gabitzu Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Am observat ca in multe oferte de aftermarket apar brate care corecteaza unghiul de caster (alternativa profi la bucsele excentrice). Intrebarea mea e: la ce ajuta corectarea unghiului pentru puntea spate ? Acolo nu ai directie, deci atunci de ce sa schimbi unghiul ? E clar ca nu inteleg eu ceva, si poate stie cineva sa-mi explice. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Brate cu unghi caster corectat Am observat ca in multe oferte de aftermarket apar brate care corecteaza unghiul de caster (alternativa profi la bucsele excentrice). Intrebarea mea e: la ce ajuta corectarea unghiului pentru puntea spate ? Acolo nu ai directie, deci atunci de ce sa schimbi unghiul ? E clar ca nu inteleg eu ceva, si poate stie cineva sa-mi explice. unghiul cardanului forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Brate cu unghi caster corectat bucsele de caster fie ele de corectie 2gr, 4 gr , nu corecteaza numai geometria directiei, ci si unghiul de lucru al articulatiei cardanice de la diferential. Corectarea pozitiei puntii spate se face exclusiv pe acest criteriu. Masinile de off road fiind scurte, au implicit si cardanul de spate f scurt........... de aici probleme majore (vibratii si ruperi ale crucilor) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Re: Brate cu unghi caster corectat Multumesc ! Credeam ca merita facuta o "romaneasca" si cumparate doar bratele fata ... m-am lamurit Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Re: Brate cu unghi caster corectat Nu lungimea este principalul motiv care le omoara. Toata lumea vorbeste de "homocinetice", nu toata lumea isi pune problema de ce sunt botezate asa. N-are nimic de a face cu bilele, rolele, canalele sau alte solutii constructive. Homocinetic inseamna cu ACEEASI viteza unghiulara la intrarea si la iesirea din articulatie, indiferent de unghi. Crucea cardanica NU este homocinetica decat atunci cand... nu este articulata. La orice alt unghi are oscilatii ale vitezei unghiulare de iesire fata de intrare, cu o perioada de oscilatie de 90 de grade, oscilatii care sunt cu atat mai mari cu cat unghiul este mai mare. Pentru a transforma o miscare transmisa de crucea cardanica in miscare homocinetica se mai pune o cruce cardanica. Conditia de transmitere HOMOCINETICA este ca ambele cruci sa lucreze la acelasi unghi intre axul de intrare si cel de iesire. D-aia trebuie corectie pe spate. :old Altfel, obtii un efect echivalent cu tremuratul piciorului pe accelerator. EXCELENTA INTREBAREA ! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Re: Brate cu unghi caster corectat Nu lungimea este principalul motiv care le omoara. Toata lumea vorbeste de "homocinetice", nu toata lumea isi pune problema de ce sunt botezate asa. N-are nimic de a face cu bilele, rolele, canalele sau alte solutii constructive. Homocinetic inseamna cu ACEEASI viteza unghiulara la intrarea si la iesirea din articulatie, indiferent de unghi. Crucea cardanica NU este homocinetica decat atunci cand... nu este articulata. La orice alt unghi are oscilatii ale vitezei unghiulare de iesire fata de intrare, cu o perioada de oscilatie de 90 de grade, oscilatii care sunt cu atat mai mari cu cat unghiul este mai mare. Pentru a transforma o miscare transmisa de crucea cardanica in miscare homocinetica se mai pune o cruce cardanica. Conditia de transmitere HOMOCINETICA este ca ambele cruci sa lucreze la acelasi unghi intre axul de intrare si cel de iesire. D-aia trebuie corectie pe spate. :old Altfel, obtii un efect echivalent cu tremuratul piciorului pe accelerator. EXCELENTA INTREBAREA ! :g EXCELENT RASPUNS! Imi amintesti de profesorul cursului de mecanisme si organe de masini. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 (editat) Re: Brate cu unghi caster corectat Corect explicat . La diferente mici , efectul de neuniformitate se estompeaza datorita jocurilor functionale in transmisie si a elasticitatii anvelopelor . Dupa corectie cresc unghiurile de articulare , dar scade durabilitatea si cresc pierderile de transmitere a puterii . Pentru a creste durabilitatea se micsoreaza necesarul de putere care va fi transmisa prin articulatie - fapt nedorit, tinind cont de situatiile de exploatare . Jeep a incercat o inlocuire de cruce cardanica cu o alta articulatie , identica cu cea de la planetara , insa functioneaza relativ putin in bune conditii . Ideea e ca unghiurile la care functioneaza ariculatia respectiva erau greu de atins de o articulatie cardanica astfel ca nu ar mai fi fost necesara corectia pe spate . Mareata idee , dar fara succes . Editat Octombrie 23, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragos cdc Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Re: Brate cu unghi caster corectat Un cadran cu cruce dubla nu ar putea mai simplu sa rezolve aceasta problema? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 (editat) Re: Brate cu unghi caster corectat Un cadran cu cruce dubla nu ar putea mai simplu sa rezolve aceasta problema? Nu. In afara complicatiilor constructive, crucea dubla nu-i asigura cardanului o pozitie determinata, obtii un cardan "balabanitor", cu prea multe grade de libertate, ca sa ne exprimam "legal". Editat Noiembrie 5, 2011 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate