Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

iesire simbata 1 octombrie in muntii baiului

dansoare

Postări Recomandate

Re: iesire simbata 1 octombrie in muntii baiului

Am facut si noi traseul asta simabata asta fix inainte de prima ninsoare.

Multumesc lui Dasoare pentru indicatiile telefonice.:h5

A doua zi de dimineata in fata cabanei erau 30 cm zapada apoasa si ningea la greu.

Frumos traseu si frumoase privelisti mai ales daca se urmeaza traseul de contur al muchiilor!

Este prima oara cand admir din masina zona vaii prahovei din alta perspective decat dinspre Bucegi!

Sunt convins ca atunci cand ati fost voi ati beneficiat la fel de niste privelisti de toamna extraordinare!

Ps: atentie daca face cineva traseul asta si doreste sa ajunga facand stanga la vale spre Busteni (Zamora) aveti de grija ca exact la capat cand sa iesi in Busteni drumul forestier are bariere pe ambele cai dinspre munte. Plus de asta sunt si doua camere video cate una la fiecare bariera.

Pana la urma noi am mers cu spatele si am ales o carare de hoti aflata la aprox 300 m in amonte de bariera; am luat-o la vale prin spatele vilelor din Zamora de s-au crucit aia pe unde am bagat JK-ul. Ceva mici emotii la inclinarea printre brazi dar un pic de adrenalina nu strica!

Barierele nu e chip sa le ocolesti pe deasupra! Daca sunati la Romsilva va vor spune ca acea padure este privata si apartine ocolului din Sacele!

Am vrut sa ne intoarcem si sa o luam prin Azuga pe unde ati iesit voi insa deja era prea tarziu, ceata sus deja se intetise inca de la coborare noastra iar afara Bacovia susura mocaneste pe hardtopul masinii.

:x

IMG_0824.thumb.jpg.514c54fe8c7d60780cc66f7f86dd47f4.jpg

IMG_0823.thumb.jpg.3b35b74c897a8ca5e9bbb1579427eb54.jpg

IMG_0819.thumb.jpg.a1a3134ed85284aa6871b351b232d05d.jpg

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bravo:br.acum 2 ani cind am facut traseul cu foresterul si am urcat pe zamora acele bariere erau deschise! bestii nenorocite,toate padurile au devenit proprietate privata!! bine ca v-ati descurcat prin padure.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Din cele citite inteleg ca drumul pana pe creasta nu ar fi cu probleme ci doar coborarea in Azuga sau Busteni (bariere).

Daca vreau sa fac o plimbare cu camioneta B2500 pana pe creasta si inapoi, pe unde intru si care ar fi reperele de urmat ? Intersesctii, marcaje, etc.

Pozitii GPS ?

Mai exista si alt traseu usor dar interesant in zona Sinaia - Busteni ?

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

aproape de iesirea din comarnic se face dreapta spre secaria-e indicator,vreo 9km.se intra in secaria,se parcurg cam 500m,se trece un pod in scurt in unghi de 90 in stinga si imediat se ajunge intr-o intersectie: la dreapta se merge spre valea doftanei-e indicator iar inainte e drumul de urmat,ajunge la capatul satului,se traverseaza un riu fie pe pod,fie prin vad-dreapta,apoi imediat spre stinga si incepe sa urce. dupa cam 1km ,in afara satului este o noua intersectie: se face dreapta la 90 grade si se urca in continuare pina sus in creasta. creasta nu pune probleme deosebite,se merge lejer pina la telescaunul din azuga. nu iti recomand sa incerci coborirea in azuga prin padure,e greu mai ales pe ud,ingust,copaci cazuti...

succes!

Link spre comentariu

Multam fain :h5

Joi si vineri voi fi la Cumpatu, Sinaia, si ma bate gandul sa vad cum este traseul si eventual sa urc pana pe coama daca vremea va permite. Cum voi fi plecat in interes de serviciu, sper sa am si timpul necesar, privelistile si imaginile m-au convins ca merita o plimbare pana pe creasta.

Eu auzisem de acest traseu, facut de un amic, plecarea din Busteni-Zamora-Palatul Cantacuzino si mai departe pe creasta pana la Azuga si, pentru d-astea lungi ca a mea, retur la Busteni.

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Dupa ce iesi din Secaria ai grija nu urma drumul (cu bolovani) care duce spre barajul de acumulare pana la capat. Exista o iesire pe un drum mai ingust care duce spre culmea si pe acolo e bine sa o iei.

Eu nu am avut GPS-ul cu mine ptr track ci doar o harta insa aveam un baci cu oile lui si cu chef de vorba care mi-a spus ca am gresit initial traseul si ca e musai sa o iau spre culmi de-oi vrea sa ajung in Azuga/Busteni peste Baiului.

Traseul in mare cam asta este numai ca pleci din Secaria.

Ca si orientare pe harta fara traseu de mai sus unde scrie Culmea Zanoaga la iesire din Secaria e musai sa treci pe linga niste colibi grupate pe mina stinga a drumului pe linga care urci spre culme.

Ionut

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare