pacaliciossu Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Va salut. Revin aici pentru ca am aceiasi motorizare cu JC si JGC Nu stiu cum sa descriu defectul si cu atat mai putin nu stiu ce sa caut. Ce sa intamplat...... in trafic pe la eroilor, a inceput sa tremure si sa scoata fum ingrozitor de mult. I-mi bate injetorul 4 si am presupus ca fenomenul i se datoreaza....asa ca cu chin cu vai am ajuns la un service in buftea. Nenea mecanicul schimba injectorul la indicatiile mele pretioase ( aveam de rezerva 1 de anul trecut ) si ce sa vezi.....nica.....fum in draci.... Se apuca serios si desface fiecare alimentare de la fiecare injector si ce sa vezi ....buba este la inject. 2. Repede facem schimbul.....si iarasi nimic.... Se apuca muncitoreste si da jos capacul de la culbutori si aveam o tija sarita de pe admisie de la injectorul 2. EEEEE problema acum incepe....pentru ca tija de la culbutor, nu mai ajungea la culbutor ceea ce inseamna ca este o problema cu cine actioneaza tija in interiorul motorului. Aici am nevoie de ajutorul vostru pentru ca din manual nu-mi dau seama. cine actioneaza aceasta tija?...axa cu came direct sau vreun tachet? adica se poate sa se fi stricat axa cu came sau pot sa sper la ceva intermediar....adica vreun ansamblu intre axa cu came si tija.( Pe nenea mecanicul l-am rugat sa-mi stranga motorul la loc pt a nu prea aveam bani la mine ) Ideea este ca nu stiu ce ar trebui sa cumpar.... Motorul este 2,5TD de la VM din 95 cu distributie pe roti dintate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Buna seara . Parerea mea este ca ai o problema la tachetul hidraulic ............si ,,distractia " de acum incepe.........:sr pe curand -ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fan2474 Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Va salut. Revin aici pentru ca am aceiasi motorizare cu JC si JGC Nu stiu cum sa descriu defectul si cu atat mai putin nu stiu ce sa caut. Ce sa intamplat...... in trafic pe la eroilor, a inceput sa tremure si sa scoata fum ingrozitor de mult. I-mi bate injetorul 4 si am presupus ca fenomenul i se datoreaza....asa ca cu chin cu vai am ajuns la un service in buftea. Nenea mecanicul schimba injectorul la indicatiile mele pretioase ( aveam de rezerva 1 de anul trecut ) si ce sa vezi.....nica.....fum in draci.... Se apuca serios si desface fiecare alimentare de la fiecare injector si ce sa vezi ....buba este la inject. 2. Repede facem schimbul.....si iarasi nimic.... Se apuca muncitoreste si da jos capacul de la culbutori si aveam o tija sarita de pe admisie de la injectorul 2. EEEEE problema acum incepe....pentru ca tija de la culbutor, nu mai ajungea la culbutor ceea ce inseamna ca este o problema cu cine actioneaza tija in interiorul motorului. Aici am nevoie de ajutorul vostru pentru ca din manual nu-mi dau seama. cine actioneaza aceasta tija?...axa cu came direct sau vreun tachet? adica se poate sa se fi stricat axa cu came sau pot sa sper la ceva intermediar....adica vreun ansamblu intre axa cu came si tija.( Pe nenea mecanicul l-am rugat sa-mi stranga motorul la loc pt a nu prea aveam bani la mine ) Ideea este ca nu stiu ce ar trebui sa cumpar.... Motorul este 2,5TD de la VM din 95 cu distributie pe roti dintate. sal motoarele vm is o gramada ce cod are motorul? are tacheti mecanici? inaintea seriei motorului este ceva de genul vm 80a vm 84a 0 vm 32 ( tip motor. in talon ce tip de motor e? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacaliciossu Postat Noiembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Buna seara . Parerea mea este ca ai o problema la tachetul hidraulic ............si ,,distractia " de acum incepe.........:sr pe curand -ALIN Ce inseamna ''distractia abea acum incepe''.....adica vreau sa stiu daca se mai merita sa mai investesc in masina sau nu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fan2474 Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM sal motoarele vm is o gramada ce cod are motorul? are tacheti mecanici? inaintea seriei motorului este ceva de genul vm 80a vm 84a 0 vm 32 ( tip motor. in talon ce tip de motor e? ce inseamna jc sau jcs ?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacaliciossu Postat Noiembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) sal motoarele vm is o gramada ce cod are motorul? are tacheti mecanici? inaintea seriei motorului este ceva de genul vm 80a vm 84a 0 vm 32 ( tip motor. in talon ce tip de motor e? Nu pot sa-ti spun acum dar maine ma uit....am actele in masina ce inseamna jc sau jcs ?? Jeep Cherokee sau Jeep Grand Cherokee Talonul este bulgaresc si in afara de numele meu nu stiu ce mai scrie pe acolo:grin: mai are un M1 daca ajuta la ceva Editat Noiembrie 13, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Este un tachet bolnav care trebuie inlocuit. Nu e grava problema. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacaliciossu Postat Noiembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Este un tachet bolnav care trebuie inlocuit. Nu e grava problema. Pana nu desfaci ...nu stii ce gasesti...astept ziua de luni sau marti poate aflu daca mai trebuie ceva.... Imi este foarte drag motorul acesta....nu stiu cum se comporta pe un JC dar pe un van este absolut demential....are niste reprize senzationale, atinge incarcata cu 1T lejer 150 iar consumul daca mergi cu 80-90 nu sare de 6,5. iar tremuratul este foarte diminuat fata de alte masini pe motorina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 (editat) Re: probleme motor 2,5TD - VM Buna seara . Nu este cazul sa arunci masina ptr.ca am scris eu ce am scris .Nu esti primul la care se intampla acest fenomen.Problema cea mai importanta este in acest moment gasirea maseriasului care sa te poata rezolva si care a mai reparat VM nu unul care spera sa invete pe masina ta -NU va reusi. -sunt de acord cu ce spune NINO ,nu este o problema grava dar eu zic ca ptr.a inlocui un singur tachet trebuie date jos chiuloasele ceeace implica automat garnitura <garnituri> de chiuloasa,ar fi bine si rectificate chiuloasele,desfacand nu este sigur ca nu mai gasesti si alti tacheti defecti sau foarte uzati deci preferabil inlocuit toti 8,posibil sa ai si ceva tije cu probleme,etc,etc si ce-i mai nasol ca nu poti face un calcul estimativ nici pret nici timp de executie ptr ca piesele nu sunt chiar pe garduri . SUCCES ALIN -PRO VM Editat Noiembrie 12, 2011 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fan2474 Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 (editat) Buna seara . Nu este cazul sa arunci masina ptr.ca am scris eu ce am scris .Nu esti primul la care se intampla acest fenomen.Problema cea mai importanta este in acest moment gasirea maseriasului care sa te poata rezolva si care a mai reparat VM nu unul care spera sa invete pe masina ta -NU va reusi. -sunt de acord cu ce spune NINO ,nu este o problema grava dar eu zic ca ptr.a inlocui un singur tachet trebuie date jos chiuloasele ceeace implica automat garnitura <garnituri> de chiuloasa,ar fi bine si rectificate chiuloasele,desfacand nu este sigur ca nu mai gasesti si alti tacheti defecti sau foarte uzati deci preferabil inlocuit toti 8,posibil sa ai si ceva tije cu probleme,etc,etc si ce-i mai nasol ca nu poti face un calcul estimativ nici pret nici timp de executie ptr ca piesele nu sunt chiar pe garduri . SUCCES ALIN -PRO VM sal pt prezuri il pot ajuta eu ca piese am cumparat cam pt 5-6 motoare mai toate piesele posibile si din mag si direct de la vm. ar trebui sa puna o garnitura metalica unica ( garnit din 4 buc nu se mai fabrica dor daca mai gaseste pe stoc si costa in jur de 25e buc) in schimb aia met i 50e. garnitura veche nu-i de aruncata ca are semn care-tispune grosimea . singurul aspect negativ e ca garnit met nu se mai arde asa usor si crepi quloasele intre supape. Jeep cerokee sau grand cerokee Talonul este bulgaresc si in afara de numele meu nu stiu ce mai scrie pe acolo:grin: mai are un M1 daca ajuta la ceva ok nu-i nimic. linga pompa de alimentare este seria motor si acolo ai tip motor. daca nu-i acolo i deasupra pe motor linga supot( suportul de linga quloasa ala de care agai motorul sa-l ridici de pe caroserie (STIE CINEVA CUM SE POT PUNE POZE) ca nu reusesc sa pun Editat Noiembrie 12, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM chiar sunt curios sa vad cum se va rezolva problema mai ales din punct de vedere al mecanicului pt ca eu inca nu am gasit in bucuresti asa ceva dar inca mai sap pt ca speranta moare ultima si pe urma sunt curios sa aflu si costurile,nu de alta dar si pe mine ma paste o reparatie mai amnuntita a motorului al meu e VM41B(cred) Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacaliciossu Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Unul dintre mecanici, a zis ca se da jos motorul cu tot cu cutie, se intoarce, iar reparatia se face cumva prin baia de ulei.....acu daca este posibil sau nu ...nu stiu. Pt alin: Am deja o oferta pentru axa cu came si toti tachetii ( pachet), si de asemenea mai sunt si colegi de forum care s-au oferit sa ma ajute cu piese ( contra-cost evident ). Tot setul de garnituri ( inclusiv chiuloasa )nu sare de 100-130$. chiar sunt curios sa vad cum se va rezolva problema mai ales din punct de vedere al mecanicului pt ca eu inca nu am gasit in bucuresti asa ceva dar inca mai sap pt ca speranta moare ultima si pe urma sunt curios sa aflu si costurile,nu de alta dar si pe mine ma paste o reparatie mai amanuntita a motorului al meu e VM41B(cred) Am 2 variante ( de mecanici vorbesc ) 1. unde am mai fost cu masina si au fost absolut ok ( pret/calitate ) 2. unde am reparat saptamana asta o kia si ...la fel ...au fost ok. Daca nu te grabesti , asteapta pana termin si-ti pot oferii un feedback , apoi le faci o vizita si te decizi. Ca pret, de ex. la al doilea service, dat jos turbina, + revizie + montat turbina + sters erori = 250 ron. Editat Noiembrie 13, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Am 2 variante ( de mecanici vorbesc ) 1. unde am mai fost cu masina si au fost absolut ok ( pret/calitate ) 2. unde am reparat saptamana asta o kia si ...la fel ...au fost ok. Daca nu te grabesti , asteapta pana termin si-ti pot oferii un feedback , apoi le faci o vizita si te decizi. Ca pret, de ex. la al doilea service, dat jos turbina, + revizie + montat turbina + sters erori = 250 ron. iti multumesc frumos si astept sa vad rezolvarea ca si calitate si pret. bafta in continuare Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Re: probleme motor 2,5TD - VM Unul dintre mecanici, a zis ca se da jos motorul cu tot cu cutie, se intoare, iar reparatia se face cumva prin baia de ulei.....acu daca este posibil sau nu ...nu stiu. Pt alin: Am deja o oferta pentru axa cu came si toti tachetii ( pachet), si de asemenea mai sunt si colegi de forum care s-au oferit sa ma ajute cu piese ( contra-cost evident ). Tot setul de garnituri ( inclusiv chiuloasa )nu sare de 100-130$. Eu unul as sta departe de mecanicul respectiv. Manualul cere sa dai jos chiulasele si sa scoti tachetii pe sus. Facem un BIS la manualul de reparatii a motorului... http://www.sendspace.com/file/x64y4j Luati-l, studiati-l si aratati-l mecanicilor. Editat Noiembrie 13, 2011 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Re: probleme motor 2,5TD - VM :br ssrli ,eu nu am avut curajul sa spun treaba asta prt. a nu se interpreta in alt fel :ha: ALIN P.S. crezi ca ,,mecanicii" aceia vor vrea sa invete din hartii ? Editat Noiembrie 13, 2011 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacaliciossu Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Pt ssrli: Nu stiu metodologia pentru ca nu sunt meanic. Multe din lucruri se rezolva fara sa urmezi pasii din manual. Nu am idee daca respectivul si-a batut joc de mine sau a vorbit serios, dar de aceea sunt forumurile....ca sa ne ajutam reciproc cu sfaturi, idei, ...etc Pt Alin-jeep : Atata timp cat eu cer ajutor/sfaturi , nu cred ca are importanta daca ma supar sau nu....Voi spuneti absolut ceea ce credeti de cuviinta vis-a-vis de acest aspect, si ramane la latitudinea mea cum cern informatiile venite....asa ca..... fara jena.... Eu nu pot decat sa multumesc tuturor celor care au postat, pentru ca-si aloca 1-2 minute din viata lor pentru problemele mele.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fan2474 Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Pt ssrli: Nu stiu metodologia pentru ca nu sunt meanic. Multe din lucruri se rezolva fara sa urmezi pasii din manual. Nu am idee daca respectivul si-a batut joc de mine sau a vorbit serios, dar de aceea sunt forumurile....ca sa ne ajutam reciproc cu sfaturi, idei, ...etc Pt Alin-jeep : Atata timp cat eu cer ajutor/sfaturi , nu cred ca are importanta daca ma supar sau nu....Voi spuneti absolut ceea ce credeti de cuviinta vis-a-vis de acest aspect, si ramane la latitudinea mea cum cern informatiile venite....asa ca..... fara jena.... Eu nu pot decat sa multumesc tuturor celor care au postat, pentru ca-si aloca 1-2 minute din viata lor pentru problemele mele.:h5 Motoarele au diferite puncte de lucru. Clar ca pentru chiulase nu trebuie sa dai motorul jos. Pe la baia de ulei se lucreaza daca ai probleme cu vibrochenul sau trebuie sa desfaci biela sau sa dai pistonul afara. Axul cu came se da afara pe la distributie, in schimb arborele prin spate. Totul depinde ce trebuie sa faci si daca ai spatiu. Motoarele au diferite puncte de lucru. Clar ca pentru chiulase nu trebuie sa dai motorul jos. pe la baia de ulei se lucrEaza daca ai probleme cu vibrochenul sau trebuie sa desfaci biela sau sa dai pistonul afara. Axul cu came se da afara pe la distributie, in schimb arborele prin spate. totul depinde ce trebuie sa faci si daca ai spatiu. Mecanicul cu pricina spunea ca da cumva distributia toata jos si apoi scoate axa cu came si tachetii, adica da motorul; jos, il intoarce cu baia in sus si lucreaza... Nu stiu daca este normal sau nu , nu stiu daca este posibil sau nu... Editat Noiembrie 13, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Pt ssrli: Nu stiu metodologia pentru ca nu sunt meanic. Multe din lucruri se rezolva fara sa urmezi pasii din manual. Nu am idee daca respectivul si-a batut joc de mine sau a vorbit serios, dar de aceea sunt forumurile....ca sa ne ajutam reciproc cu sfaturi, idei, ...etc La capitolul schimbarii tachetilor nu se poate proceda decat urmand pasii din manual. Manualul este pt cherokee, tu probabil ai altfel amplasate accesoriile, dar si la tine trebuie demontata numai chiulasa fara sa demontezi motorul sau sa rastorni masina sau ce alte baliverne debiteaza mecanicul respectiv. Mecanici auto exista peste tot, toate masinile au motoare termice, dar nu toate motoarele sunt la fel. Nu cred ca exista mecanicul care sa le cunoasca pe toate la perfectie. Problema acestui motor VM este ca are niste particularitati fata de celelalte motoare pe care nu ai cum sa le inveti decat lucrand la ele . Cu motorul fara manual nu faci nimic cum la fel se intampla daca ai manualul si nu ai un motor desfacut in fata ochilor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacaliciossu Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Atunci o sa las pe bord si manualul service....in speranta ca se va uita cineva pe el. Maine dimineata o duc...unde am reparat si cealalta masina din semnatura..... Daca tot o duc in service...si inteleg ca este o operatiune mai de amploare, ( cu ocazia asta schimb si puntea...o am cumparata de vreo 6 luni ) mai am o intrebare . Curge ulei undeva intre motor si cutie . Nu curge mult ( 1L la 3-4 luni) dar ma deranjeaza ca las urme ca melcul oriunde ma duc. Presupun ca ar fi o garnitura sau un semering. Din experienta voastra ar fi o operatiune de amploare sa dea si cutia jos?....ca sa-mi fac o ideee de costuri ....tot se dezmembreaza masina....ar fi pacat sa nu o rezolv si pe asta. Editat Noiembrie 13, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosh16z Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Eu unul as sta departe de mecanicul respectiv. Manualul cere sa dai jos chiulasele si sa scoti tachetii pe sus. Facem un BIS la manualul de reparatii a motorului... http://www.sendspace.com/file/x64y4j Luati-l, studiati-l si aratati-l mecanicilor. Salut , Ai cumva si un manual de reparatii pentru motorul 2,5 VM de pe KJ? Multumesc anticipat, Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacaliciossu Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 (editat) Re: probleme motor 2,5TD - VM Salut , Ai cumva si un manual de reparatii pentru motorul 2,5 VM de pe KJ? Multumesc anticipat, KJ = ???? Oricum daca este varianta de prin anii 95-2000 presupun ca este ce am si eu . Zi-mi o varianta cum sa-l trimit...este format pdf si are cam 170Mb parca , sau mai bine sa-l incarc undeva ca sa fie accesibil oricarui membru de pe acest forum. Cauta o solutie si se rezolva. Editat Noiembrie 13, 2011 de pacaliciossu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Buna seara ! KJ = Jeep Cherokee Liberty, model aparut incepand cu 2002, produs pana in 2007, cand a aparut KK. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacaliciossu Postat Noiembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Dupa ce ma lamurit HEAVY.D cum sta treaba, ....atunci nu am manual pt modelul tau. Oricum, pentru cine are nevoie, manualul pe care are il am il pot oferii oricui ''for freeeeeee'' :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Pt ssrli: Nu stiu metodologia pentru ca nu sunt meanic. Multe din lucruri se rezolva fara sa urmezi pasii din manual. Nu am idee daca respectivul si-a batut joc de mine sau a vorbit serios, dar de aceea sunt forumurile....ca sa ne ajutam reciproc cu sfaturi, idei, ...etc Pt Alin-jeep : Atata timp cat eu cer ajutor/sfaturi , nu cred ca are importanta daca ma supar sau nu....Voi spuneti absolut ceea ce credeti de cuviinta vis-a-vis de acest aspect, si ramane la latitudinea mea cum cern informatiile venite....asa ca..... fara jena.... Eu nu pot decat sa multumesc tuturor celor care au postat, pentru ca-si aloca 1-2 minute din viata lor pentru problemele mele.:h5 Tin minte cand ai avut prima data probleme cu o tija sarita si ti-am zis din prima ce e...dar ai cernut si ai pierdut vremea cautand altceva. Daca as fi in locul tau nu as lasa manualul pe bord ci i-as invita politicos la o lectura. Cel putin pentru procedura de strangere a suruburilor chiulasei. Asta daca nu cumva ei vor sa prinda surubul in menghina si sa invarta blocul :ha: Salut , Ai cumva si un manual de reparatii pentru motorul 2,5 VM de pe KJ? Multumesc anticipat, Pe undeva am si manual pentru KJ...inca nu l-am lecturat sa vad daca e complet. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Re: probleme motor 2,5TD - VM Atunci o sa las pe bord si manualul service....in speranta ca se va uita cineva pe el. Maine dimineata o duc...unde am reparat si cealalta masina din semnatura..... Daca tot o duc in service...si inteleg ca este o operatiune mai de amploare, ( cu ocazia asta schimb si puntea...o am cumparata de vreo 6 luni ) mai am o intrebare . Curge ulei undeva intre motor si cutie . Nu curge mult ( 1L la 3-4 luni) dar ma deranjeaza ca las urme ca melcul oriunde ma duc. Presupun ca ar fi o garnitura sau un semering. Din experienta voastra ar fi o operatiune de amploare sa dea si cutia jos?....ca sa-mi fac o ideee de costuri ....tot se dezmembreaza masina....ar fi pacat sa nu o rezolv si pe asta. Depinde cat ai de gand sa investesti in aceasta operatie. Operatiune de amploare este sa dai motorul jos. Semeringul de la arbore costa intre 60 si 120 de lei depinde de unde il cumperi si pe care eu iti recomand sa-l schimbi in momentul in care va fi nevoie sa schimbi ai ambreiajul.Un tachet costa cateva zeci de lei second hand. Pentru a-l schimba nu trebuie sa dai motorul jos, dai numai cutia si chiulasa. Nenea mecanicul e posibil sa fi vazut in tine vreun mic miliardar si cu ocazia asta isi ofera serviciile . Intentia lui nu zic ca este rea, dar ce vrea el sa faca inseamna sa faca motorul bucati , ca sa vada uzura axei cu came va fi foarte mica sau deloc .In momentul in care motorul va fi desfacut iti va face un pomelnic de piese si prelucrari mecanice care iti vor ridica costurile de reparatie undeva peste 7-800 de euro. Am discutat la telefon cu un coleg de pe forum care are un Range cu motor VM care mi-a povestit cum numai garniturile pt motor au costat 200 de euro. Sunt banii tai , procedezi cum vrei dar asa cum ti-au recomandat si alti colegi in posturile anterioare nu are rost sa desfaci tot doar pentru atat. Aceste motoare au probleme doar cu chiulasele si din cand in cand mai moare cat un tachet la cel cu tacheti hidraulici, dar restul motorului , partea de bloc,vibrochen, axa cu came sunt ca de locomotiva. In momentul de fata si eu am 2 motoare de Vm desfacute unul din 1986 cel al masinii si unul din 1996 pe care l-am cumparat pentru piese , si iti pot arata exact punctele slabe ale motorului cel vechi si ce imbunatatiri s-au facut in timp. Succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate