Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Non Grata

oresti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Non Grata

@oresti: te-a facut nea asta... poti sa abandonezi proiectul, nu mai ai nicio sansa in campionat daca se da si el :ha::ha::ha:

:ha:multi au avut surprize de genul asta. Construiesti ani de zile o masina de n-spe milioane de euro si vine unul cu un acaret de genul si te invata off road.:wink:

off topic: discutam in alt topic cu HeavyD despre rockwells si boggere de 54" . Asa arata:

(ca fapt divers)

Editat de oresti
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cum reduci burta unei punti cu diferential mare precum un 14bolt?

frezezi partea de jos a diferetialului , sudezi pe locul rezpectic placa ce apare in poza sub capac si castigi 5cm fata de sol. :wink:

14boltshave.jpg.56e5084398827ea6327df2e879d4d3ce.jpg

Link spre comentariu

Wow ... 100 kg structura :ypu ... foarte misto teava ... se gaseste in comertul romanesc? Cat de greu se prelucreaza? Un bender folosit in mod normal pentru teava trasa poate fi folosit si pentru teava cromolit? Cum/cu ce se sudeaza?

sapt viitoare ajunge teava. O sa fac poze , o cantarim etc.

Da, noi folosim un bender hidraulic pt a o indoi si o sudam in MIG.

Fineturile le facem in TIG.

Link spre comentariu

Vad ca nu are directie si pe spate.

Intrebarea mea este:

E esentiala directia pe spate? Chiar ajuta atat de mult incat sa merite investitia in punte directoare si directie hidraulica?

Raspunsul meu este DA> Traseele de la noi sunt de multe ori f inguste. Trialurile sunt devastatoare pt un buggy mai mare daca nu are directie spate. Nu numai ca voi folosi directie spate si pneuri de 40 vs 44 (adica 18 latime vs 21) dar o sa ingustez si puntile. Planetarele vor fi facute pe comanda dupa ce stabilesc latimea puntilor.

In clipa de fata sunt hotarat sa merg pe 35 spline 300mm cromo pe fata si 40 spline cromo pe spate.

Diferentele? In prima poza e un set de planetare cromo 27 spline pt TJ

In cea de a doua un set de 40 spline cromo:grin:

1512333383_axlesd30.jpg.546bb6e80bc96a816e0007a03bf540a6.jpg

849383431_40spline.jpg.a76f82a9558ffec991dc37e270ea1a2d.jpg

Editat de oresti
Link spre comentariu

O cutie de transfer cu 3 viteze pe low?

Atlas 4 Speed Transfer Case

Advance Adapters has built upon the proven design of the Atlas 2, to create the revolutionary Atlas 4sp. No other transfer case on the market today has 3 separate low range ratios built into a single unit. This transfer case was designed for the off road enthusiast that likes to tackle a large variety of terrain with one vehicle. Selecting one low range ratio that works well for mud, sand and rock crawling, is a compromise but the Atlas 4sp overcomes this limitation. One transfer case that is perfectly suited to any terrain that you may want to conquer.

The 4SP has essentially two parts. The first is the reduction housing. This housing holds a planetary assembly that has a gear ratio of 2.72-1 when in “low” range, and a 1-1 in “high” range. It has one shifter coming out of the top to select the desired range. The planetary is not a synchronized shift-on-the-fly design and must be operated when the vehicle is stopped. (The main case still retains the shift-on-the-fly capability just like the standard Atlas). The reduction housing shifter is designed for a cable shifter.

The second part of the 4SP may look the same as the standard Atlas, but it does have some differences. The main case of the 4SP is the same raw casting, but has some machining variations to make it into a 4SP. The main case functions independently from the front reduction housing and retains all of the normal Atlas features (front and rear outputs controlled independently, and the “front only” option). All of the gears are the same. The front output uses all of the same parts along with the cluster.

The strength of this unit is not an issue. We use a planetary assembly that was originally run in a NP241-HD transfer case. The six planetary gear setup has proven its durability and has been used in countless heavy-duty vehicles. Other attributes to the planetary assembly include a very quiet operation, easy shifting, and low rolling resistance. When all of this is put in front of a legendary Atlas Transfer Case, you get the best combination of gear ratios and reliability.

The 4SP units will fit nearly all applications that the standard Atlas will bolt to. These will include spline counts of 21, 23, 27, 29, 31, 32 and 34. The unit has a circular bolt pattern on the front, identical to the one found in Jeep, Ford & Dodge vehicles. We have a variety of different adapters available to retrofit the 4SP into nearly any application. The twin sticks for the main unit can be either the standard linkage or the cable linkage. The standard linkage is offered in a variety of custom packages available for particular vehicles and can be modified to fit many custom applications. The installation of an Atlas 4 speed should be nearly the same as the standard Atlas 2 speed. The Atlas 4 speed is just a bit longer.

We do not recommend flat towing vehicles equipped with the 4 speed due to the additional bearings used in the planetary housing.

Since every Atlas transfer case is custom built to order, the unit will be customized to your vehicle. Please browse this site or give us a call to determine how to configure the ultimate transfer case, and have us build you one for your vehicle.

CASE:

Material: 356-T6 Heat Treated Aluminum

Weight: 125 lbs. (dry)

INTERNAL COMPONENTS:

Gears: Helical Cut

Planetary Gears: 6 Gears Helical Cut

Bearings: Needle & Taper Rollers

Synchronizers: Borg Warner

Available Input Shaft Splines: 21, 23, 27, 29, 31, 32, 34

Tail Shaft H.D., 32 Spline 300M

Front Output 32 Spline

4SPDATLAS.jpg.b1d1a606b47ef59ebb4b80dec810229a.jpg

Link spre comentariu

Astazi am inceput proiectare sasiului. Noroc cu inginerii astia dibaci ca eu unul imi prind urechile in puntele si liniile de pe ecanul laptupolui.:ha:

2500e in teava :ha: this will hurt :cr1

Editat de oresti
Link spre comentariu

speram ca la sfarsitul proiectului sa ne faci cunoscut '' cum ai reusit sa ajungi sa ti indeplinesti ''VISUL/PROIECTUL '' ? in afara de cunostinte ...sau poate speram sa citim si cele 25 de pag , cine stie ! oricum ar trebuii postate , toate

implinirile si dificultatile prin care ai trecut, de-a lungul proiectului ! te rugam s-o faci ! indiferent de rezultatul final !

respect maxxim ! iancu

0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu

speram ca la sfarsitul proiectului sa ne faci cunoscut '' cum ai reusit sa ajungi sa ti indeplinesti ''VISUL/PROIECTUL '' ? in afara de cunostinte ...sau poate speram sa citim si cele 25 de pag , cine stie ! oricum ar trebuii postate , toate

implinirile si dificultatile prin care ai trecut, de-a lungul proiectului ! te rugam s-o faci ! indiferent de rezultatul final !

respect maxxim ! iancu

multumesc . Asa voi face . Am de munca ,nu gluma . 1/2 din masina va veni din sua. Restul, precum sasiul, bratele, jantele, invelisul, rezervor, radiator apa si altele vor fi construite la noi in Brasov.

Non Grata va avea 3 seturi de jante/pneuri;

unul pt competitii - 16.5x12 alum - 2TSL 39.5x15 si 2Boggere 39.5x18 double beads si runflats

unul pt rockcrawling - 17x10 alum - IROKS 42x15 beads

unul pt trial Cheia si prietenesti 16.5x10 Otel - TSL 42x15 double beads

Editat de oresti
Link spre comentariu

Lucram intensiv la Non Grata, 4-5 ore pe zi momentan.

Sapt viitoare revin cu poze care redau cat de cat cum va arata masina care in clipa de fata este in stagiul de embrion , puncte si linii pe un ecran, zeci de calcule legate de suspensii si descarcari forte etc.

Early Christmas toys coming in:

Brand

JazManufacturer's Part Number

272-132-06Part Type

Fuel CellsProduct Line

Jaz Products Pro Sport Fuel CellsSummit Racing Part Number

JZP-272-132-06UPC

000272132065

Capacity

32 gallonsFuel Cell Color

Red powdercoatedFuel Cell Material

Steel with plastic bladderFoam

YesSending Unit Included

NoLength (in)

26.625 in.Width (in)

18.625 in.Height (in)

18.625 in.Outlet Fitting Quantity

OneOutlet Fitting Size

-8 ANVent Fitting Size

-8 ANSump

NoQuantity

Sold individually.Notes

Cell has flush mount cap assembly. These Pro Sport fuel cells from Jaz feature a seamless, cross-linked polyethylene inner shell inside of a 20-gauge welded steel container that's powdercoated red for long-lasting good looks. They also come available with or without aviation safety foam. When it comes to performance, you can count on Jaz.

2104772878_jaz32gal.jpg.19af21eec4feeae0301f910d1dcd040e.jpg

Editat de oresti
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salut !

am reusit sa citesc doar 30 de pagini din ce mi-ai sugerat , mai am vre-o 8/9 si termin tratatul ....

am fost plecat o saptamana la pescuit si ... vanatoare/prepelite .

kit -ul din prima poza ce reprezinta ? cumva prinderile/ fuzetele sunt la la G eu - rog 2/3 propozitii, nu mai mult ! dar daca tot ne ai aratat ... e normal si niste explicatii

iar a doua poza cu fuel cell ? ( baterie ?>..) nu ne mai ''INTEPA '' cu NECUNOSCUTE !

- please detail and more project"s pictures

0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu

pana la urma ce motor pui pe ea?

chevy 5700 de 575cp, clasic ,carboratie -avenger 650, MSD, th350,atlas 4sp.

Offtopic. o chestie la care lucram acum e cum sa montam o alta cutie de transfer dupa atlas care sa duca 1-1 in cardan spate si inapoi in PTO. Lungime lungime lungime -problem de rezolvat.

Pana la urma puntile le ingustez cu 20cm ca sa ma incadrez in 2010 la final pe 40uri.

Editat de oresti
Link spre comentariu

misto

deci ii pui si troliu mecanic pana la urma?

incerc. Nu sunt sigur ca o sa-mi iasa dar sper. Proiectam sasiul si este f important sa stim pe unde vine fiecare piesa, cablu, surub .... de ex- conducta de alum ceva veni prin masina catre fata si care duce plasma va avea o decupatura in ea care lasa copilotul sa ridice plasma bucla prin hauseul ce va fi montat in acoperisul masinii , astfel la inclinatii laterale sau rasturnari folosesti troliul fata la dublu pt a repune masina pe roti. Sunt tot felul de chichite care ajuta mult in teren daca le ei in calcul de la bun inceput. :wink:

Link spre comentariu

Nu cunosc foarte mult fenomenul si nu cred ca ma voi implica vreodata mai mult decat faptul de a detine un 4x4 cu care sa mai ies foarte rar prin padure. Poate faptul ca nu pun patima in chestia asta ma face sa judec mai la rece. Viitorul pe termen mediu si lung il vad cu totul altfel. Mastodontii cu motoare de la 5 litri in sus, cu roti de 44" vor disparea de la sine exact ca si dinozaurii datorita costurilor exagerate pentru intretinerea si exploatarea lor, atat la noi cat si peste ocean. Ca o sa mai fie un segment foarte redus folosite in show, probabil ca da. Dar campionate nationale cu 10 etape pe an la care sa se prezinte zeci de echipaje cu monstrii pe 4 roti de sute de cai putere cu roti care mai de care, cu tot felul de punti desprinse din SF-uri ma indoiesc. Iar pentru 2 masini cu roti de 44 nu o sa faca nici un organizator traseu separat. Cativa exaltati care vor epata ca-si permit sa detina sau sa construiasca asa ceva vor exista totdeauna, e in firea umana. Dar nu cred ca viitorul e acesta chiar daca e pacat. Vorbim de evolutie si nu e rau. Noi din nefericire trebuie sa vorbim de adaptare pentru a evita extinctia. E parerea mea, n-am dat cu parul. Timpul va dovedi cine are dreptate.

SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu

@coolhandluca

Ca-ti dai cu parerea referitor la un subiect cu care n-ai nici o treaba si la care nu te pricepi asa cum singur recunosti, e dreptul tau, e un forum public. Dar sa te apuci sa jignesti oameni pe care nu-i cunosti, oameni care investesc timp, bani si pasiune pentru a construi o astfel de masina mi se pare o lipsa totala de bun simt. Te citez: "Cativa exaltati care vor epata ca-si permit sa detina sau sa construiasca asa ceva vor exista totdeauna, e in firea umana". Acest topic e unul de-a dreptul interesant care prezinta niste solutii tehnice interesante, putin folosite in offroadul romanesc. Va rog pe toti cei care mai doriti sa emiteti judecati de valoare, ABTINETI_VA!

LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua.

TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture.

Link spre comentariu

Mie mi se pare mult mai interesant sa vad competitia intre cele 2 clase si mi s-ar parea si mai interesant ca sa apara doua tipuri de competitii diferite in care fiecare clasa sa etaleze plusurile pe care le are asupra celeilalte. Astept sa vad Non-Grata, chiar si daca ramane doar o scula pentru probe specializate. La masinile modificate pana la urma singurii care castiga sunt cei care le folosesc. Fie castiga in competitii, fie castiga experienta pentru alte modificari.

Coolhadluca, exaltatii sunt pana la urma o specie de oameni tare interesanta.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Raman la parerea mea ca nu acesta e viitorul dar e doar o parere care ia in considerare evolutia actuala mondiala din toate domeniile. Am vazut azi la stiri ca a aparut prima masina sport electrica. Sper din tot sufletul sa vedem in campionatul romanesc anii urmatori cel putin 5 masini de acest gen (nu electrice, dadeam doar un exemplu cam cum vad eu tendintele) adica cu motoare si roti imense , toate pe la 100000 de euro investitie , care sa-si dispute extremul. Directia propusa de Oresti nu mi se pare viabila pe termen lung vreau sa spun. Referitor la discutiile de ordin tehnic eu personal nu am avut aproape nimic de castigat de pe urma acestui topic. Am fost bombardat de tot felul de denumiri in engleza , de cifre, abrevieri din care nu inteleg aproape nimic. Trebuie sa iau de fiecare data Google-ul sa citesc site-uri straine ore in sir ca sa-mi dau seama cat de cat cam ce inseamna. E clar ca Oresti si Heavy sunt supermeseriasi de aceea ii rog sa ne explice asa pe intelesul nostru chiar daca pentru ei sunt niste chestii banale ce inseamna si cum functioneaza minunatiile acelea despre care vorbesc. Cu asta promit sa urmaresc in continuare discutiile si sa nu ma mai bag in vorba cu granzii. :tk

Editat de coolhandluca
SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu

doresc sa te intreb si eu ceva.....tu actionezi in armonie cu ordinea mondiala?

si alta....ai idee cat costa o masina electrica..la extrem?

acest gen de masini......sunt o alternativa la marea masa de autovehicule......chit ca sunt electrice....chit ca sunt custom made....gen Non - Grata

plus ca ....fiecare cu pasarica lui...partea proasta e ca noi avem un stol......si ale naibii toate zboara

si ca sa fie totul ok...un vehicul electric nu este neaparat si ecologic....dupa mine o masina ecologica este acea masina echipata cu motor care are drept combustibil.....hidrogenul...pe esapamantul acelui motor...ies in cea mai mare parte....vapori de apa

cum tu ramai la parerea ta...ramanem si noi...la parerile noastre...fara suparare

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare