Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva 1.7 i multipunct

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: Lada Niva 1.7 i multipunct

...dar , semilonjeronul are pe interior o placa de dublare ? Sau doar saibe ? ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 717
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...dar , semilonjeronul are pe interior o placa de dublare ? Sau doar saibe ? ....

daca te referi la partea interioara adica in interiorul portbagajului daca are o placa de dublare raspunsul este Da

are in interior dublura si are si in interiorul lonjeronului un fel de bucsa distantier care sa mentina si sa nu deformeze lonjeronul la strangerea cu suruburile.

acum altceva mai solid nu am cum sa fac sau sa prind doar daca ma apuc ca ce am prins cu suruburi sa prind si prin sudura,dar nu ii vad rostul deocamdata,ramane de vazut cum se comporta in timp solutia.

la mine pe masina e un fel de poligon de incercare:) adopt solutiile care mi se par mie bune dupa o analiza complicata si complexa :) adica daca noaptea "visez" ceva dimineata daca am timp pun solutia in practica:) pana acum au functionat deci e bine

cand spun asta mai bazez pe experimentele deja facute pe masina:)

-sistemul de prindere troliu care de 2 ani tine in regim de competitie

minusul aici e ca pierd in unghiul de atac si la curentul furnizat de alternator dar in rest merge

-scuturile de pe sub masina facute empiric si din adaptarea celor originale cu imbunatatirea solutiilor propuse,solutii care tin si care isi fac treaba in parametri,ca minusuri as adauga aspectul si greutatea adaugata.

-sistemul de prindere al scaunelor care desi initial au fost calculate si erau facute sa fina incarcarilor statice nu au fost calculate si in dinamic,rezolvare facuta rapid prin redimensionarea cadrelor :) minus desigur masa adaugata

ma mai mananca ceva pe mine (rollcage interior) dar tinand cont ca motorul e de serie si nu are nimic in plus nu cred ca mai duce inca 180 kg si sa se miste ca acum :)

Link spre comentariu

Adopta solutia unui rollcage minimal numai pentru locurile din fata caz in care nu cred ca o sa aiba mai mult de 80 kg cu tot cu ramforsarile de rigoare. SI daca 80 de kg ti se par foarte multe, tind cont de "cura de slabire" pe care i-ai aplicat-o masinii, adopta solutia unei ramforsari transversale din teava, prin spatele locurilor din fata, cu prindere sanatoasa in podea si pe stilpii laterali ai caroseriei, plus doua contrafise din teava pentru rigidizare longituinala. La un calcul simplist, nu cred ca ai sa treci de 40 kg.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Adopta solutia unui rollcage minimal numai pentru locurile din fata caz in care nu cred ca o sa aiba mai mult de 80 kg cu tot cu ramforsarile de rigoare. SI daca 80 de kg ti se par foarte multe, tind cont de "cura de slabire" pe care i-ai aplicat-o masinii, adopta solutia unei ramforsari transversale din teava, prin spatele locurilor din fata, cu prindere sanatoasa in podea si pe stilpii laterali ai caroseriei, plus doua contrafise din teava pentru rigidizare longituinala. La un calcul simplist, nu cred ca ai sa treci de 40 kg.

da ai dreptate dar un arc simplu fara diagonalele aferente adica acel U si X-ul de rigoare nu sunt mare scofala in spatele scaunului daca nu duc si niste cadre pe contur spre stalpul A plus ranforsarile aferente plus transversala la rama parbrizului superior si inferior si prinderile aferente...plus diagonalele spre spate plus ranforsari plus gusee plus placi de adaptare plus,plus...si mai jos de 140 tot nu imi iese :)

ramane sa slabesc eu si sa imi caut un copilot pe masura sa il bata vantul:)

Link spre comentariu

cum sa deschis iara sezonul de vara si cum ma provocat colegul forumist mai devreme am pus niva la slabit fortat iarasi :) astfel am aruncat din ea o piesa foarte grea si voluminoasa si care ocupa spatiu inutil :) Casetofonul :) urmeaza apoi dupa el din lipsa de timp si difuzoarele in numar de 4 si cablurile aferente si uite asa scapam de aproximativ 5-6 kg :),daca ii fac si o spalare si o aspirare in masina mai scap de 5 kg de pamant :) si uite cum imbunatatim caracteristicile :)

nu mai pun ca daca arunc din ea sculele si alte cele care sunt pe acolo...nici nu vrreau sa ma gandesc cat de mult inseamna ...estimat cred ca am undeva in jur de 50-60 kg de scule si piese in spate plus 2 schimburi de ulei si filtrele aferente lichid de parbriz...

numa cand ma gandesc constat ca am greutate inutila undeva la 60 kg in masina

Link spre comentariu

si cum sambata ma plisctiseam...defapt nu dar ma izbit o dorinta de a scapa de cablul ala din masina :) am conectat troliul pe direct cu un buton in bord folosind defapt butonul de la telecomanda troliului caruia i-am decupat un spatiu in plasticul bordului.

acum am mai ramas cu inca o problema de rezolvat si aceasta este cum si unde voi lega telecomanda wireles pentru a putea functiona in sistem paralel si cu comanda din interior si cu comanda exterioara.

Link spre comentariu

Cum si unde e simplu . NU neglija sa scoti in afara antena de la receptor ( functioneaza si ingramadita cu toit cu antena intr-o carcasa metalica , dar scade drastic bataia telecomezii .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cum si unde e simplu . NU neglija sa scoti in afara antena de la receptor ( functioneaza si ingramadita cu toit cu antena intr-o carcasa metalica , dar scade drastic bataia telecomezii .

pai am modulul ala si ma gandeam ca as agata acea placuta cu firul undeva in spatele retrovizoarei dar am renuntat la idee

apoi am zis ca o sa o montez tot in compartimentul motor dar las afara acel fir de 10 cm lungime sa iasa prin fantele de la gura de admisie aer pentru aeroterma...nu stiu deocamdata ce fac si cum dar oricum nu ma stresez inca prea tare:) am alte prioritati si nu prea multe fonduri disponibile...si anume vreau sa schimb planetarele si la un calcul sumar numa ele sunt 1200-1400 daca le iau de la Cluj iar daca le iau de la obor e posibil sa mai scada :) dar si calitatea dealtfel va fi mai slaba banuiesc :)

Link spre comentariu

pai am modulul ala si ma gandeam ca as agata acea placuta cu firul undeva in spatele retrovizoarei dar am renuntat la idee

apoi am zis ca o sa o montez tot in compartimentul motor dar las afara acel fir de 10 cm lungime sa iasa prin fantele de la gura de admisie aer pentru aeroterma...nu stiu deocamdata ce fac si cum dar oricum nu ma stresez inca prea tare:) am alte prioritati si nu prea multe fonduri disponibile...si anume vreau sa schimb planetarele si la un calcul sumar numa ele sunt 1200-1400 daca le iau de la Cluj iar daca le iau de la obor e posibil sa mai scada :) dar si calitatea dealtfel va fi mai slaba banuiesc :)

Crezi ca mai gasesti ceva piese in obor? Am auzit si eu dar nu am cautat. unde anume in obor, la ce standuri ca m-ar interesa si pe mine nimicuri dastea , embleme chedere etc.

Link spre comentariu

Crezi ca mai gasesti ceva piese in obor? Am auzit si eu dar nu am cautat. unde anume in obor, la ce standuri ca m-ar interesa si pe mine nimicuri dastea , embleme chedere etc.

cu scuzele aferente pentru intarziere

pai din Obor nu am luat niciodata piese ca am inteles ca sunt proaste si multi au avut probleme cu ele.

prefer sa imi aduc direct ori de afara daca e ori le iau direct de la baietii de la cluj.

daca e vorba de diverse zimi ce ai nevoie ca poate imi dai idei si ti le dau pe ale mele :) ocazie cu care mai reduc greutatea

urmeaza acum ca tot am intrat in priza eliminarii de accesorii sa mai scap de ceva plasticaraie :)

Link spre comentariu

Eu am spart plasticul ala pe care odihnesti piciorul din stanga ambreajului, si vroiam si o emblema din fata de pe grila ca nu o am era sparta si a cazut.

Link spre comentariu

Eu am spart plasticul ala pe care odihnesti piciorul din stanga ambreajului, si vroiam si o emblema din fata de pe grila ca nu o am era sparta si a cazut.

plasticul ala de picior l-am aruncat demult:) iar emblema cred ca am eu una daca o gasesc dupa ce voi cauta ti-o fac cadou:)

Link spre comentariu

Multumesc, dar chiar trece vara si noi nu iesim macar la o terasa mai baieti ?

noi iesim la o terasa dar astia care iesim suntem posesori de utilaje diverse :)

iar terasa e CircusPub peste drum de parcul circului. :)

acum oricum apropiinduse vacanta si concediuld e vara nu stiu care cum mai iese,plus ca e in 2 saptamani o etapa de campionat si toata lumea se pregateste :)

Link spre comentariu

Am inteles, (retinut circuspub) distractie placuta la circuit.

multumesc:) eu nu voi merge la etapa ca nu permite timpul si bugetul dar la terasa seara raspund prezent din timp in timp :) apropo daca vrei si ai chef te asteptam :)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Noutati ceva? se aude ceva cu berea?:)

apropo nu vreau sa supar pe nimeni dar se simte cineva care are o niva albastra cred ca pe carburatie sau monopunct care mergea zilele trecute pe DN1 din Bucuresti? desigur de Bucuresti masina

arata frumos masina joasa cu niste cauciucuri cred ca erau cross-uri si cu oglinzile alea mari pe laterale pe care le vedeam cum flutura cand a inceput sa prinda viteza :):):)

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

si cum in ultimul timp am avut interventii doar de socializare :) iaca a venit vremea de ceva tehnic :)

asa ca astazi ma mancat sa desfac ceva la masina...pe principiul"da ce eu sunt mai prost" intrebare retorica desigur :) am desfacut planetare spre scop clar si practic sa le inlocuiesc :)

astfel am inceput cu planetara din stanga cea d ela sofer...

desfacut piulita de la planetara cu tubulara de 27,scos roata de pe fuzeta si data jos cu cheia de 19 apoi suspendat masina pe butuci nu pe cric ca e mai stabila,

desfacut piulitele de la pivoti cu 22 si desfacut cele 3 piulite de la grup unde e flansa aia cu 13 iar apoi desigur si piulita de la capul de bara care parca e 19 sau 22 nu mai tin minte...desigur fara injuraturile de rigoare nu a miscat un mm.

pus presa de pivoti...mers doar la capul de bara in rest nici pomeneala...cred ca din cauza ca dimensiunea poate nu era adecvata sau pentru faptul ca pivotii erau intepeniti pe loc pentru ca erau cei originali, as aca pus presa dat ciocane peste presa si desigur cu insistenta au iesit :) sa nu uit iarasi mi-a mancat nervi surubul inferior de la amostizor cu cheia de 17 care datorita faptului ca era tensionat de arc nu iesea si pace.....asa ca am pus presa de arcuri sa reduc tensiunea si abia asa am reusit...dupa nesperat de usor doar am pus mana pe planetara care iesise deja din fuzeta si am tras de ia si a iesit si din grup...super treaba toata operatiunea si a durat aproape 2 ore...

asa ca si pe partea dreapta dupa a durat...3 ore :) motivul...pai sa va spun pe dreapta pe langa cele de mai sus cu fuzeta si restul mai este ceva,si anume suportul de tabla prins de suportul care tine tamponul motor cu un surub de cheie 22 si pe care daca nu il demontezi nu poti scoate planetara nici sa vrei...dupa care faci o tura in jurul masinii si bagi prin grup pe langa axul satelitilor o tija subtirica dar rigida cu care bati cu ciocanul in capul de planetara,iar aceasta va iesi pe parte cealalta cu suportul respectiv cu tot.

dupa ce ies astea incepi sa te scarpini in cap cum vine planetara cu rulment cu tot si cu suport de prindere sau se scoate rulmentul si se monteaza ulterior??? am zis ca in cel mai rau caz pun un grup nou :) asa ca dupa scarpinatul in cap de rigoare am descoperit ca rulmentul are un zeger,asa ca l-am derfacut si au iesit toate...

revin cu completari pe parcurs acum m-a luat somnul. :)

intrebare ca nu am gasit pe nicaieri vreo informatie:

pivotii superiori si inferiori sau rotule cum se numesc au vreun reglaj? sunt in vreun fel reglati si au cumva vreo influenta pe directie/unghiuri...etc?

ca daca e asa macar sa stiu sa fac semne sau sa pastrez eventualele reglaje...

intreb pentru ca daca tot am demontat pe acolo e simplu sa ii inlocuiesc cu unii noi si macar nu ma mai stresez un an doi :)

cred ca ma uit si pe la vreo bucsa dou de acolo cum se prezinta :)

Link spre comentariu

buna

pivotii la NIVA nu au nici un fel de reglaj , poti sa i montezi la loc linistit nu se modifica nimic .Ideal ar fi sa schimbi suruburiile de metric 8 cu unele mai sanatoase si care ruginesc mai greu eu asa am facut la niva mea ,tine cont de duritate 8.8 ev. pune si vazelica ,nu strica deloc .eu asa am procedat

Link spre comentariu

buna

pivotii la NIVA nu au nici un fel de reglaj , poti sa i montezi la loc linistit nu se modifica nimic .Ideal ar fi sa schimbi suruburiile de metric 8 cu unele mai sanatoase si care ruginesc mai greu eu asa am facut la niva mea ,tine cont de duritate 8.8 ev. pune si vazelica ,nu strica deloc .eu asa am procedat

ooo ce onoare :)

ce mai face domnul? cum evolueaza proiectul ceva modificari? :)

multumesc pentru raspuns intradevar la o mica cercetare si la o privire aruncata pe un manual de reparatii mai vechi :) ca de astea noi nu am vazut niciunul, am vazut ca este daor o articulatie sferica pentru a permitemiscarea pe verticala a bratelor de suspensie...deci e bine :) asa ca ii schimb direct deja i-am comandat preventiv,desi surprinzator este ca nici acum dupa aproape 2 ani de calareala prin hartoape si dupa 8 ani de la prima montare inca nu aveau joc si se miscau greu si nu datorita ruginirii caci la demontaj cand am miscat burduful a iesit o vaselina groasa si curata...surprinzator as spune,cel putin asa ceva eu nu am vazut decat la pivotii aia cu ungator separat care dupa 40 de ani sa fie inca in parametri.

astazi astept sa imi vina piesele prin curier si dupa ma voi ocupa de montajul lor sa vedem ce si cum evolueaza,sper macar ca acele zgomote pe care le aveam sa dispara prin inlocuirea planetarelor.

Link spre comentariu

ooo ce onoare :)

ce mai face domnul? cum evolueaza proiectul ceva modificari? :)

multumesc pentru raspuns intradevar la o mica cercetare si la o privire aruncata pe un manual de reparatii mai vechi :) ca de astea noi nu am vazut niciunul, am vazut ca este daor o articulatie sferica pentru a permitemiscarea pe verticala a bratelor de suspensie...deci e bine :) asa ca ii schimb direct deja i-am comandat preventiv,desi surprinzator este ca nici acum dupa aproape 2 ani de calareala prin hartoape si dupa 8 ani de la prima montare inca nu aveau joc si se miscau greu si nu datorita ruginirii caci la demontaj cand am miscat burduful a iesit o vaselina groasa si curata...surprinzator as spune,cel putin asa ceva eu nu am vazut decat la pivotii aia cu ungator separat care dupa 40 de ani sa fie inca in parametri.

astazi astept sa imi vina piesele prin curier si dupa ma voi ocupa de montajul lor sa vedem ce si cum evolueaza,sper macar ca acele zgomote pe care le aveam sa dispara prin inlocuirea planetarelor.[/QUO

multumesc de intrebare

anul acesta pe linga decupajul aripilor fat+spate am imbunatatit evacuarea aerului cald din compartimentul motor cu 2 decupaje laterale si am confectionat al 3-lea suport la cutia de transfer dupa cum bine stim cutia sta doar in 2 suporti laterali permitind acesteia sa joace sus-jos ,acest joc afectand cardanul spate si distrugand culisanta(asta pe langa multe alte inconveniente) la nici 30K am schimbat deja cardanul spate .dar las foto sa vorbeasca

pri1.JPG.da43895dc24a53bc1915e2847ecde3da.JPG

1274887633_pri2.JPG.31d70b63578ee9823f1c71404157ab72.JPG

jatek.JPG.4b6af41c2fc93a0739db26a311f21805.JPG

P3160088.JPG.bd13bb0aa779b2aca8a73f2d98de0791.JPG

P3160089.JPG.12f00d73887b86ee7f42531b5c7b119b.JPG

P3160091.JPG.8dfa77fc3fdfc7f3aef8d10329b2241e.JPG

P3160092.JPG.0bedb135f54e3b0baa23c9529fa543b1.JPG

P3160093.JPG.f4ef51f3874a6406da675383149265c9.JPG

Link spre comentariu

deja ma enervez de cum arata masina :) super tare faza cu camuflajul de faruri chiar nu ma asteptam e drept la mine nu se justifica dar la o masina folosita la vanatoare e super...

in rest fantele respectiva sunt frumoase si arata bine usor mascate si nu atrag atentia ca decupajele mele barbare de capota :) dar cel putin ala din dreapta de langa filtru tinand cont ca stiu cat spatiu e pe acolo nu stiu cat de eficient este dar oricum probabil ca mai mult decat deloc :)

o posibilitate ar mai fi ca la jeep cu acele branhii pe capota deasupra dar e cred chestie de optiune personala.

oricum daca te plictisesti si vrei sa faci ceva frumos un gest pentru un coleg forumist :) fa-mi si mie un suport deala ca de baut ma ocup eu cu adusul bauturii :) glumesc desigur.

ma refer eventual daca cel care ti la facut tie mai are chef de unul si poti si mai ai dimensiunile fa-mi si mie unu si desigur contra cost nu se discuta,eventual daca trebuie vreo piesa sau chiar trimit banii in avans pentru el sa imi spui. :) merci fain.

Link spre comentariu

thanks -dar nu o folosesc la vanatoare ,nu sunt pasionat de asa ceva -camuflajele le am pus mai mult sa i dau un ARMY LOOK.referitor la suportukl de la cutia de transfer eu la m manufacturat la o firma care confectioneaza hale industriale inconvenientul este ca treb sa ma duc la ei cu,cutia de transfer in barte sa le iasa indoiturile si gaurirea centru surub -nu am cutie data jos .dar vara aceasta am fost la SZEGED ungaria si am vazut asemenea suport tot manufacturat la vanzare ,facut mai din topor e drept ,copie dupa un produs rusesc de unde m am inspirat si eu ,doar ca are bucsa invers -pun foto cu cel sovietic ,in jurul datei de 26 spt am drum spre TM .daca esti interesat trag o fuga pana la ei si ti aduc unul gata facut ...doar ti am spus e mai din topor

21214.thumb.jpg.08e4fef58d499c16a9c38fa645bdb583.jpg

Link spre comentariu

thanks -dar nu o folosesc la vanatoare ,nu sunt pasionat de asa ceva -camuflajele le am pus mai mult sa i dau un ARMY LOOK.referitor la suportukl de la cutia de transfer eu la m manufacturat la o firma care confectioneaza hale industriale inconvenientul este ca treb sa ma duc la ei cu,cutia de transfer in barte sa le iasa indoiturile si gaurirea centru surub -nu am cutie data jos .dar vara aceasta am fost la SZEGED ungaria si am vazut asemenea suport tot manufacturat la vanzare ,facut mai din topor e drept ,copie dupa un produs rusesc de unde m am inspirat si eu ,doar ca are bucsa invers -pun foto cu cel sovietic ,in jurul datei de 26 spt am drum spre TM .daca esti interesat trag o fuga pana la ei si ti aduc unul gata facut ...doar ti am spus e mai din topor

da domnu :) desigur ca vreau sa imi spui cum facem trimit banii in avans sau dupa ce vii trimiti cu ramburs prin curier sau faci o vizita si stam si noi la o focaiala si o ceasca de tuica fiarta :)

acum serios vorbind da sunt interesat si vreau un suport de genul si sper sa nu fie nici prea scump dar oricum vreau unul iar daca tot mergi pe la ei vezi poate gasesti si un grup de fata deala facut din punte spate ca tare ma intereseaza unul :):):)

Link spre comentariu

acum revenind la subiect :)

nu am apucat sa montez planetarele ca nu a permis nici vremea nici timpul dar o voi face cat de curand posibil sper ca vreau sa vad si eu care sunt imbunatatirile :)

pot sa spun ca planetarele au venit cu piulita de capat si cu aparatorile alea de noroi de plastic gata montate.

mentionez asta ca nu stiam cum vin si eram cat pe aici sa le comand dar in ultima instanta am zis ca le voi folosi pe alea vechi in caz de nevoie.

acum intrebare a facut cineva ma refer la a facut cineva schimbarea acelor articulatii care se gasesc separat dinspre grup si dinspre fuzeta?

intreb ca ma tenteaza sa fac eu aceasta reparatie dar in acelasi timp nu stiu ce trebuie inlocuit si ce anume trebuie pastrat si in ce conditii

la o prima impresie am cateva urme de bile pe articulatia de langa grup asa cat o unghie ca suprafata si cred de cam 1-1,5mm adancime :)

oare asta sa fie sursa zgomotului pe care il facea... :) ca sa nu mai spun ca din teoretic 6 bile acolo eu nu am gasit mai mult de 4 dar mai caut prin vaselina :) poate le gasesc :) colivia e intreaga dar am inteles ca se labarteaza si ea...

as vrea sa le repar pentru a le avea de rezerva in caz de rupere accidentala in teren sa nu raman ca fraierul pe acolo ci sa pun repede planetara la loc si sa ii dau drumul dar stand si gandind si facand un calcul imi reiese ca ar fi cam 450-500 lei cele doua articulatii la o planetara spre inlocuire si manopera aferenta ,munca ,scule,conditii...etc si 700 costa una noua...

parca e mai tentant una noua decat sa ma chinui sa carpesc ceva ce nu stiu sigur ca va fi lafel de bun ca una noua.

astept pareri daca a mai facut cineva operatiunile aferente :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare