georgei23 Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Cum ziua de sambata parea ca trece fara sa aduca nimic interesant, am hotarit cu Cipytu, pe la 4-5 dupamiaza sa facem o rupere de ritm si sa facem un "cross country". Vroiam sa explorez putin si lunca Dunarii, care de pe "Podul Prieteniei" parea interesanta si promitatoare. Rezultatul a fost ca am mers pe sosea pina la Uzunu si apoi peste camp, pe linga paduri, cu grija sa nu calcam recoltele oamenilor, pina la Baneasa. Drum neinteresant de altfel, cu exceptial intilnirii cu un stol de prepelite, pui la lectia de zbor (asta mi-a adus aminte de "Puiul" si "Moartea Caprioarei" din scoala primara) La Baneasa am vazu ca Dunarea are o faleza inaaaaalta, de vreo 50 de m, la vreo 5-10km de cursul actual al riului. Am cautat o cale de a o cobori, dar pentru ca era tirziu am ales o cale usoara, pe un drum de tara. De aici am mers pe un dig sau pe linga el, prin niste mlastini pina la Gostinu. Aici am vazut panoul cu Gostinu Beach si am zis ca trebuie sa o vedem. Locul foarte frumos si interesant, cu plaja destul de lata de nisip fin si multa umbra, dar din pacate era polulat cu oameni hotariti la :x http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Cross Country Uzunu GR-Gostinu Beach-lunca Dunarii -Comana In apropiere de Gostinu Beach ne-am intilnit si cu politia de frontiera care ne-a legitimat si ne-a binecuvintat, spunindu-ne ca putem sa ne plimbam linistiti prin zona. A urmat etapa a doua, mers pe maul Dunarii, la citiva metrii de apa, prin "vegetatia" salbatica. Aici am reusit "performanta" sa pun masina pe burta pe niste sleauri, de unde am iesit cu troliul, deci a fost si ceva mudding. Dupa ce ne-am luptat ceva vreme cu vegetatia salbatica, am constatat ca viteza de inaintare era mult prea mica ca sa ne indeplinim obiectivul de a ajunge in seara aiai pina la Oltenita pe malul Dunarii. Si ne-am hotarit sa o luam pe digul de la marginea padurii. Aici era rost de alergatura 30-40kmh, dar gu grija la ochiurile de namol care riscau sa ne arunce jos de pe dig. Era sa o punem si de un 'gratar', 2 caprioare sarindu-ne prin fata masinii, in momente diferite. http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Cross Country Uzunu GR-Gostinu Beach-lunca Dunarii -Comana Dupa ce facusem cam jumatate din distanta Giurgiu Oltenita, soarele se pregatea sa apuna si ne-am hotarit sa renuntam la intentia de a ajunge pinala Oltenita si sa facem cale intoarsa pe soseaua Giurgiu Oltenita. Dupa ce am coborit de pe dig am mers printr-o zona de culturi agricole si stufarisuri, in incercarea de a urca faleza inalta a Dunarii unde era soseaua. Drumul era foarte neted asa ca ne indemna spre goana. Am mers si cu 70-80kmh. Dupa ce am reusit sa urcam faleza printr-un drum de tara, intr-un sat am, cu toate ca era destul de intuitiv ce cum trebuia sa mergem pentru a ajunge spre casa, am zis sa bag destinatia si in garmin sa vad el ce zice.... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Cross Country Uzunu GR-Gostinu Beach-lunca Dunarii -Comana La soseaua Giurgiu Oltenia intuitia imi zicea sa merg la stinga :old iar GPS-ul la dreapta:ha:, am zis sa fiu open minded, sa ridic manusa, si sa ma iau dupa el, dupa garmin :ha: desi eu setasem pe el 'fastest route', care in mod normal te duce pe sosea acasa. Cum nici multa baterie nu mai aveam la el, nu m-am uitat in detaliu pe unde vrea sa ma duca. Asa ca am luat-o spre dreapta si apoi, in mijlocul unei paduri a zis sa fac stinga, pe un drum chipurile comunal, dar care era tare mlastinos si cu multa vegetatie crescuta pe el (papuris :ha:) semn ca nu prea era circulat. Dupa citiva km am vazut ca gluma (mlastina) se ingroasa, si in fata unei balti de 20-30m lungime, cu trestie, flora si fauna, am hotarit sa ii schimbam bateriile si sa ne uitam mai exact unde suntem. Cu baterii proaspete, dupa citeva zoom-uri am vazut ca eram in inima Parcului Natural Comana :banana, de data asta complet involuntar, pe un drum public, un drum comunal pe care ne routse ROAD 200x. Am uita sa precizez ca se facuse bezna si era ora 9.30-10. Gasiti mai jos trackul de pina acum. http://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=FA120E64CA10D7EED15899FCA9FE4D52?fileId=wgjfeudzbscqqija Am avut un flash back "Noaptea de Inviere", care ne-a cam prins tot pe acolo si am zis 'tot inainte'. Drumul s-a mai imbunatatit putin, am trecut pis pis si pe linga casa padurarului si cind era sa rasuflam usurati ca ajunge intr-un drum judetean ne-am intilnit cu un transeu de netrecut si aparent de neocolit de 2-3 m adincime, sapat in dusmanie in mijlocul unor drumuri publice, drumuri comunale, care apareau pe harta si nu erau marcate in niciun fel ca ar fi interzise sau blocate.:uameni http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 8, 2011 Autor Partajează Postat August 8, 2011 Re: Cross Country Uzunu GR-Gostinu Beach-lunca Dunarii -Comana Am incercat o varianta de ocolire, dar nu prea era chip de trecut pe acolo, cu toate troliile si blocantele noastre. Ne-am intilnit si cu un 'cineva' care patrula pe drumul judetean cu un l200, cu bara arb si troliu si care, cu un accentual accent romano-israelian, ne-a indrumat cum sa iesim, mai pe ocolite. http://www.gpsies.com/map.do?fileId=dmooxnnbgromcemi http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Re: Cross Country Uzunu GR-Gostinu Beach-lunca Dunarii -Comana Tare de tot. Ca sa vezi ca niciodata nu poti sti cand incepe offroadul adevarat in timpul unei iesiri. E bun si Garminul asta la ceva, nu? :ha: Sa va fie de bine baieti :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Cross Country Uzunu GR-Gostinu Beach-lunca Dunarii -Comana Frumoasa plimbarea chiar daca nu a-ti pus poze cunosc bine zona mi-am petrecut multe vacante acolo bunicii mei fiind din comuna Prundu.Zona am colindat-o mult cu 4x4 tractiune baligoasa. Care mai mergeti pe acolo sa aveti un pic grija in zona luncii dunarii cuprinsa intre Baneasa si Chirnogi in sensul ca nu ar fi bine sa intrati cu masinile in culturi zona fiind arendata unui agricultor serios ''cu accent israelian''si care probabil se poate supara.Prin paduri exista riscul ca la margine la iesire sau intrare sa fie sapate santuri foarte mari pentru eventualii carutasi care vin sa fure lemne.Cate unii pe acolo cu fanete lucerna in general mai au obiceiul tampit de a pune scoabe.Atentie si la perioadele de vanatoare.In padurea de pe drumul national dintre Pietrele (urmatoarea comuna dupa Baneasa)si Prundu este activitate destul de mare uneori.Atentie si la fostele canale de irigatii ai impresia ca drumul merge inainte si te trezesti in ditai gropanul. In rest o zona mare si frumoasa de plimbare cu Dunarea aproape. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catabala Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Cross Country Uzunu GR-Gostinu Beach-lunca Dunarii -Comana Bravo baieti, cred ca a fost o iesire interesanta si placuta ! Vreau si eu sa fac traseul Giurgiu-Oltenita, de-a lungul Dunarii, in viitorul apropiat :br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate