ceva pe la mine prin curte:wink:

Discutia nu era despre masina din filmulet ci asta:

333391043_NonGratalook.jpg.0138653a89fdbb59bdbe8b6898ca9bd5.jpg

1699260817_NonGratalook2.jpg.402751d01015ded7ef23aef85472bc69.jpg

project.jpg.ad1f448ab3115b976fb84541dc578ed3.jpg

Link spre comentariu

Seamana:banana

Oricum echilibrata si asta.

asta de mai sus e la vanzare in state la $80.000, dar MERGE nu gluma.

E o masina intre 2 lumi: Baja si rock crawling.

Editat de oresti
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare