Flaviu co Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Pe ce te bazezi cand spui asta? Nu uita ca Freelander 1 a definit conceptul de SUV la un moment in care "altii" habar n-aveau nici de 4x4. Iar cata vreme VCU e considerat "consumabil" chiar de producator... despre ce vorbim? Asta a fost solutia constructiva ieftina la momentul ala... si sunt exemplare, corect exploatate, ai caror proprietari au aflat de VCU la peste 200k km... desi producatorul ii da o durata de viata mult mai mica! Noi nu schimbam pe masinile noastre piesele la timp ci doar cand ne lasa cu totul , asta e problema indiferent de marca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Noi nu schimbam pe masinile noastre piesele la timp ci doar cand ne lasa cu totul , asta e problema indiferent de marca Oare la cine faci referire cu acel "noi" in afirmatia de mai sus? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: IRD si Vascocupla la Freelander io cred că la cei care comentează și nu dețin mașina asta :ha1 ori poate la șoferii care nu au grijă de acareturi? cine știe... întotdeauna utilizatorii sunt mai pricepuți ca inventatorii! http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AXP Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Re: IRD si Vascocupla la Freelander io cred că la cei care comentează și nu dețin mașina asta :ha1 ori poate la șoferii care nu au grijă de acareturi? cine știe... întotdeauna utilizatorii sunt mai pricepuți ca inventatorii! Daaaa, ... In special utilizatorii de nationalitate Romana, ...., daca-i dai la Roman, sarma si patent, repara orice, de la bicicleta la avion, ...,iar daca-i dai si o pila transforma bicicleta in avion, ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Re: IRD si Vascocupla la Freelander Daaaa, ... In special utilizatorii de nationalitate Romana, ...., daca-i dai la Roman, sarma si patent, repara orice, de la bicicleta la avion, ...,iar daca-i dai si o pila transforma bicicleta in avion, ... Off-topic: Daca ai impresia ca in alte tari cu apa mai calduta nu gasesti specimene identice, sau chiar mai rau, te inseli. On-topic: Vascocuplajul nu se strica asa usor daca masina este utilizata corespunzator, si iar ne lovim de chestia aiaia numita lipsa de interes in a te informa cum sa folosesti corect utilajul din dotare. Sunt sanse mult mai mari sa crapi diferentialul spate sau IRD-ul daca circuli cu anvelope nepotrivite, presiune mare sau inegala in ele, sistem de franare cu probleme. 35 de pagini pt o piesa de Land Rover !!! :) Nea Luigi, e usor sa de dat un verdict,asa, din inertie. Nu uita ca multe kkturi de piese de Land Rover se regasesc si pe marci mai destepte/frumoase/devreme acasa. Toti producatorii o dau de gard uneori, dar utilizatorii sunt cei care creeaza mitul (ne)fiabilitatii. Editat Decembrie 22, 2016 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigibrbr Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Va salut Am o intrebare poate sunt off topic dar incercand sa evit probleme tehnice costisitoare la freelander (gen vascocupla) as prefera sa il fac 4x2 (tractiune pe fata) si sa il folosesc doar pe asfalt. Care sunt parerile dumneavoastra despre aceasta ideie? Pro? contra? riscuri? efecte bune sau rele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Va salut Am o intrebare poate sunt off topic dar incercand sa evit probleme tehnice costisitoare la freelander (gen vascocupla) as prefera sa il fac 4x2 (tractiune pe fata) si sa il folosesc doar pe asfalt. Care sunt parerile dumneavoastra despre aceasta ideie? Pro? contra? riscuri? efecte bune sau rele? O tâmpenie! Da in situații extreme (a picat ceva: IRD-ul, VCU-ul) poți circula 2WD, pana rezolvi situația.... Nu contează ca circuli doar pe asfalt..., mașina nu a fost gândita pentru tracțiune fata! .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 (editat) Referitor la subiect am si eu o problema Am scos cardanul peste vara Am pus inapoi cardanul Roti spate alta firma dar uzura apoximativ la fel fata de fata VCU fara probleme mari iarna trecuta, cardan scos peste vara deci depozitat nefunctional Siguranta arsa de la TC, bec aprins tot timpul Rulat 100km fluierat in mers , eu zic de pe spate. cardan spate incins aruncat 1/2 ulei Am completat ulei am repus siguranta bec stins bord Se mentine suieratul Sa schimb rotile ? Cum imi dau seama ca diff spate nu e stricat ? TC nefunctional a avut ceva influenta ? nimaso a patit asa cu rotile dar nu am mai gasit raspunsul lui dupa ce le-a schimbat. VCU e scump de tot ca sa pun unul de incredere Multumesc Trebuie sa te corectez putin. Uleiul siliconic din interiorul VCU are tocmai proprietatea sa nu-si schimbe vascozitatea la temperatura. Aceasta este proprietatea principala a acestui lichid. Va salut Am o intrebare poate sunt off topic dar incercand sa evit probleme tehnice costisitoare la freelander (gen vascocupla) as prefera sa il fac 4x2 (tractiune pe fata) si sa il folosesc doar pe asfalt. Care sunt parerile dumneavoastra despre aceasta ideie? Pro? contra? riscuri? efecte bune sau rele? Poti sa-l faci linistit. O sa mearga fain si nu mai simti cum franeaza in viraje. Garantez ca nu sunt probleme' O tâmpenie! Da in situații extreme (a picat ceva: IRD-ul, VCU-ul) poți circula 2WD, pana rezolvi situația.... Nu contează ca circuli doar pe asfalt..., mașina nu a fost gândita pentru tracțiune fata! Salut. Cand pica IRD nu mai poti circula nici 4x2 pana nu demontezi pinionul de atac, si montezi un capac in loc ,ca sa nu curga uleiul . Editat Ianuarie 15, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Poti sa-l faci linistit. O sa mearga fain si nu mai simti cum franeaza in viraje. Garantez ca nu sunt probleme' Eu nu stiu pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii si sfaturi,mai ales la un user nou,care nu stie prea multe despre noua achizitie. Ai cumva vreo reprezentanta Land Rover,esti expert in transmisia la Freelander si tot ce tine de acest model de autovehicul, ca nu inteleg. Din poza de la avatar,am vazut ce LRF ai si nu cred ca esti in masura sa dai sfaturi atat timp cat nu ai o experienta de cativa ani cu masina din dotare. Inainte sa dai sfaturi legat de transmisie 4x2,te-ai informat de socurile care primeste IRD-ul fara cardanul spate? Ai mers personal cu tractiunea fata cativa ani si n-ai patit nimic la transmisie? Mi se par niste intrebari pertinente,la care as vrea sa-mi raspunzi punctual,sau poate ai inventat tu apa calda in materie de Freelander si eu n-am aflat inca. Imi cer scuze pentru postarea mea "acida" si rog un moderator sa o stearga daca considera. Nu vreau sa mai fac referire la raspunsuri pe topicuri vechi si "ingropate" dar nu inteleg in esenta ce urmaresti... Seara buna! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Salut. Cand pica IRD nu mai poti circula nici 4x2 pana nu demontezi pinionul de atac, si montezi un capac in loc ,ca sa nu curga uleiul . Daca ma "citeai puțin" vedeai că am avut 2 momente in care am utilizat mașina 2wd... Deci partea cu capul... nu mai este un mister pentru mine .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Eu nu stiu pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii si sfaturi,mai ales la un user nou,care nu stie prea multe despre noua achizitie. Ai cumva vreo reprezentanta Land Rover,esti expert in transmisia la Freelander si tot ce tine de acest model de autovehicul, ca nu inteleg. Din poza de la avatar,am vazut ce LRF ai si nu cred ca esti in masura sa dai sfaturi atat timp cat nu ai o experienta de cativa ani cu masina din dotare. Inainte sa dai sfaturi legat de transmisie 4x2,te-ai informat de socurile care primeste IRD-ul fara cardanul spate? Ai mers personal cu tractiunea fata cativa ani si n-ai patit nimic la transmisie? Mi se par niste intrebari pertinente,la care as vrea sa-mi raspunzi punctual,sau poate ai inventat tu apa calda in materie de Freelander si eu n-am aflat inca. Imi cer scuze pentru postarea mea "acida" si rog un moderator sa o stearga daca considera. Nu vreau sa mai fac referire la raspunsuri pe topicuri vechi si "ingropate" dar nu inteleg in esenta ce urmaresti... Seara buna! DIN 1994 ma ocup de reparatii auto, in general ma ocup de BMW, cu Land Rover a fost fara intentie dar am observat usurinta cu care se repara, piese noi se gasesc din belsug, capacitate off road buna, asa ca am indragit marca. Masina din poza o am de 3 ani si am facut cu ea vreo 30000 km din care 25000 fara cardan. Mai interesant este cum de tragi niste concluzii asa de exacte? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander DIN 1994 ma ocup de reparatii auto, in general ma ocup de BMW, cu Land Rover a fost fara intentie dar am observat usurinta cu care se repara, piese noi se gasesc din belsug, capacitate off road buna, asa ca am indragit marca. Masina din poza o am de 3 ani si am facut cu ea vreo 30000 km din care 25000 fara cardan. Mai interesant este cum de tragi niste concluzii asa de exacte? Mda,desi nu m-ai raspuns la intrebari pertinent,o sa-ti raspund la intrebare din experienta proprie.Si anume,cand am lasat cardanul la schimbat rulmenti intermediari,am plecat cu masina 4x2 si intr-advar,este mai "vioaie",fuge mai tare,dar asta nu inseamna ca asa trebuie sa fie. Socurile din IRD sunt evidente.Daca nu se iau in calcul,asta nu inseamna ca nu exista.Masina asta a fost conceputa ca un 4x4 permanent si orice artificiu inseamna un punct in minus pentru transmisie. Faptul ca transformi un 4x4 permanent in 4x2,nu e ok si mai devreme sau mai tarziu se vor vedea rezultatele in IRD. Daca tot a venit vorba despre experienta,m-as fi asteptat sa recomanzi solutia salvatoare pt. transmisie si anume inlocuirea VCU,o piesa schimbabila la 150K,data de producator,nu sa recomanzi varianta "romanesca" lasa ca merge si asa.... Si faptul ca te ocupi cu motoare BMW,pot sa ti-o accept,dar asta nu are legatura cu transmisia de LRF. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: Vascocupla la Freelander Trebuie sa te corectez putin. Uleiul siliconic din interiorul VCU are tocmai proprietatea sa nu-si schimbe vascozitatea la temperatura. Aceasta este proprietatea principala a acestui lichid. Ba exact asta face, altfel nu ar putea sa antreneze puntea spate cand este nevoie. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 (editat) Ba exact asta face, altfel nu ar putea sa antreneze puntea spate cand este nevoie. Daca chiar crezi asa ceva cum crezi se raceste instantaneu dupa ce nu mai patineaza fata? Pentru ca sa te convingi iti propun un experiment simplu: plimba-ti mana prin apa cu viteza foarte mica si n-o sa simti mai nimic. Plimba mana rapid si vei simti cum apa se opune din cauza desitatii pe care o are. Exact asa lucreaza vascocuplajul. Mda,desi nu m-ai raspuns la intrebari pertinent,o sa-ti raspund la intrebare din experienta proprie.Si anume,cand am lasat cardanul la schimbat rulmenti intermediari,am plecat cu masina 4x2 si intr-advar,este mai "vioaie",fuge mai tare,dar asta nu inseamna ca asa trebuie sa fie. Socurile din IRD sunt evidente.Daca nu se iau in calcul,asta nu inseamna ca nu exista.Masina asta a fost conceputa ca un 4x4 permanent si orice artificiu inseamna un punct in minus pentru transmisie. Faptul ca transformi un 4x4 permanent in 4x2,nu e ok si mai devreme sau mai tarziu se vor vedea rezultatele in IRD. Daca tot a venit vorba despre experienta,m-as fi asteptat sa recomanzi solutia salvatoare pt. transmisie si anume inlocuirea VCU,o piesa schimbabila la 150K,data de producator,nu sa recomanzi varianta "romanesca" lasa ca merge si asa.... Si faptul ca te ocupi cu motoare BMW,pot sa ti-o accept,dar asta nu are legatura cu transmisia de LRF. Cand transmisia este 4x4 presiunea pe pinioane este mai mare nu mai mica. Editat Ianuarie 15, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Uleiul ala pana la 100° C nu face nimic, la 110° C devine foarte vascos. Ce spui tu acolo se intampla in VCU la un mers normal, cand VCU transfera cca 5-10% din cuplu la puntea spate. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 (editat) Mda,desi nu m-ai raspuns la intrebari pertinent,o sa-ti raspund la intrebare din experienta proprie.Si anume,cand am lasat cardanul la schimbat rulmenti intermediari,am plecat cu masina 4x2 si intr-advar,este mai "vioaie",fuge mai tare,dar asta nu inseamna ca asa trebuie sa fie. Socurile din IRD sunt evidente.Daca nu se iau in calcul,asta nu inseamna ca nu exista.Masina asta a fost conceputa ca un 4x4 permanent si orice artificiu inseamna un punct in minus pentru transmisie. Faptul ca transformi un 4x4 permanent in 4x2,nu e ok si mai devreme sau mai tarziu se vor vedea rezultatele in IRD. Daca tot a venit vorba despre experienta,m-as fi asteptat sa recomanzi solutia salvatoare pt. transmisie si anume inlocuirea VCU,o piesa schimbabila la 150K,data de producator,nu sa recomanzi varianta "romanesca" lasa ca merge si asa.... Si faptul ca te ocupi cu motoare BMW,pot sa ti-o accept,dar asta nu are legatura cu transmisia de LRF. Initial chiar am intentionat sa montez un cuplaj electromagnetic in serie cu VCU ca sa pot sa decuplez spatele cand am chef dar dupa ce mi- am reconditionat VCU am renuntat. Da am reconditionat mai multe si merg perfect. Uleiul ala pana la 100° C nu face nimic, la 110° C devine foarte vascos. Ce spui tu acolo se intampla in VCU la un mers normal, cand VCU transfera cca 5-10% din cuplu la puntea spate. Da-mi un nr de tel sa-ti arat cum este ca am acasa 3 flacoane de ulei cu 100000 csu . pe whatsApp. Eu ce spun demonstrez. Sa vezi ce fain poti sa simti cand umpli VCU cu ulei. Pe masura ce se umple tot mai greu se invarte . Cand e full trebuie sa-l invarti cu ceva mai lung ca sa ai bratul fortei mai mare sa ai forta. Repet totul tine de viteza cu care se invart capetele VCU unul fata de altul. Editat Ianuarie 15, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander ''The concept of the Viscous Coupling Unit (VCU), introduced on Classic Range Rover, was a world first for Land Rover. The VCU has been colloquially described as a "tin of treacle with discs in it". It is a canister between the front and rear propshafts, filled with a silicone fluid sandwiched between steel plates. The fluid has the characteristic of increasing its viscosity when stirred and heated. When the wheels on the front axle start to lose traction, they cause the front and rear propshafts to rotate at different speeds to each other. This makes the discs in the VCU rotate at different speeds, which in turn causes a rise in temperature, progressively locking the discs together. This effectively starts to couple the front and rear propshafts, eventually dividing torque equally between front and rear axles to maintain traction and control. The response is almost instantaneous, and undetectable by the driver. As the front wheels regain traction, the temperature in the VCU drops, the viscosity of the fluid returns to its original level, and the propshafts are unlocked, reverting to normal drive mode.'' Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) ''The concept of the Viscous Coupling Unit (VCU), introduced on Classic Range Rover, was a world first for Land Rover. The VCU has been colloquially described as a "tin of treacle with discs in it". It is a canister between the front and rear propshafts, filled with a silicone fluid sandwiched between steel plates. The fluid has the characteristic of increasing its viscosity when stirred and heated. When the wheels on the front axle start to lose traction, they cause the front and rear propshafts to rotate at different speeds to each other. This makes the discs in the VCU rotate at different speeds, which in turn causes a rise in temperature, progressively locking the discs together. This effectively starts to couple the front and rear propshafts, eventually dividing torque equally between front and rear axles to maintain traction and control. The response is almost instantaneous, and undetectable by the driver. As the front wheels regain traction, the temperature in the VCU drops, the viscosity of the fluid returns to its original level, and the propshafts are unlocked, reverting to normal drive mode.'' Ulei siliconic pur de vascozitate 100.000 CST. Cantitate: 60 ml. Ideal pentru modelism sau revizia diferentialelor a diferitelor modele de masini 4WD (Land Rover,Jeep, Mercedes,Toyota,etc) care necesita ulei de vascozitate 100.000cst sau apropiata pentru grup, Nu isi schimba vascozitatea indiferent de temperatura. Restul sunt povesti... De dragul stiintei am supus la sute de grade fluidul recuperat dintr-un VCU care nu a mai fost desfacut si surpriza , a inceput sa fiarba si tot nu s-a intarit. Editat Ianuarie 16, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander De dragul stiintei am supus la sute de grade fluidul recuperat dintr-un VCU care nu a mai fost desfacut si surpriza , a inceput sa fiarba si tot nu s-a intarit. De dragul stiintei eu stiu ca roata nu trebuie reinventata ! Ai incalzit cumva lichidul ala in spatiu inchis sub presiune sau la presiune negativa? Ca poate si siliconul asta in contact cu aerul isi pierde din proprietati cand este incalzit ! Si una e caldura obtinuta din lucru mecanic si alta prin transfer ! Ca sa fie mai clar la o anumita presiune si umplere a vcu la o anumita turatie lichidul ajunge la o temperatura unde densitatea ii permite ( Atentie la aceasi turatie ) sa blocheze , scazand turatia deblocheaza fara ca sa se produca un schimb efectiv de caldura ! De aici vin problemele pe care "Romanul" carpitor de felul lui le ignora pe principiu :"am remontat masina si or mai ramas piese de inca una" ! Atat timp cat nu se cunoaste presiunea initiala in VCU nici nu are rost sa povestim ! Daca exista piesa de schimb de schimb sa fie ! Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander De dragul stiintei eu stiu ca roata nu trebuie reinventata ! Ai incalzit cumva lichidul ala in spatiu inchis sub presiune sau la presiune negativa? Ca poate si siliconul asta in contact cu aerul isi pierde din proprietati cand este incalzit ! Si una e caldura obtinuta din lucru mecanic si alta prin transfer ! Ca sa fie mai clar la o anumita presiune si umplere a vcu la o anumita turatie lichidul ajunge la o temperatura unde densitatea ii permite ( Atentie la aceasi turatie ) sa blocheze , scazand turatia deblocheaza fara ca sa se produca un schimb efectiv de caldura ! De aici vin problemele pe care "Romanul" carpitor de felul lui le ignora pe principiu :"am remontat masina si or mai ramas piese de inca una" ! Atat timp cat nu se cunoaste presiunea initiala in VCU nici nu are rost sa povestim ! Daca exista piesa de schimb de schimb sa fie ! Trebuie sa ne ghidam deci dupa lozinca : CREDE SI NU CERCETA Am crezut totusi ca ajuta pe unii sa stie ceva concret nu informatii de pe internet dar vad ca nu e cazul . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander fără supărare, am constatat asta si o să o mai spun: utilizatorii sunt mai deștepți ca inventatorii, jos pălăria! (da' cum naiba nu a observat nimeni până acum chestia asta cu vcu? de la englezi vreau să zic...) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander fără supărare, am constatat asta si o să o mai spun: utilizatorii sunt mai deștepți ca inventatorii, jos pălăria! (da' cum naiba nu a observat nimeni până acum chestia asta cu vcu? de la englezi vreau să zic...) Daca as fi avut salar 3000 de lire nu observam nici eu , duceam masina la service si pentru umplerea cu lichid de parbriz. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander De dragul stiintei am supus la sute de grade fluidul recuperat dintr-un VCU care nu a mai fost desfacut si surpriza , a inceput sa fiarba si tot nu s-a intarit. Si tot de dragul stiintei reciteste paragraful asta: '' The fluid has the characteristic of increasing its viscosity when stirred and heated.'' Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Si tot de dragul stiintei reciteste paragraful asta: '' The fluid has the characteristic of increasing its viscosity when stirred and heated.'' Ce-ai fi vrut sa scrie. Luati silicon cu 10 euro si bagati-l inauntru ca functioneaza ca nou si dupa asta sa-ti spuna sa cumperi neaparat VCU cu 700 euro . Ma mir ca nu scriu ca e radioactiv. Apropo nu am gasit inca nicaieri reteta de la Coca cola . Oare de ce? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) Re: IRD si Vascocupla la Freelander Trebuie sa ne ghidam deci dupa lozinca : CREDE SI NU CERCETA Am crezut totusi ca ajuta pe unii sa stie ceva concret nu informatii de pe internet dar vad ca nu e cazul . Flaviu eu cred ca trebuie sa citesti cu atentie ce am scris si nu sa ajungi la concluzia Crede si nu Cerceta ! Am zis clar atat timp cat nu poti produce parametrii din fabrica sau ma rog unde se face acest VCU nu poti sa stii exact ca solutia ta e oki ! Te rog sa argumentezi cu documentatie si niste teste daca 10 euro te costa reconditionarea unei piese care e 2200 lei ! Eu iti adresez 3 intrebari la care daca poti sa raspunzi aceasta discutie va duce la lucruri constructive Care este presiunea din VCU la temperatura mediului ambiant si in lucru ? Cum sti daca discurile sunt in regula si au dimensiunile originale , inainte de a pune silicon in VCU ? Care este cantitatea de silicon necesara pentru a obtine parametrii ( nespecificati nicaieri) ? L.E nu ai specificat nimic concret ! Editat Ianuarie 16, 2017 de Mate Andrei Vlad M.D. Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate