dragoshel Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Salutare, Am nevoie de un sfat. Mi-am montat pe Wrangler (JK unlimited) bara + scut + suport troliu de la AEV + troliu Warm M8000 si binenteles ca fata a coborat simtitor avand atata greutate. Am pus niste distantiere de arcuri (vreo 7 cm) si astfel masina s-a aliniat. Din pacate arcurile sunt foarte comprimate si nu lucreaza normal iar orice denivelare este un chin. Avand in vedere ca nu vrea sa inalt masina, ce amortizoare si arcuri ma sfatuiti sa iau ca sa suporte greutatea pe care am pus-o pe fata? Si binenteles de unde as putea sa le iau? Va multumesc anticipat, Dragos Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IulianMelinteanu Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Salutare, Am nevoie de un sfat. Mi-am montat pe Wrangler (JK unlimited) bara + scut + suport troliu de la AEV + troliu Warm M8000 si binenteles ca fata a coborat simtitor avand atata greutate. Am pus niste distantiere de arcuri (vreo 7 cm) si astfel masina s-a aliniat. Din pacate arcurile sunt foarte comprimate si nu lucreaza normal iar orice denivelare este un chin. Avand in vedere ca nu vrea sa inalt masina, ce amortizoare si arcuri ma sfatuiti sa iau ca sa suporte greutatea pe care am pus-o pe fata? Si binenteles de unde as putea sa le iau? Dragos din cate cunosc , fara sa fiu un mare meserias , arcurile sunt de vina nu amortizoarele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Salutare, Am nevoie de un sfat. Mi-am montat pe Wrangler (JK unlimited) bara + scut + suport troliu de la AEV + troliu Warm M8000 si binenteles ca fata a coborat simtitor avand atata greutate. Am pus niste distantiere de arcuri (vreo 7 cm) si astfel masina s-a aliniat. Din pacate arcurile sunt foarte comprimate si nu lucreaza normal iar orice denivelare este un chin. Avand in vedere ca nu vrea sa inalt masina, ce amortizoare si arcuri ma sfatuiti sa iau ca sa suporte greutatea pe care am pus-o pe fata? Si binenteles de unde as putea sa le iau? Va multumesc anticipat, Dragos trebuie nist arcuri HD si niste amortizoare pt suplinirea inaltarii masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Salutare, Am nevoie de un sfat. Mi-am montat pe Wrangler (JK unlimited) bara + scut + suport troliu de la AEV + troliu Warm M8000 si binenteles ca fata a coborat simtitor avand atata greutate. Am pus niste distantiere de arcuri (vreo 7 cm) si astfel masina s-a aliniat. Din pacate arcurile sunt foarte comprimate si nu lucreaza normal iar orice denivelare este un chin. Avand in vedere ca nu vrea sa inalt masina, ce amortizoare si arcuri ma sfatuiti sa iau ca sa suporte greutatea pe care am pus-o pe fata? Si binenteles de unde as putea sa le iau? Va multumesc anticipat, Dragos Nu stiu daca gasesti arcuri care sa sustina greutatea suplimentara dar sa nu faca si inaltarea msinii; producatorii fac ce le cere piata si cam toata lumea vrea si inaltare... prin urmare trebuie sa pui o suspensie care ridica cel mult 5 cm si care sa aiba omologare si certificare pentru mers pe drumuri publice. Peste 5 cm incepi si cu alte modificari si masina nu mai merge cum trebuie pe strada ( stiu ca asta este off-ul tau!). Deja filmul asta l-ai mai vazut o data si stii cu ce se mananca; pana nu mergi pe varianta corecta vei face doar incercari care-ti vor manca timpul si banii (mi-am adus aminte cu ocazia asta de suspensia ta de 4.5'' care sta degeaba in magazie...o sa o bag la vanzare). Cel mai bun exemplu este masina lui Ionut (ipampu) care se comporta excelent si pe sosea si in offroad: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62178-Ce-ai-mai-schimbat-la-Jk-ul-tau&highlight=ipampu Ai vazut spre exemplu ca OME face pt JK-ul lung 3 arcuri diferite pt fata lamotor benzina, altele 3 pt fata cu motor diesel si 3 arcuri diferite pt spate; in cazul tau trebuie cel mai dur arc pe fata si cel mai moale pe spate. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Buna ziua ! In primul rand, la orice inaltare din suspensie, directia si unghiurile acesteia se modifica. Corespunzator, dupa liftare, unghiurile trebuie refacute. Ce nu se poate reface chiar asa de usor este unghiul de caster, mai ales daca liftarea a implicat si folosirea unor brate mai lungi, deplasarea puntii si rotirea acesteia pentru a obtine unghiuri mai bune la articulatia cu pinionul de atac a cardanului fata. In al doilea rand, cand ai in plan sa mai pui ceva kilograme in plus pe bara fata, din start trebuie lucrat cu arcuri cu alta constanta de elasticitate (rata de compresie), la care mai adaugi si inaltimea la care doresti sa ajunga masina. Cand lucrezi cu inaltatoare de aproape 3" peste arcul stock, asa cum faci tu, e clar ca acesta va lucra comprimat chiar si la mers pe drum drept, si asta datorita greutatii suplimentare pe puntea fata. Ca rezultat, masina devine rigida, si orice obstacol trecut se va simti mult mai tare. Binenteles ca si la telescoape trebuie umblat, si acestea fiind disponibile la diverse rate de valving. Vezi si lungimea furtunelor de frana si a cardanelor... Pe fata la Cherokee eu folosesc arcuri de 7.5" lift la rata corecta, de caster nu m-am ocupat pentru ca o sa schimb puntile si o s-o fac atunci, si treaba merge totusi bine. Ca o concluzie la toate cele de mai sus, distantiere nu se folosesc decat la liftari minore, si atunci fara greutate suplimentara pe puntea fata. La liftari serioase, fara arcuri si telescoape pe masura n-o sa ajungi la rezultate bune. Chiar si atunci, daca instalarea nu se face corect si nu se tine cont de toate efectele secundare ale liftarii, tot n-o sa ai o masina 100% pusa la punct. In cazul in care, dupa liftare, masina ramane cu unghiuri de caster aiurea, cu panharduri neadaptate, cu cardane necorespunzatoare ca lungime sau furtune de frana prea scurte, cu bielete prea scurte la barile stabilizatoare, etc., ori meseriasii tai nu si-au facut treaba corect, ori nu le-ai spus tu de la bun inceput ce vrei sa obtii, astfel incat tunerul sa ia masurile aferente. Ca si completare, mare atentie, cine vinde ceva nu e obligatoriu sa stie si toate chestiile legate de montare, efecte secundare & stuff. Pentru ca ceea ce pentru unii este doar o afacere, pentru altii este un mod de viata... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoshel Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Multumesc Dragos pentru raspuns! Salut Razvan, Stiu masina lui Ionut (Ipampu)...chiar i-am trimis un mesaj aseara sa il intreb cum se simte cu noua suspensie... Am tot citit pe net si se pare ca o inaltare cu 5 cm nu necesita alte modificari la masina..pentru ca nu vreau sa schimb cardane, bara panhard, etc (cunosti problema mea) Vreau sa pun o noua suspensie care sa lucreze frumos pe sosea si in off-road. Ceea ce vreau sa obtin de la masina este un control si o stabilititate buna pe sosea (aici voi rula in proportie de 95 % din timp) si capacitati in off-road acceptabile...folosesc masina mai mult pe drumuri forestiere (off-road usor) Imi poti da o oferta de un astfel de sistem personalizat pentru masina mea? (nu am reusit sa gasesc pe net greutatea componentelor AEV pe care le-am montat, dar poate le gasesti tu ). In cat timp se poate aduce? Multumesc, Dragos Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Buna ziua ! Initial era vorba de inaltatoare de sapte centimetri, acum te referi la lift de cinci centimetri. Care este de fapt starea de fapt ? La 2" de lift, cardanele s-ar putea sa ajunga, si furtunele de frana probabil, daca tii barile stabilizatoare active. Panhard-urile stock ar trebui adaptate, la fel si pozitia volanului pe directia de mers inainte. In mod normal, pentru cei 5% pe care estimezi ca-i vei rula in teren, Wrangler-ul Unlimited este mai mult decat bine dotat. Dar daca asta este dorinta ta, n-o sa incerce nimeni sa te combata, mai ales ca poate face si bani de pe urma vanzarii si eventual montarii unui kit de liftare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoshel Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Salut Dragos, Eu iti spuneam in mesajul pe care l-am trimis ca dupa ce am pus bara, troliu, placa troliu si scut, fata a coborat cu 7 cm...practic a cazut in "nas". Ca sa aliniez masina am pus deasupra arcurilor niste distantiere de 7 cm. Acum masina este are garda la sol (atat fata cat si spate) asa cum a iesit din fabrica doar ca arcurile din fata sunt foarte comprimate. Ceea ce imi doresc eu este sa pun o suspensie care sa suporte modificarile pe care le-am facut pana acum (bara, scut si troliu) si sa nu mai necesite alte modificari (cardane, bara panhard prelungita, bielete mai lungi, etc) si care sa lucreze corect. Multumesc, Dragos Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Buna ziua ! Aha, acum e clar. S-ar putea sa gasesti arcuri HD de inaltime stock pentru fata, desi ma indoiesc. Pentru un lift lejer de 2" mai mult ca sigur vei gasi tot kit-ul, si banuiesc ca va veni cu arcurile calibrate corect. La montarea unui astfel de kit, in cazul in care n-ai chef sa umbli si la Panhard-uri, te inteleg. Desi puntea fata se va deplasa intr-un sens, iar spatele in celalalt, iar volanul va devia usor de la pozitia corecta. Dar daca tu esti dispus sa faci acest compromis, no problem. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoshel Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 (editat) Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Ar fi perfect daca as gasi niste arcuri HD doar pentru fata. M-ar scuti de niste bani frumosi. Astept oferte de la vanzatorii care vad acest topic. Multumesc, Dragos Editat August 7, 2011 de dragoshel Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Buna ziua ! Ai putea sa iei ceva arcuri de fata initial gandite sa lifteze si apoi sa tai o parte din ele, pana obtii rezultatul dorit. Taierea se face din partea unde arcul are spira deschisa, daca imi aduc eu bine aminte, in partea sa inferioara, acolo unde se aseaza pe punte. Si daca tot ajungi sa faci asta, nu tai din prima incercare prea mult, ca nu se stie la ce rezultat vei ajunge pana nu le pui pe masina, lasi masina pe ele si o alergi putin. In plus, arcurile tind sa se mai aseze putin dupa o bucata de vreme. E adevarat ca acest fenomen se intampla mai pregnant la arcurile lamelare, de aceea recomand ca, dupa montarea arcurilor scurtate, in cazul care masina sta mai sus de fata cu circa 1/2", s-o lasi asa, ca se va mai lasa cu timpul. Si asa ai scapa de orice alta investitie, daca, binenteles, nu-ti vin ale idei cu timpul. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoshel Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Este o idee...o sa caut niste arcuri mai lungi. Poate iese ceva Multumesc, Dragos Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Multumesc Dragos pentru raspuns! Salut Razvan, Stiu masina lui Ionut (Ipampu)...chiar i-am trimis un mesaj aseara sa il intreb cum se simte cu noua suspensie... Am tot citit pe net si se pare ca o inaltare cu 5 cm nu necesita alte modificari la masina..pentru ca nu vreau sa schimb cardane, bara panhard, etc (cunosti problema mea) Vreau sa pun o noua suspensie care sa lucreze frumos pe sosea si in off-road. Ceea ce vreau sa obtin de la masina este un control si o stabilititate buna pe sosea (aici voi rula in proportie de 95 % din timp) si capacitati in off-road acceptabile...folosesc masina mai mult pe drumuri forestiere (off-road usor) Imi poti da o oferta de un astfel de sistem personalizat pentru masina mea? (nu am reusit sa gasesc pe net greutatea componentelor AEV pe care le-am montat, dar poate le gasesti tu ). In cat timp se poate aduce? Multumesc, Dragos La OME exista 3 arcuri fata: - fara bara - cu bara - cu bara si troliu Tu ai nevoie de a treia varianta iar pe spate varianta medium load - cea mai usoara; celelalte sunt +150 kg si +300 kg. Preturile sunt 112.5 euro pt un arc si 144.5 euro pt un amortizor (modelul nou); total 1028 euro, TVA inclus. In catalogul OME apare ca si montaj optional un kit de readucere a pozitiei barei panhard spate la pozitia initiala- costa 124 euro; ar imbunatati manevrabilitatea masinii; pe de alta parte sunt si clienti care nu l-au pus si nu au reclamat nimic in neregula cu masina. Termen de livrare pot sa-ti dau maine; apropo, ce motorizare ai? OME are 6 coduri diferite pt arcurile de fata, 3 pt Diesel si 3 pt benzina... Practic, luindu-ti o suspensie gata calculata si omologata pentru circulatia pe drumuri publice rezolvi acea necunoscuta care o sa-ti apara in toate incercarile pe care le vei face...ai deja ceva experienta... si cheltuieli facute... Razvan GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoshel Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Salut, Am 2,8 diesel cu 177 cai, Rubicon Unlimited. Astept termenul de livrare. Te rog sa imi confirmi ca aceasra inaltare nu mai atrage dupa ea alte modoficari la masina (cardane, furtune de frana, bara panhard, bielete...etc) Tx, Dragos Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Ca sa fie certificata suspensia trebuie omologata de catre cei de la RAR nu de TUV-ul din Germania. Si Rubicon Express, Procomp, Trail Master, Rough Country sunt marci de suspensii mult mai folosite pe masinile marca Jeep. Sau daca Chrylser confirma printr-un document ca suspensia OME tip X sau Y este apta de a fi montata pe JK, atunci RAR-ul o va lua in considerare. Doar producatorul avizeaza sau nu o anumita modificare pe masina. Nu cred ca cei care au montate alte suspensii decat OME sunt neindreptatiti sa circule pe strazile din RO neavand o suspensie omologata. Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Salutare ca m-a apucat sughitul si alta ba! :op Dragos pentru Jk-ul tau eu as recomanda cum a scpus HeavyD un kit complet desi sunt voci multe care spun ca nu merita dati atitia bani pe OME intrucat la rezultat similar s-ar gasi si ceva mai eftin. Eu am fost mai catolic si am zis sa pun ceva ce nemtii au omologat la ei prin TUV. Deh! E decizia ta in privinta suspensiei dar nu uita de adaptorul de panhard spate chiar de e sa dai o gaura in sasiu (nu doare!) mai ales ca rulezi cu ea pe asfalt. Em am ascultat de colegii lui Razvan de la Taubenreuther Germania cand am pus-o de o inaltare a masinii chiar si cu 2". Stopperele spate la arcuri nu le-am mai pus si am preferat sa las puntea spate sa lucreze. Comportamentul galbejitei cu noua suspensie este excelent si este fix ceea ce mi-am dorit mai ales ca si eu ca tot romanu' plec cu casa dupa mine la turele prin zona. Bafta! Ionut Ps: HeavyD si Razvane poate ma ajutati sa scap de datoria la voi cu berile la BV pe 09-12 Sept! Tare m-as bucura sa ne si vedem! :x 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Ca sa fie certificata suspensia trebuie omologata de catre cei de la RAR nu de TUV-ul din Germania. Si Rubicon Express, Procomp, Trail Master, Rough Country sunt marci de suspensii mult mai folosite pe masinile marca Jeep. Sau daca Chrylser confirma printr-un document ca suspensia OME tip X sau Y este apta de a fi montata pe JK, atunci RAR-ul o va lua in considerare. Doar producatorul avizeaza sau nu o anumita modificare pe masina. Nu cred ca cei care au montate alte suspensii decat OME sunt neindreptatiti sa circule pe strazile din RO neavand o suspensie omologata. Stima Esti in eroare, bineinteles voita. Cred ca este evident ce am vrut sa spun, anume ca Taubenreuther Germania, importatorul ARB in Europa certifica TUV suspensiile OME (care este divizia de suspensii a lui ARB); aceste certificari sunt pentru circulatia pe drumuri publice si nu pentru offroad. Raspunsul meu pt Dragos este perfect logic, tinanad cont ca el a mai avut o experienta cu un alt model de suspensie cu care nu a putut merge pe sosea...de aceea am accentuat ideea de certificare TUV pt circulatia pe sosea. Nu am spus ca are omologare RAR sau certificare de la Chrysler...Sa-mi arati si mie un producator care confirma printr-un document ca e de acord sa inalti masina. Pe de alta parte te-am invitat cu alta ocazie intr-un topic sters de moderatori sa facem publice sursele de piese si daca sunt certificate international; daca te deranjeaza ca vand produse certificate in Europa este problema ta...poti sa faci dovada ca si tu vinzi produse pe filiere corecte, oficiale si nu aduse cu portbagajul sau chinezarii. Pana una alta nu exista nicaieri in topicurile tale sau in banerul de reclama vreo referire la furnizorii pe care ii ai sau o lista cu marcile pe care le comercializezi...te folosesti doar de PM si de o politica de a scrie mult pe forum ca sa se vada in semnatura ta ca vinzi diverse... Dupa cum am mai scris...te invit la transparenta !!!! GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 (editat) Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Buna seara ! Fac eu un prim pas d-ala transparent. TÜV-ul are ceva de spus doar in Germania, la noi nu. Aici la noi, forul echivalent este RAR-ul. Daca un anumit producator oarecare de masini agreeaza un anumit produs al unui tuner si montarea acestuia pe una din masini, o va face certificand acest lucru pe VIN-ul acelei masini sau pe intreaga serie. Pe baza acestei certificari, care ar trebui sa fie disponibila la dealerii producatorului, odata produsul montat la un atelier agreat RAR sau chiar la dealer (care oricum este agreat, daca are si service, nu numai showroom), se procedeaza la omologarea individuala pe masina clientului. Care omologare o plateste clientul, RAR-ul urmand a face si mentiunile necesare acestei modifcari in cartea de identitate a masinii. Cum inca treaba asta nu s-a intamplat vreodata, sau nu stiu eu sa se fi intamplat (alte informatii sunt binevenite), rezulta ca toate masinile noastre mai mult sau mai putin modificate circula pe drumul public in mod ilegal. Inclusiv alea cu kit OME, agreat TÜV... Deci, agreerea TÜV are valoare nula la noi, dar poate valoroasa pentru o masina inmatriculata in Germania si modificata in acest fel. Cum pe noi (pe mine sigur) nu ne intereseaza decat exclusv legalitatea de la noi, discutiile pe tema "cu TÜV sau fara" nu ar avea ce cauta aici. Mult mai important pentru un client este sa stie clar ce vrea sa faca cu masina, si sa fie consiliat corect de un tehnician de rasa, si nu de un comerciant. Aceasta consiliere trebuie facuta pe baza descrierii aplicatiilor unde se va face uz de masina, luand in considerare toate aspectele punctate de client, dar prezentand si efectele colaterale modificarilor dorite, precum si timpul necesar si costurile implicate in corectarea/eliminarea acestor efecte. Deasemenea, trebuie descris clientului si manifestarea masinii cu noua setare, astfel incat, chiar daca e trancalau, sa nu se sperie si sa faca ce trebuie atunci cand, in felul care trebuie. Pentru ca, la toate capitolele, experienta vine odata cu practica, nu instant. Daca cele de mai sus se fac corect, nimeni nu va avea de suferit sub nici o forma si ambele parti vor fi multumite. Iar din multumirea asta apare o reclama pozitiva pentru tuner/vanzator, ceea ce nu poate fi decat de folos acestuia. Bun, al doilea pas transparent: Kit-ul propus de Razvan, OME cu 2" lift, costa la el 1152 Euro cu tot cu treaba cu Panhard-ul. De ce se relocheaza doar unul din Panhard-uri cand sunt de fapt doua inca nu inteleg, dar asta e alta treaba. Informatiile mele sunt urmatoarele: Kit OME 2" heavy load, 711 dolari: http://i51.tinypic.com/e80qrp.jpg Kit Skyjacker 2.5" cu amortizoare hidraulice, nu chetii cu gaz, 488 dolari: http://i53.tinypic.com/20sauqc.jpg Kit RockJock 4", fara telescoape, dar cu brate superioare reglabile, Pitman cu drop, bracketuri de relocare a ambelor Panhard-uri, bielete stabilizatoare reglabile, etc, e vreo 1200 Euro: http://i52.tinypic.com/33064j5.jpg De gasit aici: http://de.4x4-garage.com/product_info.php/cPath/23_175_59_304/products_id/3423 In prima poza, cea cu kit-ul OME, se mai observa in dreapta jos si telescopul de directie de la Bilstein, la 79 de dolari. Acestea sunt informatiile de care are nevoie un client, zic eu... Stima, Dragos Editat August 8, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Salut Dragos, Eu iti spuneam in mesajul pe care l-am trimis ca dupa ce am pus bara, troliu, placa troliu si scut, fata a coborat cu 7 cm...practic a cazut in "nas". Ca sa aliniez masina am pus deasupra arcurilor niste distantiere de 7 cm. Acum masina este are garda la sol (atat fata cat si spate) asa cum a iesit din fabrica doar ca arcurile din fata sunt foarte comprimate. Ceea ce imi doresc eu este sa pun o suspensie care sa suporte modificarile pe care le-am facut pana acum (bara, scut si troliu) si sa nu mai necesite alte modificari (cardane, bara panhard prelungita, bielete mai lungi, etc) si care sa lucreze corect. Multumesc, Dragos Ciudat ! Si eu am pus bara AEVcu placa si troliu si masina s-a lasat pe fata cu 1,5 cm. 7 cm suna cam mult. Personal, mergand cu masina cam acelasi procent pe asfalt am renuntat la troliu, la placa, dar am arcurile de le la 2,5"taiate cu una spira si jumatate . Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoshel Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Ciudat ! Si eu am pus bara AEVcu placa si troliu si masina s-a lasat pe fata cu 1,5 cm. 7 cm suna cam mult. Personal, mergand cu masina cam acelasi procent pe asfalt am renuntat la troliu, la placa, dar am arcurile de le la 2,5"taiate cu una spira si jumatate . A coborat cu 1,5 cm in conditiile in care aveai suspensia stock sau aveai deja arcurile de 2,5" taiate? Troliul Warn, bara si scutul de la AEV cred ca au vreo 150 de kg (asa, la ochi). Multumesc, Dragos Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? 1,5 cm cu arcurile originale. Troliul este un Warn 9,5ti la care am inlocuit cablul cu plasma. Ansamblul nu depaseste 100 kg. Indiferent de arcuri, centrul de greutate initial este usor modificat. Eu am modelul in 2 usi la care ampatamentul este mai mic si percepi destul de usor modificarea centrului de greutate si felul cum lanseaza la denivelari, motiv ptr. care am renuntat la troliu. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 (editat) Re: Ce arcuri + amortizoare ar trebui sa folosesc? Buna seara ! Fac eu un prim pas d-ala transparent. TÜV-ul are ceva de spus doar in Germania, la noi nu. Aici la noi, forul echivalent este RAR-ul. Daca un anumit producator oarecare de masini agreeaza un anumit produs al unui tuner si montarea acestuia pe una din masini, o va face certificand acest lucru pe VIN-ul acelei masini sau pe intreaga serie. Pe baza acestei certificari, care ar trebui sa fie disponibila la dealerii producatorului, odata produsul montat la un atelier agreat RAR sau chiar la dealer (care oricum este agreat, daca are si service, nu numai showroom), se procedeaza la omologarea individuala pe masina clientului. Care omologare o plateste clientul, RAR-ul urmand a face si mentiunile necesare acestei modifcari in cartea de identitate a masinii. Cum inca treaba asta nu s-a intamplat vreodata, sau nu stiu eu sa se fi intamplat (alte informatii sunt binevenite), rezulta ca toate masinile noastre mai mult sau mai putin modificate circula pe drumul public in mod ilegal. Inclusiv alea cu kit OME, agreat TÜV... Deci, agreerea TÜV are valoare nula la noi, dar poate valoroasa pentru o masina inmatriculata in Germania si modificata in acest fel. Cum pe noi (pe mine sigur) nu ne intereseaza decat exclusv legalitatea de la noi, discutiile pe tema "cu TÜV sau fara" nu ar avea ce cauta aici. Mult mai important pentru un client este sa stie clar ce vrea sa faca cu masina, si sa fie consiliat corect de un tehnician de rasa, si nu de un comerciant. Aceasta consiliere trebuie facuta pe baza descrierii aplicatiilor unde se va face uz de masina, luand in considerare toate aspectele punctate de client, dar prezentand si efectele colaterale modificarilor dorite, precum si timpul necesar si costurile implicate in corectarea/eliminarea acestor efecte. Deasemenea, trebuie descris clientului si manifestarea masinii cu noua setare, astfel incat, chiar daca e trancalau, sa nu se sperie si sa faca ce trebuie atunci cand, in felul care trebuie. Pentru ca, la toate capitolele, experienta vine odata cu practica, nu instant. Daca cele de mai sus se fac corect, nimeni nu va avea de suferit sub nici o forma si ambele parti vor fi multumite. Iar din multumirea asta apare o reclama pozitiva pentru tuner/vanzator, ceea ce nu poate fi decat de folos acestuia. Dragos Dragos, Nu-mi faceam probleme ca tu nu esti transparent...am urmarit ce scrii de-a lungul timpului si am observat pregatirea ta tehnica cat si dorinta de a impartasi din experienta ta si altora...bravo tie! Invitatia la transparenta era adresata lui Macfero, care , desi este Vanzator Autorizat si are banner de reclama pe forum, nu stim despre el si afacerea lui nimic: nici numele...nici numar de telefon...nici daca are firma si cum se numeste...nici ce produse vinde si ce furnizori are...nici vreo lista de preturi...practic nimic dacat ca este IMPORTATOR si DISTRIBUITOR. OAAAUU! Nu este corecta fata de nimeni aceasta situatie... Revenind la oile noastre, in speta dorinta lui Dragoshel, aceasta era clara pt mine: vrea o suspensie care sa fie GARANTATA ca este Ok pt ce vrea el: 95% sosea si restul off-road usor; faptul ca OME are TUV in Germania ii da aceasta siguranta, tocmai pt ca neamtul nu ar da omologarea TUV daca nu ar corespunde criteriilor, care sunt in legatura directa cu circulatia pe drum si nu in offroad. Era un raspuns direct catre dorinta lui, pe care o stiam f. bine de acum cateva luni cand si-a schimbat suspensia proaspat montata si a pierdut o gramada de bani... Subiectul cu RAR-ul a fost introdus de Macfero ca si contra la omologarea TUV. Este istorie deja faptul ca in Romania nu poti omologa nimic la RAR; s-au facut incercari acum 8-10 ani si am aflat conditiile de omologare individuala la RAR...sunt aberante; daca in germania reusesti sa-ti treci in carte roti mai mari, flanse, jante cu ET mai mic, suspensii,... incearca asta si la RAR; acum 8-10 ani ni s-a facut o socoteala ca ar costa toate testarile pt o masina ( gen de expeditie si nu de concurs- taiata si modificata agresiv) in jur de 8000 euro...si nu iti garanta nimeni ca se va aproba omologarea! Omologarea de catre producatorul masinii este iar o perdea de fum...ce discutam noi?... ca vrem sa omologam o echipare suplimentara ulterioara vanzarii masinii; nici un producator nu va da in scris ca este de acord ca o firma sa modifice masini la modul despre care discutam noi...sigur ca Landcruiser-ul poate sa aiba troliu si bara metalica fata in Australia pe care scrie Toyota dar este o echipare proiectata, calculata si executata de Toyota pentru un anumit model care este in vanzare de nou. Modificari individuale asa cum facem noi nu vor fi acceptate. Spre exemplu Toyota Romania nu-ti da hartie oficiala ca este de acord sa-ti transformi masina in autoutilitara, care presupune renuntarea la un loc si montarea unui grilaj la portbagaj. Credeti ca va da aprobare pt transformarea unui Landcruiser asa cum le modificam noi? Ai dreptate ca cea mai importanta este consilierea tehnica corecta a clientului; pentru asta pledez si eu de atata vreme dar nu este voie sa dezbati asta pe forum...este subiect tabu...iti zboara postarea instant. Cand am precizat ca este corect sa ne prezentam toti cei care avem afaceri pe forum, aveam in vedere informarea corecta... Eu sunt inginer auto si lucrez in service din 1994... din 2000 pregatim masini pt offroad...din 2002 ma dau efectiv in offroad si in campionat...sunt dealer Taubenreuther, reprezentant BFGoodrich, RUD, DOTZ in competitiile din Romania, dealer oficial Pick-Up.Ro pe zona de sud, dealer al oricarui importator serios din Romania... am si facut prezentarea firmei public: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61419-GTC-Auto-Service-4x4-Accesorii-off-road http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63542-***GTC-Auto***-Suspensii-OLD-MAN-EMU-consiliere-si-vanzare http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64336-GTC-Auto-Dealer-ARB-Australia Cei care au vorbit cu mine la telefon stiu ca imi aloc timp si dau explicatii ample si cat mai corecte...tocmai de aceea ma deranjeaza ca altii se ascund si suntem bagati in aceeasi oala. Ajungem si la subiectul preturi. Am facut public intotdeauna sursele mele si pretul practicat; pot oricand sa justific orice pret ca este corect...faptul ca pe net in lumea larga poti gasi preturi mai bune la acelasi produs nu este ceva cu care sa poti sa-mi bati obrazul... politica mea este simpla: am pretul recomandat de vanzare al furnizorului si castig din discount-ul pe care acesta mi-l da, indiferent ca este 2% sau 20%. Spre exemplu: la OME practic pretul cu care vinde Taubenreuther in Germania; intri pe site-ul lor si vei gasi pretul in euro cu TVA de 19% inclus...eu iti facturez acel pret cu TVA de 24%, adica mai ai in plus diferenta de TVA (este exact 4.2% in plus)...practic este acelasi pret fara TVA...transportul Germania GTC Auto il platim noi si este inclus in pret; garantia o ai de la GTC Auto care o ia de la Taubenreuther Germania nu de la OME. Prin urmare orice problema de garantie se rezolva rapid. Fiecare e liber sa-si cumpere ce vrea de unde vrea...atata timp cat exista net poti gasi o mie de variante...restul: alegere coduri, transport, garantie - fiecare dupa pricepere. Iar sfaturi tehnice pe forum...sa fim sinceri...in afara de tine si de inca 4-5, hai 10 care chiar sunteti tehnici si binevoitori, restul... Editat August 9, 2011 de RazvanGTC GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate