Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme la dispozitivul de cuplare punte fata YJ

Ionescu.Cosmin

Postări Recomandate

Re: Probleme la dispozitivul de cuplare punte fata YJ

Biensur, mon cher !

Arunci tot traseul de vacuum de la reductor si pana la punte, si-l inlocuiesti cu cablu. Asa cum am facut eu acum vreo patru ani, adica...

Treaba se cheama Posi-Lok 900 sau 920, in functie de inaltimea liftului.

http://www.summitracing.com/parts/POS-920/

Si arata asa:

874361998_Posi-Lok920.jpg.ec58b0c5660747849c6bdb601c2acaf4.jpg

Si la mine pe masina, asa:

1374904464_Dezmembrare1.jpg.2ee3e4c3cc6cf8712633e02311c3140a.jpg 1903433903_Fararoti.jpg.4a6566b877119352846e963f925b98de.jpg

Se vede un cablu care coboara din masina pe langa carcasa diferentialului (prima poza), si apoi se infige in punte, in zona din spatele prinderii Panhard-ului (a doua poza).

In masina ai comanda la buton/contrabuton, in zona dintre genunchiul drept si consola centrala. Se apasa acel "contrabuton", care e pe post de siguranta anti-actionare involuntara, apoi se trage de buton (cursa circa 20 - 25mm). Si gata. Si se pastreaza si martorul de 4x4 Part Time din bord, va functiona in continuare.

In afara de fiabilitate si non-dependenta de vacuum, se mai genereaza si avantajul tractiunii 4x3, daca se doreste acest lucru. Adica se cupleaza 4x4 din reductor (mare sau mic), dar nu si planetara din dreapta (dreapta fata, cea cu Posi-Lok-ul).

In plus, poti baga full time locker si in puntea fata (cum am facut eu) si nici nu stii ca-l ai in regim de 4x2, sosea sau nu.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu sint de parere ca daca vrei sa o sudezi o poti face fara probleme in asa fel ca sa poti scoate si planetara in caz ca vrei sa ti bati vecinu cu ia...:ha:

desigur nu multa lume recurge la varianta asta..

.:grin:

am un prieten care chiar a facut treaba asta

Editat de cristyvigo
Link spre comentariu

eu sint de parere ca daca vrei sa o sudezi o poti face fara probleme in asa fel ca sa poti scoate si planetara in caz ca vrei sa ti bati vecinu cu ia...:ha:

desigur nu multa lume recurge la varianta asta..

.:grin:

am un prieten care chiar a facut treaba asta

OFF TOPIC:

Adica ce a facut? A sudat-o sau si-a luat vecinul la omor?

ON.... Nu stiu din ce otel e axul la planetara aia, dar io nici de frica nu as pune sudura pe ea. As perefera sa rup o cruce decat axul planetarei...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare