smeagol Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 salut tuturor, tocmai mi-am achizitionat micuta Suzy in idea sa imi largesc optiunile de offroad in ultimi 5 ani am tot facut offroad dar doar cu atv-ul asa ca nu as fi la prima abatere si noroiala :wink: desi la atv-uri stiu foarte bine ce imi trebuie ca sa ma bucur la maxim de jucaria din dotare la jeep-uri sunt destul de incepator o sa incerc sa va spun cam ce imi trece prin cap si sper sa primesc un sfat din partea voastra in acest moment masina este atat de stock ca m-as risca doar pe asfalt cu ea dar vreau sa-i aduc urmatoarele modificari: - kit de inaltare - jante si cauciucuri - diff blocabil (minim spate) - rollcage exterior si interior - bullbar fata si spate - troliu (fiabil si pe care sa te poti baza) - schimbat reductile din punti (daca este necesar) - scut protectie - snorkel Am incarcat o poza cu ea stock, una cu varianta in care se vede rollcage-ul interior si varianta pe care mi-o doresc, daca puteti, spuneti-mi parerea voastra si cu cine ar trebui sa vorbesc ca sa-mi duc proiectul la bun sfarsit Mi-ar place sa o inalt cat mai mult posibil (in limita posibilitatilor binenteles) si sa am intr-un final o masina cat mai eficienta in offroad (nu uit ca este doar o Vitara) :wink: si ca nu ma pot astepta la miracole de la micutul motor de 1.6 va multumesc Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PaulSB Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad Incearca si aici http://www.suzuki-vitara.ro tel: 0740/038.025 barbu.paul@yahoo.com Suzuki Vitara '91 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad nici o parere...nici un sfat???? :wink: Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 (editat) Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad 1. Ai incercat sa dai si tu o cautare? E plin forumul cu informatia pe care ti-o doresti, dar nu vine singura, trebuie cautata. Chiar pe pagina pe care o vizualizezi ai niste bannere, de exemplu ai in dreapta link pentru anvelope si accesorii. Daca mergi la mica publicitate, sectiunea promo, ai un furnizor de accesorii si lift-kituri specializat pe Vitara, dar sunt si altii. La sectiunea Modificari, dar si pe sectiunea Suzuki/Vitara, X90 sunt o serie de masini modificate, cu descrierea operatiilor, surselor de piese, eventual si a locurilor unde s-au facut modificarile. 2. Ai primit mai sus un link. Te-ai obosit sa il accesezi? Mi se deplasat faptul ca imediat dupa aceea tu postezi, oarecum dojenitor, ca nimeni nu te ajuta. Editat Octombrie 26, 2011 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Octombrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2011 (editat) Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad in primul rand m-am interesat deja in 5 locuri (inclusiv stanga si dreapta la bannere) si am primit si oferte pentru nebuniile pe care mi le doresc si nu asteptam sa mi se dea mura in gura de la membri acestui forum doar pentru faptul ca exist cea ce se pare ca tu nu ai inteles este ca eu doream pareri despre proiectul in sine....ceva de genul...ar fi bine sa....din experienta noastra te sfatuim sa...las-o mai moale ca nu se merita...si asa mai departe oricum iti multumesc pentru momentul pe care mi l-ai acordat si sfaturile tale Editat Octombrie 26, 2011 de smeagol Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad Depinde ce vrei sa faci cu masina. Fiecare modificare trebuie sa o faci cu cap si sa fii constient ce implica. De meritat, stii doar tu. Banii pe care o sa-i bagi in ea nu o sa-i mai scoti la o eventuala vanzare. In off-road Vitara e limitata de suspensia independenta fata si de diferentialul fata destul de fragil. Ca sa nu cheltuiesti prea multi bani poti sa incepi cu un body lift, un suspension lift si niste scuturi. De asemenea cauciucurile sunt foarte importante. Cum ziceam si mai sus. Depinde ce faci cu masina. Ideal ar fi trei randuri de gume: At- pentru strada, Copie Simex pentru noroaie, si gume de iarna pentru iarna. Diferentiale blocabile gasesti la Arb sau autodeblocante. Difera metoda de functionare si mai ales pretul. Daca imi zici ce ganduri ai cu masina pot sa te lamuresc mai mult. Ca sa nu zici ca suntem nesuferiti.:wink: Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Octombrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad nici nu ma gandeam ca sunteti nesuferiti...nu as cere sfaturi daca as considera ca imi racesc gura de geaba pe forum masina,in limitele ei, o sa vada offroad fara menajamente binenteles fara sa am pretentia sa ma prezint la Floyota si s-o inscriu la extrem :old vreau sa ma distrez cu ea, sa-i arat ce paduri frumoase avem ca pana acuma s-a odihnit prin Olanda tot odata ar fi destul de stupid din partea mea sa bag o tona de bani in micuta suzy incercand sa scot de la ea ceva ce nu se poate aceasta masina este doar un prim pas prin care vrea sa inteleg daca offroad-ul cu jeep-ul imi place la fel de mult ca cel cu atv-ul Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Octombrie 26, 2011 Partajează Postat Octombrie 26, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad Prima modificare ar fi la grupul fata ..... METAL DIRECT ..... altfel o sa te numeri pintre cei ......0 care rup sau sparg grupul fata .... o suspensie +2'' ... (4 amortizoare ,4 arcuri )si nu home made cu prelungiri de amortizoare sau inaltatoare sub arcuri .... un troliu bun ..... un blocant ARB spate daca permite bugetu .... anvelope 31'' profil Simex ....rollcage ..... raporul din punti se modifica f usor .... sunt 8/37 ...8/39 si 8/41 .... care este si cel mai bun pt teren ... ne mai auzim ... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad cam la aceasi concluzie am ajuns si eu dar as incerca si body lift-ul de 3mm in provincie am gasit cateva service-uri care s-ar putea ocupa frumos de toata lucrarea inclusiv antifonarea ei si construirea rollcage-ului in Bucuresti doar GTC Auto urmeaza sa-mi trimita o oferta mai puteti, in urma experientelor voastre, sa-mi recomandati vreun service bun care sa se ocupe in special de partea cu confectionarea rollcage-ului, montajul pieselor (fiecare ofertant are cate un produs bun) si inlocuirea anumitor piese care sufera de batranete Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad eu as incepe cu Suzuki Dojo Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Octombrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad multumesc tuturor pentru mesajele primite si mail-urile pline de sfaturi si indrumari am decis in mare ce voi lua si de la cine desi inca mai astept o oferta din Bucuresti ce mai vroiam sa va intreb este ce parere aveti despre produsele Calmini unde printre altele am gasit si diferentialul fata din metal....am inteles ca cel original este destul de firav si cand ti-e lumea mai draga atunci se face bucati :tk Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad Am inteles ca trebuie sa iei tot kitul si nu se merita. Mai bine cauti unul de fonta care a fost pus pe anumite modele. Chiar aici la sectiunea Vitara era un topic Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad kitul de la Calmini e bun , acum depinde de bugetul propus ... o sa gasesti grupuri fata de vitara din metal dar f greu (250-300 euro cel putin)... daca nu ma insel numai pe cele diesel in 5usi ... apropo .. incaz ca gaseti , iti trebuie grupul complet cu tot cu suporti si mare atentie la raportul pinion/coroana .... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad am reusit astazi intr-un final sa intru si in posesia masini dupa ce a trecut cu brio RAR-ul romanesc "foarte exigent" :ha1 incepand sa umblu cu ea, mai mult din curiozitate, am descoperit ca cei 21 de ani nu au trecut chiar fara sa lase nici un semn motorul toarce foarte frumos dar este ulei peste tot...minim vreo 10 ani de acumulare si mici scurgeri :ang3 la capitolul rugina in schimb se prezinta relativ bine adica are mici urme dar nimica grav....cel putin nu la prima vedere de sub elevator de asemenea cred ca a beneficiat de ultimul schimb al filtrului de benzina acum un deceniu deoarece rugina acopera perfect toate prinderile o alta mica problema este faptul ca de multe ori masina ramane turata intre 2000 si 2500 de turati chiar daca motorul este cald inainte de a incepe modificarea si pregatirea pentru intalnirea cu padurile mioritice vreau sa schimb toate garniturile,oringurile si alte treburi coapte de timp, sa-i arat ca se poate sta la relanti si la 900 de rotati si sa o antifonez corespunzator deoarece sarea romaneasca este mai "dura" decat cea olandeza unde micuta s-a odihnit pana acuma ma poate indruma cineva catre un service unde sa-i rezolve aceste 3 mici probleme fara sa-mi apara altele datorate incompetentei...din pacate sunt arhipatit cu atv-ul :fr2 :tk Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad kitul de la Calmini e bun , acum depinde de bugetul propus ... o sa gasesti grupuri fata de vitara din metal dar f greu (250-300 euro cel putin)... daca nu ma insel numai pe cele diesel in 5usi ... apropo .. incaz ca gaseti , iti trebuie grupul complet cu tot cu suporti si mare atentie la raportul pinion/coroana .... nu are nici o treaba raportul pinion coroana,deoarece il pui pe cel de pe masina care este identic cu cel de spate tu folosesti doar carcasa:old suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad @adammoga80 .... tocmai deasta i am atras atentia ..... putea sa cumpere carcasa de metal cu sau fara dif .... oricum multumim pentru observatie ...:wink: Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Noiembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad incepem distractia :banana azi masina a ajuns pe mana baietilor de la Dojo si incepe cu o "punere la punct" la motor si caroserie in asteptarea pieselor pana la urma,dupa nenumarate analize, am ramas la urmatoarele modificari: - calmini suspension kit plus body 6" - carcasa diferential calmini - rapoarte 5:83 in grupuri calmini - rapoarte 4.24 Rockcrawler Kit Calmini in cutia de transfer - blocante ARB fata/spate - stabilizator directie Calmini - ambreaj Centerforce - galerie evacuare plus esapament - scuturi integral inclusiv punte spate - rollcage interior - bara fata si spate - troliu Warn (cred) - jante si cauciucuri 31" M-a cam ingrozit devizul final (si ca de obicei nu-i final) dar sper la sfarsit sa ma bucur de ea prin padure asa cum o fac momentan cu atv-ul Trebuie sa schimb cutia de transfer cu una model '91-'98 deoarece cea pe care o am,adica '90, nu poate fi modificata cu rapoartele de la calmini :fr2 deci daca cineva are de vanzare vreuna astept PM Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad eu zic ca NU mai este necesar aceasta operatie : rapoarte 4.24 Rockcrawler Kit Calmini in cutia de transfer .... e mai mult decat suficient 5:83 in grupuri pentru roti 31' daca ti masina doar pentru plimbari si nu pentru competitii sau cupe sau ceva de genu nu merita atata investitie ... multi bani .... hmm .... Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad De curiozitate, cam la cat duc modificarile enumerate mai sus? Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Noiembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad cu totul...piese si manopera....peste 10 mii :cn ca de obicei nebunia se plateste :ang3 Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 (editat) Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad incepem distractia :banana azi masina a ajuns pe mana baietilor de la Dojo si incepe cu o "punere la punct" la motor si caroserie in asteptarea pieselor pana la urma,dupa nenumarate analize, am ramas la urmatoarele modificari: - calmini suspension kit plus body 6" - carcasa diferential calmini - rapoarte 5:83 in grupuri calmini - rapoarte 4.24 Rockcrawler Kit Calmini in cutia de transfer - blocante ARB fata/spate - stabilizator directie Calmini - ambreaj Centerforce - galerie evacuare plus esapament - scuturi integral inclusiv punte spate - rollcage interior - bara fata si spate - troliu Warn (cred) - jante si cauciucuri 31" M-a cam ingrozit devizul final (si ca de obicei nu-i final) dar sper la sfarsit sa ma bucur de ea prin padure asa cum o fac momentan cu atv-ul Trebuie sa schimb cutia de transfer cu una model '91-'98 deoarece cea pe care o am,adica '90, nu poate fi modificata cu rapoartele de la calmini :fr2 deci daca cineva are de vanzare vreuna astept PM daca tot ti-ai gasit alt furnizor de Calmini ar fi bine sa fi serios si sa ma suni sa-mi spui ca nu mai esti interesat de oferta mea, de care erai foarte incantat (''Preturile tale sunt destul de ok''), ca sa stiu sa deblochez piesele ca sa le poata cumpara altcineva. un singur telefon era de ajuns. greu sa faci afaceri in ziua de azi cand nu exista seriozitate. succes cu masina in continuare. stima Editat Noiembrie 10, 2011 de macfero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Noiembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad am discutat astazi si sper ca ne-am inteles....nu vreau sa ma mai repet si pe forum ca facem :off Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad eu sunt curios de unde ai facut rost de acele rapoarte in punti? 5:83? suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
george_zainea Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad E cumva Sidekick? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
smeagol Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Re: pregatire Vitara 1.6 8v pentru offroad eu sunt curios de unde ai facut rost de acele rapoarte in punti? 5:83? dintr-o greseala de tastatura plus o totala necunoastere :hw daca scri 5.83 : 1 fara spati intre 83, : si 1 site-ul il schimba automat asa 5.83:1 corect 5.83 : 1 Editat Noiembrie 13, 2011 de smeagol Welcome to Romania the land of jokes..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate