stanley Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Am fost informat ca din aceasta toamna se vor lua masuri in vederea interzicerii circulatiei pe drumurile publice a masinilor de teren echipate cu bara metalica fata, a celor cu bulbar metalic masiv si a celor echipate cu carlig de remorcare spate nedetasabil, aceasta actiune avand legatura cu normele europene de protectie a pietonilor. Si ca se va permite montarea troliului doar in varianta montarii acestuia pe o placa suport in bara originala din plastic (asta daca vrei sa folosesti masina pe drumurile publice) Ganditi-va ca ca sunt masini care din fabricatie , de exemplu, sunt dotate cu bare din otel pe fata (Defender, Mercedes G, Jeep Wrangler, parca si Lada Niva, etc). Eu tin minte ca in urma cu cativa ani deja incepusera ca la anumite marci bulbar-urile sa fie executate inglobate intr-un material moale, dar montate totusi pe bara metalica! (parca in cadrul gruparii Land Rover) Stie cineva ceva de aceasta masura? Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Interdictia circularii pe drumurile publice a masinilor echipate cu bara metalica fata, etc Spune si sursa ,nu o arunca pe piata ca sa iasa discutii fara subiect ...normele europene ale pietonilor ??? "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Interdictia circularii pe drumurile publice a masinilor echipate cu bara metalica fata, etc Aha ... Si cele echipate de fabrica cu bara metalica , din anul 1600pina la anul 1800 , ce fac , ele , asa cum sint ?....Fie si nemodificate .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Interdictia circularii pe drumurile publice a masinilor echipate cu bara metalica fata, etc Pai o sa luam cateva perne cu puf si o sa le punem in fata masinii sa nu moara pietonul pe loc, sa se mai chinuie putin. In general orice bara fata/spate are pe sub ea o armatura metalica, deci...e acelasi drac. (am un Astra H 2005 si din cate am observat are pe sub bara o chestie destul de groasa din aluminiu). Daca se da legea, poate o sa fac la acaret o bara de plastic cu tepi, in caz de Doamne fereste sa ramana pietonul infipt, nu cumva sa alunece sub roti. Totusi , cum a scris si colegul mai devreme ar fi bine sa dai o sursa (articol/proiect de lege)ca o sa discutam ca babele fara rost. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Interdictia circularii pe drumurile publice a masinilor echipate cu bara metalica fata, etc Nu cred ca trebuie sa se dea o lege noua, e suficient sa se aplice cea existenta: circulatia cu modificari neomologate. Mi-a zis-o si cel de la ITP referitor la cuiul de tractare si politistul de la accidente usoare cind am sifonat pe cineva cu troliul si nu a vrut 'amiabila', sperind sa obtina ceva de la mine. http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ile Dacian Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Interdictia circularii pe drumurile publice a masinilor echipate cu bara metalica fata, etc Va trebui sa ne mascam barile in materialul din care e facut dildo-ul :as:sht:ga :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 DESCOPERAROMANIA4X4 Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: Interdictia circularii pe drumurile publice a masinilor echipate cu bara metalica fata, etc Normele astea europene sunt vechi deja. Se aplica in Germania de exemplu. In mod normal nu se mai da TUV masinilor cu bara metalica chiar daca e ARB originala. Cela care sunt deja omologate cu bara metalica, raman asa pana la casare/radiere/export. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: Interdictia circularii pe drumurile publice a masinilor echipate cu bara metalica fata, etc Pai o sa luam cateva perne cu puf si o sa le punem in fata masinii sa nu moara pietonul pe loc, sa se mai chinuie putin. In general orice bara fata/spate are pe sub ea o armatura metalica, deci...e acelasi drac. (am un Astra H 2005 si din cate am observat are pe sub bara o chestie destul de groasa din aluminiu). Daca se da legea, poate o sa fac la acaret o bara de plastic cu tepi, in caz de Doamne fereste sa ramana pietonul infipt, nu cumva sa alunece sub roti. Totusi , cum a scris si colegul mai devreme ar fi bine sa dai o sursa (articol/proiect de lege)ca o sa discutam ca babele fara rost. Se stie ca M CAR Bucuresti (dealer Mitsubishi) a montat la Pajero si L200 bare ARB cu troliu in perioada de garantie. Solicitand o informatie telefonica legata de ce presupune montarea unei bare ARB tip Sahara fara troliu pe un Pajero V80 in garantie - adica daca se impune sau nu si interventie la suspensie - am primit si informatia de mai sus. Am inteles ca reglementarea europeana (legata de protectia pietonilor la impact) este mai veche. Si ca singura varianta permisa pentru a-ti monta un troliu pe o masina cu care sa circuli pe drumurile publice este sa montezi troliu pe o placa suport in cadrul barei din plastic. De si pare ciudata reglementarea: poti lovi pietonul si cu zona centrala a barei ( care contine troliul), nu doar cu lateralele! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: Interdictia circularii pe drumurile publice a masinilor echipate cu bara metalica fata, etc Decat stiu eu normele asta se aplica de mult timp in UE numai ca in ultima vremea s-a adaugat cateva chestile. De nomal masini care au barile metalice stock sau care avea deja bara montata si trecuta pe carta de identitate nu au probleme. In rest cine vrea sa puna bara metalica trebuie sa faca un proces de omologare a acestora sa ti o treaca in carta de identitate, pt asta este necesar un proiect facut de un ingenier si bara nu poate sa aiba "cornuri" sau arcurile si nici colturile ascutite daca este Home made sau trebuie marcat CE daca este cumparata de la un producator. Asta este ce se aplica in practic toate tarile UE, mai putin aici unde dupa procedurile de la RAR nu ai cum sa omologez absolut nimic pur si simplu pentru ca nu exista o procedura clara in privinta asta. Oricum sunt sigur ca si asta o sa se schimbe si sa apara o procedura de omologare, trebuie numai cineva de acolo la Govern care se de seamna ce mare afacere poate fi cu taxe de omologare si mai ales cate ingenieri consultati pentru omologare o sa apara in piata, afacerea asta este foarte profitabila in alte tarile UE, in Spania de exemplu cei mai ieftin proiect de la un ingenier pt omologare nu coboare de 500 EUR (numai proiectul, fara taxe de la ITV) de acolo in sus pana la 3000-4000.... Aica, parerea mea este ca in curand ar trebui sa ne gandim nu numai la costurile de modificare ci de asemena la costuri de omologare. Altfel sistemul asta pare destul de logic, adica modifica masina daca vrei dar in parametri de siguranta aceptati de la un ingenier in domeniu... Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate