mariusb Postat Decembrie 13, 2015 Partajează Postat Decembrie 13, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Este alegerea ta ce varianta vei alege, atata vreme cat o vei face ca la carte. este mai safe pentru ca foloseste pistoane, supape, chiulasa , pompa de apa standard. Plus de alta add-onul poti sa -l faci oricad . Editat Decembrie 13, 2015 de Astral Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 (editat) Salut Daca vrei 1,8 benzina, atunci o sa ii refaci motorul cu siguranta. Te sfatuiesc sa il refaci asa cum trebuie: test presiune la chiulasa si planat musai !!! garnitura de chiulasa model nou (upgrade) multistrat de preferat ELRING si neaparat surube chiulasa noi, tot ELRING anuleaza termostat standard din spatele chiulasei si achizitoneaza tipul nou (cu tot cu furtune) cand e chiulasa data jos, verifica ci cuzinetii de la biela, e o sansa unica in viata (daca o sa vrei alta data, vei fi nevoit sa dai jos chiulasa pentru asta !) inlocuire capac vas expansiune cu model nou ! ulei motor nou, filtru nou, antigel etc.... Restul belelelor se aplica si la celelalte motorizari. In rest numai de bine. Colegule Autoclinic, imi poti indica o sursa de unde sa pot achizitiona tot setul de piese indicat si un cost total? Voi furnizati? Am citit de un forum britanic faptul ca au fost si editii de Freelander fara traction control. Ori pe mine exact asta m-a atras la el. Imi poate spune cineva cum imi dau seama daca are sau nu TC (in conditiile in care, cel mai probabil, nu voi avea sansa sa il testez in noroi in vederea cumpararii)? Editat Decembrie 19, 2015 de DKW Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Nu au nici ABS. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Cele care nu au TC, nu au nici ABS, asa cum spune si colegu DKW. Deci nu o sa ai nici butonul de actionare de pe schimbator (cel galben) Si da sunt modele fara acest TC si fara ABS si fara clima si fara nimic. Sunt primele modele fabricate de prin 98, exact asa este si al meu :wink:. Dar sa stii ca functioneza si fara cele amintite foarte bine :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 15, 2015 Partajează Postat Decembrie 15, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander parerea mea e ca fara TC e ca un ARO 10 putin mai puternic, mai dragut si mai confortabil si nu se poate repara cu sârma :grin:, sa vezi daca are sau nu pui contactul si vezi daca se aprind martorii ABS, TC si HDC pe self test sau nu NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander salut am cautat ceva pareri legate de produsul din linkul de mai jos si nu am gasit: http://www.automarket.ro/stiri/incepe-productia-compresoarelor-electrice-15068.html. ce parere aveti? poate fi un plus pe motorul de 1.8? Multumesc Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Vreau un Freelander 1.8 benzina prima generatie ('97-'99) - MERITA? Colegule Autoclinic, imi poti indica o sursa de unde sa pot achizitiona tot setul de piese indicat si un cost total? Voi furnizati? Salut Ai mesaj pe privat. O zi buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander salut am cautat ceva pareri legate de produsul din linkul de mai jos si nu am gasit: http://www.automarket.ro/stiri/incepe-productia-compresoarelor-electrice-15068.html. ce parere aveti? poate fi un plus pe motorul de 1.8? Multumesc La motorizarile pe benzina este foarte important sa se pastreze cat mai aproape de valoarea ideala raportul intre cantitatea de aer si cea de combustibil introdus in cilindri (14.8/1), in toate regimurile de functionare. Simpla atasare a unei turbine indiferent cum e actionata ea, fara o adaptare corespunzatoare a electronicii se va finaliza cu un esec. Pe de alta parte fazele ideale ale distributiei difera de la un motor aspirat la unul supraalimentat. Sa nu mai vorbim de capacitatea fizica a motorului de a rezista in noile conditii. Adaptarea unui motor turbo cu mataraia aferenta este perfect realizabila, adaptarea unui sistem de supraalimentare pe motorul tau depaseste posibilitatile "homemade" si personal consider ca e pierdere de timp. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Adaptarea unui motor turbo cu mataraia aferenta este perfect realizabila, adaptarea unui sistem de supraalimentare pe motorul tau depaseste posibilitatile "homemade" si personal consider ca e pierdere de timp. :wink: Salut perfect de acord. Eu am cumparat un freelander din olanda cu garnitura de chiuloasa busita. in poze se vede unde este afumat. se pare ca in zona suportului de la alternator. Cunoscatorii acestui motor ma pot ajuta. Dpmdv nu ma omor sa fie puternica masina pt ca in mare parte o va folosi fiica mea si la 18 ani si fara experienta nu trebuie mai mult. In schimb de aprox 10 ori pe an o sa o folosesc eu in delta la tras salupa din apa. Sincer cred ca eu personal as avea nevoie de mai mult cuplu. un 200 ar fi fost excelent. Dar daca pe asta am gasit-o pe asta am platit-o . masina nu arata rau si la 1300 euro este perfecta.Am tot cautat pe net solutie si se pare ca cel mai convenabil este sa iau un motor de 150 hp de pe un rover sa-i schimb volanta si electromotorul dar am o problema cu ECU. poate exista cineva in romania sa rescrie ecu pt ca am inteles ca marea diferenta este senzorul de la axele cu came. Difera senzorul cat si semnalul lui. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Am asteptat un pic sa vad daca te linistesti dar vad ca nu :ha:....prima intrebare....ce buget ai pentu modificarea asta ? If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Am asteptat un pic sa vad daca te linistesti dar vad ca nu :ha:....prima intrebare....ce buget ai pentu modificarea asta ? nu se pune problema de neliniste deoarece am cu ce sa ma deplasez. Dar asa cum este corect trebuie sa stiu daca bag bani in motorul actual sau cumpar altul direct. la inceput am bugetat 500 euro pentru motorul actual al masinii. Bineinteles manopera este 100% a mea si nu se pune. Am gasit un motor de rover la 400 cu tot cu turbina si injctie . Sa spun ca mai bag in el maxim 500. fara ecu dar mai departe? aici am o problema de calcul. o pot rezolva la noi in romania? din uk am primit ceva feedback bun Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Problema cu semnalul CKP (Crankshaft position sensor) ,la freelander citirea se face de partea din spate a volantei de tip inductiva,pe cand la rover 75 senzorul este montat in cutia de viteze si este de tip Hall Effect ..... Daca vrei sa duci motorul la 200 hp iti trebuie ECU stand alone (apx. 700 lire) plus donator,un rover turbo este apx. 600 lire ....restul e munca. Cu rescrierea nu cred ca gasesti pe aici si nu merge,in uk s-a incercat treaba asta si nu a mers.... http://www.emeraldm3d.com/ .....si nu uita,si 1.8 turbo are probleme cu garnitura de chiulasa If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Problema cu semnalul CKP (Crankshaft position sensor) ,la freelander citirea se face de partea din spate a volantei de tip inductiva,pe cand la rover 75 senzorul este montat in cutia de viteze si este de tip Hall Effect ..... Daca vrei sa duci motorul la 200 hp iti trebuie ECU stand alone (apx. 700 lire) plus donator,un rover turbo este apx. 600 lire ....restul e munca. Cu rescrierea nu cred ca gasesti pe aici si nu merge,in uk s-a incercat treaba asta si nu a mers.... http://www.emeraldm3d.com/ .....si nu uita,si 1.8 turbo are probleme cu garnitura de chiulasa in romania gasesc (mai rar) in jurul la 400. deja am vorbit. 700 pounds pentru ecu (nu vi se pare mult?). nu faceam referire la hp cat faceam referire la cuplu. cred ca ar fi bun un minim 200. in rest munca. teama de head gasket nu am daca este monitorizat bine. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander ...astfel de modificari sunt destul de costisitoare de acea este bine de facut un calcul al costurilor in prealabil If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander nu faceam referire la hp cat faceam referire la cuplu. cred ca ar fi bun un minim 200. La benzinare in linie cam greu sa scoti un cuplu mare fara multe gloabe si o cutie etajata altfel. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander +cuplu este prezent mai devreme de la turatii mai mici,de ex la 1400 kg(masa rover 75) 150 hp ai 215nm cuplu de 2100 rpm If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander ...astfel de modificari sunt destul de costisitoare de acea este bine de facut un calcul al costurilor in prealabil da ai dreptate munca si inteligenta trebuie platita. nu stiam ca la rover cititorul este la CV. Ma batea gandul sa iau si ecu de la rover Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander La benzinare in linie cam greu sa scoti un cuplu mare fara multe gloabe si o cutie etajata altfel. si daca as investi in transplantul asta de la rover cu CV de freelander cat cuplu maxim crezi ca pot obtine avand in vedere ca in conditiile default are 160Nm@2700 ? Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Maxim 220 Nm, dar vei praji ambreiajul daca il utilizezi mai sportiv, sau daca il va utiliza fiica. Ti-ar fi trebuit un Td4 automat sau un KV6 (de preferat cu GPL montat). Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Maxim 220 Nm, dar vei praji ambreiajul daca il utilizezi mai sportiv, sau daca il va utiliza fiica. Ti-ar fi trebuit un Td4 automat sau un KV6 (de preferat cu GPL montat). am luat in calcul si asa ceva de ieri. masina arata si este ok la transmisie . 1300 euro masina + 500-600 euro transportul ajunge la maxim 1900 in tara. maxim 500 euro motorul iese 2400 un pret care pot sa l iau avand in vedere ca este ok restul. adica chiar este 4x4 fara ezitari si interiorul foarte bun + cauciucuri bune nelovita nezgariata etc, si sa caut in contnuare un v6 . Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Un KV6 in mintile lui este ideal pentru tractat, de fapt cam pentru asta a fost creat, activitati recreationale ce presupun caratul unui peridoc saa unei caravane. Are 177 hp/240 Nm. Si este mult mai rafinat in comparatie cu Td4.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Un KV6 in mintile lui este ideal pentru tractat, de fapt cam pentru asta a fost creat, activitati recreationale ce presupun caratul unui peridoc saa unei caravane. Are 177 hp/240 Nm. Si este mult mai rafinat in comparatie cu Td4.:grin: da asa este . o sa vad ce fac inca calculez posibilitati. pana reusesc sa gasesc transport sa o aduc mai am timp de calcule. acum cu craciunul si anul nou se pare ca nu voi gasi pana pe 5 ianuarie Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander un raspuns bun primit de la : Kmaps "Regarding your enquiry yes we can remap the Freelander ecu to run the 75 engine with your Freelander gearbox/flywheel. Is the 75 engine a turbo 1.8? If so the system can see over 200bhp/280Nm. The remap can be installed in a posted ecu at £239 plus £12 delivery. There is also an option to order a spare ready mapped ecu at £325." Mark Kmaps.co.uk ce parere aveti? oamenii au referinte bune pe forumurile din UK . Am vazut cateva demmo de resoftari foarte tari. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Is the 75 engine a turbo 1.8? If so the system can see over 200bhp/280Nm. 200 bhp @6000 rpm sau mai sus si 280Nm @4000-4500 rpm, p-acolo o sa ai valorile astea. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander 200 bhp @6000 rpm sau mai sus si 280Nm @4000-4500 rpm, p-acolo o sa ai valorile astea. daca am 200 este ok pentru mine. doream sa stiu ce parere aveti . deja devine mult mai plauzibil si mai fezabil transplantul (provocat de tine:) ) Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate