alecpreotu Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 salut tuturor expeditionarilor In zilele de campare, de multe ori am fost tentat sa intru pe diverse drumuri forestiere pe care erau bariere si/sau semn "interzis circulatiei publice". Stie cineva la ce riscuri te supui sau ce se poate intimpla daca dai bariera la o parte si treci? amenzi, intilniri cu TAF, drum surpat ...? In parcul national Retezat sunt f multe . Sper sa nu fiu offtopic Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: riscuri la trecerea barierelor"interzis circulatiei publice" pe forestiere? risti de la amenzi usturatoare pana la confiscarea acaretului.Depinde de cine dai in padure si pe unde merge drumul forestier...:wink: NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 (editat) Re: riscuri la trecerea barierelor"interzis circulatiei publice" pe forestiere? risti de la amenzi usturatoare pana la confiscarea acaretului.Depinde de cine dai in padure si pe unde merge drumul forestier...:wink: de unde pana unde ai scos-o pe asta ? eu iti arat cateva intrari in padure pe forestiere deschise ...si la capat iesiri cu bariere.... altfel nici un semn ca ar fi inchis circulatie publice ... deci ? sunt multe, dar multe sunt pt a preintampina furturile de lemne sau copaci... dar se pot ocoli usor si fara sa-ti bati prea mult capul. ca cele cu "interzis circulatiei publice" e o problema atata timp cat zona cu pricina are regim special: proprietate privata, sau rezervatie naturala... atentie ca cam tot RETEZAT_ul este rezervatie naturala... ca si Piatra Craiului.... si vezi ca exista un topic cu cineva care a fost fotografiat de unul ca era cu 4x4 in piatra Craiului, i-a trimis poza parca la politie, si s-a trezit omul cu amenda si etc.... Editat Septembrie 12, 2011 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: riscuri la trecerea barierelor"interzis circulatiei publice" pe forestiere? Tot masivul Retezat e rezervatie, orice intrare neautorizata e tratata dur, din cate stiu. Limitele sunt delimitate destul de clar, locul in care accesul devine interzis e marcat de o tablie mai mult sau mai putin vizibila. Uneori partea cu drum inchis circulatiei publice poate insemna doar o declinare a responsabilitatii, orice accesare se face pe raspunderea ta. Alteori devii non-grata pentru ca incalci proprietate privata, incurci exploatarile legale sau ilegale de lemn, deranjezi pasunile. SI in cazul extrem incalci rezervatii si [patesti ca in topicul mai sus mentionat. Cauta forumul pentru "mierla de apa" :) Personal iau foarte in serios limitele de rezervatii, restul... cand si cum. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: riscuri la trecerea barierelor"interzis circulatiei publice" pe forestiere? fain, ca si eu am o casa de vacanta pe un deal si pe SINGURUL drum de acces este la intrare o placuta drum forestier, circulatia strict interzisa adica... dupa ce ai intrat pe drumul acela, insirate pe vale mai sunt 4 salase locuite (permanent), o tabara de copii (baptista) mai sus , 2 cabane folosite ocazional de apicultori...si la capatul drumului..eu cu a mea cabana daca MAINE ar fi cu adevarat strict interzis sa intrii pe el, absolut nimeni din cei enumerati nu ar mai putea ajunge la locatiile lor, cel putin eu merg pe el 5 km deci, care e rezervatie...e rezervatie, care e drum forestier, nu e cazul sa se faca valuri pentru ca , daca e singurl drum de acces sau trecere, exista un drept de servitute pe el.... daca dovedesti ca aveai treaba pe acolo totodata, am auzit de la un jandarm, ca sa scos legea in vara asta, prin care NU MAI AI VOIE DELOC IN PADURE, oricine e prins poate fi amendat rau... prin lege se protejeaza de ochii lumii braconajul si jaful de lemn forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alecpreotu Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: riscuri la trecerea barierelor"interzis circulatiei publice" pe forestiere? exemplul cu retezatul nu e cel mai bun, ca si cu orice rezervatie unde inteleg eventuale interdictii. intrebarea mea este in general ce se intimpla, in nici un caz nu se poate confisca masina ! - nu se pot confisca nici carute -e neconstitutional. Amenzi usturatoare? cit ? de la cine ? in ce temei? as vrea niste raspunsuri concrete cum ar fi cel al lui Soimu, din experiente personale. proprietate privata am vazut scris odata, in rest doar bariera si/sau "interzis circulatiei publice" desi era drum spre o cabana ! Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: riscuri la trecerea barierelor"interzis circulatiei publice" pe forestiere? Codul silvic interzice cu art. 54 (gasesti codul pe internet) iar amenzile ma uit maine cat sunt dar nu-s foarte mari parca de la 120 ron. Mai interzice si legea vanatorii unde amenda o poate da paznicul de vanatoare pt. deranjarea vanatului (aici parca sunt mai mari amenzile). O sa ma documentez si postez. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Re: riscuri la trecerea barierelor"interzis circulatiei publice" pe forestiere? Desi Codul Silvic interzice accesul vehiculelor , motocicletelor,ATV-urilor...in fondul Forestier, momentan legea conraventiilor silvice (L171/2010) nu prevede nici un fel de sanctiune pt.asa ceva, daca nu este vorba de parc national, rezervatie unde intr-adevar amenzile sunt usturatoare. Pe drumuri forestiere obisnuite in cel mai rau caz padurarul te cearta si te intoarce din traseu. Daca cumva distrugi bariera, fortandu-l sau ocolind treci peste puieti sau arbori atunci iarasi alta poveste... Portita asta nu stiu pana cand va ramane in vigoare ca deja se pregateste modificarea legislatiei cu contraventiile silvice Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Re: riscuri la trecerea barierelor"interzis circulatiei publice" pe forestiere? Cred ca retezatul este totusi de luat ca exemplu, pentru ca alaturi de semnul auto de interzis, este si un panou care explica toate motivele pentru care apare semnul respectiv acolo, ce se protejeaza blocand accesul, alternative de acces mai mult sau mai putin ajutatoare de la biciclete, calarit pana la sanatosul mers pe jos. Bineinteles ca si renumitii rangeri care cauta sa pedepseasca inclusiv turisti care campeaza in afara locurilor special destinate, ajuta la pastrarea unei zone frumoase. Nici pe mine nu ma incanta multitudinea de reguli mai ales in retezat, dar cand vezi in 4 zile de mers pe jos doar 2 mucuri de tigari si un singur pet, iti spui ca macar nu esti singurul bou care ia in seama regulile. Oricum e altceva decat zona Pietrei Craiului intre "La Table" si "Refugiul Grind" unde la fel este interzis, dar cu alt scop, sa se protejeze taierile de padure, cu tot cu marcaje turistice. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate