Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada Niva 1.7 i multipunct

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: Lada Niva 1.7 i multipunct

...din cate stiu eu e in curte(cel putin asa sper:grin:), si e bine ca mai are piulitele , ca aduceam degeaba rotile:ha:

Din poze se vede ca e in strada,asta daca nu si-a cumparat Karol si soseaua...:ha:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 717
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca are inca piulitele pe prezoane , inca e ok, macar sa ramana cate 3 pe roata:ha:

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

lasati scandalul ca e proprietate privata :) zburatoarele alea inchise la culoare risca o intoxicare cu plumb :) oricum daca lipseste ceva necesar avem doua variante:) ori ii cumpar lui Dan altele ori ii scad dim pret :)

asa ca nu e problema :)

apropop Dl.Dan cand va astept cu rotile ca ma intreaba astia cand toarna betonul :)

Link spre comentariu

Domnu' Karol, ma uit la masina matale si ma bucur ca nu sint singurul care asteapta sa-i spele ploaia utilaju'. :-P

"Terorismul nu ma ingrijoreaza.

Sint casatorit de doi ani."

Sam Kinison

Link spre comentariu

eu nu mai astept nimic legat de ploaie sa spele masina ca acum va deveni treaba lui Dan :) sa dea jos noroiul de pe ea,in schimb mie imi convine ca ploua,creste iarba si ma scuteste sa ud cu furtunul :):):)

pentru carcotasi masina merge si daca ii pun un scaun si 4 gume merg cu ea in aratura fara probleme :) doar restul de accesorii lipsesc :) da ma troliati voi daca e nevoie :)

Link spre comentariu

fratilor pina la urma masina a ajuns la noul proprietar,ca eu tot urmaresc topicul si ultima poza e cu ea pe chituci.data viitoare oi vedea-o in caruta unor colorati si mai apoi tutrtita la fier vechi.care mai e povestea ei?

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

fratilor pina la urma masina a ajuns la noul proprietar,ca eu tot urmaresc topicul si ultima poza e cu ea pe chituci.data viitoare oi vedea-o in caruta unor colorati si mai apoi tutrtita la fier vechi.care mai e povestea ei?

viitorul posesor va veni zilele viitoare dupa ea :) intre timp actualul proprietar :) adica eu :) mai dezmembrez de pe ea ce nu ii trebuie viitorului proprietar :) adica lui Dan

nu are el ce face cu led bar-troliu scuturi becuri :)grupuri cu 4,3 raport planetare :):):)

glumind desigur

adica dau jos de pe ea statia,antena,boxele si alte detalii nesemnificative si desigur grele pe care nu vreau ca viitorul posesor sa mi le bage sub nas ca i-am ingreunat masina :) ca se descurca el destul cu fiarele nu e nevoie sa ii adaug si eu altele :)

Link spre comentariu

:grin: de vreo ora ling ecranul calculatorului in speranta ca ai reusit sa faci ceva poze

Multam fain, Karol! si observ ca ti-ai facut pe deplin treaba si ai bagat si ceva plumbi "sa traga mai mult la cantar":ha: . Se pare ca nu a intrat f mult la echilibrare:banana

...deja am pus ceva "fainosag" deoparte pt Domnia Voastra

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Domnilor :)

pai eu am vandut masina pe principiul pielea in targ si ursul in crang :) sau cam cum face afaceri statul roman,:):):)

ce nu intelege-ti ca eu defapt nu am vandut masina ci doar ideea de masina defapt proiectul cu tot ce trebuie facut modificat sa fie si sa arate asemenea :)

Dan plumb a intrat ceva dar ma asteptam sa fie asa pentru ca aveam experienta cu celelalte pe care le-am avut.

oricum dupa primii 1000-2000 de km va trebui refacuta echilibrarea pentru ca se vor mai pierde din moate se va mai reface circularitatea gumei sau nu :)

oricum au DOT 4713 adica saptamana 47 anul trecut si sunt toate din acelasi lot :) plus marcjul MS pe ele deci merge si iarna :) desi eu personal nu recomand ca am mers cu ele vreo 2 ierni si esti ca pisica incaltata pe coji de nuca

pretul il gasiti pe site la GTC ca de la Razvan le-am cumparat,asta sa raspund intrebarilor venite pe tema pretului :)

din pacate nu am apucat sa le cantaresc dar stiind cat are o janta,parca vreo 8kg cantarim un cauciuc intreg si scadem janta si asa descoperim cat atarna cauciucul :)

Link spre comentariu

si acum povestea cu montatul ca si asta e cu peripetii :)

pai ajung eu si dupa ce descarc cauciucurile,pregatesc cricul hidraulic in 2 trepte si ma apuc de treaba...cand ...surpriza :)

cricul mergea dar nu cum trebuie,adica ridica doar pana la jumatate din cursa necesara.

ce sa fac ce sa fac :) ma duc si iau alt cric :) dar asta fiind mai mare si mai jos a trebuit sa ma folosesc de adaosul aferent pe sub el ,din lemne din caramizi din ce am gasit :)

pun rapid 2 gume dupa ce constat ca piulitele se intepenisera pe filet :) dar sau desfacut cu cheia imediat :)

ma mut pe partea cealalta si constat ca daca pe partea cealalta a trebuit sa sap sa pot pune cauciucul aici nu imi ajunge cricul si nici nu pot pune guma altfel,asa ca recurg la varianta,mai pun o caramida,mai pun un lemn si apoi merge :)

dupa care vreau sa bag masina in curte :) surpriza :) nu am cheile la mine :):):) asa ca o las in strada pana seara :)

trecem peste si revin seara de data asta cu cheile la mine :) dar acum problema e cum conduc masina fara scaun :) o mare dilema,rezolvata repede cu doua caramizi si o bucata de lemn dupa care parca eram in caruta:) ma zdruncina de zici ca eram pe drumul oaselor :) asa ca in situatii de genul se observa cat de bun e un scaun si cat de mult amortizeaza si el din comportamentul masinii plus ca din lipsa greutatii pe masina si in masina suspensia foarte rigina :) dar mie asta imi place :)

alta treaba a fost ca fiind noaptea nu aveam lumini inafara pozitiei,caci farurile au fost date jos ca erau pline cu noroi de la ultima iesire :):):)

cam asta e povestea cu mentiunea ca in timp ce am inceput s apun primul cauciuc a inceput ploaia si sa oprit pana l-am montat pe al doilea si a reinceput cand il montam pe al patrulea si sa oprit ceva mai tarziu :):):)

Link spre comentariu

domnu, spre surpriza dumneavoastra jantele de niva nu is asa usoare pe cum credeti desi sunt 5j (dar pe 16"). Is taman la egalitate cu cele de aroi pe 7j si cu cele de samurache dakar 8j ce le-am pus aum pe niva mea neagra, adicatelea fix 11kg(cantarite de mine ca m-ai imbolnavit cu proba cantarului si pe mine:ha:)

Link spre comentariu

Domnilor :)

pai eu am vandut masina pe principiul pielea in targ si ursul in crang :) sau cam cum face afaceri statul roman,:):):)

ce nu intelege-ti ca eu defapt nu am vandut masina ci doar ideea de masina defapt proiectul cu tot ce trebuie facut modificat sa fie si sa arate asemenea :)

Dan plumb a intrat ceva dar ma asteptam sa fie asa pentru ca aveam experienta cu celelalte pe care le-am avut.

oricum dupa primii 1000-2000 de km va trebui refacuta echilibrarea pentru ca se vor mai pierde din moate se va mai reface circularitatea gumei sau nu :)

oricum au DOT 4713 adica saptamana 47 anul trecut si sunt toate din acelasi lot :) plus marcjul MS pe ele deci merge si iarna :) desi eu personal nu recomand ca am mers cu ele vreo 2 ierni si esti ca pisica incaltata pe coji de nuca

pretul il gasiti pe site la GTC ca de la Razvan le-am cumparat,asta sa raspund intrebarilor venite pe tema pretului :)

din pacate nu am apucat sa le cantaresc dar stiind cat are o janta,parca vreo 8kg cantarim un cauciuc intreg si scadem janta si asa descoperim cat atarna cauciucul :)

vand si eu idei........ieftin la 100 euro ideea :uameni

P.S. sper ca stitit de gluma

Link spre comentariu

vand si eu idei........ieftin la 100 euro ideea :uameni

P.S. sper ca stitit de gluma

deci sa inteleg ca lucrezi in asigurari :):):)

stim de Gluma ca deaia ne-am luat niva sa glumim sa facem haz de necaz :) ca doar ce om mai face ce am facut eu,adica sa schimb 5 grupuri 2 de fata si 3 de spate in mai putin de 1 an? daca nu as fi stiut de gluma :):):)

apropo domnu Dan sa stiti ca eu nu stiu ce inseamna "fainosag" :) dar ca o informatie mai interesanta pt dumneavoastra aseara am pus in spate o parte din pesele de care vorbeam:)

am profitat ca am bagat masina in curte ca a fost mai aproape si usor de carat toata gramada de fiare :)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

deci nu mai zice nimeni nimic?

plictiseala amre:)

sau sa inteleg ca a-ti vandut toti masinile si nu mai e nici unul preocupat de aspectele tehnice :):):)

Pai noi nu prea avem ce sa zicem, tu dadeai tonul pe aici. (apropo de unde ai facut rost de alternatorul de Chevrolet de 100A, dezmembrari sau nou)

Link spre comentariu

Pai noi nu prea avem ce sa zicem, tu dadeai tonul pe aici. (apropo de unde ai facut rost de alternatorul de Chevrolet de 100A, dezmembrari sau nou)

daca gasesti la dezmembrari e ok daca mai e si bun dar eu am pus nou si nu doar eu si inca vreo 2-3 posesori care stau pe aici ascunsi si nu spun nimic :)

un alternator adus din state cu tot cu transport si toate cele iesea mai ieftin decat un alternator original adus de la cluj :) care pe langa ca e scump nu e nici bun ca mai mult de 13,6 V nu baga :)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

... nu ca ar avea ceva defectiuni masina07072014(016).thumb.jpg.0d3a92544b79b1b051264a3543e4a566.jpg,........ si nici vreo reeditare a intalnirii nivarilor nu-i P1010260.thumb.JPG.66107b8bdf9a0c3a76bd7cea53d9d9a8.JPG pur si simplu a ajuns masina lui Karol la destinatie :grin:

Link spre comentariu

daca gasesti la dezmembrari e ok daca mai e si bun dar eu am pus nou si nu doar eu si inca vreo 2-3 posesori care stau pe aici ascunsi si nu spun nimic :)

un alternator adus din state cu tot cu transport si toate cele iesea mai ieftin decat un alternator original adus de la cluj :) care pe langa ca e scump nu e nici bun ca mai mult de 13,6 V nu baga :)

Tocmai ce s-a rupt cureaua de la alternator(dayco) si a mers tata cu masina pe baterie pana a pus-o pe butuci.Ciudat este ca pana acum nu s-a mai intamplat fenomenul.Am cumparat alta curea(gates) si o s-o montez maine. Cumva alternatorul asta nu se aliniaza perfect,ca si cel original? Ultima curea,a fost montata acum 2 luni.

M-am mai trezit si fara apa in vasul de expansiune. Avea niste scurgeri, da nu stiu pe unde.Nici nu pot sa vad pe unde pierde,din cauza condensorului.Suspectez totusi radiatorul.Am pus niste praf sa astup porii,dar se pare ca nu si-a facut treaba.Furtunele par sa fie ok...

Link spre comentariu

nene dan,lada neagra e o bijuterie,pls nu o baga la extrem,baga catarul ala alb,cae calit

Link spre comentariu

nene dan,lada neagra e o bijuterie,pls nu o baga la extrem,baga catarul ala alb,cae calit

ADICA ce vrei sa spui ca albeata e un catar? vezi ca se supara si da din copite :)

intradevar e calita nu se da inapoi de la extremee dar nu prea o tin potcoavele :)

Link spre comentariu

Tocmai ce s-a rupt cureaua de la alternator(dayco) si a mers tata cu masina pe baterie pana a pus-o pe butuci.Ciudat este ca pana acum nu s-a mai intamplat fenomenul.Am cumparat alta curea(gates) si o s-o montez maine. Cumva alternatorul asta nu se aliniaza perfect,ca si cel original? Ultima curea,a fost montata acum 2 luni.

M-am mai trezit si fara apa in vasul de expansiune. Avea niste scurgeri, da nu stiu pe unde.Nici nu pot sa vad pe unde pierde,din cauza condensorului.Suspectez totusi radiatorul.Am pus niste praf sa astup porii,dar se pare ca nu si-a facut treaba.Furtunele par sa fie ok...

alternatorul se aliniaza nu e problema

la mine a mers pana au cedat carbunii adica un an si ceva si nu a rupt nici o curea dar intradevar pana am gasit o curea mai buna am pus vreo 3 :)

adica pe prima am schimbat-o ca era prea lata sus nu era de 9,5 era de 10,5 si nu se aseza bine pe sant

am luat apoi alta de 9,5 dar era unghiul aiurea se pare ca ajunsese sa frece pe fundul fuliei si am aruncat-o si pe aia

apoi am luat o super curea :) contitech care sa dezintegrat :) ia rin final am gasit prin garaj o curea veche ruseasca se pare care a mers fara probleme si care este si acum am impresia prin masina aruncata de rezerva

ca dupa ce am schimbat alternatorul cu unul original ca i-am mancat carbunii aluia american,asta era prea larga si am luat una tot ruseasca si merge fara probleme.

verifica sa nu cumva sa ai pompa de apa intepenita si deaia sa se fi rupt cureaua,verifica cum a fost pusa cureaua ca daca o baga dorelul cu surubelnita si p ciupeste de marginea fuliei si o taie,e doar o problema de timp pana cedeaza.

si sa nu mai crede-ti povestile lor ca va spun eu ca sunt doar povesti,cureaua se pune frumos,usor si fara fortari doar ca trebuie sa ai si timp si chef sa faci asa cum trebuie,adica sa desfaci cele 3 suruburi de pe fulia de la pompa de apa sa pui cureaua intai jos pe arbore,apoi pe fulie la alternator iar apoi cu fulia de la pompa desfacuta ghidata pe canal pui fulia sus pe ax si strangi cele 3 suruburi,

asa se face cel mai bine si mai corectsi nu o intinzi nu o fortezi si nici nu risti sa cedeze,

ca o curea trapezoidala sa dedeze la rupere datorita nealinierii trebuie ca nealinierea sa fie foarte mare adica de ordinul 3-4 mm la lungimea pe care o ai acolo ceea ce nu cred ca ai

iar o nealiniere in general uzeaza cureaua mult mai repede,scartaie si face urat pana sa se rupa nu se rupe asa aiurea.

a uitam,cureaua de alternator cand o montezi e bine de preferat sa o ai bagata in apa calda-60-70 de grade pentru ca la temperatura ea devine mai maleabila si chiar are o doza de elasticitate.

eu neavand oala cu apa fiarta in teren cand am schimbat o curea am pus-o pe capacul chiulasei,am lasat-o acolo cateva minute sa incalzit si inmuiat iar apoi am montat-o :)

apropo verifica alternatorul sa se invarta usor sa nu ai vreun rulment gripat,verifica pompa de apa sa nu fie gripata si daca astea sunt ok atunci schimba cureaua si nu o intinde ca disperatul ca si tensiunea prea mare o poate rupe in timp.

da stii ca pentru deastea ma poti suna sa vorbim :):):)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare