Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Din pacate nu dispun de aceasta suma,maxim 3500 de euro.Mai astept,pana la urma tot o sa-mi iau,am mers cu freelander si nu ma las pana nu imi iau unul.. O sa va mai bazai pe aici cand gasesc cate ceva..:cl

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asteptam sa te alaturi impatimitilor de freelander!

Eu zic sa-ti iei ceva "la prima mana" in tara, in care mai bagi ceva sa o aduci in "mintile ei" (citeste-mi topicul, unde interventiile facute de mine nu sunt fite, doar strict legate de uzura masinii). Satisfactiile sunt pe masura.

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare tuturor!

Stiu ca nu sunt primul care va cere un sfat. Gogule.ro a dat destule informatii despre diverse probleme cunoscute la Freelander 1 dar, daca imi dati voie, as vrea sa va pun o singura intrebare: dat fiind acest anunt, in ce conditie ar trebui sa se prezinte masina in septembrie 2015 ca sa dai 5.000 pe ea? Am fost si am vazut-o. Sincer tehnic nu am ce-i reprosa. Merge admirabil si pe drum rural neasfaltat si pe asfalt lin. Ce ma ingrijoreaza insa:

- rugina: preponderent la praguri dar mai sunt puncte de vopsea sarita (cat varful unui pai de chibrit) si pe portiere. Un punct de rugina ingrijorator se afla pe haion. Acela e vizibil in profunzime si - fiind pe colt - pare ceva mai greu de inlaturat. De asemenea rugina se prezinta si pe tambur spate dreapta, suspensie spate dreapta si pe etrier fata dreapta. Vazand unde o tine in curte (vantul iarna sigur bate din dreapta masinii), cred ca zapada si-a spus cuvantul, masina nefiind tinuta in portbagaj.

- interior: arata surprinzator de bine pt 267.000 km. Urme normale de uzura la piele dar singurul loc unde este o cuta evidenta este pe laterala scaunului sofer. Ce insa mi-a dat de gandit (am fost doar pentru o prima impresie) a fost faptul ca am vazut un fel de bolduri in linie infipte in plafon deasupra tetierelor scaunelor din fata. Proprietarul fiind de o varsta si cu nepoti si toate alea, poate poate ca niste copilasi s-au jucat prin masina. Dar eu tind sa cred ca plafonul este dezlipit insa nu m-am prins pe loc sa scot boldurile sa testez suspiciunea. Repet, doar o prima impresie

- denivelari la caroserie: in spate dreapta, dupa portiere, la nivelul geamurilor avea 2 denivelari spre interior dar foarte line. Line in sensul ca mai mult parea ca s-a sprijinit piedone cu cotul de ea sau ceva a presat de-a lungul timpului pe caroserie in zona aia decat sa zic ca a fost accidentata. M-am uitat in zona aia din toate unghiurile si toate expunerile la lumina si vopseaua nu e diferita ca nuanta, stralucire sau alte elemente cromatice fata de restul masinii. Aceeasi poveste pe portiera stanga spate.

Sigur ca daca ma decid sa merg mai departe cu anuntul, merge luni la service pentru diagnostic si investigatii tehnice amanuntite.

Am facut niste poze care sper sa va ajute, dar intrebarea ramane: in ce conditie estetica si tehnica tb sa se prezinte un TD4 SE din 2003 (provenienta Belgia, rulata 2 ani in Iasi - ~40.000km) ca sa merite 5.000?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

IMG_0423.thumb.jpg.f657c15573d32e543a3a169dfec81974.jpgIMG_0424.thumb.jpg.4d9973e1ca7e3bf503b0c835ca3efc0e.jpgIMG_0425.thumb.jpg.e4ac71adfbd10efc8a194f8db3475b66.jpgIMG_0426.thumb.jpg.cffefef561e9f7b01f292bf18cb396eb.jpgIMG_0427.thumb.jpg.91401e8c8995f0ed82150d0b561f6720.jpgIMG_0428.thumb.jpg.18a860e18da643aa9cb545ec43d37bad.jpgIMG_0429.thumb.jpg.56d4fb5e22af17fcda2abce58e2eae40.jpgIMG_0430.thumb.jpg.592fbc488814eed5890ecba833b99e0d.jpgIMG_0431.thumb.jpg.7f8ae6084200e99452e0ee293af4fa3c.jpgIMG_0432.thumb.jpg.13e4ab300c724584a3e4acb0a6011633.jpgIMG_0433.thumb.jpg.e353423077ded15b22f6d5ef15fd3f14.jpg

Link spre comentariu

@aberator nici eu nu am garaj, o tin in aer liber de trei ani dar nu am vazut atata rugina. Totusi o minima intretinere din cand in cand am facut, inclusiv cateva puncte de vopsea pe dedesubt.

Cu tamburii rotilor din spate nu-ti fa probleme, aia regulat trebuie vopsiti daca tii la eticheta, daca nu merg si asa.

Am bagat de seama ca tabla de pe freelandere e bine decapata si protejata anticorosiv asa ca nu inteleg de unde atata rugina pe caroserie si asta in partile vizibile. Ce o fi pe la incheieturi si pe dedesubt....Verifica mai atent sa nu fie atinsa intreaga caroserie de cancerul asta.

Link spre comentariu

@aberator nici eu nu am garaj, o tin in aer liber de trei ani dar nu am vazut atata rugina. Totusi o minima intretinere din cand in cand am facut, inclusiv cateva puncte de vopsea pe dedesubt.

Cu tamburii rotilor din spate nu-ti fa probleme, aia regulat trebuie vopsiti daca tii la eticheta, daca nu merg si asa.

Am bagat de seama ca tabla de pe freelandere e bine decapata si protejata anticorosiv asa ca nu inteleg de unde atata rugina pe caroserie si asta in partile vizibile. Ce o fi pe la incheieturi si pe dedesubt....Verifica mai atent sa nu fie atinsa intreaga caroserie de cancerul asta.

Merci Radu!

Sincer, la varsta ei nu sunt genul sa ma iau prea mult de cosmetice. 12 ani...se aduna si rugina si toate cele. Dar m-am luat de prezenta ruginii pentru ca m-a surprins si pe mine. Nu prea gasesti rezultate pe gogule.ro daca e sa cauti "freelander rugina" sau "freelander rust". Cred ca nenea nu prea are habar de intretinere sau exploatare auto. Ceea ce imi da de gandit si ma face reticent. Vorba ta, cine stie ce se ascunde pe dedesubt. Oricum nu mi s-a parut a sti mare lucru despre masina => nu e pasionat/posibil samsar => nu stie ce presupune intretinerea masinii.

Merci pentru raspuns inca o data!

Toate cele bune!

Link spre comentariu

Am facut niste poze care sper sa va ajute, dar intrebarea ramane: in ce conditie estetica si tehnica tb sa se prezinte un TD4 SE din 2003 (provenienta Belgia, rulata 2 ani in Iasi - ~40.000km)

Depinde unde in Belgia: daca a fost "cazata" in zona litoralului, mi se pare ca arata chiar foarte bine pentru ce poate face atmosfera sarata la fiarele noastre :wink:

Asupra pretului nu ma pronunt, sunt alti colegi mai informati decat mine in privinta asta si, oricum, amanunte din astea se discuta doar cu masina in fata:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Depinde unde in Belgia: daca a fost "cazata" in zona litoralului, mi se pare ca arata chiar foarte bine pentru ce poate face atmosfera sarata la fiarele noastre :wink:

Asupra pretului nu ma pronunt, sunt alti colegi mai informati decat mine in privinta asta si, oricum, amanunte din astea se discuta doar cu masina in fata:wink:

Valida observatie cu atmosfera sarata. Dar totusi, in 2 ani de cand o are chiar sa nu faca nimic in privinta asta?!

Link spre comentariu

Valida observatie cu atmosfera sarata. Dar totusi, in 2 ani de cand o are chiar sa nu faca nimic in privinta asta?!

Ba a facut: "apa, paie si bataie!":ha::ha::ha:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Datorita faptului ca detin un Freelander, sunt fan Land Rover si am prostul obicei sa ma uit dupa orice 4x4 mai rasarit, inca nu mi-a fost dat sa vad un Freelander avand caroseria ruginita. Asa ca sfatul meu e sa ai grija prinvind achizitionarea unei astfel de masini !

Link spre comentariu

@aberator, eu zic sa stai calm, Freelander-ul ala a fost dauna totala prin alta tara, si facut din bucati prin Belgia. Freelander 1 avea garantie acordata de producator peste 1.000.000 km pana la primele semne de prezenta a ruginei. Nu zicem ca ei, ci la jumatate. :wink: Si vorbind de tara ploilor.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

SAL Manufacturer code: Land Rover

LN Model: Freelander

A Wheel base: 100.6 inch, standard trim

B Body type: 5-door station wagon

E Engine type: 2.0 litre Td4 diesel

8 Steering and transmission: Left-hand drive (LHD), 5-speed manual Getrag(LT85, LT77, LT77S, R380 or other)

2 Model year: 2002

A Assembly location: Solihull, UK

391730 Serial number

Daca mai sapai nitel gaseai asta:http://forum.club4x4.ro/showthread.php?87051-Freelander-1-VIN-decoder. :grin:

Editat de DKW

Link spre comentariu

SAL Manufacturer code: Land Rover

LN Model: Freelander

A Wheel base: 100.6 inch, standard trim

B Body type: 5-door station wagon

E Engine type: 2.0 litre Td4 diesel

8 Steering and transmission: Left-hand drive (LHD), 5-speed manual Getrag(LT85, LT77, LT77S, R380 or other)

2 Model year: 2002

A Assembly location: Solihull, UK

391730 Serial number

Daca mai sapai nitel gaseai asta:http://forum.club4x4.ro/showthread.php?87051-Freelander-1-VIN-decoder. :grin:

Buna dimineata!

Stiu DKW, am citit thread-ul tau inainte sa va comunic VIN-ul si corespunde cu cele comunicate de proprietar si constatate de mine la fata locului. Am scris VIN-ul aici pentru ca poate cineva are un cont pe eVerify sau alte site-uri de verificat istoricul masinilor si poate afla ceva despre ultimile 6 cifre (serial number) :wink:.

In aceeasi ordine de idei, a avut cineva experienta cu eVerify.com? Iti poate furniza un istoric corect sau dau cu banul?

Weekend placut tuturor! :)

Link spre comentariu

Mai poti verifica si aici VIN-ul masinii: http://www.clifton.nl/index.html?calvin.html.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am decis sa mai astept o perioada de timp sa strang bani pentru una cam ca asta:

http://olx.ro/oferta/land-rover-freelander-diesel4x4-autoutilitara-5locuri-ID4viVg.html#5946f9a90a;promoted

Placerea care am avut-o cand am condus un Freelander va face cred sa merita asteptarea,revin cu noutati cand voi detine bani :D Bafta tuturor!

Link spre comentariu

Bine faci, dar tine cont de o chestie, reglajul lombar sa fie pe scaunul din stanga, asta certifica 99% ca masina este LHD nativ. A, si nicidecum 12 airbaguri, diferential blocabil electronic si alte povesti.:wink:

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat! :D

Am tot gasit diverse masinute,fiecare care imi placea si aveam si bani pentru ea la fata locului se gasea cel putin un defect peste care eu nu puteam trece,ori nereguli la acte,ori la motor,ori la...diverse chestii...

Apoi m-am gandit sa mai astept,pana in Mai-Iunie cred,sau mai bine zis sper ca o sa imi permit un Freelander. :ypu

Link spre comentariu

12 airbaguri, diferential blocabil electronic si alte povesti.:wink:

:ha:...poate intre timp gasim si maneta de la reductor ,niste MRL-uri,un LSD pe spate..:ha:

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Ce inseamna "servotronic"?:cn

E un fel de ''Kalahari'' :ha:

OT: multi samsari baga detalii d-astea pentru cei ce nu stiu ce cumpara dar vor neaparat un ''SUV'', in completare la magia masinilor aduse din strainezia, care au 10 ani de la data fabricatiei, iesite din sistemul eurotax si care nu mai pot fi asigurate tip CASCO decat in anumite conditii.

Link spre comentariu

A fost cu volan pe dreapta, decizia iti apatine.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare