tonytherunner Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Bun ,cine a facut schimbul de rulmenti a masurat in prealabil cotele ????...la diferential s-a facut o verificare (in special la saibele satelitilor,planetarelor) .....daca toate au fost verificate,dupa strangerea suruburilor dai nitel ulei si vezi cum merge ....de obicei merge usor If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Oameni buni si VCU-ul meu e blocat si asa ca m-am apucat sa caut solutii ieftine... dupa indelungi cautari am gasit pe un site recomandat de un mecanic austriac uleiul fermecat care trebuie schimbat in vestitul VCU : este un ulei siliconic cu diferite vascozitati si care rezista pana la 300 grade celsius postez site-ul in speranta ca cineva cu mai multe informatii despre chimie ne poate ajuta sa alegem pe cel potrivit si apoi bineinteles sa gasim un furnizor ::: http://www.wacker.com/cms/en/products/product_groups/silicone_fluids.jsp in sectiunea Liniar silicone fluide PS mecanicul austriac spune ca trebuiesc schimbate si discurile care nu mai sunt bune care actioneaza intr-un anumit mod la ulei (cum le verifica nu am inteles , nu vb chiar atat de bine germana inca ) Mentionez ca nu e reclama site-ul care l-am pus decat in speranta ca pot ajuta pe toata lumea de pe forum la o solutie mai ieftina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Eu nici acum n-am inteles cum se reconditioneaza VCU,ca nu stiu cum se desface:grin: Discurile din interior,nu vad de ce ar trebui schimbate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Ce se vede in poza e VCU de pe masina mea. Aceasta piesa ar trebui schimbata cu una noua sa nu mai am efectul de franare cand virez stanga sau dreapta. Pretul unui VCU e de 2508 roni la Land Atelier. Intrebarea mea este daca la fel aveti si voi VCU pe masini, adica acelas model. Cardanul din spate l-am dat jos in primavara si masina e mult mai usor de manevrat, ca nu franeaza la manevrele de viraj.[ATTACH=CONFIG]115035[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]115034[/ATTACH] Vine iarna si e nevoie de 4x4. salut . cat de greu se da cardanul spate jos ? ceva chei speciale ? durata de munca ? sa stiu daca ma apuc singur (nu ca nu ma descurc , dar am timpul unde pot repara limitat ....) Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Eu nici acum n-am inteles cum se reconditioneaza VCU,ca nu stiu cum se desface:grin: Discurile din interior,nu vad de ce ar trebui schimbate. din cate am vazut si intrebat nu e la fel ca la VW ci se taie si sudeaza , sau se gureste scurge uleiul vechi se spala si se inlocuieste tot pe acolo . am gasit ulei si dedicat dar nu prea am incredere in flaconashele astea care le tot lauda : http://www.ebay.co.uk/itm/Silicone-Oil-100-000-100000-Cst-500ml-Viscous-Coupling-Silikonol-Freelander-/231505079757?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item35e6c72dcd sau in germania : http://www.ebay.de/itm/TS100000-1-10-Masstab-Differentialol-Diff-100000CPS-100000-CPS-/400744268752?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5d4e3843d0 eu intentionez sa il dau jos intai si apoi sa vad ce pot face , daca nu reusesc iau unul nou si ma dau batut dar nu cred ca poate chair atat de greu. discurile nici eu nu am inteles de ce ar trebui schimbate ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Nu merita munca.....si asa foarte dificila....odata scoase discurile nu le mai pui la loc...vcu este capsulat si discurile nu se scot decat prin taierea carcasei,singurul lucru care poate fi facut este schimbul de lichid dar si asta e cu dus intors,nu are un surub propriu-zis de scurgere,are un fel de nit...gaurit ..filete treburi treburi... ....cel mai bine daca vrei sa pastrezi masina cauti o oferta buna pentru vcu nou If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Nu merita munca.....si asa foarte dificila....odata scoase discurile nu le mai pui la loc...vcu este capsulat si discurile nu se scot decat prin taierea carcasei,singurul lucru care poate fi facut este schimbul de lichid dar si asta e cu dus intors,nu are un surub propriu-zis de scurgere,are un fel de nit...gaurit ..filete treburi treburi... ....cel mai bine daca vrei sa pastrezi masina cauti o oferta buna pentru vcu nou pentru destindere http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80648-reconditionare-VCU La aceeasi parere am ajuns si eu. O seara buna! Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asderian Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Si eu l-am schimbat la ei, am mers cu masina vreo 5000 km, pana acum totul e ok. Coletul a venit foarte repede din Anglia, am mers la Alba Iulia sa-l schimbe. Viscocupla veche a ramas la ei. salut , a disparut complet fenomenul de franare la viraje stranse ? ceva date de contact de la alba iulia ? daca se poate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander salut , a disparut complet fenomenul de franare la viraje stranse ? ceva date de contact de la alba iulia ? daca se poate Da, a disparut, chiar dupa schimbare am facut cateva ture cu volanul complet pe stanga si dreapta, mergea ok. De atunci merge ok, am mers mult cu masina,,vreo 20-25000km, e drept ca off road unde sa constat precis ca si cupleaza rotile din spate n-am fost, nu stiu cum se comporta acolo... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Cu riscul de a fi apostrofat ca repet postarea link-ului, intreb si eu daca a incercat cineva solutia asta (mi se pare ciudat de ieftina): http://olx.ro/oferta/vand-vascocuplaj-vcu-cardanic-pt-land-rover-freelander-ID4ZDmS.html#34cfdda04a Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Eu zic ; pretul este ok , daca tine 25.ooo este bine , daca avem si acte pentru garantie atunci este foarte bine ! Vedeti partea cu retur-ul in caz de garantie si cat dureaza iar daca timpul este scurt "eu zic" ca merita . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Am vorbit cu omul-le reconditioneaza in Ungaria,vrea intai sa-i trimiti vcu-ul tau sau sa il aduci personal in com.Pantelimon-are acum numai unul pe stoc,zice ca baietii din Ungaria numai reconditioneaza decat dupa sarbatori,problema la mine este ca am pus rulmenti noi pe vcu si nu stiu cum sa-i dau jos fara sa-i stric si sa-i dau omului vcu-ul la schimb.Am facut proba cu parghia si greutatea la roata si coboara dar cam greu,am schimbat rulmentii,tamponul central de la diferential,montat cardan-putin joc in tripoda cand miscam cardanul am plecat in probe si vibra masina intre 75-90km/h,dupa aia se stabiliza cat de cat,am parcurs 30km si mirosea a incins in zona ird,am oprit la un parc de dezmembrari si am dat cardanul jos,tripoda a ramas lipita de flansa ird,deabia a putut mecanicul sa o desfaca,acele din tripoda nici nu mai erau-astept sfaturi de la colegii mai priceputi!Va multumesc si"LA MULTI ANI!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Am vorbit cu omul-le reconditioneaza in Ungaria,vrea intai sa-i trimiti vcu-ul tau sau sa il aduci personal in com.Pantelimon-are acum numai unul pe stoc,zice ca baietii din Ungaria numai reconditioneaza decat dupa sarbatori,problema la mine este ca am pus rulmenti noi pe vcu si nu stiu cum sa-i dau jos fara sa-i stric si sa-i dau omului vcu-ul la schimb.Am facut proba cu parghia si greutatea la roata si coboara dar cam greu,am schimbat rulmentii,tamponul central de la diferential,montat cardan-putin joc in tripoda cand miscam cardanul am plecat in probe si vibra masina intre 75-90km/h,dupa aia se stabiliza cat de cat,am parcurs 30km si mirosea a incins in zona ird,am oprit la un parc de dezmembrari si am dat cardanul jos,tripoda a ramas lipita de flansa ird,deabia a putut mecanicul sa o desfaca,acele din tripoda nici nu mai erau-astept sfaturi de la colegii mai priceputi!Va multumesc si"LA MULTI ANI!" La Multi Ani, dar mai ales la multi bani ! Ca o sa ai nevoie :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander acele din tripoda nici nu mai erau Din cauza lipsei rolelor ace aveai acele vibratii. Daca se incinge IRD-ul cel mai indicat este sa-l desfaci si sa-i faci o inspectie. Nu stiu de ce, dar banuiesc ca nu prea mai are ulei in el... Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander si eu experimentez ceva vibratii in zona 75-90km/h de ceva vreme. am schimbat rulmentii IRD in ultimul an si cam de-atunci banuiesc ca ar fi treaba. si mai in urma am pus un ird reconditionat ce a venit la pachet cu niste rulmenti foarte prosti. cei de acum sunt buni, GKN nu haraie nu nimic de peste 1 an. mai am bucsile de la bara stabilizatoare muiate si mai troncane la denivelari..si cred ca si bucsaraia pe la bratele bascula e muiata. deci cam ce-ar putea da vibratia intre vitezele alea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Verifica toata linia cardanului in prima faza. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander cauciucurile sunt centrate/verificate pe banc? .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander cand le-am pus anul trecut am echilibrat toate rotile...si indreptat jantele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Unde gasesc tripoda(cardan fata)pt.LRF? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 29, 2015 Partajează Postat Decembrie 29, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Unde gasesc tripoda(cardan fata)pt.LRF? La dezmembrari? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Cum verific nivelul uleiului din ird? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Vascocuplajul l-am verificat cu bara si contragreutatea coboara lin,am schimbat rulmentii vcu,tampoanele diff,crucile nu au joc,problema cu vibratiile au fost-cred-din tripoda,cumpar un cardan fata sh montez totul si om vedea cum se comporta.Daca sa zicem ca vcu nu e in parametri normali il voi reconditiona dar nu am uleiul siliconic,de unde il pot procura? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 31, 2015 Partajează Postat Decembrie 31, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Citeste aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80648-reconditionare-VCU. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 31, 2015 Partajează Postat Decembrie 31, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Multumesc mult DKW! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 31, 2015 Partajează Postat Decembrie 31, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Dupa sarbatori vreau sa reconditionez vcu!Va tin la curent cu ce am(voi)realiza! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate