bgd999 Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 (editat) la ultima iesire in padure, am incercat sa urc o panta mai agresiva, in mic, si mi-a murit motoru.... hopa, zic eu!:al si asa aveam de gand sa-mi pun un manometru sa vad presiunea pe turbina, decid sa incep montajul. Il montez (la intrarea in intercooler) si incep probele. Uimire mare: la 1800 ture, nimic, la 2500 nimic, la 3000 incepe sa miste, la 3500 aveam 0.5 bari. Citesc. ma informez, clar ceva nu e in regula. verific furtune, coliere. nimic. cand ma uit la actuatorul de pe turbina, teapan ca o scandura in pozitia deschis. Ma enervez, scot furtunul din el, bag presiune din compresor se misca ca un .... in plus iar ramine tepan pe deschis. Wastegate mami tale! ii traznesc un ciocan, il inchid si il las asa. blochez furtunul, fac probe: la 1800 incepe sa miste, 2000 0.3bari, 2500 0.6, 3000, 1,0 la 3500 1.2. acum intrebare: daca il las asa risc sa-mi distrug turbina? exista up-grade??? daca tot o schimb macar sa pun ceva mai mare! acelasi tip de turbo (GT1752S) exista pe Saab, Kia Sorento, Hyundai nu sti de care. pe forum Saab il inlocuiesc cu Mitsubishi TD04-15HL stie cineva de asa ceva? Editat Iulie 23, 2011 de bgd999 :dr1 PATROL Y61 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crcul Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Turbocharger Y61 1. Daca risti sa il lasi asa o sa distrugi motorul intai( datorita excesului de presiune de aer)..asta daca nu cedeaza furtune/coliere/plastice/etc. 2. Bineinteles ca exista up-grade. Dar ca faci asta (sa montezi o turbina mai "mare" ) si sa mai si functioneze ...conform utilizarii pt care o pregatesti..ai nevoie de cineva care sa "calculeze" ce turbina ( sau hibrid) s-ar preta mai bine pe nevoia ta ( consum/putere/cuplu/fiabilitate..etc). Lucrul asta costa pt ca include modificarea mai multor piese/ansamble: admisie si evacuare, resoftare ECU sau inlocuire cu ceva profi, modificat alimentarea cu carburant..etc Ca sa nu mai vorbim de aspectul legal al lucrurilor ..si anume ITP..foarte probabil ca masina sa nu mai corespunda la noxe dupa acest tip de modificare. La sfarsit de drum..asfaltat..:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgd999 Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Turbocharger Y61 inteles. stie cineva care sunt valorile de presiune pentru turbo? adica intre ce valori maxime trebuie sa ma joc? cel putin pina inlocuiesc actuatorul. apropos, are cineva unul de pe un turbo prajit? daca montez un blow-valve sa reduc presiunea, nu este suficient? cu wastegate-ul inchis, 100% turbina merge pe overdrive, adica depasesc turatia nominala, corect? :dr1 PATROL Y61 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 (editat) Re: Turbocharger Y61 1. geom variabila a turbinei este pilotata de computerul masinii 2. computerul primeste semnal de la debitmetru ( pe langa multe alte semnale) si emite un semnal in frecventa catre electrovalva de langa filtrul de aer ce comanda capsula de pe turbina. Acea capsula=actionare geometrie variabila a turbo si nu e EGR Cauze posibile: - debitmetru defect ce nu emite semnalul de 2,6-4,0V/4000rpm pe pinul 35 si 1.6V/relanti , implicit computerul nu va comanda turbina. - computer defect ( partea de pilotaj turbo arsa ca urmare a folosirii unui debitmetru aftermarket) - lipsa continuitate cablaj electric pe magistrala principala( pin 101 culoare rosu-negru) - electrovalva de comanda a capsulei variatorului de geometrie turbo defecta - furtune vaccum crapate, montate incorect etc. - capsula de actionare de pe turbina, defecta - partea mecanica de geometrie variabila, din interiorul turbinei, colmatata de funingine si calamina, si se actioneaza greoi, imprecis , afectand performantele turbinei. Editat Iulie 27, 2011 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgd999 Postat Iulie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: Turbocharger Y61 Multumesc ! numai ca: eu nu am turbina cu geometrie variabila, ci modelul simplu cu Wastegate. calculatorul nu are nici o legatura cu turbina la mine. actuatorul este actionat direct de o linie de presiune ce preia aer direct dupa intercooler si atit. nu functioneaza pe vacuum ci pe presiune. :dr1 PATROL Y61 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: Turbocharger Y61 inseamna ca ai motorul RD28Ti? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgd999 Postat Iulie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2011 Re: Turbocharger Y61 da. Y61 1999, R28Ti Ursoaica lui Hary. :dr1 PATROL Y61 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate