Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Va salut,

incercand sa scap de consumul mare a lui Subaru Forester 2.0 benzina aspirat, as vrea sa trec la un Freelander diesel. Subaru papa cam 8-9 la drum si cam 10-11 la oras, mers decent. Nu eu folosesc masina ci a mea prietena (face naveta la serviciu in oras, ne-am mutat la tara si, iarna, iti cam trebuie 4x4 in multe zile). Ca veleitati off-road nu e important; atata vreme cat are 4x4 pentru drumuri cu zapada si o plimbare usoara prin padure (drum forestier), e destul.

Am un drum in Anglia si m-as intoarce cu un Freelander diesel, am vazut ca acolo sunt destul de ieftine (si Subaru e tot cu volan pe dreapta si se descurca fata perfect).

Apar urmatoarele intrebari de om care, desi a avut 2 Discovery (200 si 300 TDI), la Freelander habar n-are:

1. Cat consuma Freelander 2.0 diesel si TD4?

2. Ce e preferabil sa iau 2.0 diesel sau TD4 si de ce?

3. Cum sta Freelander la fiabilitate per total?

Multumiri, inca de pe acum, celor care au rabdarea si amababilitatea sa ma lumineze un pic :)

Cu stima,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1. Cat consuma Freelander 2.0 diesel si TD4?

2. Ce e preferabil sa iau 2.0 diesel sau TD4 si de ce?

3. Cum sta Freelander la fiabilitate per total?

Uite consumul dat de producator pentru toate modelele Freelander 1.

Intre 2.0 Diesel si Td4 e de preferat Td4, 2.0 Diesel s-a produs doar intre 1998 si 2000, deci piese SH mai rar.

Fiabilitatea este in functie de cum a fost tratata masina de fostul proprietar si de ce pretentii ai de la ea. Citeste subforumul si apoi te decizi.:grin:

212981619_consumLRF.thumb.jpg.8b988281af42bd1a5148329a814ff68a.jpg

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Am luat azi masina, este euro 4 trecut in carte.Este fabricata in 08.2006.

Daca toata lumea ti-a spus ca e euro 3, de ce insisti aiurea tot cu ideea ta! FREELANDER 1, fie el cu facelift cu sau fara, nu exista euro 4!!!

AI grija ca in germania, era o coincidenta pe acte. Euro 4 al lor e un fel sau se confunda cu euro 3 la noi. Oricum masina aia niciodata nu o sa iti iasa euro 4!

Succes

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu

Daca toata lumea ti-a spus ca e euro 3, de ce insisti aiurea tot cu ideea ta! FREELANDER 1, fie el cu facelift cu sau fara, nu exista euro 4!!!

AI grija ca in germania, era o coincidenta pe acte. Euro 4 al lor e un fel sau se confunda cu euro 3 la noi. Oricum masina aia niciodata nu o sa iti iasa euro 4!

Succes

Am inteles,totusi nu trebuie sa fii asa acid in exprimare....:tk

Link spre comentariu

Am inteles,totusi nu trebuie sa fii asa acid in exprimare....:tk

scuzele mele! Nu am vrut sa sune asa. Te rog daca ai timp sa ii faci o prezentare masinii ca discutie separata si poate schimbam cateva idei despre facelift-uri. Toate cele bune si sa o stapanesti sanatos.

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu

scuzele mele! Nu am vrut sa sune asa. Te rog daca ai timp sa ii faci o prezentare masinii ca discutie separata si poate schimbam cateva idei despre facelift-uri. Toate cele bune si sa o stapanesti sanatos.

Nici o problema!Avem de povestit,pt ca sunt novice la tot ceea ce tine de marca si model si imi prinde bine orice sfat pt a remedia una alta la ea:wink:

Link spre comentariu

s=o stapanesti sanatos1cat te-a ajuns masina?:cl

Multumesc frumos! Pana acum, aproape 9000E.Sa vedem cu inmatricularea ce-o sa mai fie,pt ca am inteles ca iar o sa se modifice taxa de mediu.Dupa ce imi expira numerele,o sa merg cu nr rosii 3 luni si dupa nu mai stiu.Habar nu am ce sa fac...

Link spre comentariu

multa lume merge pe varianta tulcea!cat tin numerele rosii,se rezolva si cu inmatricularea!e o varianta mai buna,decat sa platesti taxa!din ce vorbesc cei care au tangente cu inmatricularile/taxele,se pare ca nu se va schimba mai nimic!doar zvonuri.:wink:

Link spre comentariu

multa lume merge pe varianta tulcea!cat tin numerele rosii,se rezolva si cu inmatricularea!e o varianta mai buna,decat sa platesti taxa!din ce vorbesc cei care au tangente cu inmatricularile/taxele,se pare ca nu se va schimba mai nimic!doar zvonuri.:wink:

astept sa-mi dai detalii,pe PM,sa nu deranjam.N-am auzit de varianta asta si nu stiu in ce consta!:tk

Link spre comentariu

@liviuvisanl : daca vrei sa scapi de batai de cap inutile o inmatriculezi normal, cu taxa de mediu platita si gata. Fa-ti un calcul realist la cati bani dai pe drumuri si alte batai de cap si pe final ai sa vezi ca nu iesi prea ieftin per total, doar ca dai banii in etape.:wink:

Link spre comentariu

@liviuvisanl : daca vrei sa scapi de batai de cap inutile o inmatriculezi normal, cu taxa de mediu platita si gata. Fa-ti un calcul realist la cati bani dai pe drumuri si alte batai de cap si pe final ai sa vezi ca nu iesi prea ieftin per total, doar ca dai banii in etape.:wink:

Asta am si vrut initial si inca mai vreau,dar daca am aflat intre timp ca masina mea este euro 3,taxa este 3000E si chiar daca as avea banii astia nu i-as da.La euro 4,era in jur de 1000 E.Eu socotelile astea mi le-am facut si am insistat sa fie masina euro 4.E vorba numai de taxa vietii,pt ca sincer putea sa fie masina si non euro ca nu m-ar fi interesat...

Link spre comentariu

Multumesc frumos! Pana acum, aproape 9000E.Sa vedem cu inmatricularea ce-o sa mai fie,pt ca am inteles ca iar o sa se modifice taxa de mediu.Dupa ce imi expira numerele,o sa merg cu nr rosii 3 luni si dupa nu mai stiu.Habar nu am ce sa fac...

Se inmatriculeaza fara taxa in maxim 3 luni depinde de instanta dar fara a cere cheltuielile de judecata,ar fi bine sa inaintezi anul acesta procesul. Bafta . Eu am si recuperat o taxa platita in 2007 cam in 10 luni

Link spre comentariu

Se inmatriculeaza fara taxa in maxim 3 luni depinde de instanta dar fara a cere cheltuielile de judecata,ar fi bine sa inaintezi anul acesta procesul. Bafta . Eu am si recuperat o taxa platita in 2007 cam in 10 luni

De ce spui ca ar fi bine ca anul acesta sa inainteze procesul? Crezi ca vor da astia o lege din 1 ianuarie care poate fi in acord cu comunitatea europeana?

In alta ordine de idei va rog 2 informatii:

1. Greutatea tractabila maxim autorizata cu sistem de franare.

2. Greutatea maxim autorizata(greutatea ei + greutatea incarcaturii)

Freelander - 2001 - 1951 cmc - 4 usi .

Va multumesc.

Link spre comentariu

De ce spui ca ar fi bine ca anul acesta sa inainteze procesul? Crezi ca vor da astia o lege din 1 ianuarie care poate fi in acord cu comunitatea europeana?

In alta ordine de idei va rog 2 informatii:

1. Greutatea tractabila maxim autorizata cu sistem de franare.

2. Greutatea maxim autorizata(greutatea ei + greutatea incarcaturii)

Freelander - 2001 - 1951 cmc - 4 usi .

Va multumesc.

Daca ai fi avut rabdare sa citesti acest topic pe indelete, ia uite ce ai fi gasit:

Salut! Freelanderul poate tracta maxim 2040 kg, ce-i peste greutatea asta se numeste loterie.

Cat despre consum, daca masina nu a fost birjarita, sunt sanse destul de mari sa aiba consumul declarat de producator, eventual 1-1,5 l in plus. Pentru capabilitati de remorcare, topul Freelander 1 sta cam asa:

1) KV6 2500 cc benzina

2)Td4 2.0 diesel

3) Di 2.0 diesel

4) 1.8 benzina

A raspuns @DKW mai sus la intrebarea asta:

Iar manualul Freelander spune asa:[ATTACH=CONFIG]126479[/ATTACH]

O zi buna!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Da ,este in proiect in parlament taxa de poluare in fuctie de cat iti polueaza masina,si atunci nu mai ai ce sa le faci ,de exemplu in Luxemburg platesti taxe mai mari si impozit daca ai o masina de lux fata de una din clasa medie.

Link spre comentariu

,,Daca ai fi avut rabdare sa citesti acest topic pe indelete, ia uite ce ai fi gasit:,,

Raspuns tipic dat unui nou membru. Astia suntem. Citesti, incerci sa acumulezi cat mai mult, nu gasesti tot(ti-ar trebui zile intregi) si avand nevoie de informatie te incumeti si intrebi. Poc! ai gresit. Asta-i clubul, intrebi vrute si nevrute, ce-ar fi ca astia noi sa nu mai spunem nimic pentru ca orice informatie exista deja de atatia ani printr-un coltisor.

In alta ordine de idei multumesc pentru informatiile utile.

Da ,este in proiect in parlament taxa de poluare in fuctie de cat iti polueaza masina,si atunci nu mai ai ce sa le faci ,de exemplu in Luxemburg platesti taxe mai mari si impozit daca ai o masina de lux fata de una din clasa medie.

Da, de acest raspuns imi era frica. Insa probabil ca in Luxemburg platesti cat poluezi ANUAL si in nici un caz cand cumperi masina. Nu ?

Editat de DKW
Link spre comentariu

,,Daca ai fi avut rabdare sa citesti acest topic pe indelete, ia uite ce ai fi gasit:,,

Raspuns tipic dat unui nou membru. Astia suntem. Citesti, incerci sa acumulezi cat mai mult, nu gasesti tot(ti-ar trebui zile intregi) si avand nevoie de informatie te incumeti si intrebi. Poc! ai gresit. Asta-i clubul, intrebi vrute si nevrute, ce-ar fi ca astia noi sa nu mai spunem nimic pentru ca orice informatie exista deja de atatia ani printr-un coltisor.

In alta ordine de idei multumesc pentru informatiile utile.

Ce-ar fi ca macar o data, cei nou veniti, sa citeasca tutorialul de AICI....?

Nici nu-ti imaginezi ce mult te va ajuta sa poti face sapaturi intr-un mod eficient in gramada de informatii detinute de acest forum.....

Link spre comentariu

Era de ajuns sa cauti "sarcina maxima Freelander"...

Daca fiecare user nou ar deschide cate un topic nou despre orice problema/dilema/sfat/curiozitate atunci ar fi si mai greu sa gasesti raspunsurile la problemele aparute.

Link spre comentariu

Am si eu o nelamurire:) Dupa ce se ghideaza cei din Luxemburg daca o masina este "de lux" sau nu?Care sunt criterile?poate ai o masina veche de 15 ani, ex:BMW seria 6.Cum se raporteaza la o masina de clasa medie, cu an de fabricatie mai recent?Si de ce in Germania,dupa ce cauta la TUV masina in calculator si o trec in acte ca fiind euro 4,in Romania este cu semnul intrebarii?nu vorbim despre aceeasi masina oriunde in CE?Eu pe cine sa mai cred?

Link spre comentariu

Am si eu o nelamurire:) Dupa ce se ghideaza cei din Luxemburg daca o masina este "de lux" sau nu?Care sunt criterile?poate ai o masina veche de 15 ani, ex:BMW seria 6.Cum se raporteaza la o masina de clasa medie, cu an de fabricatie mai recent?Si de ce in Germania,dupa ce cauta la TUV masina in calculator si o trec in acte ca fiind euro 4,in Romania este cu semnul intrebarii?nu vorbim despre aceeasi masina oriunde in CE?Eu pe cine sa mai cred?

Criteriul este nivelul de echipare si cilindreea pentru perioada respectiva si incadrarea vehiculului pe piata. Un Freelander 1 din 2001 full option (asta insemnand inclusiv barile de portbagaj, cover roata rezerva, etc) ajungea la 34000-38000 euro.

In plus, in Germania norma euro e putin diferita, au 4 clase de emisie pt fiecare nivel de euro. Masina ta este Euro 3 dar cu sticker verde (adica 4) ceea ce indica faptul ca masina era in paramerti de fabrica la ultimul ITP/TUV.

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salutare tuturor!Am devenit un fel de fantoma al forumului,in sensul ca in fiecare zi intru ,citesc ,aflu informatii dar stau cumintel si incerc sa nu poluez cu interventii inutile,insa....Am o mare dilema:pentru care motiv Freelander este categorisit ca un off-road?,pentru ca in viziunea mea(e posibil ca gresesc)este mai mult un SUV,dar....Sper sa nu fie o intrebare tampita!Va multumesc anticipat de raspuns!Stima,Florin!

Link spre comentariu

nu e in categoria "off-road vehicle" ...oficial e SUV(cu tgoate ca pe unele site-uri de vanzari e bagat la off-road), are unele dotari specifice pt off-road si e capabil, dar el e in categoria SUV, http://www.carbuyer.co.uk/reviews/land-rover/freelander/sports-utility-vehicle/review

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Oficial este un crossover, adica nici cal, nici magar. Dar tehnica de marketing l--a bagat la SUV-uri.

Scurt istoric http://www.aronline.co.uk/blogs/cars/land-rover/freelander-land-rover/the-cars-land-rover-freelander/

http://en.wikipedia.org/wiki/Crossover_(automobile)

Freelander e conceput pe aceeasi platforma cu Ford Escape si Mazda Tribute, pe aceeasi platforma a aparut si Honda CR-V.

Si niste specificatii: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76048-Freelander-Sales-Brochure-and-Specification

Editat de DKW
  • Like 1

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare