Liviu-San Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander @freeMPI,ce te-a determinat sa schimbi VCU la masina? Cum ai ajuns la concluzia ca trebuie schimbat(afara de manual)? Sincer si eu ,l-as schimba, dar avand in vedere cat costa,mai stau un pic sa ma gandesc. Agregatul din dotare l-am luat la 136.000km si acum are vreo 30.000 in plus.Pe unde am fost,toti mi-au spus ca VCU nu este blocat si am luat-o ca atare si din fericire pt mine nu s-a intamplat nicio nasoala.@DKW,n-a schimbat in viata lui VCu la masina si nu se mai vaita de el,+ca are peste 200k cu masina.Cred ca i se acorda o importanta la VCU asta mai mult decat merita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander mașina mea este din 2001, are aproape 270.000 km și nu am schimbat VCU e drept, poate l-am folosit prea mult și l-am păstrat în formă... :) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 @DKW n-a schimbat in viata lui VCu la masina si nu se mai vaita de el,+ca are peste 200k cu masina. Cam 306000 km, masina Alexei.:grin: Durata de viata a VCU-ului si a IRD-ului o dicteaza stilul de mers, daca te mulezi pe cerintele masinii si depui un mic efort de a intelege sistemul ei de functionare o sa scapi de cheltuieli neprevazute. mașina mea este din 2001, are aproape 270.000 km și nu am schimbat VCU e drept, poate l-am folosit prea mult și l-am păstrat în formă... :) Dacule, ai pus punctul pe i. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Cam 306000 km, masina Alexei.:grin: Intr-adevar VCU trebuie mentinut "in forma", adica trebuie pus la treaba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander "Tavalita" un pic prin mocirla, ii dezmorteste toate articulatiile. Acum este vremea ce-a mai prielnica. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander "Tavalita" un pic prin mocirla, ii dezmorteste toate articulatiile. Acum este vremea ce-a mai prielnica. Numai bine, Alin Da, mai ales ca poate vine si ceva zapada... putem sa le punem la treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FreeMPI Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 (editat) @freeMPI,ce te-a determinat sa schimbi VCU la masina? Cum ai ajuns la concluzia ca trebuie schimbat(afara de manual)? Sincer si eu ,l-as schimba, dar avand in vedere cat costa,mai stau un pic sa ma gandesc. Agregatul din dotare l-am luat la 136.000km si acum are vreo 30.000 in plus.Pe unde am fost,toti mi-au spus ca VCU nu este blocat si am luat-o ca atare si din fericire pt mine nu s-a intamplat nicio nasoala.@DKW,n-a schimbat in viata lui VCu la masina si nu se mai vaita de el,+ca are peste 200k cu masina.Cred ca i se acorda o importanta la VCU asta mai mult decat merita. Dupa ce am luat masina, la 170.000, am constatat faptul ca nu il are schimbat............pentru a evita surprize gen IRD si diferential spate.........in situatia in care imi scotea un usor huruit in zona IRD.......am facut efortul de al schimba......preventiv...pe ideea ca tin masina si este bine sa o intretin si sa am grija de ea. In privinta tavalitului..........ma inscriu la o tura soft:) Fost posesor de ATV pot spune ca dezmortitul agregatului este cheia, la fel ca si mentenanta permanenta.......aia dupa manual si aia dupa o tura zdravana. A fost prima mea masina SH.....pot spune ca este problematica situatia............mai ales in cazul in care iti place masina si vrei sa o ti. Fiind sh, necunoscand fostul proprietar, masina venind din Italia, intr-o stare buna, dar vizibil pusa la treaba.....ce a fost de inlocuit si pus la punct am facut.......cu un efort considerabil......si desigur cu certitudinea ca punand piese de origine or sa si tina.....fara insa a exclude ca daca este sa crape, o sa crape chiar si o piesa noua. Buna seara Daca axul este demontat puteti sa-l trimiteti la noi pentru constatare . Constatarea este gratuita reparatia insa este contra cost . Garantie rearatie 12 luni fara limita de km ! Probabil este necesata echilibrare dinamica dupa interventii asupra axului cardanic . Dispunem de tehnologie capabila sa echilibreze axul corect , nu pe strung , la comparator ....bla bla .... Noi suntem din Bucuresti si avem atelier specializat in reparatia axelor cardanice . Sincer ma intreb de ce nu ne-ati gasit ... Nu axul este problema...........przinta doar o oscilatie a turatiei. Huruitul...suieratul peste 80km/h descris tine de un rulment sau de o coroana dintata din IRD sau diferential spate. Multumesc pentru amabilitate. In privinta apelatului.........am vazut ca sunteti:)..........si avand cauciucuri all season pe LR caut un set de lanturi, de calitate, care sa se potriveasca si pe cealalta masina.....jante de 16.... Editat Decembrie 8, 2014 de DKW Audi A4 B8 VW Polo 6R Land Rover - Freelander 1 TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander @FreeMPI, manualul de utilizare este sfant, urmat de RAVE disc 1. Odata aprofundate cele scrise acolo vei intelege mult mai usor comportamentul masinii. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FreeMPI Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander @FreeMPI, manualul de utilizare este sfant, urmat de RAVE disc 1. Odata aprofundate cele scrise acolo vei intelege mult mai usor comportamentul masinii. Stiu! :) Aprofundez incet si cu rabdare, cat si cu eventual mult stres pentru cei de aici, vechi si care cunosc si s-au lovit de anumite probleme. Pot spune ca in zona Seat/VW/Audi le-am invatat in timp si le cunosc. Aici inca sunt mic si mai am multe de invatat. Sunt perseverent. Multumesc insa mult pentru atmosfera si modul placut pe care il abordati in discutii. Audi A4 B8 VW Polo 6R Land Rover - Freelander 1 TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander A fost prima mea masina SH.....pot spune ca este problematica situatia............mai ales in cazul in care iti place masina si vrei sa o ti. Odata pusa la punct masina, macar stii ce ai... si crede-ma ca merita. A mea e din 1999, nu zic cati bani am bagat in ea, zic doar ca a meritat. Pune-o la punct cum trebuie si n-o sa-ti para rau, e din 2005 si cum am vazut poza arata super. Succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 Re: IRD si Vascocupla la Freelander rulmentii VCU huruie/freaca rau la viteze mici. i-am schimbat recent dupa cum ammai spus pe-aici. la viteza mai mare, se centreaza si nu mai fac zgomot. frecatura "reflecta" cumva in IRD...cam de-acolo parea ca se aude zgomotul. in final ei erau..ambii muci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 cuplu strangere piulite Buna seara Un prieten tocmai si-a comadat kit-ul de reconditionare IRD respectiv pinion, coroana, rulmenti si simeringuri - kit original din Anglia. Daca stie cineva care este cuplul prevazut de strangere pentru piulita de pe coroana si cea de la pinion. Am cautat in RAVE dar nu am gasit, sunt date cuplurile doar la sistemul de prindere pe masina. Momentan stam cu el desfacut. Va rog daca stie cineva valorile sau daca imi puteti spune unde le pot gasi. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Stangi la "mana". Nu este nici un cluplu. Indicat este sa aveti schema in fata pentru a nu inversa pozitia rulmentilor. Restul este rilu-rilu.... Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin1973 Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Stangi la "mana". Nu este nici un cluplu. Indicat este sa aveti schema in fata pentru a nu inversa pozitia rulmentilor. Restul este rilu-rilu.... Numai bine, Alin Schema avem, rulmentii i-am pus exact dupa cum erau, maine il punem la loc. multumesc pentru informatie 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Februarie 16, 2015 Partajează Postat Februarie 16, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander App. la mine, simeringul de pe pinionul mic (cel dinspre cardan) a lacrimat de nou, am luat altum din tara, idem, nu stiu daca "asa face toate", dar nu este motiv de panica. Completarea periodica cu ulei in IRD, face ca acesta sa fie "mereu proaspat".:wink: Implicare! Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ovidiu87 Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 IRD si Vascocupla la Freelander Salutare domnilor ! Am si eu o problema si poate stie cineva sa imi explice cum sta treaba.......Am achizitionat kit-ul de reparati pt IRD(pinion + coroana, rulmenti si semeringuri),am schimbat tot sa fie nou dar cand am pus capacul IRD-ului mi se pare ca merge cam greu la rotirea manuala.Stie cineva cum ar trebui sa mearga(usor sau mai greu)la rotirea cu mana.va multumesc !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Salutare domnilor ! Am si eu o problema si poate stie cineva sa imi explice cum sta treaba.......Am achizitionat kit-ul de reparati pt IRD(pinion + coroana, rulmenti si semeringuri),am schimbat tot sa fie nou dar cand am pus capacul IRD-ului mi se pare ca merge cam greu la rotirea manuala.Stie cineva cum ar trebui sa mearga(usor sau mai greu)la rotirea cu mana.va multumesc !!! ....care capac....pune o poza pentru identificare If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Daca totul este pus ok, este normal ca la mana sa se invarta mai greu. Frecarea angrenajelor se face pe uscat. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Salut! Eu zic sa mergi la un mecanic de transmisie,ptr ca acolo se face un reglaj de danturi pinioane(grup conic) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Re: IRD si Vascocupla la Freelander Salut! Eu zic sa mergi la un mecanic de transmisie,ptr ca acolo se face un reglaj de danturi pinioane(grup conic) http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68433-masina-mea-TD4-2001-jurnal-probleme-prezente-si-viitoare&p=838908&viewfull=1#post838908 Numai bine, Alin Editat Februarie 19, 2015 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusica Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Concluzia.........? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Daca reciteai postarea mea, aflai "concluzia"! Poate "Rave" este nu complet.... :grin: Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander ! Poate "Rave" este nu complet.... :grin: Evident ca RAVE nu este complet, nu numai in ce priveste Freelander:wink: Pentru operatiile de reconstruire/reparare IRD este necesar un manual dedicat (acesta exista numai la service-urile reprezentantelor din tari cu apa ceva mai calda ca a noastra:grin:). Acesta este si motivul pentru care exista foarte putine firme care se ocupa cu asa ceva si mai garanteaza si rezultatul obtinut. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ovidiu87 Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander ....care capac....pune o poza pentru identificare imi cer scuze nu pot pune poza cu capacul respectiv deoarece masina nu imi este acasa dar incerc sa fiu maii explicit in explicatie....este vorba despre capacul mare al ird_ului(viv a vis )de racitorul de ulei(locul unde intra planetara).daca a mai reconditionat cineva din dumneavostra sau a achizitionat unul nou imi poate raspunde la intrebarea anterioara daca este normal sa se invarta la mana mai greu sau ar trebui sa mearga usor avand un vedere ca piesele sunt noi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Re: IRD si Vascocupla la Freelander [/left] http://www.jpat.co.uk/transfer%20case%20landrover%20freelander%20IRD%2010%20April%202013.pdf Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate