t.a.z Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Cam ceea ce scrie in titlu. Intentionez sa achizitionez un Wrangler din 1989, motorizarea fiind cea de 2.5L. As dori sa stiu, ca necunoscator, dupa ce ar trebui sa ma uit la o astfel de masina. As dori sa aflu care-s cele mai frecvente probleme ale acestui model. Masina, din poze (n-am vazut-o in ¨persoana) arata bine. Am inteles ca este alimentata de o injectie monopunct, de la proprietar. Eu ce am vazut pana acum, pe youtube, am vazut doar cu carburator. De aceea am o gramada de nelamuriri. As aprecia daca as afla mai multe de la voi. Duminica placuta in continuare, tuturor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Pe forum avem urmatoarele topicuri din care mai poti afla cate ceva : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56326-sfat-achizitie-Wrangler-din-89-2.5-l&highlight=sfat+achizitie http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57723-sfat-achizitie-jeep-wrangler&highlight=sfat+achizitie http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58952-Sfat-achizitie-Wrangler&highlight=sfat+achizitie REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
t.a.z Postat Iulie 24, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Multumesc. De ajutor cele 3 link-uri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Atentie la Rugina , in special pe sasiu , Partea mecanica sa functioneze bine -corect . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zimbrul Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 vezi ca e betziv rau intre 2,5 si 4 litri ... nu sunt diferente majore la consum al meu consuma 25 in oras 16 la drum intins si .... 70 in teren iar astea sunt consumuri de TJ nu de YJ, deci se presupune ca acesta avand motor mai avansat ... tare nu? Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele SALVAMONT Predeal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 al meu YJ din 89 mi-a luat la drum lung in regim de autostrada cu o viteza de 90-100km/h cam 10-11%. era incaltat cu MT BFG 30/9.5/15. iar in teren...spre 20-22%. in rest o masina buna. multumit de ea pana acum. dupa blocant montat sper si mai multumit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 vezi ca e betziv rau intre 2,5 si 4 litri ... nu sunt diferente majore la consum al meu consuma 25 in oras 16 la drum intins si .... 70 in teren iar astea sunt consumuri de TJ nu de YJ, deci se presupune ca acesta avand motor mai avansat ... tare nu? mie nu mi-a luat mai mult de 20 la suta adunat cu offroad . dar nici mai putin de 15 . Cred ca este rezonabil ! Depinde cu ce esti obisnuit . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 si mai depinde si de stilul de condus al fiecaruia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zimbrul Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 si mai depinde si de stilul de condus al fiecaruia. asa la 1500 de ture nu mai mult, ca de ... nu ne grabim nicaieri u vb din povestile altora despre offroad nu? Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele SALVAMONT Predeal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 si mai avem si bara stabilizatoare data jos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
t.a.z Postat Iulie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Conduc un V6 2800 cmc, benzina, tractiune integrala si cutie automata. Sub 15 nu vad, in oras. In general sta la 17. Si nu, nu am 44 la picior. La drum lung e mai ok, dar in Bucuresti ma omoara. Macar de ar fi Wrangler, sa am bucuria de a conduce o masina cu un consum mare, sa stiu de ce papa mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_hnatec Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Salut.....welcom to the club....., de cateva luni mi-am un wrangler din 1989....deci cam ce vrei tu. Interiorul probabil nu este intr-o stare prea buna.....asa a fost si al meu, dar cu putin timp si investititi minime s-a rezolvat; La partea mecanica chestii obisnuite, sa iti cupleze cutia + 4X4, fara zgomote ciudate, la motor la fel. Ai grija la scurgeri......;). Eu am avut probleme cu: - cilindrul si pistonul de ambreiaj....ambele curgeau si de la Bistrita a trebuit sa opresc din 150 in 150 km sa completez cu lichid; - imi curge ulei la puntea fata pe la un semering; - imi curge ulei pe la cutia de transfer, la ambele cardane; ......... si inca o problema, dar nu de natura tehnica.......seria de sasiu: a fost poansonata la Arad la un moment dat, cand anm fost la ITP m-au respins pentru ca nu o gaseau.....pana la urma la RAR Bucuresti au gasit-o, este pe sasiu, dar in compartimentul motor. Ma mai gandesc si vb....bafta. Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
t.a.z Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Multumesc mult baieti. Sunt de ajutor sfaturile voastre. Eu sunt constient ca o masina din 89 nu are cum sa fie in cele mai bune conditii, tocmai de aceea intreb ca sa aflu cat mai multe despre Wrangleruri. Cum sunt novice... O spun la modul la care si eu raspund altora despre masinile pe care le stiu. Dau un exemplu care sper sa nu deranjeze. Eu sunt fan Audi si, intr-o oarecare masura, le cunosc istoria. Ca exemplu, daca cineva ma intreaba de motorul de 2.5 tdi de la Audi, motor folosit intre 1998 si 2004, toate cu cod de motor ce incepe cu litera A, o sa-i spun sa-l evite. Motorul ala a avut o buba de la nastere, buba care s-a rezolvat in 2004 odata cu aparitia literei B in codul motor. Axele cu came, culbutorii si tachetii hidrauluici, la 200 - 250 mii, trebuiau schimbati. Aia este buba acelui motor. De asta va intreb pe voi, care-s problemele frecvente la tipul asta de masina, din acel an, cu acel motor. Oricum, aveti o comunitate frumoasa aici, vad eu, gata sa ajute. Va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_hnatec Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Multumesc mult baieti. Sunt de ajutor sfaturile voastre. Eu sunt constient ca o masina din 89 nu are cum sa fie in cele mai bune conditii, tocmai de aceea intreb ca sa aflu cat mai multe despre Wrangleruri. Cum sunt novice... O spun la modul la care si eu raspund altora despre masinile pe care le stiu. Dau un exemplu care sper sa nu deranjeze. Eu sunt fan Audi si, intr-o oarecare masura, le cunosc istoria. Ca exemplu, daca cineva ma intreaba de motorul de 2.5 tdi de la Audi, motor folosit intre 1998 si 2004, toate cu cod de motor ce incepe cu litera A, o sa-i spun sa-l evite. Motorul ala a avut o buba de la nastere, buba care s-a rezolvat in 2004 odata cu aparitia literei B in codul motor. Axele cu came, culbutorii si tachetii hidrauluici, la 200 - 250 mii, trebuiau schimbati. Aia este buba acelui motor. De asta va intreb pe voi, care-s problemele frecvente la tipul asta de masina, din acel an, cu acel motor. Oricum, aveti o comunitate frumoasa aici, vad eu, gata sa ajute. Va multumesc. Eu stiam ca pe la 170-200.00 km au probleme, datorita ungerii proaste. La motor nu stiu ce sa iti spun ca eu il am schimbat, am un motor de pajero diesel. Bafta. Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
t.a.z Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Eu stiam ca pe la 170-200.00 km au probleme, datorita ungerii proaste. La motor nu stiu ce sa iti spun ca eu il am schimbat, am un motor de pajero diesel. Bafta. Foarte adevarat ce spui. Si eu am schimbat la 170 mii la un A4, dar am vazut si cazuri care au schimbat la 250... Mai am o curiozitate. Am vazut ca nu este indicat sa mergi in modul 4x4 pe asfalt. Iarna, cand pe jos este acea mazga, se poate merge in 4x4, prin oras? Adica, 4x4 se foloseste doar in teren accidentat sau doar atunci cand situatia o impune in mod expres? (iesiri din situatii grele) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Buna seara ! Masina nu are diferential central, deci nu ai ce cauta in modurile 4x4 pe terenuri dure. Sau daca vrei sa-ti cunosti cu adevarat masina pe bucati si vrei sa vezi neaparat cat de capabili si prompti sunt furnizorii de piese, poti incerca... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
t.a.z Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Dragos, multumesc pt raspuns. Nu, nu imi doresc sa cunosc furnizorii de piese. Alta curiozitate. Se poate monta un astfel de diferential? Am inteles ca modelele mai noi au un mode 4x4 permanent. Se poate face ceva in sensul asta? P.S. Am timp sa va stresez cu intrebarile mele pana pe la sfarsitul acestei saptamani, cand proprietarul Wrangerului se intoarce si, sper eu, ne putem intelege sa il las fara masina aceea :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_hnatec Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Dragos, multumesc pt raspuns. Nu, nu imi doresc sa cunosc furnizorii de piese. Alta curiozitate. Se poate monta un astfel de diferential? Am inteles ca modelele mai noi au un mode 4x4 permanent. Se poate face ceva in sensul asta? P.S. Am timp sa va stresez cu intrebarile mele pana pe la sfarsitul acestei saptamani, cand proprietarul Wrangerului se intoarce si, sper eu, ne putem intelege sa il las fara masina aceea :h5 Poti pune niste poze cu masina....;) Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
t.a.z Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Aceasta este masina pe care vreau s-o achizitionez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Aceasta este masina pe care vreau s-o achizitionez. frumoasa masinuta. va face off road sau nu? stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
t.a.z Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Daca voi reusi s-o achizitionez, pt ca inainte de a vorbi, tre' sa ajung s-o posed, cred ca in mare parte o sa faca off-road pe drumurile din capitala, pt. ca sincer, vreau o masina inalta cu care sa nu-mi mai pese de speedbumpere, de gropi, canale prost amplasate, s.a.m.d. Adevarat off-road, nu stiu in ce masura o sa faca, pt. ca eu nu am iesit niciodata in off-road cu vreo masina si nu cunosc gustul acestei experiente dar, cu siguranta, as incerca. Din poze, nu pare echipata de off-road, comparativ cu ce am vazut la voi, pe aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_hnatec Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Daca voi reusi s-o achizitionez, pt ca inainte de a vorbi, tre' sa ajung s-o posed, cred ca in mare parte o sa faca off-road pe drumurile din capitala, pt. ca sincer, vreau o masina inalta cu care sa nu-mi mai pese de speedbumpere, de gropi, canale prost amplasate, s.a.m.d. Adevarat off-road, nu stiu in ce masura o sa faca, pt. ca eu nu am iesit niciodata in off-road cu vreo masina si nu cunosc gustul acestei experiente dar, cu siguranta, as incerca. Din poze, nu pare echipata de off-road, comparativ cu ce am vazut la voi, pe aici. Frumoasa masinuta, insa ai grija ca pare putin dubios, in unele anunturi scrie ca este din 1989, in altele 1990, la unele zice ca are GPL, la altele a uitat.....si intr-un anunt zice ca are ceva probleme pe la cutie....in afara de faptul ca a fost reconditionata. Mai cauta pe net dupa use-ul care a postat anuntul, eventual si dupa nr de telefon si poate gasesti mai multe informatii, dar ar fi bine ca atunci cand o vezi sa mergi cu cineva care se pricepe..... Bafta. P.S.: personal mi se pare un plus ca este inmatriculata RO:h5 Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
t.a.z Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Cu siguranta voi ruga un cunoscator sa ma insoteasca. Am vazut si eu anuntul unde are probleme la cutie si GPL. N-am apucat sa stau de vb f mult pt ca omul care o detine in prezent, este plecat. Voi discuta mai multe cu el cand se intoarce. Problema este ca, desi situatia financiara nu imi permite mai mult de 4000€ (pret in care l-am gasit pe acesta), chiar imi doresc un Wrangler. M-am mai uitat dupa altele dar nu prea sunt de vanzare, pe net, inmatriculate si in banii pe care-i doresc eu. In plus, cu acest om m-am inteles la un schimb el cautand o masina de strada. Oricum, intr-un fel sau altul imi voi indeplini visul de a detine un Wrangler, cat mai curand posibil. Fie ca-mi vad masina si o sa cumpar cu cash, fie ca gasesc un schimb... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_hnatec Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Sa fii foarte atent si la actele masinii...mai ales daca cel de la care o cumperi nu apare pe cartea de identitate. Verifica seria de sasiu si de motor, eu cand l-am luat pe al meu nu am cautat seria pe sasiu, a corespuns cea de pe bord...si mi-a fost de ajuns + am atentionat omul de la care am luat-o ca daca nu-i ok.....nu o sa fie ok:wink:, dar am avut ceva incurcaturi la ITP cu seria de sasiu (am discutat si cu cei de la Arad care mi-au poansonat seria la un moment dat si nu mai stiau nimic, nu aveau poze sau vre-o evidenta cu locul unde este), am mai avut ceva incurcaturi cu semnatura si stampila certificatului de inmatriculare........ Dar este o masina care merita, mie imi place foarte mult, desi nu este foarte confortabila, este zgomotoasa, mai am mult de lucru pe la ea.......etc, ect. Bafta si sa fie intr-un ceas bun ca pe exterior arata bine. Daniel Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Re: Sfat achizitie-Wrangler 1989 Buna ziua ! @ t.a.z: Pe modelele mai noi de Wrangler, Cherokee si Grand Cherokee s-au montat in paralel si NP231 (actualul tau reductor, patru pozitii la levierul de comanda), si NP/NV242 (cinci pozitii la levierul de comanda), pozitia in plus fiind cea de 4x4Full Time. Asa arata consola manetei la masinile care au NV242: http://i56.tinypic.com/v4t354.jpg In mod normal se potrivesc, dar pot fi probleme de numar de caneluri la axul de intrare in reductor (unele au 21 de caneluri, altele au 23 de caneluri), deci va trebui sa stii cate caneluri are axul tau, si apoi, in eventualitatea ca gasesti un NV242, sa verifici cate caneluri are axul acestui. Axele de intrare sunt interschimbabile, adica poti sa-l iei pe al tau si sa-l montezi in noul reductor, doar ca sunt cel putin doua variante de lungime, si atunci iti va da cu virgula. Schimbarea in sine este simpla, ceva la nivel de liceu auto. Aici afli mai multe amanunte, si gasesti si imagini cu ce te asteapta, daca te apuci de treaba asta: http://www.mallcrawlin.com/forum/showthread.php?17376-NP231-input-shaft-swap-write-up. Stima si succes, daca te apuci. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate