Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Am gasit un Freelander commercial in strainatate la care proprietara mi a spus ca martorul de motor din bord este aprins. A fost cu ea la reprezentanta si service si i s a spus ca este o problema electronica a martorului de sta aprins. Poate sa ascunda o defectiune si cam care ar putea fi acestea?

Multumesc.

Salut!

Ar fi util daca ai sti codul de eroare si ne-ai spune si despre ce motorizare este vorba (Td4 sau KV6). Cu aceste doua amanunte suplimentare, sigur vei avea sansa de a primi un raspuns concret:wink:

Editat de Astral

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

N1 in 4/5 usi doar din Anglia, Olanda, Belgia, Italia, care au alte reglementari in domeniu. Mai exista varianta s-o achizitionezi autoutilitara in 3 usi (Commercial/Van), o inmatriculezi asa si dupa un an o reomologhezi M1, dar mai trebuie studiata procedura.

Edit: sa nu crezi ca englezii sunt cei mai buni utilizatori, o mare parte cauta chilipiruri si trag de masina pana cedeaza. Masina trebuie testata personal, de preferat si cu cineva care stie bine modelul de masina.

Eu sunt deja in situatia asta: urmeaza sa cumpar un Freelander TD4 in 3 usi din 2002 adus de un prieten din Olanda care in actele de acolo este trecut ca autoutilitara (a fost folisita de un salon de frizerie canina) dar pentru inscriere trebuie sa fac rost de grilajul despartitor (e singurul lucru care lipseste pentru inscriere). Vanzatorul din Olanda i-a dat si bancheta din spate plus cele 4 geamuri asa ca o pot transforma relativ usor in M1. Problema mea este daca pun bancheta si pe acte este trecuta autoutilitara, ce parere ar avea politia de asta? Se poate inmatricula ca autoutilitara cu 5 locuri ?

Link spre comentariu

Eu sunt deja in situatia asta: urmeaza sa cumpar un Freelander TD4 in 3 usi din 2002 adus de un prieten din Olanda care in actele de acolo este trecut ca autoutilitara (a fost folisita de un salon de frizerie canina) dar pentru inscriere trebuie sa fac rost de grilajul despartitor (e singurul lucru care lipseste pentru inscriere). Vanzatorul din Olanda i-a dat si bancheta din spate plus cele 4 geamuri asa ca o pot transforma relativ usor in M1. Problema mea este daca pun bancheta si pe acte este trecuta autoutilitara, ce parere ar avea politia de asta? Se poate inmatricula ca autoutilitara cu 5 locuri ?

Daca in acte (CIV) este trecuta N1 si 4-5 locuri, sunt toate sansele s-o poti inmatricula asa, dar trebuie sa ai neaparat acel grilaj de despartire in conformitate cu cerintele RAR. Daca in acte este N1/2 locuri va fi inmatriculata ca atare, N1/2 locuri, iar daca ulterior ii montezi bancheta spate fara sa reomologhezi masina, nu e de bine. In caz de control ARR/RAR se lasa cu numerele luate si adus masina acasa pe platforma + drumuri la RAR, etc...

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Multumesc mult de raspuns. O sa merg la RAR zilele astea sa ma interesez de reomologare dupa 1 an in M1 si de omologarea unei autoutilitare cu 4 locuri, si postez detalii.

Link spre comentariu

Sfaturi achizitie Freelander 2000-2004

Buna seara

As vrea sa cumpar un Land rover Freelander 2000-2002 fabricatie .. ideea este ca nu am prieteni care sa stie ceva despre genul asta de masina ... am condus una zilele trecute un td4 din 2002 motor disel de bmw .. mi-a placut sincer oricum sunt un tip la 2. si 7 cm si 130 de kg ... si am incaput cu lejeritate ... am dat o tura de vreo 50 de km si super tare...

Ce vreau sa imi spuneti sincer Cat ma costa intretinere gen un pivot ,, o bucsa,,

Daca au ceva probleme cu rugina ?!!?

Si daca e o masina buna in general ....

Link spre comentariu

Re: Land Rover Freelander 2000-2004

Salut! Daca te uiti putin in sectiunea Land Rover si mai departe in sectiunea Freelander vei vedea ca ai raspunsuri la toate intrebarile din prezent si viitoare. Multa bafta!

Link spre comentariu

Salut!

Ca ai loc in masina,te cred,dar nu ne-ai povestit cum te-ai urcat in ea,fara sa te lovesti cu capul de rama plafonului:grin:Eu am facut singur un training cu mine si informez de fiecare data pasagerii sa aibe grija cand se urca in masina.Scaunele mi se par cam sus si nu se pot regla pe inaltime(probabil ca nu ar conta, la constructia masinii)Nu cred ca ar trebui sa-ti pui probleme de costuri la articulatii,ci la VCU si IRD.Daca o sa ai rabdare sa iei la puricat topicurile cu problemele masinii,cu siguranta vei descoperi raspunsurile la toate intrebarile tale.Nu te descuraja, este o masina,ca oricare alta din clasa ei, cu plusuri si minusuri.Important este sa te informezi temeinic,inainte sa faci pasul:wink:

Link spre comentariu

... si mult mai important este pentru ce anume o cumperi, ce vrei sa faci cu ea:wink:

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Re: Sfaturi achizitie Freelander 2000-2004

Buna seara

As vrea sa cumpar un Land rover Freelander 2000-2002 fabricatie .. ideea este ca nu am prieteni care sa stie ceva despre genul asta de masina ... am condus una zilele trecute un td4 din 2002 motor disel de bmw .. mi-a placut sincer oricum sunt un tip la 2. si 7 cm si 130 de kg ... si am incaput cu lejeritate ... am dat o tura de vreo 50 de km si super tare...

Ce vreau sa imi spuneti sincer Cat ma costa intretinere gen un pivot ,, o bucsa,,

Daca au ceva probleme cu rugina ?!!?

Si daca e o masina buna in general ....

Pentru intretinere e de ajuns google pentru a-ti face o parere despre preturile de intretinere, restul tine de ce consideri ca fiind "mari" sau "mici" costurile aferente.

Dupa dimensiunile date de tine ti-as recomanda varianta in 3 usi, are scaunele si bancheta pozitionate mai in spate, dezavantaj in cazul familiei mai mari.

Problemele cu rugina sunt cam ultimele griji la un Freelander, daca este intretinuta ca la carte este o masina ok, cu plusurile si minusurile ei.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Va salut.

Sunt si eu in cautarea unui freelander. Am citit si am cautat ceva vreme si astfel am ajuns la concluzia ca imi voi achizitiona un freelander in 2 usi, dupa 2004(facelift) motor 2.0. Bugetul e undeva intre 5 si 6k.

Am gasit pana acum 4 pretendenti care mi-ar placea, fiecare cu + si - urile lor. 3 dintre ele sunt neinmatriculate, unele cu carte altele fara, toate autoutilitare (taxa.. ). Din pacate toate sunt cam in cealalta parte a tarii, departe de mine facand alegerea putin mai dificila. Inclin oarecum pentru cea inmatriculata deoarece as iesi probabil mai avantajos cand voi trage linie.

Din ce am mai citit pe aici, am cateva idei generale la ce sa fiu atent, la ce sa ma uit si cel mai probabil voi insista ca persoana sa vina cu masina la cluj deoarece aici pot sa apelez la diverse cunostinte pentru verificari amanuntite (la motor, la sistemul 4x4,vascocuplaj).

Ce ma interesa e faptul daca la RAR cand o transcriu pe mine, daca are deja talonul de autoutilitar ea trebuie sa fie in "stare" de autoutilitara? sau pot sa ii lipseasca despartitoarele? Si am inteles ca as putea sa o fac auto, cu vreo 200EU. Cam cum merge treaba? Nu stiti?

Si orice precizari suplimentare acum inainte de achizitie ar fi tare utile.

Multumesc, numai bine!

Link spre comentariu

Ce ma interesa e faptul daca la RAR cand o transcriu pe mine, daca are deja talonul de autoutilitar ea trebuie sa fie in "stare" de autoutilitara? sau pot sa ii lipseasca despartitoarele? Si am inteles ca as putea sa o fac auto, cu vreo 200EU. Cam cum merge treaba? Nu stiti?

Daca este trecuta N1 in CIV trebuie sa aiba grilajul despartitor in conformitate cu reglementarile RAR. Ulterior poti s-o reomologhezi ca autovehicul de transport persoane, dar e bine sa te documentezi inainte.

Link spre comentariu

Daca este trecuta N1 in CIV trebuie sa aiba grilajul despartitor in conformitate cu reglementarile RAR. Ulterior poti s-o reomologhezi ca autovehicul de transport persoane, dar e bine sa te documentezi inainte.

Da asta stiu. Dar ma refeream la situatia in care masina e deja cu talonul facut pe romania si doar trebuie sa schimb proprietarul din talon.

Link spre comentariu

Am specificat.

trebuie sa aiba grilajul despartitor in conformitate cu reglementarile RAR.

Link spre comentariu

Am specificat.

Intelesesem ca e vorba de cazul in care nu este inca inmatriculat pe ro. Multumesc, deci trebuie sa am in vedere sa aiba si acel grilaj.

Link spre comentariu

grilajul respectiv,mi-a permis sa-mi inmatriculez freelander-ul cu 325euro!fara el...te va durea la portofel!:wink:

Link spre comentariu

Da, am inteles ca sunt foarte atenti domnii de la rar. Dar eu as dori ca ulterior sa o transofrm in autoturism. Dar toate la timpu lor.

Maine voi mai da niste telefoane si probabil voi lua o decizie.

Ce parere aveti, sa am in vedere si masini de prin germania, sa ma duc eu dupa ea? Sau nu se merita efortul?

Mai aveam o intrebare. Cum stau la capitolul suspensii? Ce fel de suspensii au? Cum se comporta pe drumuri de macadam, si din astfel de exploatari apar probleme la capitoul bucsi/biletele/brate ?

Link spre comentariu

Daca o achizitionezi din Germania trebuie sa mai adaugi cateva sute de euro la pretul masinii, poate chiar mai mult daca nu gasesti din prima masina potrivita. Singurul avantaj ar fi ca o cumperi tu si nu mai trece prin mana vreunui samsar.

La capitolul suspensii Freelander-ul sta destul de bine, cu suspensiile stock poti sa te bagi si pe drumuri de macadam sau mai desfundate fara stres prea mare.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Care sunt normele de poluare corecte ale unui Freelander an fabr 99-2000 diesel/benzina ,dar si 2001? Mai exact ce euro le scoate RAR-ul nostru la motoarele de 1.8 si 2.0Td.

Multumesc!

In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII !
Link spre comentariu

1997-2000 Euro2 = 1.8 benzina (Rover) si 2.0 Di ( Rover)

2001-2006 Euro3 = 1.8 benzina (Rover) si Td4 (BMW)

Link spre comentariu

Astazi am ajuns si eu cu el acasa. Sunt proaspatul proprietar al unui Freelander td4 2004, cu unele probleme care trebuie rezolvate, dar va multumesc de sfaturi sper sa fi facut o alegere buna. Primul pas: inscrierea ca autoturism, dar trecem pe alte topicuri :)

993042_374305606002713_268593919_n.jpg.cab5cf673630b2d99e94c8dfbcfffd95.jpg

Link spre comentariu

Astazi am ajuns si eu cu el acasa. Sunt proaspatul proprietar al unui Freelander td4 2004, cu unele probleme care trebuie rezolvate, dar va multumesc de sfaturi sper sa fi facut o alegere buna. Primul pas: inscrierea ca autoturism, dar trecem pe alte topicuri :)

[ATTACH=CONFIG]182149[/ATTACH]

Sa il stapanesti sanatos si fara incidente!

Te asteptam cu un topic de prezentare a masinii! :)

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu

Salutare, inca tin fierul in foc, urmeaza sa-mi cumpar un SUV cam prin august. Bugetul e in jur de 5-6000 Euro. Sa fiu sincer, m-am uitat la tot ce misca in domeniu, si Freelander-ul mi se pare o masina cu mult caracter, robusta, etc. Imi place la nebunie. Ma ingrijoreaza doar ca nu are diferential blocabil. ...si Dusterul are... Oare se poate monta ulterior asa ceva? Sau masina compenseaza in vreun fel acet "handicap"?

Ideea e ca eu de langa bloc sa ies pe strada, trebuie sa urc o panta de vreo 25 metri, dar cam abrupta. Vara e ok, dar as dori ca iarna sa nu am probleme sa ies cu Freelanderul.

Eu as prefera una cu Facelift, de prin 2004 cu 4 usi, inmatriculata. As putea cumpara si una mai veche, dar cu kilometraj mai decent (cca. 130-150000) dar la masina veche am un sistem de navigare de 2 DIN.

La modelul facelift se poate monta, la modelele anterioare nu. Intrebarea mea e daca se poate schimba doar consola (aceea in care e casetofonul si butoanele de laincalzire) cu una de facelift? A incercat cineva asa ceva?

Mersi anticipat!

Link spre comentariu

Pana la VIN decoder primul indiciu il vezi la scaunele din fata, doar scaunul soferului are reglaj lombar. Daca gasesti reglajul lombar pe scaunul din dreapta, e clar ca a fost RHD (volan pe dreapta).

Salutare, inca tin fierul in foc, urmeaza sa-mi cumpar un SUV cam prin august. Bugetul e in jur de 5-6000 Euro. Sa fiu sincer, m-am uitat la tot ce misca in domeniu, si Freelander-ul mi se pare o masina cu mult caracter, robusta, etc. Imi place la nebunie. Ma ingrijoreaza doar ca nu are diferential blocabil. ...si Dusterul are... Oare se poate monta ulterior asa ceva? Sau masina compenseaza in vreun fel acet "handicap"?

Ideea e ca eu de langa bloc sa ies pe strada, trebuie sa urc o panta de vreo 25 metri, dar cam abrupta. Vara e ok, dar as dori ca iarna sa nu am probleme sa ies cu Freelanderul.

Eu as prefera una cu Facelift, de prin 2004 cu 4 usi, inmatriculata. As putea cumpara si una mai veche, dar cu kilometraj mai decent (cca. 130-150000) dar la masina veche am un sistem de navigare de 2 DIN.

La modelul facelift se poate monta, la modelele anterioare nu. Intrebarea mea e daca se poate schimba doar consola (aceea in care e casetofonul si butoanele de laincalzire) cu una de facelift? A incercat cineva asa ceva?

Mersi anticipat!

Stai linistit ca masina compenseaza lipsa diferentialului blocabil prin sistemul de Traction Control, si o face surprinzator de bine. La Td4 nu conteaza prea mult numarul de km ci cum a fost intretinuta masina, pentru un 2004 un kilometraj real este peste 150000 km, daca are mai putini cel mai probabil e statuta si o dai in alte probleme.

Consola centrala se poate monta, dar nu vad cu ce te ajuta o cheltuiala suplimentara datorata sistemului de navigatie? Doar daca ai timp de pierdut pe la parcurile de dezmembrari.

Editat de DKW
  • Like 1

Link spre comentariu

Mersi anticipat!

cam acelasi dubiu l-am avut si eu pana m-am urcat in masina si am plecat cu ea ( a mea a fost pe loc ) nu are ea cai multi, nu e cea mai fiabila, cea mai dotata .... dar iti ofera o senzatie pe care nici fostul meu bmw seria 5 care l-am avut nu mi-o oferea ...deci daca gasesti una buna ia-o si ai sa vezi ca nu te va dezamagi (neaparat motorul td4 si nu altceva:).

Editat de DKW
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare