Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Scurt tutorial despre desfacerea bordului si scoaterea aerotermei

omoroka

Postări Recomandate

Re: Scurt tutorial despre desfacerea bordului si scoaterea aerotermei

robinetul este amplasat pe panoul frontal, in partea stanga a motorului, cum te uiti din fata cu capota ridicata, trebuie sa aiba o culoare aramie cu doua furtunase negre, un ax cu un cablu de comanda.

Problema rezolvata:ypuun contact oxidat dintr-o mufa pe cablu sub bord la iesire din aeroterma. Calduraaaaaaaaa :grin:

Intrebare in legatura cu robinetul: trebuie umblat la el/inchis pe perioada verii?

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Doar cind e prea cald in masina.Adica tija care se plimba pe zona albastru-rosu, actioneaza robinetul(asta in cazul in care nu are vre-o problema cablul care il actioneaza).

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

@omoroka, esti mare!!!

Am plecat de la faptul ca nu imi merg stergatoarele si, impreuna cu un nene care se pricepe la electrica am vazut ca firele sunt destul de prajite. Mi-a fost frica sa umblam la bord, insa datorita tutorialului pus de tine am scos bordul. Bineinteles ca mai erau mult fire prajite si o sa umblu si la aeroterma, respecatnd pasii tai, avand in vedre ca eu sunt afon la mecanica. Oricum ma bazez pe nenea care ma ajuta sa punem totul la loc, desi eu m-am pierdut cu atatea fire, mufe, suruburi... Sper sa iasa ceva, daca nu... Nu stiu ce ii fac.

Oricum, jos palaria pentru explicatii!

Link spre comentariu

Daca tot umbli acolo si cureti aeroterma te sfatuiesc sa faci si urmatoarele operatiuni:

1 Unge axul de la ventilator (eu, din pacate am aomis aceasta operatiune si imi suiera din cand in cand, la turatii mari)

2 Pune plasa la grila de aerisire. Nu te sfatuiesc sa folosesti plasa d-aia de tunning din Vitan (are gaurile destul de mari si tot mai intra ceva mizerie).

Parerea mea, este sa folosesti ori plasa de tantari, de plastic, ori ceva tabla de aluminiu perforata. Eu am luat asa ceva din Hornbach

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Problema rezolvata!!!

Am rezolvat si cu incalzirea, radiatorul era plin de pamant si confeti, plus ca mai multe parghii nu mai comandau toate clapetele. Astfel acum baga caldura la greu, iar ca solutie impotriva patrunderii ulterioare a mizeriei in radiatorul de caldura eu m-am gandit sa fac o protectie la grila de aerisire pe deasupra, si nu cu plasa pe dedesubt. Ma gandeam sa fac ceva gen ca o priza de aer peste grila de aerisire... Adica sa ma duc la niste baieti care fac asa ceva in fibra de sticla si sa pun o grila din plasa, insa ea ar veni acum verticala. Credeti ca e o idee buna, sau ma complc degeaba... Oricum plasa nu am pus si sa mai dau odata bordul jos ... mai bine imi montez o soba pe lemne in masina...

Link spre comentariu

Sa ai grija la inaltime grilei pentru ca loveste capota ....parca maxim 4 cm, nu mai stiu exact

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Ma gandeam sa fac ceva gen ca o priza de aer peste grila de aerisire

ia d-aici niste inspiratie :h5

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62664-Do-It-Yourself-Priza-de-aer-Samurai-cu-protectie-antifrunza&p=689896&viewfull=1#post689896

Link spre comentariu

A fost ok grila facuta de mine initial. Din pacate caldura puternica a acestei veri a zbarcit-o... la propriu. In concluzie trebuie gasit un alt material pentru confectionarea ei si nu acel plastic ales de mine.

Personal, as merge acuma pe confectionarea ei din tabla.

Va salut !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Va salut! La mine intra apa in cabina cand ploua afara. Presupun ca s-au infundat scurgerile scurgerile tavii care se afla sub grila de pe capota (daca exista asa ceva). Pot accesa presupusele scurgeri fara sa desfac bordul? M-am uitat pe langa motor si nu am vazut nimic. Or fi pe sub masina? Or fi localizate la alt nivel scurgerile?

Frunzele de pe radiator le voi scoate prin metoda chirurgicala.

Link spre comentariu

Va salut! La mine intra apa in cabina cand ploua afara. Presupun ca s-au infundat scurgerile scurgerile tavii care se afla sub grila de pe capota (daca exista asa ceva). Pot accesa presupusele scurgeri fara sa desfac bordul? M-am uitat pe langa motor si nu am vazut nimic. Or fi pe sub masina? Or fi localizate la alt nivel scurgerile?

Frunzele de pe radiator le voi scoate prin metoda chirurgicala.

Scurgerile acelea dau in compartimentul motor... daca le mai ai. Au reusit unii pe aici sa le desfunde bagand jet puternic de apa prin grila de aerisire (cea din exterior). Mai poti incerca si cu ceva conductor introdus de jos in sus prin acele conducte de scurgere dar nu prea e spatiu de manevra

Va salut !

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns. Am gasit deja scurgerile. Sunt din cauciuc si arata ca niste trompe. Le-am abordat cu un recuperator de suruburi cu gheara si sunt libere. Aeroterma incalzeste bine cabina. Cred ca nu este infundata instalatia. Ramane sa imi confectionez cozoroc la priza de aer.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

@omoroka te rog spune-mi si mie cum dracu scot masca de sus a blocului optic? Butonul de avarii ma scoate din minti :ha1... din cauza lui nu pot scoate nici rama cu ceasuri ca sa schimb niste becuri la martori si nici acea masca de la blocul optic :hl

PS: pentru modelul meu de samu ('88 carb) stie careva ce cablu vitezometru imi trebuie: cu clema, filet, ciucurasi... bigudiuri? :grin:

Photo2616.thumb.jpg.5f08a5bbabefc47d55c9dd9921d634c5.jpg

Link spre comentariu

@omoroka te rog spune-mi si mie cum dracu scot masca de sus a blocului optic? Butonul de avarii ma scoate din minti :ha1... din cauza lui nu pot scoate nici rama cu ceasuri ca sa schimb niste becuri la martori si nici acea masca de la blocul optic :hl

PS: pentru modelul meu de samu ('88 carb) stie careva ce cablu vitezometru imi trebuie: cu clema, filet, ciucurasi... bigudiuri? :grin:

[ATTACH=CONFIG]158097[/ATTACH]

Trebuie sa demontezi comenzile de pe coloana de directie (bloc lumini si spalare parbriz) sunt 3 suruburi pe care trebuie sa le desfaci. Atunci vei putea scoate jumatatea de sus a mastii coloanei de directie si implicit avaria :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

La mine parca sunt 4 suruburi ...2 sus care se desfac prin acea bucata de masca ce a ramas si 2 sub..... dupa care desfaci cele 2 mufe ce pleaca din acel bloc electric si tragi in sus.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut, @AK47apache cum ai rezolvat pana la urma cu scoaterea blocului de lumini? Exact in butonul de avarie m-am intepenit si eu, si dupa ce i-am "deranjat" pe @F_zoltan si @omoroka, mi-au spus ca trebuie sa mai fie inca unul sau doua suruburi, in functie de model, in partea de sus. M-am holbat mai bine si asa este, la mine mai sunt doua suruburi chiar sub masca ce se vede la tine in poza. Problema e ca practic este imposibil sa le desfaci din cauza mastii respective, masca nu o poti scoate din cauza butonului de avarie, la fel si ceasurile... si asa am ajuns intr-un punct mort. Poate citesti mesajul pana maine, cand ma iau iar la "tranta" cu blocul de lumini. S-au poate s-a mai lovit cineva de problema si ne impartaseste si noua, viitorii meseriasi-mecanici. Cum a explicat colegul anterior... nu am inteles, cum le desfaci prin masca respectiva? Singurul orificiu este cel prin care iese butonul de avarie, dar pe acolo nu poti ajunge la suruburi.

Editat de corrad
Ai dracu" rusi au fost romanii...
Link spre comentariu

Salut, @AK47apache cum ai rezolvat pana la urma cu scoaterea blocului de lumini? Exact in butonul de avarie m-am intepenit si eu, si dupa ce i-am "deranjat" pe @F_zoltan si @omoroka, mi-au spus ca trebuie sa mai fie inca unul sau doua suruburi, in functie de model, in partea de sus. M-am holbat mai bine si asa este, la mine mai sunt doua suruburi chiar sub masca ce se vede la tine in poza. Problema e ca practic este imposibil sa le desfaci din cauza mastii respective, masca nu o poti scoate din cauza butonului de avarie, la fel si ceasurile... si asa am ajuns intr-un punct mort. Poate citesti mesajul pana maine, cand ma iau iar la "tranta" cu blocul de lumini. S-au poate s-a mai lovit cineva de problema si ne impartaseste si noua, viitorii meseriasi-mecanici. Cum a explicat colegul anterior... nu am inteles, cum le desfaci prin masca respectiva? Singurul orificiu este cel prin care iese butonul de avarie, dar pe acolo nu poti ajunge la suruburi.

cred ca si eu sunt la fel de nepriceput/ghinionist ca si tine si am acelasi model de bord... pe care nu stiu sa-l desfac avand exact aceeasi problema: cum dracu' desfac suruburile alea de sub masca?!?!...

imi pare rau dar eu momentan am abandonat treaba la blocul de lumini... daca gasesti "calea spre butonul de avarii" scrie aici te rog :h5

Link spre comentariu

Nu merge sa bagi o surubelnita mai subtire si lunga in + in garura aia in care se afla surubul fortand un pic masca? Parca sa zic ca la mine asa a mers. Eu in partea deasupra coloanei de directie am avut un singur surub, in partea dreapta parca. Sigur trebuie sa mearga ca doar tot oamenii l-au montat.

Va salut !

Link spre comentariu

Salutare, m-am gandit la faza asta, dar la modelul asta cu patru suruburi e cam mare distanta, mai este varianta cu o surubelnita mica care sa aiba tija in forma de L ca la imbusuri si sa lucrezi pe sub masca, dar nu cred ca se complicau in halul asta japonezii aia mici cand l-au construit, banuiesc ca solutia e prea simpla ca sa o putem vedea. Mai luasem in calcul sa dau doua gauri in dreptul suruburilor, dar asta mi se pare o idee proasta, vorba ta, tot oameni l-au construit, ar trebui doar sa fie ordinea inversa montarii. Oricum maine ii dau de cap, intr-un fel sau altul :ang1

off: Multumesc pentru rabdarea de care ai dat azi dovada la telefon, si @F_zoltan la fel, raman dator cu :be

Link spre comentariu

Salutare, m-am gandit la faza asta, dar la modelul asta cu patru suruburi e cam mare distanta, mai este varianta cu o surubelnita mica care sa aiba tija in forma de L ca la imbusuri si sa lucrezi pe sub masca, dar nu cred ca se complicau in halul asta japonezii aia mici cand l-au construit, banuiesc ca solutia e prea simpla ca sa o putem vedea. Mai luasem in calcul sa dau doua gauri in dreptul suruburilor, dar asta mi se pare o idee proasta, vorba ta, tot oameni l-au construit, ar trebui doar sa fie ordinea inversa montarii. Oricum maine ii dau de cap, intr-un fel sau altul :ang1

off: Multumesc pentru rabdarea de care ai dat azi dovada la telefon, si @F_zoltan la fel, raman dator cu :be

Ar mai putea fi o rezolvare. Incearca sa desfaci indicatoarele de bord. Chiar daca acestea nu vor iesi din cauza butonului de avarie vor da o mai mare libertate de miscare mastii astfel putand sa bagi o surubelnita

Va salut !

Link spre comentariu

Mai oameni buni la mine in dreptul suruburilor de sus (2buc) sunt cu gauri de vizitare in masca...pe acolo le-am desfacut ....daca nu avetzi va sfatuiesc sa faceti 2 gauri in plastic ca merita.

• Like 1

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

S-a rezolvat, solutia... desi sunt convins ca nu este cea originala, a fost sa fac doua gauri in masca, dar si asa a iesit, respectiv intrat, destul de greu masca. Ca si metoda de siguranta, am prins inapoi doar unul din cele doua suruburi, sa-mi fie mai usor data viitoare. Ma gandesc sa cumpar doua dopuri din acelea ce se pun la mobila de pal sa mascheze capetele de la holsuruburi, deci voi largi cele doua gauri in functie de dimensiunea capacelor. Multumesc @adi200100, dupa cum ai vazut ma gandisem si eu la solutia asta, dar speram sa gasesc una care nu implica maltratarea masinii. Pun cateva poze, poate ajuta pe cineva.

2075665545_DSC03224(640x480).jpg.d9c985ec3cda70678b2074dd50b74f90.jpg970656565_DSC03227(640x480).jpg.d1da603129aba4cff133bf7f51be20ec.jpg204545817_DSC03228(640x480).jpg.fc180cba51faef38540d36dca41ed2b1.jpg1600476973_DSC03230(640x480).jpg.0d271f0afee3d0204a9c308528b91525.jpg2036878496_DSC03232(640x480).jpg.64540d3e8631b4c656f31160f309cfd0.jpg

Link spre comentariu

Eu eram foarte mirat pentru ca eu aveam cele 2 gauri dar nu stiu daca asa a fost masina s-au neamtu a fost inventiv. Stai linistit prima mea desfacere s-a soldat cu butonul de avarie rupt, pentru ca nu am avut rabdare sa desfac toate suruburile si ceasurile.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Fratilor, poate la mine este altfel (fiind modelul mai nou). Dar la mine, suruburile care tineau blocul de lumini erau cele din gaurile astea919904907_DSC03232(640x480).jpg.b7afd9d4afdd0771c41c694d56253807.jpg

Sunt 3 suruburi (una dintre gauri este falsa)

Se scot suruburile alea 3, iar apoi, se scoate blocul de lumini, cu partea de sus a carcasei, simultan.

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare