cos Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 (editat) Re: rapoarte y61 Am incercat eu , toate combinatiile intre punti/diferentiale , diferentialele se potrivesc fara probleme ( la puntile H 233B , adica cele 'normale , cele mai raspandite ... mai este o mica pana la infima posibilitate sa dai peste o punte H260 si fiind mai mare nu va intra diferentialul in punte ... dar e cam la fel de probabil sa dai peste un diamant pe cararea spre buda ... ) . Inlocuirea diferentialelor nu rezolva total problema dar simplu si sigur . ... la cutie nu stu sigur si nu pot zice nimic in afara ca poti compara specificatiile tehnice din manualul de service .... poate te ajuta cineva cu date concrete ... Editat Ianuarie 29, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 (editat) Re: rapoarte y61 Multumesc @cos. Stiu ca fizic potriveste diferentialul pe punte, dar as fi curios de impresii in ce priveste potrivirea intre noul raprt si rotile de 35" (motor 3l - raport 4.625 - roti 35") Eu la masina cu TD42 am schimbat rapoartele originale de la 4.11 la 4.625 si am pus roti de 35". Cuplul la roata e foarte bun (ar merge si roti mai mari), dar nu-mi place ca trebuie sa merg prea turat pe sosea. Later edit: Cu teoria am rezolvat... :grin: Diferentialul de la puntea de 2.8 are demultiplicare mai mare cu 5,6% decat cel de la 3.0 Cutia de viteze de la 4.2 are demultiplicare mai mare cu 7% decat cea de la 3.0 Pentru roti de 35", teoretic, ca sa fie un "lucru bine facut", ar trebui schimbate amandoua. Practic, vom vedea. Roti de 35" am, grupuri de 2.8 am, cutie de 4.2 am. Imi lipseste deocamdata doar masina pe care sa fac experientele... :ga Editat Ianuarie 30, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Re: rapoarte y61 Eu am 35-uri cu raporatele standard 4.375 si motorul in mintile lui. Merge bine, cu conditia sa nu o scap sub 1700 rpm. Me refer la urcari grave si chestii asemenea. Am cochetat si eu cu schimbarea grupurilor, dar daca sunt multumit asa...:grin:. Personal nu cred ca se potriveste cutia de TD42 pe ZD30. Dar poate ma insel. 35-uri / 4.625 este echivalent cu 31 / 4.375, cu o foarte minora diferenta. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Re: rapoarte y61 Ia legatura cu @gigi_naste.El are un Y61 la care i-a fost transplantat un 4.2 cu cutia aferenta iar puntile daca nu ma insel au ramas cele de 2.8 si invirte roti de 37''Am iesit de citeva ori impreuna si am vazut masina la lucru.Oricum mai multe detalii iti poate da el. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Aprilie 20, 2015 Partajează Postat Aprilie 20, 2015 Re: rapoarte y61 Ca sa pot experimenta ce-am avut in cap cu rapoartele si cu rotile de 35", am luat si masina. Frumoasa, buna, bucurie mare... Azi am fost sa-mi sudeze ceva la esapament si, fiind in canal, am constatat ca pe sub oala de la dif. fata am putut trece fara sa ma aplec, dar pe sub cea de la dif. spate, nu... Nici nu stiu daca e de bine, sau e de rau... :ang2 ... mai este o mica pana la infima posibilitate sa dai peste o punte H260 si fiind mai mare nu va intra diferentialul in punte ... dar e cam la fel de probabil sa dai peste un diamant pe cararea spre buda ... Da @cos... pana cu H260 s-a produs... :grin: 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 20, 2015 Partajează Postat Aprilie 20, 2015 Re: rapoarte y61 Puntile mari au fost ca si echipare speciala , dotare pentru tractari grele . Daca ai H260 ... ai noroc ... nu stiu cat te vei folosi de ea dar e de bine .... acu' cred ca ai cam ramas doar cu posibilitatea dimantului spre buda ... poate iti pastrezi norocul si-l gasesti ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Aprilie 20, 2015 Partajează Postat Aprilie 20, 2015 (editat) Re: rapoarte y61 Multumesc @cos pentru incurajare. Nu stiu cat de avantajat e un Y61 cu H260. Garda la sol e mai mica, sub 35" cred ca e nasol. H233B, oricum e o punte foarte robusta, si nu cred ca ar fi necesar ceva "peste". Imi pare rau ca nu mai pot incerca sa montez diferentiale de 4.6, pe care le am. Asta e... Cu rotile mai vad eu... O sa incerc sa vad cum le invarte pe cele de 35", din fericire si pe astea le am, si daca nu-mi place, voi pune de 33". @giorgel zice ca e ok cu rapoartele originale si cu roti de 35". Editat Aprilie 20, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Aprilie 21, 2015 Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Re: rapoarte y61 confirm, are o punte spate... sa ii traiasca! foarte groasa si cu baza trapezoidala...nu are nici o legatura cu puntea spate normala. acuma... omul vrea 35 si mai mici nu. Oricum, puntea spate e o mare problema la Adi, el la ultimele 2 patroale a trebuit sa o schimbe pe motive de rapoarte si blocante, de ce sa faca nota discordanta al 3 lea patrol. Dar sunt tot atat de sigur ca se gaseste cineva care sa doreasca puntea lui la schimb pe punte normala, sa aibe unde sa isi introduca grupul de 2,8. La cum trage masina acum, eu cred ca va merge bine si cu 35 dar sigur se va simti o scadere de putere. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Aprilie 21, 2015 Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Re: rapoarte y61 Soimule, daca la ultimele doua patroale am avut roti de 35" si daca tot am un rand de BFG MT-uri aproape noi, sigur ca si la asta as vrea la fel. Dar uite ca de la vrut pana la putut e cale lunga... Am ajuns sa ma'ncurce un "cacat de punte". :ha1 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Septembrie 8, 2015 Partajează Postat Septembrie 8, 2015 Re: rapoarte y61 La motorul 3.0 sunt aceleasi rapoarte atat la cutia manuala cat si la ce automata? Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Re: rapoarte y61 In punti, da. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate