DKW Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Atunci asteptam cu interes un topic dedicat.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander ...cutia de viteze e la limita cu valorile prezentate If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander ...cutia de viteze e la limita cu valorile prezentate Mai degraba ambreiajul, va fi primul care va suferi. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 (editat) Atunci asteptam cu interes un topic dedicat.:grin: da am senzatia ca va prinde contur in 2016. de ce nu doar nu am nimic de pierdut decat cativa euro :):):) Mai degraba ambreiajul, va fi primul care va suferi. am vazut in uk ceva kit ambreiaj sport. cineva pe un forum spunea ca functioneaza foarte bine . Buna dimineata M am decis sa fac transplantul. Pentru cei care au relatii sau prieteni la dezmembrari poate ma ajutati cu ceva informatii unde pot gasi un motor de rover 75 1.8 turbo complet. Se poate si daca nu este complet in sensul ca este fara admisie si turbina merita o informatie. admisie am gasit deja aici: http://olx.ro/oferta/vand-galerie-admisie-rover-75-1-8t-completa-300-ron-urgent-ID2GhVF.html PS: daca adminii forumului considera anunt publicitate rog sa stearga postul cu scuzele aferente. Editat Decembrie 19, 2015 de DKW Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Poate daca aduci unul din UK http://www.ebay.co.uk/itm/ROVER-25-45-75-freelander-1-8-ENGINE-NEW-HEADGASKET-CAMBELT-WITH-GARANTEE/121837291322?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140107083358%26meid%3Dc3cc3a0fa65a44c6ad42e3f0235c882d%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D10%26sd%3D321892012232 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Poate daca aduci unul din UK http://www.ebay.co.uk/itm/ROVER-25-45-75-freelander-1-8-ENGINE-NEW-HEADGASKET-CAMBELT-WITH-GARANTEE/121837291322?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140107083358%26meid%3Dc3cc3a0fa65a44c6ad42e3f0235c882d%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D10%26sd%3D321892012232 prefer din tara pt ca eu oricum voi face motorul bucati. daca nu gasesc ma orientez spre piata externa. In alta ordine de idei rover 75 1.8 turbo nu a fost o masina foarte solicitata la dezmembrari si am mari sanse sa gasesc pe undeva depozitat un motor care cauta disperat cumparator. Asa pot gasi la un pret bun pentru mine. saptamana trecuta am tot sunat pe cei care dezmembreaza rover. cu exceptia celor mari care tin la pret sunt si mici care sunt dispusi la o negociere buna. Din discutiile cu ei spun ca se vinde dieselul cu benzina ramai cu el. Asa ca eu cred (si sunt convins) ca daca nu ma grabesc gasesc convenabil. de exemplu rampa de injectoare din linkul de pe olx pentru o alta masina se ridica lejer peste 100 euro completa. tipul cere 300 deci pot oferi de la 200 sa ne intalnim la jumatate. Din acest motiv am facut un apel pe forum in ideea ca un depozit de dezmembrari mic poate fi in targetul meu. PS: oricum voi baga ceva bani in reconditionat Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Parerea mea este ca ai nevoie de un donator,iesi mult mai ieftin decat sa scumperi pe bucati,plus ca odata facut transplantul ramai cu piese care poti eventual sa le vinzi si mai acoperi costurile.. ...la o cautare rapida am gasit in UK un rover la un pret tare de tot https://www.gumtree.com/p/rover/rover-75-club-se-1.8-petrol-turbo-2003-77000mls-mot-expired-very-nice-condition-in-out/1146738742 If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Parerea mea este ca ai nevoie de un donator,iesi mult mai ieftin decat sa scumperi pe bucati,plus ca odata facut transplantul ramai cu piese care poti eventual sa le vinzi si mai acoperi costurile.. ...la o cautare rapida am gasit in UK un rover la un pret tare de tot https://www.gumtree.com/p/rover/rover-75-club-se-1.8-petrol-turbo-2003-77000mls-mot-expired-very-nice-condition-in-out/1146738742 La prima vedere da pretul este bun dar : 1. daca cumpar o masina intreaga ca donator trebuie sa i fac acte de dezmembrare pt ca englezul declara export si eu nu ma risc sa nu o inregistrez. exista costuri pt acest proces. 2. pretul de transport se ajunge la 600Eu deci ajunge in tara la 1000 euro. 3. la acesti 1000 de euro ma mai costa piesele de reparatie sa spunem 500 euro (manopera nu se pune). 4. si mai este o problema mare faptul ca preturile mici sunt la privat sincer nu am incredere in ei pentru ca la sume mici nu te deplasezi la ei si trebuie sa trimiti banii inainte. fara factura doar din emailuri. riscat chiar si pentru 300 pounds. Eu cred ca daca caut pot ajunge la 1000 euro cu full rebuild. (bineinteles aici ma bazez si pe noroc), fara ecu. Mai adaug ecu mai adaug manual boost pentru ca ecu de freelander nu poate gestiona automatic boost deoarece nu are intrare in registrii lui pentru acest proces, neprevazute 300-400 euro. as putea iesi pana in 4000 euro cu masina cu tot. Nu vreau sa par carcotas, cat mai mult vreau sa optimizez achizitia bruta (a motorului) la pret mic pentru ca oricum voi baga bani in el. Cu cat pot vinde eu coaja fara motor? nu sunt vanzator de masini used fapt pentru care nu stiu cum se face probabil la remat sa o dau. un angajat de-al meu a dat la remat un clio pe 150 euro (atat a iesit la cantar) Sau mai am varianta sa ma combin cu un importator de la dezmembrari si sa-i platesc motorul si el sa ramana cu restul. asa eu am nevoie de un motor cu o factura de 1 leu cu seria motorului pe ea. Oricum am citit pe un forum ca blocul motor (cel cu seria motor pe ea) de la 1.8 este acelasi cu 1.8 turbo. Nu sunt sigur de acest lucru pentru ca teoretic palierul de la vibrochen ar trebui sa fie mai mare dar iau in calcul si asa ceva . Pt ca va trebui sa fie la acelasi seriii in cartea de identitate. Editat Decembrie 19, 2015 de mariusb Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Acum motoarele sunt piese de schimb, nu mai e mare bataie de cap cum era pe vremuri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander La prima vedere da pretul este bun dar : 1. daca cumpar o masina intreaga ca donator trebuie sa i fac acte de dezmembrare pt ca englezul declara export si eu nu ma risc sa nu o inregistrez. exista costuri pt acest proces. Poate figura in acte ca fiind pentru dezmembrare, asa am luat eu un KV6 intreg care figura ca dauna totala. Motorul si toata transmisia sunt pe alt KV6, restul de piese pe celelalte 2 sau vandute. Tot ce ai nevoie este actul de provenienta al motorului (poate fi o simpla factura) si factura de la un service acreditat pentru opratiunea de transplant. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Poate figura in acte ca fiind pentru dezmembrare, asa am luat eu un KV6 intreg care figura ca dauna totala. Motorul si toata transmisia sunt pe alt KV6, restul de piese pe celelalte 2 sau vandute. Tot ce ai nevoie este actul de provenienta al motorului (poate fi o simpla factura) si factura de la un service acreditat pentru opratiunea de transplant. am vb cu cineva care dezmembreaza si o sa aduca un mg zt 160 iau de pe el motor cu rampa intake plus turbina plus plastice filtru la un pret de 400 euro. Sper sa se tina de cuvant. Restul ramane la el Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander am vb cu cineva care dezmembreaza si o sa aduca un mg zt 160 iau de pe el motor cu rampa intake plus turbina plus plastice filtru la un pret de 400 euro. Sper sa se tina de cuvant. Restul ramane la el Ai in vedere si instalatia electrica a motorului, chiar daca vei folosi ECU de freelander. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander si factura de la un service acreditat pentru opratiunea de transplant. buna dimineata la omologare nu functioneaza regia proprie? trebuie neaparat factura de la service? Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander trebuie neaparat factura de la service? Daca ai pile la RAR, nu. Daca nu ai, trebuie sa ai acea factura. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Daca ai pile la RAR, nu. Daca nu ai, trebuie sa ai acea factura. pile nu am asa ca va trebui inainte sa verific daca legislatia imi da mie voie sa aduc modificari in regie proprie. daca nu o sa fac rost de o factura "just in case". :) dar oricum astazi am avut ora de studiu. La motorul 1.8 turbo fata de 1.8 clasic difera doar : blocul motor axa cu came de pe intake (la turbo este aceeasi cu exahaus) senzorul de aer de pe intake injectoarele flansa de fixare filtru de ulei si cam atat pistoane , supape, vibrochen , camasi segmenti identici supapaele hidraulice, toate identice. deci in realitate probabil blocul motor este mai gros in carne si rampa de la supapele de intake mai solida identica cu cea de exhaus. asa ca mare diferenta nu este. instalatia electrica este aceeasi. Singura mea intrebare este daca ii pun termoflot. Probabil am sa prevad acest lucru deoarece temperatura uleiului este unul din "calcaiele lui Ahile" pentru sindromul Head gasket. Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Chestia cu termoflotul mi se pare desteapta, sigur nu strica si e si usor de rezolvat mai ales daca gasesti unul ''inline'', cat despre motor si eu cred e ca se poate trata ca piesa de schimb, nimeni nu va cauta seria motorului fiind de fapt acelas tip doar mai performant, la D2 au schimbat multi motoarele 10P(Eu2) cu cele 15P(Eu3) fara nici o problema sau omologare si exista mici diferente si acolo NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander cat despre motor si eu cred e ca se poate trata ca piesa de schimb, nimeni nu va cauta seria motorului fiind de fapt acelas tip doar mai performant Difera tipul de omologare pentru turbo sau non-turbo. Acolo e problema cea mai mare. In rest, daca are factura de provenienta si o factura de la un service acreditat RAR si pentru schimb de motor, etc, conform careia lucrarea a fost executata bla-bla... nu vad de ce ar avea probleme. Am trecut prin acesti pasi cand am schimbat motorul de pe Magar. Nu mai pun la socoteala faptul ca seria de pe motor era serie de recall, motor schimbat in garantie.:grin: Editat Decembrie 20, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Sa inteleg ca daca imi montez o doar o turbina pe motorul meu non-turbo trebuie sa il omologhez? ... am facut asta de mult pe cand aveam un patrol non turbo cu motor LD28 si nu am omologat nimic...asta nu inseamna ca am facut bine:grin: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Legal trebuie sa omologhezi orice modificare, mai ales daca produce schimbari in parametrii constructivi. Editat Decembrie 20, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Nu neg asta, eu am vandut-o asa modificata si omul a transcris-o fara probleme... chestie de noroc ma gandesc(sau a avut pile la RAR), inseamna ca legal si o remapare ar trebui omologata ca aia modifica parametrii la greu...nasol Editat Decembrie 20, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Este o limita in care este permisa crestera de putere fara omologare, cei de la RAR stiu mai bine. Editat Decembrie 20, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Nu neg asta, eu am vandut-o asa modificata si omul a transcris-o fara probleme... chestie de noroc ma gandesc(sau a avut pile la RAR), inseamna ca legal si o remapare ar trebui omologata ca aia modifica parametrii la greu...nasol Conteaza foarte mult si anul in care ai vandut-o: in ultimii circa 5 ani s-au produs extrem de multe modificari, atat in legislatie cat si in reglementarile RAR-ului (si nu toate in bine) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 20, 2015 Partajează Postat Decembrie 20, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Era anul de tranzitie 2007 :wink: , atunci i am vandut Patrolul si un Opel Vectra C ca sa-mi iau D2-ul, pe vremea aia erau mai scumpe NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Era anul de tranzitie 2007... Pe vremea aia, regulile RAR erau mult mai permisive: puteai pune orice motor voiai cu singura conditie, sa fie o norma EURO superioara celui inlocuit. Acum, pe langa asta, trebuie sa fie un motor utilizat de fabricant pe modelul respectiv, sa fie pus intr-un service autorizat pentru aceasta operatie si sa treci (masina), de omologarea individuala, (test dinamic), care e o adevarata loterie cu foarte mici sanse de castig. Totul e gandit sa le aduca lor cat mai multi bani si tu sa primesti cat mai putin. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusb Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander pentru cei interesati de upgrade la freelander 1.8 aspirat exista ceva chituri de marire putere. linkul de mai jos. ei se jura ca va avea puterea respectiva. Acum sincer la stage 2 imi este greu sa cred ca la un aspirat daca-i schimbi printre altele pistoanele ajungi la 205 brake hp. Dar totusi cuplul ramane mic la asa crestere mare de bhp. http://files.qedmotorsport.co.uk/rover_k-series_pricelist.pdf Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate