Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce motor sa bag sub capota de M 461 ?

pinti
 Share

Recommended Posts

Tot intreb in stanga si in dreapta ce motor ,cutie si reductor sa bag sub capota de M461(IMS) ca sa pot sa trag niste roti 38.Cu multe lucruri m-am lamurit gen discuri de frana,servodirectie dar am ramas cu acest mare semn de intrebare.Multumesc si astept cat mai multe pareri argumentate. Edited by pinti

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ?

Tot intreb in stanga si in dreapta ce motor ,cutie si reductor sa bag sub capota de M461(IMS) ca sa pot sa trag niste roti 38.Cu multe lucruri m-am lamurit gen discuri de frana,servodirectie dar am ramas cu acest mare semn de intrebare.Multumesc si astept cat mai multe pareri argumentate.

sal pai ti-ar trebui un motor clasic fara prea multa electronica si ...unu mai ieftin. dar ma gandesc nu mai putin de 120-140 de caiuti.

Daca vrei sa ai putere si eventual un consum de 100/100 vezi ca Lucian Munteanu si-a pus in IMG-ul lui un V8 de la Mercedes... primul S nu mai stiu exact modelul.

Masina este o bestie.. MADMAX :smb :ha:

Am vazut-o live la Trialul de la Rasnov si motorul facea un sunet spectacol si mergea extraordinar, nu mai stiu dar cred ca era cutie automata.

ARO M461 din '65

eu zic ca nu tine transmisia ....in special cardanele la multa putere

sigur ar trebui schimbate si puntile.... si uite asa, nu mai e M...e cu totul altceva

in special satelitii din grupuri se sparg, dar nici planetarele nu sunt otel VG10... desi sunt la fel de groase ca cele de patrol

el a fost un TOT reusit, dar daca ii dai putere...zic eu ca transmisia se va resimti rapid, mai ales cu 38

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Oli trage cu un diesel de 2,5 gume TSL 36,5/12,5 fara sa rupa nimic iar daca se rup intradevar trec pe punti de Nissan dar nu as vrea.Eu as vrea sa pun 38,5/11 de la Booger care este un profil mai agresiv si s-ar putea sa cedeze ceva din transmisie.O sa o iau incet cu 35 apoi 36 si apoi 38 ,daca cedeaza ma opresc.

Vreau sa iasa ceva de genul asta:

ARO M461 din '65

Mda.. se auzea intr-un mare fel acolo intre vai :banana

Cutie automata tot de pe aceeasi masina, motor 4,2 daca imi amintesc bine, directie hidraulica... o tampita de masina ce sa mai..

Pacat ca nu ai auzit-o si la Kamikaze, ti se ridica parul :ha:

Masina superba , pilotul timid ...

Si e GPL-ist.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

As vrea totusi un diesel este mai putin sensibil la umiditate si noroi.

ARO M461 din '65

Pentru a duce 38 uri ,iti trebuie un motor de minim 180cp,asta daca nu vrei sa urci doar cu treapta 1.La 180 cp si 38 nu cred ca rezista transmisia de IMS.Oli nu rupe nimic pt ca are un motor slabut 100cp.Daca o pui pe 38 ar trebui marit ampatamentul ca sa nu faci tumba.Vad ca nu vrei benzinar dar sa stii ca protejeaza mai bine transmisia plus ca urca mult mai repede in ture.Cred ca te complici cu 38,eu as merge pe 35 uri si un motor de pajero v6 cu tot cu cutie sau

reductor de G si orice alt motor si cutie vrei tu dar nu sub 150 cp.

Ai putea sa ii pui un turbo-diesel+cutie+reductor de mitsu pajero, am auzit ca are reductorul cu iesirea fata pe partea stanga(mk1 parca) ceea ce e un avantaj daca ai punte fata de M cu grupul pe stanga, daca ai pe fata punte de TV, eu i-as pune un ansamblu de daihatsu rocky 2.8 TD 102 cp, la rapoartele 7/36 eu cred ca duce lejer cel putin 35' si pe mine m-a impresionat motorul asta are un prieten si trage pe el de 4-5 ani si nu a crapat inca

Nu sunt convins de 38 dar este o dimensiune care imi place mie,este adevarat ca fiind sasiul drept este foarte dezavantajat la inclinari laterale si va fi nevoie si de flanse si de jante cu ET cu minus .Nu este exclus sa ma limitez la 35/12,5 sau 36.Cred ca la pajero sunt cateva probleme respectiv iesirea cardanului fata fiind pe culisa fixa la fel ca si grupul fata.Problema mea este ce motor sa pun sa si incapa pentru ca nu este destul loc sub capota unui M?

ARO M461 din '65

Ce mai intrebi?... muta motorul de pe Patrol. Daca rupe transmisia, muta si puntile. Poti muta si scaunele, ca alea de Patrol is mai comode...

Faci din el un IMS M461 GR...:grin:

Sigur... zice Pinti, usor de dat sfaturi... tampite... Nu te pricepi la IMS-uri, da misto stii sa faci... :uameni

Si acum, in modul cel mai serios, va admir si pe tine si pe Oli si pe Velu pentru "Initiativa IMS" :br

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Domnu Adi m-am gandit la motor de Patrol dar nu incape nimic in 6 pistoane in linie doar in V.

Rudy aia nu e o idee rea,nu m-am gandit,o sa studiez intens problema.Este vorba de motorul ce se gaseste si pe 4runner?Nu stiu cum este codul de motor K...?

ARO M461 din '65

Nu stiu daca este acelasi cu cel de pe 4runner,eu zic de cel de pe LJ,avem unul in club si trage super,are 35 uri si 4,88 in grupuri.Trebuie intrebat un Toyotist ce si cum :grin:

un motor de toyota 2.5 turbo de pe aro,cred k merge ff bine are un prieten pe un ims,rupe cu el,eu vreau sa imi pun peugeot...acum nu stiu cati cai vrei tu,pentru mine pana in 120 cai sunt deja ff bine!

Sorin tu vorbesti de motoarele cu care au venit unele Aro-uri?

Nu stiu ce sa spun daca este sau nu acelasi motor dar poate un Toyotist stie sa ne spuna.

ARO M461 din '65

nici eu nu stiu,dar poti gasit motor de toyota 2L sau L2 de pe aro la preturi de 500 euro si au 140 cai sau 150 de cai ceea ce pt ims si grupuri 7/36 sau 8/33 eu zic ca rupe pamantul! pune si tu poza cu imeseul ne lasi sa fim curiosi?

Poti incerca si un D127.02, adica motorul de Brasov diesel ce s-a pus pe TV si Rocar.Este identic cu motorul Brasov decat cilindreea e mai mare, are 3800 cmc.

Se potriveste la fix pe sasiul de M si cu transmisia, are cuplu mare la turatie mica (186 Nm la 1650 rpm), nu consuma mult, nu e pretentios, trage ca un bou, in rest apa, paie si bataie...

Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu !

Sorine pun poze cu ele cand ajung la mine in curte pentru ca deocamdata sunt doar platite integral dar nu si aduse acasa.

Cati cilindri are motorul asta de 3800 cm

ARO M461 din '65

Sorine pun poze cu ele cand ajung la mine in curte pentru ca deocamdata sunt doar platite integral dar nu si aduse acasa.

Cati cilindri are motorul asta de 3800 cm

Pai e identic cu Brasovul, are 4 cilindri, doar sunt alezati la alta cota pentru a avea 3800cmc.In rest, nu sunt modificari, blocul motor e acelasi, se potriveste la fix cu cutia de Aro sau IMS.Ce e haios e faptul ca aia de la RAR habar nu au de seria asta, cred ca a fost dezvoltata pe la UTB Brasov fara multe acte.

Stiu pe cineva cu motor d-asta iar pe acte apare banalul motor de Brasov de 3119 cmc, doar ca sunt cam rare, s-au pus pe la Rocar si TV mai mult.

A, si cuplul de 186 Nm la 1650 rpm e valabil pentru Brasovul clasic, cred ca la o cilindree mai mare valorile astea cresc corespunzator.Motorul are indicativul D127.02.

Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu !

Buna ziua

Aceasta este parerea mea V 8 5.2 l JEEPHPIM8997.thumb.jpg.7fa57bd1fcb80ddf30d06b245ec37c68.jpgHPIM8998.thumb.jpg.bc58ea15cf612c35bb025b970f88d609.jpgHPIM8996.thumb.jpg.43da8121bf9d540991e36c28a6dc24be.jpg

Iti ofera 215 cp ,este scurt ,fara moarte,SOUND fara concurenta, se gaseste la preturi decente

,,BARBATII STIU DE CE"

ALIN

Edited by alin-jeep

Poti incerca si un D127.02, adica motorul de Brasov diesel ce s-a pus pe TV si Rocar.Este identic cu motorul Brasov decat cilindreea e mai mare, are 3800 cmc.

Se potriveste la fix pe sasiul de M si cu transmisia, are cuplu mare la turatie mica (186 Nm la 1650 rpm), nu consuma mult, nu e pretentios, trage ca un bou, in rest apa, paie si bataie...

sal ideea cu motorul asta nu e rea dar dece nu se gindeste nimeni si la un compresor pe el ca nu-i asa complicat ca un turbo,( de montat) :banana

Ideea cu motoru ala de brasov este buna...putere are in el, nu contesc faptul asta, dar are dezantaje prea multe:greutate mare, turatie scazuta, daca il folosesti in off road daca nu ai turatie nu faci nimic...de exemplu pe o panta cu noroi daca nu ai turatii sa iti descarce cauciucuriel nu ai facut nimic, daca are greutate mare motoru te "implanti" cu botu in norori...acum fiecare face cum vrea...si eu am un proiect si sunt in dubii ca nu stiu ce motor sa pun...eu vreau sa incerc cu un motor tdx-28 de la campulung si un turbo de nissan patrol de 2.8 sa vedem ce performante va scoate din el...pun motorul asta deoarece are cat de cat turatii(vreo 4000), si greutate la motor numa vreo 250 de kg...

Cu respect,

Cristi Dan

Christian Dan :grin:

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use