Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Non Grata

oresti

Postări Recomandate

Re: Non Grata

Nu vreau sa ma repet dar, unul din scopurile principale ale acestei discutii (si a altora asemanatoare) este ca ofera un punct de plecare in imbunatatirea si aprofundarea cunostintelor despre ce inseamna off road si masini destinate acestei pasiuni. Chiar daca, unii dintre noi, "goagaluiesc" la greu dupa ce citesc pe aici ca sa inteleaga ce se vorbeste.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Automobil electric nepoluant nu exista, e vorba de marketing. In Romania aproape jumatate din energia electrica e produsa in termocentrale, deci din carbune. Cu ce ma ajuta ca acea masina nu polueaza daca energia consumata de ea se produce in mare parte din carbune?

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

eu spun sa lasam deoparte discutiile offropic...si sa-l lasam pe Oresti sa ne expuna progresele facute in constructia masinii......ptr discutii legate de monstrii poluanti....evolutia in timp a autovehiculelor....samd....va rog sa deschideti alt topic

Oresti...asteptam noutati

Link spre comentariu

eu spun sa lasam deoparte discutiile offropic...si sa-l lasam pe Oresti sa ne expuna progresele facute in constructia masinii......ptr discutii legate de monstrii poluanti....evolutia in timp a autovehiculelor....samd....va rog sa deschideti alt topic

Oresti...asteptam noutati

tks.:wink:

Link spre comentariu

Buna ziua !

@Iancu:

Kit-ul din prima poza reprezinta ansamblul de piese fixe si demontabile, prezente la capetele puntii fata. Piesele de forma literei "C", (cu gauri mai mici la capete si una mai mare in centru) sunt cele in care se vor monta pivotii. Acestia se monteaza in orificiile mici. Denumirea oficiala a acestor piese ar fi inner "C"-s, adica "C"-urile interioare.

Gaura mare din aceste piese este cea prin care va trece capatul exterior al trompelor, "C"-ul urmand a fi sudat pe aceasta trompa, la interior si la exterior, nu inainte de a stabili unghiul pinionului si apoi cel de fuga (caster-ul) undeva intre 5 si 8 grade pozitiv.

Celelalte piese mari, cele cu sase gauri (dispuse non-simetric), pe care se vede sigla turnata a celor de la CRANE, ar fi piesele pereche ale "C"-urilor de care vorbeam mai sus, ele calarindu-se peste primele, ramanand mobile datorita pivotilor. Oficial, la alte punti s-ar numi "C"-uri exterioare, dar aici nu seamana cu aceasta litera decat daca te uiti la ele din fata, nu din profil, cum se vad in pozele lui Oresti.

Piesele din partea de sus a pozei, cele mai lungi, sunt high steer arms, adica bratele directiei, versiunea montata sus, peste pivotul superior. Cele patru gauri mici fixeaza capacul pivotului superior si bratul cu suruburi de asa-zisul "C" exterior, iar in gaura mare dintre cele patru, vine pivotul superior constand din axul in sine, rulmentul aferent, bucsa de teflon (albe in poza) cu arcul ei (sau bucsa de bronz in variantele fara arc), plus o garnitura-doua, prezente si ele in poza.

De aceste brate se va prinde timoneria directiei (full-hidraulica in acest caz) cu articulatii uniball sau de alt tip.

In partea de jos a pozei se vad suportii pivotilor inferiori, capacele acestora plus ceva rulmenti, garnituri si surubaraia (hardware) aferenta.

Practic, kit-ul contine tot ce trebuie ca sa transformi una din puntile americane cele mai puternice intr-una bomb-proof. Adica la limita indestructibilitatii, ca sa nu ma injure nimeni.

Fuel cell = celula de combustibil = rezervor de combustibil. Termenul vine din NASCAR, BAJA & Co., unde exista cerinte deosebite pentru anumite componente. De exemplu, rezistenta la impact este foarte importanta, utilizandu-se o anumita grosime la material, precum si imbinari serioase. Acest rezervor poate fi montat unde este nevoie pe un sasiu, imbinand utilul cu jonglarea centrului de greutate al viitorului produs finit. Deci, fuel cell = rezervor "profi", uneori cu pereti dubli si spuma intre ei.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

multumesc !

se aseamana C urile cu sistemul G ului ?!? sau acela este tot asa "complex " ?

ptr fuel = comustibil , daca stateam si ma gandeam era usor , dar asa e daca nu am cascat ochii ....

nu suntem aprope ca ti dadeam cu o sticla de ceva ... pe masa , chiar daca nu s ardelean, sunt mai omenos , sunt dobrogean .....

stima maxxima ptr rabdare

iancu

0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu

Buna seara !

La Dana 60 front, articulatia planetarei este deschisa, cu cruce clasica, la aer liber. La G, articulatia este de tip homocinetic, (tripoda/lalea sau cum mai zic unii), deci inchisa, ascunsa in oala ei. La puntea de G, ambii pivoti sunt ca si cel inferior de la puntea americana.

Banuiesc ca oala in cauza este tot sudata de punte, in caz ca te preocupa unghiul de fuga iesit din grafic din cauza liftarii. Dar daca ai alte planuri sau ganduri cu puntea de G, baga-mi un PM sau deschide un topic nou, ca suntem putin in offside.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Scuze ca intrerup...dar...un sami cu motor de 1.6 de pe vitara si reductie potrivita stie sa duca si gume de 40 sau peste(cu punti toyo sau patrol si chiar cu dana 44 mai ales)....ce nu inteleg e de ce este nevoie de un motor de peste 200 cp...si sunt de acord ca la 40 sau peste un 1.6 de vitara nu fuge mai sus de 50km/h...si ca in relieful romaniei ai nevoie de turatie sa descarce...dar un motor mai mic cca. 2-2.5-3 litri la 150 cp nu sunt suficienti?...mai ales ca nu vb de rock climb ci de namoale...

Ideea e ca in Ro inca se merge pe strutocamile....nu avem decat foarte putine masini de trial sau extrem trial...in rest avem expeditiotriale...inclusiv a mea...

Oresti ...respect pentru ce faci ...si tu si bogdan si tzuparu si altii care dati startul la real extrem....si sunt convins ca si altii vor si au inceput sa faca economii sau sasi vanda masinile vechi...o singura chestie vreau sa iti reprosez....esti zgarcit cu pozele...:)))

Link spre comentariu

Scuze ca intrerup...dar...un sami cu motor de 1.6 de pe vitara si reductie potrivita stie sa duca si gume de 40 sau peste(cu punti toyo sau patrol si chiar cu dana 44 mai ales)....ce nu inteleg e de ce este nevoie de un motor de peste 200 cp...si sunt de acord ca la 40 sau peste un 1.6 de vitara nu fuge mai sus de 50km/h...si ca in relieful romaniei ai nevoie de turatie sa descarce...dar un motor mai mic cca. 2-2.5-3 litri la 150 cp nu sunt suficienti?...mai ales ca nu vb de rock climb ci de namoale...

Ideea e ca in Ro inca se merge pe strutocamile....nu avem decat foarte putine masini de trial sau extrem trial...in rest avem expeditiotriale...inclusiv a mea...

Oresti ...respect pentru ce faci ...si tu si bogdan si tzuparu si altii care dati startul la real extrem....si sunt convins ca si altii vor si au inceput sa faca economii sau sasi vanda masinile vechi...o singura chestie vreau sa iti reprosez....esti zgarcit cu pozele...:)))

Multumesc . Din pacate INCA nu am ce poze pune sus deoarece suntem inca in stagiul de program calculator. Sun f multe lucrurile de luat in calcul si ne lovim de tot felul de probleme ce trebuisc rezolvate in stagiul asta unde se pot rezolva inca usor.

Link spre comentariu

Abia astept sa vad ce iasa...si sa ma lamuresc totusi de ce e nevoie de un aprox. de 500 cp...ca aici e practic dilema mea...totusi un motor de 150-200-250 (poate si mai mic) ar insemna o greutate-gabarit-dimensiuni mai mici...dar si capacitate de trecere...

Ca si exemplu: un motor de 150 de cai cu 4.88 sau 5.22 in punti si reductie de maxim 5.1 pe un corp de sami(caroserie decupata si ranforsata)...si roti de 37...eu zic ca ar face totusi o figura faina in teren si poate ar duce si 40 la o viteza bunicica...si mai ales la o turatie optima,+ ca nu cred ca ar trebui incarcat si cu directie spate...

Pe de alta parte in romania deja ar fi ok sa apara si roti de 44-50 trase de 5000+ ccm si 500+ cp...doar ca nu o sa aibe clasa de concurs prea iute caci vor fi putine...pentru actualul extrem vor fi prea mari...si poate pentru relieful competitiei vor fi prea grele...si atunci vine intrebarea de ce sa le facem asa mari?...

Link spre comentariu

Abia astept sa vad ce iasa...si sa ma lamuresc totusi de ce e nevoie de un aprox. de 500 cp...ca aici e practic dilema mea...totusi un motor de 150-200-250 (poate si mai mic) ar insemna o greutate-gabarit-dimensiuni mai mici...dar si capacitate de trecere...

Ca si exemplu: un motor de 150 de cai cu 4.88 sau 5.22 in punti si reductie de maxim 5.1 pe un corp de sami(caroserie decupata si ranforsata)...si roti de 37...eu zic ca ar face totusi o figura faina in teren si poate ar duce si 40 la o viteza bunicica...si mai ales la o turatie optima,+ ca nu cred ca ar trebui incarcat si cu directie spate...

Pe de alta parte in romania deja ar fi ok sa apara si roti de 44-50 trase de 5000+ ccm si 500+ cp...doar ca nu o sa aibe clasa de concurs prea iute caci vor fi putine...pentru actualul extrem vor fi prea mari...si poate pentru relieful competitiei vor fi prea grele...si atunci vine intrebarea de ce sa le facem asa mari?...

e simplu;

Nu sunt dispus sa renunt la Boggerele pe 40. Intentionez ca masina sa mearga in teren (stil extrem Campionat) pe high si nu low (decat la nevoie). Raportul in diferentiale va fi de 4.10 si nicidecum un 5.13 precum in buggyul BGS. Asta inseaman ca am nevoie de multi cai pt a invarti 4o'urile atat la drum intins cat si pe sleauri si in noroi. Cu 250cp nu poti face asta decat daca te duci la un raport in punti de 5.13 sau mergi pe low 3.0-1,3.8-1 sau 4.3-1 cea ce in cazul meu , nu este de dorit.

concluzia; cu cati mai multi cai cu atat invarti mai usor pneuri mari cu un raport mai mic .

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

...Totusi niste poze cu evolutia lucrarii ar fi binevenite...nu de alta dar daca ne-ai facut sa mancam carne fa cinste macar cu niste scobitori...:))))....

Si daca pui poze nu uita de explicatii...:wink:...(nu secretele ...dar macar avantajele si scopul ca virgula cate unii vor sa mai invete cate ceva)

Bafta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare