Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Feroza ''Facocerul''

Caphonne

Postări Recomandate

Re: Feroza ''Facocerul''

Farurile de la feroza se pot regla?Am luat un far sh in stare buna si vad ca are 2 chesti iesite in afara fiecare cu cate un surubel.Surubelul ala este cumva pentru reglaj?

Ar fi o idee buna sa-mi pun niste xenoane din alea ordinare de 200-250 ron sau scot ochii la soferi?Stiu ca xenoanele sunt ok la farurile cu lupa.

Eu am osram night breaker plus si sunt multumit de ele. Suruburile alea sunt de reglaj la modele mai vechi cum e a mea. Cele mai noi au reglajul farurilor sub volan in stanga.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 277
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare Facocerul a primit 2 amortizoare noi pe spate Monroe 4x4.Cele vechi erau praf practic inexistente.Pe langa asta a primit si ceva protectii:scut rezervor si scut cam pe toata burta masinii.Cele ale ei originale nu existau.

Am un scut original pentru fata dar se pare ca nu mai am ce face cu el.

Amortizoarele au fost 470 ron ambele.Urmeaza sa se schimbe conductele de benzina si probabil amortizoarele fata dar mai au un pic de asteptat pana se mai aduna $$$.

Si ceva poze.

poza1.JPG.54846c1709e8eed9b048fa0c51b9b724.JPG

poza2.JPG.c6da662f9ea2d9ba5d7a93bd36d1dfbf.JPG

poza3.JPG.ba55718c8f8882406bf58a1904504f5b.JPG

poza4.JPG.78fb1d95b437219fab001a7c31fc05b3.JPG

poza5.JPG.9e0d06e7759410d567e169d12a9ccc49.JPG

poza6.JPG.d56a8c295af034d72d6dce589f9f4386.JPG

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Care ai chef de mesterit si vrei sa iti faci scutul ala mare aveti schema mai jos probabil mai necesita niste cote dar in mare cam asta este.

493357274_scutdaihatsu.thumb.jpg.d8ac47bd9c448dd3cec47238131f2493.jpg

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Am schimbat si conductele de benzina toate trei, tur, retur si vapori.Am scapat de un mare stres.Am adus masina acasa alta viata cu amortizoare noi pe spate.Urmeaza poate niste cercei mai lungi pentru arcuri dar ma gandesc ca se ridica prea multa spatele fata de puntea fata unde in afara de ridicarea din bari facuta deja altceva nu stiu ce se mai poate face.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Salut da masina este mai comoda nu mai balanseaza si nu mai zdruncina mai ales prin oras pe stradute cand treci peste delimitarile alea de viteza.am omis sa intreb ce cod au amortizoarele dar incerc sa aflu.Nu le-am comandat eu le-a comandat cel unde am facut masina.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Eu stiu sa caut in cataloage insa nu aduce nimeni codurile de Rocky sau iti spun ca sunt indisponibile. De aceea eram curios ce s-a gasit in Romania. Din fabrica amortizoarele fata sunt diferite de cele de spate chiar daca au fizic aceleasi dimensiuni.

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

de exemplu spatele KYB de Rocky an 95, motorina, este identic cu spatele de Nissan pickup 1983-1986. Asta poti vedea inclusiv din webshopul Unix, in partea de jos a paginii unui produs ai un buton "la ce se foloseste"

Link spre comentariu

Noi avem puse pe spate de Toyota LC95 Prado de fata cu cateva modificari: taiat farfuriile pe care statea arcul, taiata bucsa superioara si sudat un surub, schimbata bucsa de jos cu una mai larga fiindca nu intra pe surub. Noi suntem foarte multumiti de ele.

Acum cautam solutii pentru telescoapele fata care sunt "transparente". :ha:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salutare vreau o parare de la voi.Facocerul a bagat in weekend vreo 500 de km toate bune 100-110 si chiar 120 pe autostrada.Pe centura Pitestiului mergea super fara nici un zgomot batai cu exceptia unui uruit auzit undeva pe la picioare cam pe unde incepe cardanul sa zic asa.Uruitul se aude mai tare spre exemplu in frana de motor. Ce sa fie un rulment pe undeva?Precizez ca masina este ok pe parte de uleiuri si tot ce inseamna gresare .

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Hmmm am observat ca vascocuplajul nu isi face treaba si as vrea provizoriu sa il mut pe direct.Ce ar trebui sa fac?

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Hmmm am observat ca vascocuplajul nu isi face treaba si as vrea provizoriu sa il mut pe direct.Ce ar trebui sa fac?

Nu stiu daca ai observat,dar la Jeepul xJ, caruia i_am prajit ambreiajul la ieseala de sambata,vascocuplaj nu mai este.Are electroventilator legat pe direct la contact.(nici radiatorul nu este de origine).In teren este oK,insa a la long nu cred ca este o rezolvare.Motorul nu lucreaza in parametri optimi,in plus este un consumator electric permanent.

Link spre comentariu

Mi-am dat seama ca avea electroventilator se auzea destul de tare.Apa la mine nu a mai trecut de jumatate doar ca azi cand am plecat prin oras a ajuns la jumatate destul de repede si acolo a ramas.Sambata am mai stat cu baietii am facut si doua urcari mai in forta si nu a trecut de jumatate cadranului.O sa mult vasco pe direct macar pana duminica la trial si pe urma vad eu.Daca nu ma descurc o duc la mecanic care o sa ma certe ca iar am facut offroad :))).

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Ca sa-l pui pe direct il dai frumos jos . Desfaci cele 4 piulite cu cheia de 10 si apoi ii dai doua afturi de sudura pe interior si ai un vascocuplaj pe direct :)

Link spre comentariu

Salut, eu tocmai am mai montat un electroventilator suplimentar pe fata radiatorului actionat de la buton.

Poate fi si asta o solutie la problema ta. Eu l-am montat preventiv pentru ca am vazut ca este o boala la Feroza vascocuplajul.

Link spre comentariu

Salut, eu tocmai am mai montat un electroventilator suplimentar pe fata radiatorului actionat de la buton.

Poate fi si asta o solutie la problema ta. Eu l-am montat preventiv pentru ca am vazut ca este o boala la Feroza vascocuplajul.

De la ce masina? Fa niste poze.

Link spre comentariu

Nu stiu exact de ce masina este, dar este de aer conditionat si este de pe o masina mica gen Opel Corsa, Fiat Panda...o sa incerc sa fac niste poze dar nu cred ca se va vedea mare lucru avand in vedere ca este dupa masca.

Link spre comentariu

Da multumesc am vorbit cu cine trebuie si intradevar cam asta este solutia.Cam toate masinile de concurs au ventilatoare electrice.Un vasco nou este minim 1300 ron si nu voi da niciodata banii astia.Momentan incerc inlocuirea uleiului siliconic si daca nu merge se va trece vasco pe direct.Diseara sunt la mecanic.Pe viitor voi lua in calcul si adaptarea unui radiator de la alta masina ceva mai comun disponibil mai usor si mai ieftin.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Salutari

Si eu am avut o problema similara acum vreo doua saptamani...mergeam pe asfalt, drum bun cu 80-90 la ora si sa auzit un uruit...initial am crezut ca e de la linia intrerupta a soselei ...dar nu pre era asa

Am mers o vreme , dupa care am oprit..m-am uitat pe acolo...si am plecat din nou de data asta am pus pe 4x4. Initial era pe 4x2. De data asta uruitul a disparut....dupa o vreme am trecut pe 4x2 si nu s-a mai auzit nimic

Discutia de mai sus nu prea o pricep in sensul ca nu stiu ce e vascocuplajul...

In fine...se poate sa nu fi fost intrat complet in 4x2...si uruiau pe acolo ceva???

Merci

Link spre comentariu

Salut vascocuplajul nu are legatura cu mersul in 4x4.Vascocuplajul ca sa intelegi este elicea de la ventilator .Acest vasco are in el un ulei.Cand motorul este rece elicea se invarte mai incet.Cand motorul este cald elicea se invarte la turatie mult mai mare si raceste motorul.La mine nu se mai invarte la turatie mare si motorul nu se mai raceste.Legat de uruitul tau nu stiu ce sa zic cauze pot fi multe ciudat ca apare in 4x2 si dispare in 4x4.Urmareste problema si vezi unde auzi zgomotul.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Hmm ia ca m-am suparat.

1.De ce pana mea nu trece de 110-120 km//h.Pe la 90-100 merge frumos pe la 3300 de ture asa in treapa 5 mai incolo tre sa-i dau in gura dar tot nu trece de 120.

2.Nu am forta deloc pe treapta 2 mai ales pe urcari legenda aia cu dai a 2-a si span la mine nu functioneaza :))

3.Daca urc o panta ceva si retrogradez din a 3-a in a 2-a sub 3000 de ture lula moare de tot\.Trebuie sa-i dau in a 3-a vreo 4500 de ture ca sa trec pe a 2-a in 3000.Asta in mers 4x2.Pew urcari in 4x4 greu plec cu treapa 1 span maxim ajung la 5000 de ture masina trage dar daca urcarea este lunga ar trebui sa-i mai dau si a 2-a nu dar daca-i dau a doua la revedere.

Am zis ca o fi ambreiajul, ca o fi obosit motorul, oi avea ceva pe la cutie sau ca nu m-am obisnuit inca cu masina hmmmmmm nu stiu dar nu imi place deloc.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare