cristi2010 Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Exista reguli la utilizarea lanturilor in regim de 4X4? Daca, de exemplu, am doar un set de lanturi, unde este mai bine sa le montez(pe fata sau pe spate)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilenceDJ Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Pe spate Never stop exploring Link to comment Share on other sites More sharing options...
danyel Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Pe fata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Pe spate Pe fata. Si daca, prin absurd, omul ar fi avut o masina 4x4 permanent unde ar fi trebuit sa le puna? It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian nicolae Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Si daca, prin absurd, omul ar fi avut o masina 4x4 permanent unde ar fi trebuit sa le puna? mai iati un set:uameni:ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Pe 1 roata....... Daca ai Open Diff iti trage doar una:ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Pe 1 roata....... Daca ai Open Diff iti trage doar una:ha: :bananaAm inteles acuma: lanturile se pun pe roata de rezerva!:al :ha::ha::ha: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilenceDJ Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Este dezbatut pe un thread povestea asta , si daca are 4x4 permanent , asa cum am eu la freelander , asa cum mi-am pus si eu lanturile iarna trecuta , pe spate binenteles. nu ma pricep grozav la cautat dar daca sapa bine afla motivele pentru care se pune pe spate.... Never stop exploring Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 noi la ursuleti puneam gume de iarna pe fata, pe spate aveam de vara... numai de-a latu o tineam :grin: . rwd rullzzzz:h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Este dezbatut pe un thread povestea asta , si daca are 4x4 permanent , asa cum am eu la freelander , asa cum mi-am pus si eu lanturile iarna trecuta , pe spate binenteles. nu ma pricep grozav la cautat dar daca sapa bine afla motivele pentru care se pune pe spate.... daca ai 4x4 permanent, fara blocant central, ori pui pe toate rotile, ori te lasi pagubas. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roly Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 http://www.rubicon-trail.com/jeep101/chains.html 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilenceDJ Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 • Snow chains mounted on rear axle with 4WD/AWD - good acceleration, lousy steering (no lateral guidance), marginal braking (remember, 80% of brake force is created at front wheels and without chains that ain't happening). No fishtailing. Best compromise for 4WD with only one pair of chains. Go slow. uite aici raspunsul de ce pe spate :) de ce nu pe fata? citeste in articolul lui roly , ideal ar fi pe toate 4 ...dar.... :grin: Never stop exploring Link to comment Share on other sites More sharing options...
nea fane Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Din cate stiu eu masinile care au 4x4 permanent nu au tractiune fata ,spate 50/50 .cutia de transfer are sateliti ( exceptie fac citeva SUV-uri ,x-trail forrester si altele) .Cred ca spatele trage 60/70 si fata 40/30. Cred ca lanturile fac treaba mai buna pe spate.(parerea mea) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad.ioan Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 vorbesc din proprie experienta. trebuia sa urc un deal...cam lung...aproape 2 km. asfalt pe dedesupt, zapada mare...pana la bull bar, gheata la greu, zapada totusi afanata. drum "izolat" (in sensu ca nu era dezapezit) era un drum pe care ajungeai la o statie de televiziune. vitara stock. in cazul meu trebuia sa ii dau doar span ca era deal, la vale e alta socoteala dar nu am avut probleme, am mers in frana de motor. am urcat si fara lanturi dar mai greu. am urcat si cu lanturi pe spate....insa cum trebuia span cam fugea masina, a trebuit sa ma opresc ca ma arunca in afara drumului. am urcat si cu lanturi pe fata, insa a fost mai bine nu ma mai arunca asa tare + control mai bine la directie. cel mai bine este sa ai 2 perechi de lanturi, dar cum am eu numai o pereche prefer sa o montez pe fata. In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link to comment Share on other sites More sharing options...
nea fane Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Lanturile pe fata la urcare te ajuta la directie nu la tractiune .La urcare spatele te impinge , nu fata . Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoricelu Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Fratilor.... eu pun unde mi s-o pune pata. Unde mi-o fi mai usor. Ca stau sa ma gandesc ... pe vremea cand aveam oltcit cu gume de iarna de 3-4 ani... ce n-as fi dat sa am tractiune macar pe inca o roata din spate daca nu pe amandoua.... Hehe.... acuma diferentiale centrale, slip-stream, blocabile etc etc.... wooo-ha!!! Si nu ne mai ajung lanturile???? :dr2 Jimny "moapsa" M13A Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad.ioan Posted December 13, 2011 Share Posted December 13, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Lanturile pe fata la urcare te ajuta la directie nu la tractiune .La urcare spatele te impinge , nu fata . asa este, insa si fata trage, daca impinge spatele asta nu inseamna ca puteam sa trec pe acolo numai cu spatele, deci ajuta si la tractiune, nu cat spatele dar ajuta. putere era...destula, mai trebuia sa o controlez cumva. acum si in functie de caz. In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link to comment Share on other sites More sharing options...
george_zainea Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Eu din ce stiu, lanturile se pun pe fata. Nu inteleg logica cu o anumita varianta de pus lanturi, la 4x4 permanent. Caci daca ai nevoie de lanturi, la un 4x4 nepermanent, musai cuplezi si fata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian nicolae Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 spune domnule ceva concret despre masina,model,marca,an,poate primesti raspunsul corect(nu de alta dar si eu am doua masini cu 4x4,una cu tractiune permanenta 60 fata-40spate,330xd si patrolul cu tractiune spate) asa ca daca afli tu aflu si eu:wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi2010 Posted December 14, 2011 Author Share Posted December 14, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Masina mea e Jimny si am comandat deja doua seturi de lanturi, ca sa fiu sigur ca nu o sa am probleme!!! Am cerut modelul romb, dar sincer sa fiu nu prea stiu cu ce este mai bun decat modelul scarita! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danyel Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Si totusi sunt cateva feluri de masini cu tractiune integrala full time la care doar fata e full time, spatele se baga in seama doar cand crede el de cuviinta, in cazul acesta? Obligatoriu montezi lanturi pe fata. La patrol daca as monta lanturipe o singura punte as pune tot pe fata din motive de siguranta, si pentru ca nu de tractiune ai nevoie ci mai ales directie cat mai precisa si in special frane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 bag seama ca trebuie deschis un topic despre sisteme de tractiune... part time, permanent, 4WD, AWD, etc. se cam fac confuzii. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nea fane Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 Si eu prostul de mine am crezut ca lanturile sunt pentru tractiune; dar asta este nu ma pricep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danyel Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 (edited) Re: Utilizare lanturi 4X4 Mai @nea fane! Ai o varsta aparent respectabila, totusi ai mers vreodata cu lanturi montate pe masina? Macar cu o masina 4x2? Poa` sa traga pana ii da sangele pe nas, daca nu poti controla troaca la ce te ajuta ca trage? Oare o solutie ar fi sa mergi numai in linie dreapta? Ai 4x4 ori bagi 4 lanturi ori nu mai bagi. Singura smecherie la un singur set de lanturi e sa cresti manevrabilitatea si controlul masinii in conditii de aderenta scazuta. Concluzia ar fi: pui pe spate trage mai bine dar unde vrea ea. Montezi pe fata ai control foarte bun si pierzi un pic la tractiune. In functie de ce vrei sa faci cu masina ai de ales.... ce compromis ti-e mai la indemana Edited December 15, 2011 by danyel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgel Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 Re: Utilizare lanturi 4X4 eu totusi cred ca "nea fane", atat cat se pricepe el, are un pic dreptate. si anume, la un 4x4 part time, poti pune lanturile pe fata. ai si tractiune, si control. daca le-ai pune pe spate, ar fi propulsie, nu? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts