Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

IRD si Vascocupla la Freelander

luci45

Postări Recomandate

Re: IRD si Vascocupla la Freelander

Buna intrebarea, raspunsul este mai dificil :)

De ce nu o fi apasat userul hippo biluta sa constate daca iese ceva pe acolo ?

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 418
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salut !

Ma bag si eu putin in seama, asa "semi offtopic" :grin: sa va intreb...

Nu exista nici o varianta mai Heavy Duty pentru VCU si IRD ? Nu s-a gasit deloc o rezolvare definititva la ansamblele astea ?

Eu nu as avea curaj sa plec la drum cu un Freelander, ba pica una, ba cealalta... as fi tot stresat ca acum se gata ceva...

Nu vreau sa fiu rau, dar sincer in ultima perioada am citit una alta de Freelander si m-am dezumflat putin... Mare pacat de masina in sine, arata bine la design si inca n-am vazut unul sa ii stea rotile strambe sau ceva, ma gandesc ca e reusit la suspensie si caroserie dar transmisia aia...

Editat de Cristian1

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Am mai spus si poate o sa ma repet atat timp cat VCU figureaza ca si consumabila in orice manual service si are indicatie a se schimba la 70.000 mile nu are sens sa ne argumentam la fiabilitatea transmisiei ! Restul reconditionari si depasiri de termene fiecare le face responsabil !

Referitor la transmisie orice masina are bubele ei ,in IRD s-au schimbat din anul 2001 componente cu unele din alt aliaj mai rezistent ! E frumos sa ai freelander,dar inainte de toate sa o cumperi sa fie in mintile ei !

Nu ma mir ca unii baga 2-3000 de euro in ele in conditiile in care masina a fost 1500-2000 de euro !

:x

• Like 1
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

@Andrei Vlad,ai pus punctul pe "i". Asta am increcat sa raspund si eu in diferite topicuri legat de fiabilitatea acestui model de masina. Ca o avea si ea bubele ei, nu comentez, ca fiecare marca/model are unul sau mai multe puncte slabe,ca doar nu s-a inventat inca masina perfecta. Eu am ajuns cu masina la 180k si nu am nicio problema cu transmisia. E adevarat, ca am depasit numarul de km la VCU,dar e trecut pe lista de consumabile. O sa strang din buci si o sa iau VCU nou,original, pentru ca nu am incredere in cele reconditionate ca ar functiona in parametrii. @DKW, nici nu mai stie cati km are cu masina si are VCU original,nu a schimbat nimic la transmisie si masina tot merge. Mai trage si remorca dupa ea.

In alta ordine de idei, la o masina care costa la vremea ei peste 30.000E,refuz sa cred ca nu este fiabila. Iar sistemul asta de transmisie,nu cred ca l-au inventat cei de la LR si a fost preluat de la alti fabricanti.

Link spre comentariu

V

Nu exista nici o varianta mai Heavy Duty pentru VCU si IRD ? Nu s-a gasit deloc o rezolvare definititva la ansamblele astea ?

Eu nu as avea curaj sa plec la drum cu un Freelander, ba pica una, ba cealalta... as fi tot stresat ca acum se gata ceva...

Nu ai nevoie de VCU si IRD heavy duty daca stii sa folosesti masina in scopul pentru care a fost conceputa. La Freelander ''missing link'' este Owners Manual, pe care il/l-au citit cel mult 10% din utilizatori, restul folosind masina dupa cum au crezut ei de cuviinta. Ca o paralela, am vazut destui posesori de 4x4 ''serios'' care nu stiau ce sa faca cu a 2-a manetutza.

Revenind la Freelander, o simpla lectura de dupa-amiaza a manualului te poate scapa de cheltuieli inutile.

Personal, nu mi-e frica sa merg la un drum lung cu Freelander-ul, iar daca ar pica ceva stiu sa remediez, cunoscand cauzele. Acum 3 ani sotia (userul @Alexa) a plecat pana in Olanda cu 2 motociclete pe platforma si la intoarcere a facut un ocol prin Germania sa ia un ATV, in total 4500 km fara nicio problema, exceptand o banala pana de cauciuc.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

E tare.

1. Vad ca s-a inlocuit si cardanul.

2. Trebuie sa stii cand sa DEcuplezi 4x4. La Duster se decupleaza automat la mai mult de 40 km/h. In cazul asta daca l-ai uitat cuplat .....:wtf1:

Link spre comentariu

E tare.

2. Trebuie sa stii cand sa DEcuplezi 4x4. La Duster se decupleaza automat la mai mult de 40 km/h. In cazul asta daca l-ai uitat cuplat .....:wtf1:

Nu ai cum sa uiti, cuplezi 4x4 doar in teren sau iarna pe zapada,in rest mergi in 4x2,dar tot se invarte grupul spate si cardanul,asa ca economia de combustibil este insignifianta fata de varianta standard. Doar ca masina va fi mai "elastica".

Si la accelerari si decelerari,stresul il preia IRD-ul. Si in 4x2,la viteza in curbe,TC-ul nu-si mai face treaba pentru care a fost el conceput. Parerea mea, este ca nu prea merita improvizatia asta pentru sistemul asta de transmisie. Daca la vremea respectiva ar fi existat solutia tehnica adoptata la Nisan si Duster,probabil ca s-ar fi montat si pe LR. Oricum,ideea este interesanta si astept pareri pro si contra.

Link spre comentariu

E tare.

Un martor luminos...cuplat-aprins/decuplat-stâns.........se prea poate să mai fi găvut si alte modificări...!

Link spre comentariu

Si in 4x2' date='la viteza in curbe,TC-ul nu-si mai face treaba pentru care a fost el conceput.[/b']

Mai precis ESp-ul, partea cealalta care lucreaza tot cu ABS-ul. Si se va ajunge la chestii nasoale gen rupt planetare fata sau diferential fata, nu mai pun la socoteala cum va reactiona masina in vreo situatie ''delicata''.

Din cate am vazut pana acum, cele care sunt rulate pe toate categoriile de drumuri (si folosite exact in scopul pentru care au fost concepute) nu au asemenea probleme, sau foarte mici/rare.

VCU replaced by a TEGRALOCK

O tampenie maxima, si dintr-un singur motiv destul de important, lipsa unui damper care sa preia socurile din transmisie in momentul cuplarii 4x4. In rest, ce am zis mai sus.

Editat de DKW

Link spre comentariu

O tampenie maxima, si dintr-un singur motiv destul de important, lipsa unui damper care sa preia socurile din transmisie in momentul cuplarii 4x4. In rest, ce am zis mai sus.

Corect, dar iti dai seama ca in momentul cuplarii/decuplarii masina trebuie sa fie stationata si sa te joci cu ambreiajul. Sistemul asta il am montat pe Niva si asa procedez cand o scot din 4x4.

Link spre comentariu

... si toate avantajele native ale sistemului 4x4 permanent se duc pe apa sambetei. Mai degraba iau un MCV si gata.slp

Link spre comentariu

Vai ce prostie de filmulet si de solutie !

Deci ce zice defapt ala acolo e ca acum are 4x4 sau 4x2 ... si din ce ne arata e ca are defapt un 4x4 fara TC si prin urmare a transformat o masina foarte potenta pentru clasa ei in una mai proasta... Doar de dragul de a nu respecta recomandarea de service a unei CONSUMABILE !

Asta cu economia si bla bla ... Pai nu iti lua 4x4 daca nu ai sa ii dai ce ii trebuie !

In alta oridine de idei ... sistemul e cel mai bun asa cum e si se potriveste perfect pentru tipul de masina, transmisia ei si exploatarea pentru care Freelanderul a fost conceput...Ipotetic vorbind , doar nu credeti ca designerii au fost platiti degeaba sau sunt chiar asa tampiti ca sa nu fi conceput un sistem de tractiune 4x2 / 4x4(mai ales unul ca cel din filmulet) in conditiile in care toti producatorii faceau asta ?...La vremea aia s-a dorit a fi o inovatie !

Revin la consum acesta a scazut considerabil datorita eliminarii cutiei de transfer si celorlalte componente necesare unui sistem 4x4 !

Daca vreti un Freelander capabil atunci incercati una cu transmisie automata...aceasta din urma suplineste cu brio "marele dezavantaj" lipsa reductorului !

:x

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Deci am văzut acum ceva timp topicul omului în uk, spunea că a costat în jur de 1000 lire toată treaba, aproximativ două schimburi complete VCU +rulmenţi (200000 km).

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Am si eu o intrebare

Cum poti deosebi un IRD fabricat inainte de 2002 fata de unu fabricat dupa.

Bineinteles ca este dat jos de pe masina =))

Dupa saibele distantier din diferential. :grin:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Dupa saibele distantier din diferential. :grin:

Ce treaba ai daca e dintr-un an sau altul. trebuie reconditionat si gata . O sa mearga ca nou , adica nu va mai strange in viraje. Merita 500 lei

IRD am desfacut si inainte si dupa 2000. Sunt la fel pe dinauntru.

Editat de teddybear
Postari consecutive cu acelasi subiect
Link spre comentariu

Ce treaba ai daca e dintr-un an sau altul. trebuie reconditionat si gata . O sa mearga ca nou , adica nu va mai strange in viraje. Merita 500 lei

Ce legatura are IRD-ul cu infranarea provocata de VCU?

Link spre comentariu

Ce legatura are IRD-ul cu infranarea provocata de VCU?

Are treaba mare. IRD este suprasolicitat cand VCU se blocheaza. Imagineaza-ti doua roti dintate . Una o invarte pe a doua . Pe prima o invarte motorul masinii iar pe cealalta o blochezi. Ce se poate intampla? Se rup dintii de la roata dintata mai slaba.(adica de la coroana)

Pot sa fac si poze cu IRD defect sa va arat(celor interesati) .

Editat de Flaviu co
Link spre comentariu

Importanta da,dar foooarte prost construita,gandita !

Pe ce te bazezi cand spui asta?

Nu uita ca Freelander 1 a definit conceptul de SUV la un moment in care "altii" habar n-aveau nici de 4x4.

Iar cata vreme VCU e considerat "consumabil" chiar de producator... despre ce vorbim?

Asta a fost solutia constructiva ieftina la momentul ala... si sunt exemplare, corect exploatate, ai caror proprietari au aflat de VCU la peste 200k km... desi producatorul ii da o durata de viata mult mai mica!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare