a DY 1 Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 (edited) Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Salutam! sunt intotalitate de acord cu tine , daca iti aduci aminte am discutat de aspectul personalitatii masinii si chiar eu ti_am spus ca este important ceea ce vrei tu nu neaparat ceea ce au facut altii . Eu m_am abtinut de la comentarii pina cind ai pus intrebarea vizavi de motorul de LR versus Toyota. Pina la urma nici nu conteaza daca masina face sau nu performanta , este a ta si o iubesti asa cum este. Edited November 29, 2011 by a DY 1 Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinti Posted December 3, 2011 Author Share Posted December 3, 2011 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Sunt intre motor de Land rover 2,5 tdi si motor de terrano 2,7tdi ,oricum sunt pe ultima 100 de metri cu hotaratul.Oricare il voi alege il voi lua cu tot cu cutie si reductor. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? De ce ai renuntat la ideea unui V8 de 5.2 Jeep? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinti Posted December 3, 2011 Author Share Posted December 3, 2011 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Nu exista nici cea mai mica sansa sa incapa sub capota pentru ca aceasta are forma aia ciudata care se ingusteaza.Era foarte simplu ca foloseam tot ansamblu motor,cutie si reductor pentru ca erau pe partea care trebuie si nu trebuia sa intorc puntea fata. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Dar V6 de la Mitsubishi? Eu as ramane la o benzina. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulgeras Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? La motorul de Land Rover poti sa ii adaptez o turbina cu geometrie variabila ceea ce il face destul de smecher...si ii creste si puterea... Christian Dan :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
costy2coool Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? salut sunt nou printre voi ,am si eu un ims pe care i-am pus un motor de mercedes 124 de 3000cm 6 cilindrii adaptat la cutia lui ,e jale ce-i cu el Link to comment Share on other sites More sharing options...
geticman Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 (edited) Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Avand IMS din 2002, avand Mitsubishi de 2,5, avand ocazia sa conduc un motor mai puternic, cel de Terrano 2,7 TDI, consider ca un motor mai puternic te-ar ajuta mult mai mult, si pe rapoartele originale de IMS (36/7 - adica 5,14/1), iar motorul de Nissan, oricum ar fi, mi se pare mai fiabil decat unul de Land Rover. Am testat IMS-ul meu cu motor de 2,1 TD Jeep Cherokee. La aceasta capacitate cilindrica se comporta admirabil. Cu un 2,7 Terrano, caci de curand am condus asa ceva si am reusit sa fac comparatie cu un Land Rover Discovery, condus cu o saptamana inainte, pot sa spun ca e diferenta de la cer la pamant. Motorul de Terrano e mult mai viril. Pe IMS, cu rapoartele lui originale in grupuri, ar fi ceva de genul "drac pe bata". Imi pare rau ca nu am avut posibilitatea sa montez pe masina, dar o sa o fac in viitor, una din urmatoarele variante: 2,7 TDI Terrano, 2,8 TD Daihatsu Rocky sau 2,8 TDI Pajero. Oricum ar fi, alegerea iti apartine. Succes. Edited December 4, 2011 by geticman Fugi de tentatii...dar incet sa te poata ajunge! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? @ costy2cooooooool , ai un PM . Scuze ca m-am bagat in fata cu semnalizarea PM, e un mesaj absolut necomercial . Imi aduc bine aminte ca la virsta de 4 postari ratam PM-urile .Se poate sterge , daca e necesar . Multumesc pentru intelegere . Cunoscind motorul de Terrano . cred ca o o optiune demna de luat in considerare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gargoyle Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Eu zic ca cea mai buna alegere de motor ar fi unul de mercedes si maiales acesta de 3.0 td (147 CP la 4600 rpm si cuplul 273/2400 Nm (asta daca nu se intervine la turbo ... )) http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=12824 Daca tot am ajuns la capitolul modificari eu zic ca merita sa investesti intr-un motor "fara moarte" cum li se spune ... bineinteles si celalalte mai mici intra aici , asta depinde de dorinta fiecaruia in materie de putere, exista si 2.5d si 2.5td si 2.4d (care se poate face TD ... probabil asta este varianta pe care o sa o aleg deoarece al meu are acest motor ... ) maiales pt. faptul ca sunt destul de raspandite si destul de ieftine. (probabil iei masina intreaga sub 1000 de E, iar daca stam si gandim bine se pot folosi si directia servo si alte elemente din ea) Spor la alegeri Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? ca posesor de ims :) cel mai frumos feeling e cu motorul original :) dar daca vrei neaparat pe masina sa bagi un motor mai potent,as inclina spre dieselul de la terano ala de 2,7 care gadilat putin la turbina si racire face foarte bine pe cascarabeta altfel as merge pe V8-ul de jeep ala de 4,7 litri care cu mici bricolari pe la tablele laterale are capotei se paote monta lejer,iar la grupurile de 7 cu 36 poti sa pui lejer 35-uri pe ea comparativ cu 29 cat sunt biscuitii :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gargoyle Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Ei nu toata lumea isi doreste ceva radical ... eu as merge la un motor de pana in 90 cai cuplu de 200+ pana in 2000 rpm ceva cauciucuri de 225x80x16 (probabil pe jante intoarse) cutie aro cu reductor si o suspensie mai moale + ceva mai mult flex. Cei care doresc mai mult trebuie sa aiba si buzunarul pe masura (aici gandindu-ne si la motoarele in V benzina ... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Pai motor de 90 de CP pe o masian de 1,8 tone e cam putin mai ales ca saltul de la benzina cu 80 de CP la diesel de 90...e cam putin cuplu motor 200Nm...asta sa zicem ca e o treaba un salt de la 170 parca atata are L25 iar flex la arcuri eliptice...trebuie sa faci conversie la elicoidale,care costa si conversia si arcurile... cred ca mai simplu iesi cu o masina de anglia de la care sa iei tot ce ai nevoie undeva la 2000 euro,motor,cutie,accesorii punti suspensii... de cauciucuri...fiecare pune ce vrea dar daca tot faci asa ceva de ce sa nu pui macar niste 33-uri? ar arata foarte ok in spatiul aripilor si nici nu freaca pe acolo nimic ca e loc destul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinti Posted January 29, 2015 Author Share Posted January 29, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Pe noua jucarie care va fi prezentata in curand si aici am pus motorul acesta de 2,7 td fara intercooler si tare as vrea niste sugestii legate de power -upul lui. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Pe noua jucarie care va fi prezentata in curand si aici am pus motorul acesta de 2,7 td fara intercooler si tare as vrea niste sugestii legate de power -upul lui. pai simplu ar fi marirea putin a presiunii pe turbo,din cate stiu ai acolo o tija filetata de care te poti lega :) apoi ar mai fi ceva reglaje pe la pompa de injectie,ceva debit si putin pe la injectoare eventual unele cu presiune putin mai mare nu mult da mai mare un 5-7 bari acolo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
catasebi Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Daca toate imi merg conform graficului stiut de mine ( nu si de consoarta), prin iunie intru in posesia unui M461. Adica doar caroseria e de M461, restul e patrol de 2,4. Punti, dif, motor, cuite, ,tot. As vrea sa aud de la voi niste pareri in legatura cu asta. O fi bine, o fi rau... Sezi bland, ca-s din Maramu' ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gargoyle Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? De ce nu ... chiar performant ar trebui sa fie. Si la ce bani ? (varianta care nu trebuie sa o stie nevasta ... FSN) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Daca toate imi merg conform graficului stiut de mine ( nu si de consoarta), prin iunie intru in posesia unui M461. Adica doar caroseria e de M461, restul e patrol de 2,4. Punti, dif, motor, cuite, ,tot. As vrea sa aud de la voi niste pareri in legatura cu asta. O fi bine, o fi rau... Nu ma pricep la modificat masini si te-as ruga sa ma lamuresti intr-o privinta. Pentru ce motiv s-ar transplanta punti , dif , motor , cutie ( tot ) de Patrol , pe un IMS . Caroseria de M461 nu este tocmai confortabila. De ce ar pastra cineva o caroserie putin confortabila si cu o dezaburire slaba , cu o izolatie fonica slaba si ar pune pe ea niste ansamble de la o alta masina ? De ce nu ar investi mai bine in masina respectiva ? Doar intreb , nu este vreo initiativa de polemica sau vreo incercare de combatere a respectivei actiuni ( s-a mai interpretat in acest mod in alte topicuri ) . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulgeras Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Daca toate imi merg conform graficului stiut de mine ( nu si de consoarta), prin iunie intru in posesia unui M461. Adica doar caroseria e de M461, restul e patrol de 2,4. Punti, dif, motor, cuite, ,tot. As vrea sa aud de la voi niste pareri in legatura cu asta. O fi bine, o fi rau... Nu stiu sa aibe patrolul motor de 2.4...ce motor ii ala? Christian Dan :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cotizo Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Oameni baga mecanica moderna pe un M incomod pentru ca arata a masina, nu a savoniera, ca majoritatea automobilelor actuale. Niciodata nu esti destul de paranoic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Oameni baga mecanica moderna pe un M incomod pentru ca arata a masina, nu a savoniera, ca majoritatea automobilelor actuale. arata, nu zic, dar ar mai multe bub decat merita aspectul...ori il faci original si ai o masina de epoca, ori iti iei ceva japonez, pui gume si ai masina de teren. zic din experienta, ca le-am incercat pe toate. Bagi o multime de bani in un M sa il faci racheta, tragi linie, ai o masina comppetenta dar mereu cu probleme ici si colo de la nepotriviri si de la piese cu matriale slabe. Cu banii aia luai altceva si iti ramaneau tare multi bani de carburant ... si timp foarte mult forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulgeras Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? arata, nu zic, dar ar mai multe bub decat merita aspectul...ori il faci original si ai o masina de epoca, ori iti iei ceva japonez, pui gume si ai masina de teren. zic din experienta, ca le-am incercat pe toate. Bagi o multime de bani in un M sa il faci racheta, tragi linie, ai o masina comppetenta dar mereu cu probleme ici si colo de la nepotriviri si de la piese cu matriale slabe. Cu banii aia luai altceva si iti ramaneau tare multi bani de carburant ... si timp foarte mult Pai daca facem un calcul asa simplist, daca ii sa modificam un M...puntile de patrol ar fi c-am vreo 800 euro cu blocant spate, daca iei si bratele caster la ambele punti si panhardurile sa zicem vreo 950 euro toate...un motor daca vrei de patrol,numai ca nu prea incape la Ims, doar daca tai din caroserie sa vina inspre interior...ala sa mai fie vrei 400, 550 cu montaj inclus dar pe patrol..deci ramane la 400-450 euro...M-ul il iei cu 1000 euro,acte in regula...restul de suporti daca vrei sa adaptezi ti confectionezi...merita sa o faci tu cu mana ta,daca te stii cat de cat un pic...mai intrebi ici-colo pe cate unul cum vine toate puse...preturile astea sunt preturi spuse de oameni care au dezmembrari de patroale...la o cerere mare de piese sigur se negociaza per total la pret...un Nissan la bania stia c-am rar si daca il iei mai bagi in el sa il faci cat face unul normal...adica vreo 5000-6000 de euro...eu nu as putea baga atata intr-un Ims...nu vad pe ce...doar ca mai sunt si preturi umflate de cate uni care zic asta...eu am modificat M, pe suspensie elicoidale,dar sincer nu m-a dus atata cat ziceau uni..poate din cauza ca l-am facut eu... Christian Dan :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
catasebi Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 (edited) Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Nu ma pricep la modificat masini si te-as ruga sa ma lamuresti intr-o privinta. Pentru ce motiv s-ar transplanta punti , dif , motor , cutie ( tot ) de Patrol , pe un IMS . Caroseria de M461 nu este tocmai confortabila. De ce ar pastra cineva o caroserie putin confortabila si cu o dezaburire slaba , cu o izolatie fonica slaba si ar pune pe ea niste ansamble de la o alta masina ? De ce nu ar investi mai bine in masina respectiva ? Doar intreb , nu este vreo initiativa de polemica sau vreo incercare de combatere a respectivei actiuni ( s-a mai interpretat in acest mod in alte topicuri ) . Ar face toate astea din simplul motiv ca ii place modelul respectiv, dar nu vrea sa aiba exact probleme enumerate de tine, sau de altii. De aceea se impreuna pe suportul patrolului, tabla goala a unui IMS ( metaforic vb). Acuma toata treaba asta ii in faza de proiect si de discutii. Nu ii obligatoriu sa fie asa. Eu intrebam doar daca da, daca nu... PS: se pare ca tot in fulgeras imi pun nadejdea :grin: Edit: fiecare cu pasarica lui... de ex mie nu-mi plac fordurile, sau englezoicile, inafara de Defender. Daca nu as putea sa am un IMS, sigur as avea un Defender Edited January 30, 2015 by catasebi Sezi bland, ca-s din Maramu' ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulgeras Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Depinde si ce vrei de la masina...asta conteaza cel mai mult...nu are rost sa ii faci upgrade-uri fara sa o folosesti doar stric in teren...pentru off 50% si 50% sosea merge si cu puntile originale...nua re rost sa faci investitie in punti si alte alea...dar merge un motor altul, de exemplu de toyota diesel care a fost pus si pe aro so poti sa il omologhezi elengat la RAR si pe Ims,treaba intreabata de mine la RAR...700 de lei omologatu,alt motor,doar cele ce ai fost puse de fabrica...sau dca vrei benzinar este tot de la toyota de 2.5 si dieselul tot la fel de 2.5 impozit rezonabil...daca vrei doar 100% si neinmatriculat da merge alte punti,alt motor puternic...altfel nu prea vad de ce...cum il fac eu,100% pentru teren,alta suspesie, punti altele,motor altul...scurtat, intarit,blocante fata-spate...dar iti spun merge si cu puntile originale, ca sunt destul de rezistente...in si punti se poate face upgrade-uri,de exemplu autoblocante de TAB, gasesti pe la unitati militare mai ieftine sau la Campulung la mama aroaielor cu 300 de euro,pui si pe puntea fata si pe cea spate si scapi de pinioane planetare si sateliti din grup si atuncea posibilitatea sa se rupa sunt doar planetarele si atata... Christian Dan :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cotizo Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Re: Ce motor sa bag sub capota de M 461 ? Eu as pune doar un motor si o cutie+reductor de la altceva mai performant. Puntile lui originale sunt foarte bune, eventual aduse la zi cu niste frane pe disc, poate un blocant... Am avut motor Peugeot de 2.5 atmosferic( nu prea spectaculos), dar cuplat cu un reductor de GAZ69 si cu rapoartele 7/36 din punti era cool... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts